mat

DU TRENGER:
- Steke smør (margarin)
- 400g kjøttdeig
- vann.
- pose med tacokrydder.
- mais.
- Hvetetortilla
- ost

- Begynn med å sette stekeovnen på 180 grader. Ha margarin i en stekepanne og stek kjøttdeigen, Mål opp ca en 1dl vann og hel oppi panne sammen med taco krydder
- Åpne maisboksen. Ha mais i stekepannen og bland lett sammen med stekespaden. Del opp tortillaene i 4 deler og legg dem i ett muffin brett.
- Bruk en spiseskje og fordel kjøttblandingen i hver form. Strø litt ost på toppen og sett i stekeovnen, de skal stå i ca 10 minutter til ostet er smeltet.
- Ta ut og la kjøle litt, ta så litt rømme, salsa eller guacamole på toppen, alt etter smak og behag.

Håper det smaker ♥

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

mat

Du trenger:
- Fullkorn pitabrød
- Karbonadedeig
- Skinke
- Tomatpurré
- Revet ost

Sett stekeovnen på 225 grader. Stek deretter karbonadedeigen. Etterpå når den er ferdig legger du bakepapir på en rist, og valgfritt antall pitabrød. Smør pitabrødene med tomatpurré legg karbonadedeigen på. Strø deretter litt revet ost over, og ønsket topping. Stek i ovnen 10-12 minutter!

Likes

Comments

make up

Studio Fix Fluid: En foundation som kombinerer en naturlig matt finish og middels dekning med solfaktor 15. Behagelig og holdbar:. Enkel påføring, raskt og lett å bygge opp for en superglatt og feilfri finish. Jeg kombinerer noen ganger denne med den fra inglot, Alt avhengig av tif på året og på døgnet egentlig.

Dipbrow Pomade: Dipbrow Pomade gir deg et perfekt resultat hver gang. Fyll ut brynene, definer og forsegle. Et resultat som varer hele dagen - Virkelig, denne rører seg ikke på flekken og er seriøst det beste jeg noen gang har påført brynene mine.

Contouring Kit fra viva la diva: Denne bruker jeg mest som en highlighet på dagen for den er ikke fylt så shiny, men noen ganger også til countor men sjeldent. Jeg liker mest kremete konsistenser for de er enklere og jobbe med.

True match highlight: ELSK - Denne er fantastisk på fest og på kvelden. Den er super pigmentert og sitter som ett skudd ut over hele kvelden.

True match mineral pudder: Dette er et pudder med dekkevne som en foundation. Passer til alle hudtyper, men er spesielt godt egnet for de som har fet eller sensitiv hud. True Match Minerals inneholder 95% mineraler, og har en skånsom og pleiende formel beriket med aloe vera - Denne gir en føyels myk følelse på huden!

True match Concealer: Dette er en flytende concealer som dekker urenheter, store porer, rødhet rundt nesen og sprukne blodkar. matcher og jevner ut din egen hudtone, samtidig som den gir optimal dekning - Jeg har brukt denne i flere år, prøvd mange forskjellige men havner alltid tilbake på denne uansett.

Prep+prime setting powder: Dette er det beste pudderet jeg har prøvd noen gang. du trenger ekstremt lite om gangen, så min har vart i et år nå. Den er perfekt til å sette concealeren med, og egt hele resten av tryne også. den smelter lett inn i fondationen/concealeren din, og holder seg matt hele dagen. Anbefales på det sterkeste

Øyneskygger fra h&m; En rikt pigmentert øyenskygge som gir en jevn, fløyelsglatt finish. De vakre fargene er lette å blande og gir et holdbart resultat - Man skulle tro at h&m ikke hadde gode øyneskygger men gode gud disse er til og dø av! Jeg elsker hver og en av de! De kommer i glitter, shimmer eller rent mat.

Likes

Comments

mat

Dette trenger du for å lage den beste frokosten! Bløtkokte egg med ristet brød.
1-2 egg pr person
1 skive godt brød pr person
smør
Maldonsalt

Når du koker eggene på denne måten, går det greit å ta dem rett fra kjøleskapet. De sprekker så og si aldri under kokingen heller.

