Första hårda passet efter att jag påbörjade en 10dagars antibiotikakur. 💪🏽😁 Finns det någon som behöver lite inspiration till helgens träningspass så kika nedan.👇🏽

På gymmet
Bänk 4x3 på 90% av max
Axelpress 3x8
Raka marklyft 3x8

Superset
Hantelpress 3x8
Flyes 3x8

Superset
Latsdrag 3x8
Rodd 3x8

Superset
Bicep 3x12
Tricep 3x12

Utomhus
30 minuter promenad
Utfall
Balansövningar på bräda
Upphopp på sten
Enbensböj på pelare
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vilken fantastisk vecka! Igår tangerade jag mitt PB i knäböj, på 75kg, som jag senast fick upp innan jag skadade knät för 1 år sedan. Dessutom tog jag två nya PB i marklyft idag när jag var på gymmet; 110kg och 116kg. Nämnas bör också att jag för mindre än en månad sedan fick upp 50 i marklyft! Något jag strävat efter i 3år🙌🏽🌸💪🏽💜

Likes

Comments

Idag har jag sprudlat av energi och har inte haft något annat än träning på schema så jag bestämde mig för att ta ut mig totalt på gymmet. Vilket jag känner att jag lyckats med! Efter 4h på gymmet och 20min jogging och en gigantisk portion mat kände jag att jag behövde sova middag för att kroppen skulle få möjlighet att återhämta sig lite, så jag har precis vaknat efter 1.5h tupplur🤣

Vågar ni på er dagens pass så kommer det här 👇🏽

Raka mark 4x10, 50kg

Mark
1x3 50, 60, 70, 80, 90kg
1x1 95kg
1x5 97.5kg (5rep-max, ökning med 7.5kg)

Böj
2x10 40kg
1x3, 50, 55, 60
1x1 65, 67.5

Handstående armhävning
1x30 olika höjder (kommer inte ner till marken ännu)

Hantelrodd 4x8 15kg
Rodd 5x8 30kg
Latsdrag 5x10 30kg
Facepulls 4x10 15kg
Triceppress 3x10 20kg

Greppatyrka (utlåst markposition), 47sek med 130kg

Sälrodd 3x4 40kg
Ryggresningar 3x10

Jogging 20min

Likes

Comments

Full workout

Warm up: walking with recistence band, hyperextensions with resistance band and a variety of booty exercises.

Squat 4x10

Bench press 4x10

Straight deadlift 4x10

Superset: bicep curl and tricep press 3x10

Likes

Comments

Om livet är ett hjul då är jag är en hamster. Ingenting nytt och spännande har inträffat på hela förra veckan. Spelkväll, lunch på stan och en massa jobb och träning är vad jag har hunnit med. Men idag då ska minsann hjulet sättas i rullning. Jag tänkte lämna in tjänstledighetsansökan med anledning av eventuella studier till hösten. Tidigare har jag ansökt till två ettåriga pt-kurser men nu har jag dessutom sökt in till Hälsovägledare vid LTU, ett kandidatprogram på distans, där jag har större chans att bli antagen. Programmet har stor fokus på träning, kost och hälsa, tre av de sakerna som jag brinner mest för. Tre svåra år väntar med både tids- och pengabrist, men efter en tung vår på jobbet känns det spännande att veta att möjligheten till att testa något annat ett tag är inom räckhåll.

Träningsveckan har varit tung! Då jag jobbade 34.5 timmar lör-mån var jag helt tömd på energi redan första dagen på veckan. Resultatet blev att jag fått trycka ihop fyra träningspass på veckans sista dagar. Träningsvärken är ett faktum, men det känns skönt att jag han klart i alla fall.

Likes

Comments

Denna vecka startade jag med mitt nya träningsschema. Tanken med detta är först och främst att bygga en hel del muskler men självklart vill jag även bli starkare. Mina nya mål efter genomförd tävling är att lyfta 85, 55, 120. Detta är långsiktiga mål, men man måste få drömma! 🙏🏽


Jag kör fortfarande böj, bänk och mark men med lägre vikt och fler set och repetitioner. Än så länge känns schemat riktigt lätt men min coach kommer troligen lägga på ytterligare vikt de närmsta veckorna, vilket jag verkligen ser fram emot. Jag är riktigt sugen på tunga och svettiga pass💪🏽

Likes

Comments

Första tävlingen i styrkelyft är genomförd!

Från den dagen jag anmälde mig till idag, dagen efter tävling, har känslorna inför eventet pendlat upp och ner. Från ångest över att jag anmält mig till spänning och nervositet dagarna innan och så här i efterhand lycka över att jag genomförde tävlingen som så länge har varit ett stort och aningen läskigt mål.

Hur gick det då?

Vikten har varit mitt största problem veckorna innan tävling då jag pendlat från 63.5-60.9-62.9-60.9 på tre veckor och jag har aldrig vetat om jag borde pressa i mig mat eller strypa kaloriintaget. Resultatet blev dock riktigt bra. Min ingångsvikt ,efter att ha ätit en gigantisk frukost, låg på 61.3 om jag minns rätt. Jag var nämligen tillräckligt nervös att jag bara konstaterade att det var en godkänd vikt för att sedan släppte det momentet.

