Jag började gymnasiet för drygt en vecka sedan, helt ny skola i en helt ny stad och helt nya skolkamrater. Och även nya lärare, och det är där det har skitit sig lite..
Jag är en stark människa, jag uttrycker mina åsikter väldigt starkt och om det är något fel så säger jag alltid till, hittills har jag blivit grovt kritiserad av detta och har fått åtminstone hälften av alla mina lärare genom tiderna att ogilla mig. Det vill jag inte att ska hända igen, eller åtminstone inte direkt i ettan.
Problemet är nämligen det att jag har en grymt sexistisk lärare i ett ämne. Hen drar jämt och ständigt upp sexistiska exempel och jag bara kokar sönder! Hur får en lärare, uttrycka och bidra till sexism sådär ordentligt på jobbet? Vi elever har unga hjärnor och vi tar lätt till oss information och om denna hemska snedvridna "informationen" kommer ifrån någon vi ska lyssna på och lära oss utav så vet jag inte vart denna generaton är påväg.

Jag vet att när jag får möjlighet kommer jag att ta upp detta, bara för att jag inte vill bli ogillad betyder det inte att jag ska hålla käften? Jag vill låta min lärare lära känna mig, någorlunda iallafall för att sedan ta upp detta med dem.

För detta är fan inte okej.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Suck..
Måste jag ta upp detta igen? Det känns som att jag har predikat nog om detta.


Män har problem, ja. Jag nekar inte det, jag påstår inte att de lever idylliskt och att de aldrig mår dåligt. Jag nekar bara att det skulle ha något att göra med förtryck mot män? Män har ideal, ja det vet vi alla. Vem har skapat dem? Patriarkatet. Vad är patriarkatet? Män.
Så snälla killar, gråt inte till alla tjejjer att ni inte har en sixpack och att ni därför inte får några brudar (det handlar högst troligtvis om er personlighet anyways 😉). Utan gråt istället till era killkompisar som är med och deltar i patriarkatet över att ni måste vara så macho.
Och med detta vill jag inte säga att alla killar är fula? Alla män och ickemän är skitsnygga så länge de inte är as. Du kan vara fet och snygg, du kan vara kort och skitsnygg. Den enda som sätter spöken i huvudet på dig är patriarkatet.

Likes

Comments

Varje dag hör jag människor som felkönar, jag hör pronomen som används fel och transmänniskor som blir konstant ogilltigförklarade. Jag ser varje dag på nätet bilder som "only 90' kids remember this TWO genders" och jag ser varje dag kommentarer som folk har skrivit och hållit med. Varje dag känner jag transhatet flöda igenom samhället. Varje dag så ökar dysforin hos en transperson.
Det är 2016 och vi har inte kommit längre än såhär, människor tar sina liv på grund av sånt här. Människor mördas på grund av att det inte är accepterade. 

Likes

Comments

Är det inte kul hur män konstant försöker få feminister att låta dumma? "ah män blir också våldtagna"självklart, självkalrt blir dem det. Vi lever i en hemsk värld där alla blir utnyttjade. Men om en kille blir våldtagen så är det oftast männen man hör som säger saker som "öh han borde ha gillat det" och det är vi, feministerna (eller feministfittorna you choose) som står upp för killens rättigeheter. Varför? 
Varje gång jag säger att jag är en feminist så får jag alltid tills svars "*bröl* jag är en meninist isåfall" och visst, kämpa på du för männens rättigheter men varför ser jag inga meninister som kämpar för MOC eller tex. inte vet jag står upp för killarnas rätt att bära klänning? Varför är det enda meninisterna gör att spotta på feministerna?


Likes

Comments

JAG ÄR SÅ ARG PÅ HELA VÄRLDEN!
Jag skyller delvis ifrån mig på PMS och delvis på att jag är en bitter person för att detta inlägg är väldigt argt.

Jag pratade idag med en person som står mig väldigt nära om att hen inte är feminist. Jag blev så frustrerad och hävde ur mig Det är 2016 hur kan du inte stå för jämlikhet mellan könen? Jag förstår inte, det är 2016 och det finns människor som anser att män fortfarande är bättre? Hens argument var att "kvinnor förtrycker män mera i hemmet" och jag försökte med hela min själ att förklara för hen och ge hen statistik om att det faktiskt är männen som har huvudgreppet om tex. våld i hemmet etc. men ingenting gick in. Jag var totalt ignorerad.
Hur kan vi leva i detta årtionde och fortfarande tro att feminism är något dåligt?
Hur kan man ens förknippa "jämlikhet" med "fel"?

Hur kan man inte vara feminist år 2016?