Når vannet koker opp, setter du på stoppeklokka eller går ut ifra hvor bløtkokt du vil ha det, og lar eggene koke i nøyaktig 3 1/2 minutt. Hell så ut vannet og sett eggene i et eggeglass. Bruk en kniv til å dele av toppen av egget ganske kjapt slik at du får stoppet kokeprosessen, eller legg dem i iskaldt vann.

Mens eggene koker, rister du brødskivene enten i en helt vanlig brødrister eller legger dem på et stekebrett rett under grillelementet i stekeovnen. Vend dem når de har blitt brunflekkete.

Smør et godt lag med smør på skivene før du deler dem opp eller etterpå, alt etter smak og behag, i staver som er akkurat passe tykke til å dyppe ned i egget

Bildet lånt av matprat

Likes

Comments

tips&triks

Ah, endelig sommer og sol. Nå skal vi kose oss på stranda, og grille hele kvelden. Men, det er ikke alt som er så idyllisk om sommeren. Jeg tror de fleste jenter kan kjenne seg godt igjen i disse problemene! Det er ikke alltid lett og være jente for og si det mildt, spesielt ikke på sommeren.

Toalett + jumpsuit. Jumpsuit er et utrolig fint plagg, og passer perfekt når man vil pynte seg uten å få et skjørt som flagrer opp. Men når du skal på do må du nærmest kle av deg alt for å bare tisse kjapt, for ikke å snakke om the struggle å få alt på igjen. Veldig kjipt om man er ute på byen og drikker, og gjerne må på do 15 ganger i løpet av kvelden.

Klamt hår - Om du har langt hår om sommeren er det som å gå med en varmeovn på hodet, spesielt for dere som har mørkt håt Det blir så varmt at du blir helt kokt i hodet, og ikke kan du kjøle ned med vann heller, for da blir sveisen du brukte 45 min på ødelagt.. Du blir litt svett i nakken så håret klistrer seg overalt og blir bare klussete uansett ,så til slutt ser du ut som huldra på tur.

Skifte bikini - Å skifte ut av bikini og til tørre klær på stranda er virkelig ikke bare-bare. Å holde badehåndkleet oppe uten å miste det, eller gå rett på trynet er en liten kunst i seg selv. Og det er jo umulig å hoppe rett i vanlige klær med våt bikini, for da ser man ut som man har både har hatt melkespreng og tissa på seg! Itillegg så er det ikke mye morsomt og prøve å få på seg litt trange klær når du er vått.

Finner aldri bikini - Det å finne en bikini overdel som både ser fin ut, gjør at puppene ser fine ut og ikke som en lang pølse, og som passer under puppene er umulig. Hvorfor lager de ikke bikiniene i størrelser slik som man gjør på bh'er? Det er jo helt umulig å finne en bikini som har riktig størrelse i skålen og på båndet under puppene..

skjørt + skinnseter = auuu! Det er få ting som er verre enn å sette seg inn i bilen når man har på shorts/skjørt, og varmen har stått på bilen. Da svir det ekstremt i lårene. Enda mindre digg er det når man skal reise seg opp igjen.

Lik strl på bikini - Altså, hvem kom på den idiotiske ideen at bikinier skal selges som sett? Det er vel nesten ingen jenter som er samme størrelse i underdel som i overdel? Jeg har hvertfall to helt forskjellige størrelser

Alt må vekk- Om vinteren kan man gjerne la det gå noen dager mellom barberingen. Men om sommeren syns alt i bikini, så da er det bare å dra frem høvelen hver eneste dag..

Sminken renner bort - Når solen steker blir man klam i ansiktet, og da begynner foundation å spre seg rundt i ansiktet, så man ser ut som en dårlig selvbruningstabbe. For ikke å snakke om hvor lekkert det er når maskaraen begynner å renne..Jeg har nesten slutta med sminke på dagtid om sommeren for det nytter virkelig ikke.

Bikiniskille - Etter 2 uker i syden ser man superfin og brun ut, helt til man skal gå i en topp som er stroppløs og man har et fint lite bikiniskille som gjør at det ser ut som du har på bh med hvite stropper - min løsning er ta alltid av deg stroppene når du soler deg, så slipper du hvertfall litt av de bikiniskillene.

