Nu har jag haft mina sista dagar på Glitter vilket faktiskt känns väldigt tråkigt. Både igår och idag var jag med och öppnade så nu går det som på räls.
Vi fick leveranser båda dagarna så vi har tagit hand om dem, men utöver det har inget speciellt hänt. Det har mest varit kassan och kundbemötande men det gör inte mig något då jag tycker det är väldigt roligt, speciellt nu efter fyra veckor då jag verkligen kan hjälpa kunderna och vet det mesta om produkterna.
Innan jag gick idag fick jag även en liten presentpåse med lite småplock från butiken vilket var kul då det kändes som att dem uppskattat att jag varit där! :)
Jag kommer troligtvis även ha min praktik där i vår vilket känns superroligt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag tog jag ett avbrott från praktiken på Glitter för att vara med på kickoffen för vintersäsongen i Grönklitt. Jag ska jobba där i liftkortsförsäljningen, skidshopen och i skiduthyrningen i vinter och inför detta hade vi först introduktion i ett par timmar.
Vi gick igenom alla tre avdelningar, kassan och annan allmän information. Det var väldigt mycket med tanke på att det som sagt är tre hela avdelningar med väldigt mycket saker på.
När detta var klart åkte vi vidare upp till rovdjursparken där Orsa Grönklitts VD Mark höll ett tal framför alla som ska jobba i Grönklitt i vinter på alla olika avdelningar. Efter detta hade vi rundvandring till alla avdelningar där respektive ansvarig berättade om stället och vad dem gjorde. Detta gjorde vi för att alla ska kunna svara på vart allting finns om en gäst frågar.
För att avsluta dagen blev vi alla bjudna på pizzabuffé på en av Grönklitts restauranger, Ugglan & Björnen, vilket var väldigt trevligt så man fick prata lite med alla man ska jobba med i vinter lite mer avslappnat.

Likes

Comments

Igår så var jag med och öppnade igen. Under dagen hände inget speciellt utan man frontade, hjälpte kunder och stod i kassan. Det kom in en väldigt söt gammal dam som utbrast "hit kommer jag tillbaka för du var så himla trevlig!" till mig efter att jag hjälpt henne både på golvet och i kassan och det var såklart otroligt roligt att höra! :)
Idag var jag med och stängde och då under kvällen fixade jag och Sara med hotspoten. Den byts oftast inför onsdagar då det är under onsdagar nya kampanjer drar igång. Vi hann dock inte klart så jag har tyvärr ingen bild på hur det blev.

Likes

Comments

Under onsdagen och idag har jag fått vara med och öppna medan jag igår jobbade "vanlig tid" då personalen på Glitter hade julfrukost.
Även det var väldigt kul att se hur det går till och vad det är man gör under öppning.
Annars har dagarna sett väldigt lika ut, vi har plockat med varor och såklart hjälpt kunder. Nu har även julhandeln kommit igång lite mer så nu händer det lite mer i butiken vilket är väldigt roligt!
Vi har även ändrat så att alla armband på strassväggen sitter med varandra istället för utspritt. Det var min idé att ha de röda armbanden i mitten och det tyckte de andra lät mycket bättre än så det har tänkt från början så det var lite roligt.

Likes

Comments

Igår och idag fick jag vara med och stänga så jag jobbade från 13:15-19:15. Det var väldigt intressant och roligt att se hur deras stängningsrutiner ser ut och hur det är.
Annars under dagen igår slog vi mest in smyckeskrin till julklappar. Det är många som köper såna nu till jul så det är väldigt smidigt att ha färdiginslagna på lagret.
Idag har jag och Julia fixat med hotspoten under kvällen vilket var väldigt kul då man fick leta upp alla smycken som ska vara med och se till att allt ser snyggt ut, och såklart att det ser ut som Glitter's visual merchandiser har planerat.

Likes

Comments

Under onsdagen och torsdagen denna vecka har jag varit hemma då jag hade feber hela onsdagen.

Idag (fredag) var jag tillbaka igen och idag har jag också prickat av leveranslistor, plockat upp och fyllt på smycken i butiken. Vi har också flyttat runt och bytt plats på vissa varor.
Jag har tyvärr inte så mycket bilder då jag inte har telefonen på mig under dagarna och helt enkelt glömmer av det.

Likes

Comments

Igår (måndag) och idag har dagarna sett väldigt lika ut. Jag har fått plocka upp varor, pricka av leveranslistor för att se att rätt saker har kommit och såklart stått i kassan och hjälpt kunder. Det är ju en väldigt liten butik så det är inte så mycket variation utan dagarna är väldigt lika, men man lär sig mycket ändå och det gör också att man får träna på att ge bra service till kunderna på ett helt annat sätt än man kan göra i en stor affär.
Det händer ofta att kunder kommer in och ska på en temafest, t.ex. 70-tals fest. Då vill dem ha råd och tips angående vilka smycken och kläder dem ska ha och dem som jobbar lägger verkligen ner tid och energi på att hjälpa kunden till 100% då. Det är väldigt roligt att se och få vara med och hjälpa till när det kommer in sådana kunder.

Likes

Comments

Igår (torsdag) fick jag lära mig kassan. Så hela den dagen gick mest åt att lära sig och stå i kassan. Det är otroligt roligt men det är väldigt pilligt att slå in alla små örhängen och liknande, men det är sådant man lär sig antar jag. Vi fick även in en stor leverans på runt 8 kartonger så vi har plockat upp och fyllt på med en hel del i butiken också. Jag börjar verkligen lära mig vart alla småsaker finns vilket är roligt då man kan hjälpa kunderna på ett helt annat sätt när dem kommer och frågar efter något.

Idag var det ju black friday så vi hade 30% på allt i hela butiken. Vi hade väldigt mycket folk större delen av dagen och vi sålde väldigt mycket vilket var riktigt kul! Jag fick stå väldigt mycket i kassan så nu flyter det på väldigt bra och nu kan jag svara på nästan alla frågor kunderna har, så det märks verkligen att jag lär mig vilket såklart är roligt.
Nu har jag även träffat alla som jobbar i butiken, och alla är så himla trevliga och hjälpsamma och det är verkligen roligt att få vara där, jag valde helt klart rätt praktikplats för mig!

Likes

Comments

Både igår och idag har även dem dagarna gått åt till att lära sig hur butiken fungerar och vart allting finns. Jag har även fått hänga om en vägg, där det förut hängde örhängen hänger det nu halsband med alla stjärntecken.

Jag har även fått hjälpa till med att hänga upp lite juldekorationer i fönstret då första delen av Glitter's julkampanj började idag.

Det man annars gör i butiken är att se till så att alla smycken hänger där dem ska, att det hänger snyggt och gå runt och fronta. Glitter har som en regel att dem inte får stå bakom kassan när det inte är några kunder i butiken, vilket är väldigt bra för då rör man på sig och går runt och fixar lite hela tiden.

Likes

Comments

Idag var första dagen på min praktik på Glitter. Eftersom att det var första dagen så fick jag inte göra så mycket utan min handledare visade runt vart allting fanns, berättade lite om vad dem hade för policy, visade hur dem hade byggt upp butiken osv. Dagen gick väldigt fort även fast jag inte gjorde så mycket då det var mycket nya intryck och mycket att lära sig om.

Jag trivs i vilket fall superbra och de som jobbar där är väldigt trevliga. Jag fick ett väldigt bra välkomnande vilket jag tycker är väldigt viktigt.

Likes

Comments