Likes

Comments

Vi alla lever i ett samhälle där vi har ideal, ofta kan idealen skilja sig från land till land, dock är det huvudsakliga idealet i världen att vara:
Smal
Jag vill absolut inte shamea någon som är smal, absolut inte, allas kroppar är bra kroppar. Utan jag vill stå upp för oss som är tjocka.

Jag, som en normfungerande 15-åring matas dagligen med bilder på smala, på tidningsartiklar som "Hur du går ner i vikt snabbt!" och "Så här blir du smal innan sommaren". Vad gör detta åt oss? Jo, det får oss att känna oss som att vi måste vara smala, att vi måste gå ner i vikt. Det får oss att må fruktansvärt dåligt när meontill "Plus size" modeller är normsmala? Vad är vi då? "Elephant size"?
Jag har mått dåligt i snart 16år över min kropp, över att alltid bli kallad tjock. Jag har lärt mig att tycka att min kropp är ful. Är inte det sjukt? Men nu, kan jag stolt säga att jag trivs i min kropp, jag kan ha shorts, jag kan ha crop tops och bikinis? Jag har accepterat att min kropp inte är mindre värd för att jag har några kilon extra? Vem bryr sig om att min topp är lite spänd så att den visar min mage lite extra, det är ju inte som om den skulle försvinna endast för att jag skulle ha en stor t-skjorta på mig? 
Nu kommer ju antagligen någon smart person tänka "Jaa, men du är ohälsosam!!" Eh nej, det är en sak vi måste radera från allas tankar. Tjock är inte en synonym med ohälsosam! Jag känner underviktiga som är mer ohälsosam än vad jag, en överviktig, är? 
Varför kan inte vi alla inse att oavsett hur många ärr du har, hur många kilon du har och celluliter du bär så är alla kroppar, bra kroppar. 

Stop fatshaming

Likes

Comments


Jag vill nu innan jag går djupare in på detta är att Wicca är ytterst individuellt och kan variera beroende på Wiccanen.


Wicca? Vad fan är Wicca?
Ja, vad fan är Wicca?Det är en ateistisk natur-religion, du tror på två gudar. Detta kan nu verka oerhört konstigt då jag nyss sa att det är en ateistisk religion, men att vi har två gudar? Låt mig förklara.

Det finns två gudar, guden och gudinnan (Även kallad Tor&Freja, Mor&Far etc.). Men det är inte som tex. i kristendomen där guden "är" en person, där man utgår ifrån att guden pratar etc. Utan Guden symboliserar de maskulina elementen (Eld,jord,ande) och Gudinnan symboliserar de feminina elementen (vatten,luft,ande). Det är inga "personer" eller "andar" utan när man tillber Guden och Gudinnan så tillber man de fem elementen. Förstår ni?

Min religion handlar väldigt mycket om olika ritualer och riter, det finns 8 stycken Sabbater och 12 Esbater (Jag kan gå mera in på dem om det finns intresse!). Vid varje sabbat "ska" man ordna en ritual som matchar med den pågående sabbaten, esbaterna sker en gång i månaden och är mindre högtidligt.
I Wicca så kallar man sig ofta för Häxor, Witch eller Warlocks men det "riktiga" ordet för att vara troende i Wicca är Wiccan. Det beror helt på vad man känner sig bekväm i! Jag kallar mig själv häxa och Wiccan, då jag utövar Magick (Naturmagi i princip). En Wiccan kan vara häxa, men en häxa behöver inte vara en Wiccan.

Jag hoppas att detta inledande stycke fångade ert intresse! Om det uppskattas går jag definitivt in på det djupare.

Likes

Comments

Enda sedan jag har varit liten har jag fått höra kommentarer som "Äh han gör det nog bara för att han tycker om dig" och "Se det som en komplimang!" när någon kille hade tafsat på mig. Jag blev upplärd till att ta det som något bra och att jag skulle godkänna saker som att ta på bröstet eller rumpan utan tillåtelse.

Men är det verkligen något bra? Är det faktiskt bra att vi låter män ta på oss hur de vill? Nej.
Iförrgår följde en killkompis hem mig, för jag är mörkrädd. Efter ett tag skulle vi säga hejjdå och kramas, han rörde vid mitt bröst?! Inte heller sådär lite, att man nästan skulle tro att det var på misstag, utan han klämde ihjäl min stackar tutt?
Och vad skulle jag ha sagt då? Nej? Tack? Jag sa ingenting. Förr jag visste inte vad jag skulle säga. Det ändes som om han hade svätt min självrespekt. Det känns som ett brinnande sår på mitt bröst av hans hand.

Så tjejer* när ni blir utsatta för sexuella trakasserier, gör någonting åt det, säg till. Säg att det inte är schyst och att han aldrig mera ska röra dig på det sättet, för detta är fan sjukt.

Likes

Comments