Shortsen opp i ratata - Jeg elsker å gå med shorts, og det er et summer must for meg. Men jeg hater virkelig når jeg går bortover, og hver 15. meter må justere den fordi den har sklidd langt oppi ratata, haha visuelt men sant! alle jenter har dette problemet, og det er rett og slett bare irriterende.

Gress + høye hæler - Dette er aldri en god kombo. Har du på deg stiletthæler og skal på hagefest er løpet kjørt. Da blir du stående fast med hælene planta nede i gresset, jeg anbefaler wedges eller tykk hel på skoene, så slipper du og gå i denne fella her fler ganger.

Sand i kriker og kroker - En liten dukkert ute i vannet, og vips så har du sand i bikinien som er helt umulig å få vekk. Til og med 3 år etter ligger det sandkorn igjen fra sydenturen.

Likes

Comments

mat

Du trenger:
- 5 stk eggeplomme
- 100 g sukker
- 1 dl vann
- 2.5 dl fløte
- 200 g mørk sjokolade
- 100 g nøttepålegg (f.eks nugatti på tube)
- 50 g sjokolade (Non Stop, M&M eller lignende)
- marshmallowssmå, til pynt

- Finhakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Ha sukker og vann i en liten kasserolle.

- La sukkerlaken fosskoke i 4 minutter til sirupskonsistens.

- Pisk eggeplommene i kjøkkenmaskin til de blir lysegule. Tilsett sirupen mens maskinen går, og pisk videre til eggedosisen har romtemperatur. Rør inn smeltet sjokolade og vend til slutt inn myk pisket krem.

- Fyll isblandingen i en bolle eller lignende. Ha først i halvparten, så noen striper nugatti og til slutt resten av isblandingen. Pynt med nøttepåleggstriper og sjokolade. Sett isen i fryseren og la den stå der i minst 6 timer.

Likes

Comments

make up

Jeg virkelig elsker sminke! Hadde det ikke vært litt i overlaget dyrt så hadde jeg vel brukt det hver dag, hele tiden og kjøpt meg mye mer en det jeg har hjemme. Her er litt av det jeg bruker på en daglig basis.

Photo Finish Color Correcting Primer fra smashbox; Få en perfekt base for foundation og jevn ut hudtonen med denne fløyelsmyke, lette blandingen. Jeg har den grønne som fjerne rødheter i huden, samt matter ned de stedene du har tendenser til og bli litt oljete. Får sminken til og holde seg mye bedre enn til vanlig.

Prep + prime fra mac: Første gang jeg testet den på hånden tenkte jeg at den ikke kom til å vises på huden men når jeg la på sminken ble jeg så utrolig overrasket det er en hel veden av forskjell, Den passer perfekt til min tørre hud men den har litt glitter i seg så vær obs på mengden.

Freedom System blush fra inglot; Litt rosa blush, kommer i mange forksjellige farger. Men den er sykt bra pigmentert og utrolig drøy. Min er ikke halvtom engang og jeg har hatt den i 4 måneder.

Inglot HD foundation; Jeg har virkelig satt min elsk på denne foundation, den kan være litt trå og jobbe med så bare vær obs. Men det er middels dekk evne på den, noe jeg elsker enda mer. Jeg vil anbefale denne til alle, uansett!

Loose setting powder fra inglot; ideelt for å bekjempe skinnende hud. Gir effekten av mykt fokus og gjør dette til den ultimate mattifier. Perfekt for å sette foundation uten buildup, og mattende hvilken som helst overflate.

Likes

Comments

mat

Bananpannekakene kan du spise til frokost, lunsj eller kveldsmat, de kan fint også spises som ett mellommåltid eller bare som enn sunn snacks. De holder seg ferske i maks ett døgn i kjøleskapet, så lag dem gjerne kvelden før eller samme dagen. Alt hva du har tid til.

2 modne bananer
2 egg
100 g havremel
2 ts bakepulver
1/2 dl melk eller vatn
kanel
kardemomme

Slik gjør du:
Mos bananene med en gaffel. Rør deretter sammen alle ingrediensene til en jevn og fyldig pannekakerøre. Juster evt. med litt mer væske om nødvendig.

Stek pannekakene gyldne på middels varme. Server varme, lune eller kalde med eller uten topping!