Nervositeten ökade gradvis till det var dags för min grupp att börja värma upp och jag kände mig illamående, svag och allmänt opepp, speciellt när jag insåg att jag var först ut i vår grupp. Då blev pressen enorm och jag kände i ett kort ögonblick när jag stod och kollade ut över publiken att jag mest av allt ville gå hem.

Första böjen på 62.5kg gick trots nervositeten upp enkelt och adrenalinpåslaget efteråt var enormt. Tillräckligt för att jag under andra böjen var så taggad att jag sprang ut och gjorde min böj på 67.5kg snabbt och enkelt, utan att tänka på att lyssna på startsignal från domaren. Klantigt och lite irriterande men nu är jag en erfarenhet rikare och gör förhoppningsvis inte om den missen på ett bra tag. Dagens böjresultat slutade på 62.5 vilket var ett lätt nederlag då jag lyft 2or på 70kg på träning, men nästa gång då har jag den!

Bänken gick som planerat. 42.5kg, 45kg, 47.5kg. Både jag och min coach tror att jag hade kunnat få upp 50kg den dagen efter att vi såg hur lätt 47.5kg gick upp, men det PBt sparar vi till nästa tävling. Dock känns det skönt att veta att det finns mer krut i kistan.

Marken flöt på riktgt bra den med. Det kändes som att vikterna lyfte sig själva och att jag bara var där och hjälpte till lite grann, tror aldrig 100kg känts så enkelt någonsin. Omgången såg ut som följande: 92,5kg, 100kg, 105kg. Där 105kg faktiskt är ett PB i smal mark (jag har lyft 105kg med dålig teknik i sumomark för över ett år sedan, det vill säga innan jag skadede knät). Det känns som att årets mål på 110kg börjar närma sig nu.

Summa sumarum: En rolig dag med fantastiska vänner och en total på 215kg, jag är nöjd!

Likes

Comments

Igår var jag och tre lyftare, vilka också ska debutera i styrkelyft på serieettan i Malå, på styrkelyftsmöte med en av Luleå atletklubbs duktiga coacher. Vi blev instruerade hur en tävling i styrkelyft genomförs. Det vill säga allt ifrån hur invägningen fungerar, vilka kläder man måste ha på sig samt de olika lyften och dess tävlingsregler. Det var aningen fler restriktioner på kläder än vad jag hade kunnat gissa mig till, vilket innebär att jag måste fara och inhandla både sockar, underkläder och en t-shirt innan tävlingsdagen.

Hur lyften bedöms hade jag sedan tidigare någorlunda koll på men även här fanns aspekter som var ny information för mig. Därav har jag spenderat dagens träningspass med att både testa min nya tävlingsdräkt, trots avsaknad av ovanstående klädesplagg, samt att lyfta efter signaler. Det känns väldigt intressant att få fördjupa sig ytterligare i styrkelyftandet då detta är ett så pass viktigt och stort intresse för mig.

Likes

Comments

Inspirationen och motivationen flödar, kreativiteten är på topp och jag har ägnat största delen av morgonen med att planera och förbereda inför några kommande förändringar.

Första, dock inte största, förändringen blir kosten. Då jag beslutat mig för att tävla i styrkelyft om mindre än en månad måste jag toppa formen så gott jag kan de kommande veckorna. Viktklassen jag ämnar tävla i är 63kg-klassen och då jag tappat några kilon under Australienresan har jag idag 900g till godo. Det känns som en bra vikt att ligga på så min tanke är nu att jag ska äta så nyttig och så mycket mat som möjligt samtidigt som jag är befinner mig i viktbalans. Därav förändringarna i kosten.

Den största förändringen är inte säkerställd ännu och det är än så länge bara ett fåtal personer som vet vad det rör sig om. Jag kommer berätta mer om detta så småningom.

Tillsvidare får ni nöja er med ett mumsigt granolarecept!👇🏽


Homemade granola
2dl mixed seeds and nuts
1 tsp grounded cinnamon
1dl coconut flakes
2 pinches of himalaya salt
1/4 dl melted coconut oil
1/2 mashed banana
( add 2 tsp honey if you like it a bit sweeter)

Mix everything and spread out evenly on a bakning tray with bakning paper. Bake for 10 min on 175 degrees celsius, stir the mixture, then bake for another 10min.

Yummy💕


Likes

Comments

Tungt och svettigt, med ett leende på läpparna! Så kan man beskriva mitt senaste träningspass. Jag älskar känslan an att få ta ut sig helt och hållet, när svetten rinner och du känner att du pressat kroppen till det yttersta. Så vill du ha ett tips på ett tungt och svettigt pass du kan köra i helgen så se hit.

Hack squat - Smith machine 4x8
Squat 6x4

Circuit 4x8
Leg extension
Leg curl
Seated Leg press
Linear leg press

Hip thrust 4xfailure

I knäböj kör jag tunga fyror, så tungt som jag orkar, och med lång vila mellan seten. Cirkeln kör jag igenom utan vila mellan övningarna, men med en längre vila efter varje avklarad cirkel. Dessa övningar kör jag med en bromsande fas för att pressa musklerna lite extra.

Likes

Comments