Bildet lånt av matprat

Likes

Comments

make up

I dag tenkte jeg å dele mine favoritter når det kommer til basic hudpleie – ingenting her er sponset eller reklame. Når det kommer til hudpleie kan det nesten omtales som en jungel – det er så utrolig mye forskjellig! Nå skal det sies at selv om jeg er veldig glad i disse produktene til min hud, så er det ikke sikkert at de passer din hud.
Mitt beste tips er å prøve seg frem – når du først lander på en serie du liker er det et stort hallelujah øyeblikk. Jeg har testet mye opp gjennom årene, men det er disse produktene jeg stadig går tilbake til. La oss konkludere med at jeg er storfan av Clinique og babor. Begge seriene føles rene, oppfriskende og lette på huden, i tillegg til at jeg har jobbet mye med babor produkter før i tiden!

ACO Spotless Daily Face: Rengjør huden i dybden skånsomt men effektivt. Virker proppløsende og bakteriehemmende samtidig som den virker gjenfuktende. Denne er fantastisk i konsistensen, litt geleaktig egentlig - Føles virkelig ut som du får bort all dritten som kommer iløp av en dag.

Clinique exfoliating scrub: Exfoliating Scrub er for en fet hud og gir en grundig peeling. Overflødig olje, blank hud og døde hudceller forsvinner, og en friskere hud kommer frem. Menthol gir en varig frisk effekt - Jeg har ett ord og det er MIRAKEL, jeg elsker effekten denne har på huden min og hvor deilig huden føles ut etterpå.

Nuxe Rêve de Miel: Lindrer og reparerer tørr hud. Kremen inneholder ingredienser som virker beroligende for huden. Honning og edle oljer gjenoppretter lipider og reparerer skader forårsaket av ytre faktorer - HALLELUJAH, på vinteren er denne virkelig en nødvendighet. Jeg har en veldig kombinert hud og kan bli veldig fort tørr visse steder, noe som er døden når man bruker sminke. Derfor er denne verdens beste redning, litt tykk i konsistensen men smør bare på litt en halvtimes tid før sminke rutinen din.

La Roche-Posay Effaclar K+: En spesialisert hudpleie for dem som har fet/uren hud med ujevn hudoverflate og tendens til hudormer. Kremen absorberer talg i huden og reduserer forekomsten av nye urenheter - som sagt så har jeg en kombinert hud så denne bruker jeg mest på nesa og haka der jeg har urenheter og etter jeg begynte og bruke denne så har jeg nesten ikke hatt noen kviser idet heletatt! LOVE IT

Likes

Comments

mat

Jeg er helt ærlig besatt av oreokake, det er ingenting som smaker bedre men samtidig kvalmende som det. Så idag tenkte jeg og vise dere en herlig oppskrift på en orekake jeg har lagd flere ganger både til bursdager og til kos.

Bunn
350 gr Oreokjeks
100 gr smør

Krem
200 gr Philadelphia Original
2.5 dl melis
2 dl kremfløte

Sjokolademousse
1 pk Freia Sjokolademousse med Melkesjokolade
2 dl melk
100 gr Oreokjeks

Topping
1.5 dl kremfløte
1 ss sukker

Pynt
Oreokjeks
Freia Non Stop Melkesjokolade
Freia Sjokoladesaus

Bunn
Smelt smøret. Kjør kjeksen til en fin masse i kjøkkenmaskin og bland med smeltet smør.
Trykk massen utover i en springform, 24 cm.

Krem
Ha melis og romtemperert kremost i en bolle og visp til det blir en kremete masse.
Pisk fløten til stiv krem og bland dette sammen med Philadelphia massen. Smør kremen utover kjeksbunnen. Sett i kjøleskap.

Sjokolademousse
Knus kjeksen grovt.
Lag mousse som anvist på pakken, men med redusert melkemengde (se oppskrift). Bland inn kjeksen.
Helles over oreokaken som neste lag. Avkjøl.

Topping
Pisk fløte og sukker stivt. Bre kremen over kaken. Avkjøl.

Pynt
Pynt med hakkede Oreokjeks og Freia Non Stop. Servér gjerne med sjokoladesaus til.

Likes

Comments