Jag har tidigare pratat om hälsa och att hälsa inte bara är träning och äta rätt. Hälsa kommer inifrån och ut och utifrån och in. Har ni tänk på att allt ni smörjer in kroppen med, de smink, och tvål ni använder tas upp och går in i kroppen! Vi tänker ofta på vad vi äter för att vara mer hälsosamma, varför inte lägga samma energi på de yttre?

I många badrum står de just nu mineraloljor av olika slag. De finns i flytande och fast form, som exempelvis i schampo,ansiktskrämer, dusch krämer, läppstift m.m.

Mineraloljor framställs av råolja som också används för att framställa bensin, eldningsolja, asfalt och fotogen. De innehåller i själva verket varken mineraler eller annat som kan tillföra huden något. Innan oljan blir till råvaror för hudvårdsprodukter och kosmetika så raffineras (renas) den i flera steg. Framställningen är miljöfarlig och mineraloljorna bryts inte heller ner i naturen.

Mineralolja används i produkter för att den är lättillgänglig, mycket billigt och håller hur länge som helst. De är lättare för de stora kosmetikaföretagen att hantera. Mineraloljan lägger sig som en tunn plasthinna på huden och täpper till porerna upp till 40 –60 %. Huden sluter sig och stängs, därför hindras svettavsöndringen och hudens egen fettproduktion rubbas. Eftersom mineraloljor är billigt, härsknar inte så används de till 99% av hudvårdsindustrin.

Lite kort fakta om mineraloljor och hur skadligt de egentligen är förvår hud!

MINERALOLJOR=

1.) Innehåller inga fettsyror, mineraler eller vitaminer

2.) stör hudens naturliga funktioner och skapar beroende.

3.) Hindrar huden att ta upp vitaminer och annan näring.

4.) Är miljöfarliga både vid framställning och nedbrytning.

5.) Är inte förnyelsebara.

Mineralolja går under olika namn. De vanligaste är: Mineraloil, Vaselin, Paraffin, Paraffinum liquidum, Petroleum, Petrolatum, Medicinsk vitolja, E905, Oleum vaselini, White mineral oil.

Om ni tänker efter nu....skulle du vilja smörja in din hud med bensin eller asfalt? Troligtvis är ditt svar "Nej" så varför gör du detta varje dag? Tänk bara på hur din hud känns efter du lagt på ett lager foundation, hur känns dina händer när du smörjt in dig med handkräm, hur känns huden efter en body lotion? Kletiga eller hur? Detta är för att du smörjer in dig med mineraloljor........

Finns de en lösning då? Ja det finns faktiskt ett globalt företag som med hjälp av 80 forskare har lyckats få fram produkter utan mineraloljor och jag har fått äran att gå med i ett samarbete med dom. Så om du är intresserad över riktiga produkter som är välgörande för vår hud och kropp så kontakta mig så ska jag se till att även du kan förbättra din hälsa!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår fick jag verkligen min första "vanliga dag"! Har varit mycket på gång den senaste månaden då har inte riktigt fått en vanlig dag där jag gör exakt vad jag vill/brukar!

Så igår började dagen på jobb och när jagarn slutade vid 3 åkte jag ner till Classic gjorde veckans första pass! Som blev axlar, bara axlar! I vanliga fall försöker jag klämma in fler muskelgrupper men kände mig nöjd/trött efter passet! Så då ställde ja mig på löpbandet och körde cardio istället!

Efter de handlade jag lite snabbt och åkte där efter hem och åt, gjorde matlådor och bara satt framför tv:n med daton i famnen och bara "njöt" av kvällen! Ibland är de skönt att ha sånna kvällar också! Inga måsten inget planerat, bara göra de man vill!

Likes

Comments

Igår va då min lediga söndag! Vaknade förtidigt...för jag hade ställt kl fel som vanligt men upptäckte de när jag redan hade gått upp och "vaknat" så de va inte lönt att försöka somna om! Så istället gjorde jag mig i ordning, åt frulle och kollade på tv!

Sen vid 12 gick jag ut i regnet och hämtade ett paket som jag fått påminnelse på ett tag haha! Och sen tog jag bussen hem till Mette och David för att gå på "utbildning" med 6 andra! Mycket intressant och givande!

Sen åkte jag och Sanna ner till stan och träffade Taulant och käkade på Viva! Vi satt ute för de skulle röka....kallt som faaan va de haha!

Sen fick jag skjuts hem och hemma kände ja för att göra lite "hemmaspa" nu när de va söndag! Har fått ta del av en fantastisk produkt! En Lermask som verkligen är den bästa jag provat!

Denna Lermask innehållet havsalger som drar ut orenheter ur huden! Den absorberat döda hudceller, överflödig olja och andra orenheter! Den innehåller finfördelade lerpartiklar och lämnat ett uppfräschade känsla på huden! Verkligen en produkt som fungerar!

Hela gänget samlat

Likes

Comments

Jag är en person dom har jääätteesvårt för förändringar! Jag HATAR de verkligen hahaha! Om någon flyttar på saker som alltid stått på samma plats, om någon ändrar en tid som alltid varit detsamma, om någon flyttar saker på gymmet, om traditioner ändras....ja you name IT! Jag får kaos i huvudet då hahahh! Men ibland (har jag lärt mig) att förändring är bra!

När de kommer till mitt sätt att se på "hälsosamt/viktnedgång" så har de verkligen förändrats! Detta tackar jag faktiskt min gamla pt och kostrådgivare för! Som jag för första gången kontaktade för ca 4 år sedan!

Mitt vis att se på viktnedgång under den tiden va att "äta lite, äta mindre kolhydrater (eller nästan inga alls), äta lite fett, träna mycket osv" som den vanliga "Svensson" tänker när de kommer till viktnedgång!

Men när jag ville ha hjälp att gå ner i vikt med hjälp av dem så blev ja lite osäker för innan ja fick schemat så fick ja besked om att ja kommer äta kolhydrater till nästan varje måltid + att jag skulle köra mindre cardio (konditionsträningen)! Men inget annat hade funkat så ja vågade prova!

I början gick jag upp en del men de va ju för att kroppen sög åt sig allt! Den va ju inte van att få kolhydrater och använde sig av mitt fett för att få bränsle! Därför jag va lite "halvfluffig" då! Men sen när kroppen hade vant sig och jag minskade cardion + att jag vilade helt från träning var 6:e vecka som jag blev tillsagd att göra, då började det hända saker!

Jag fattade inte hur jag kunde gå ner i vikt när jag åt kolhydrater, mer fett och rörde mig mindre.....men de är ju så att kroppen behövde inte "spara"längre! Och kunde fungera som den ska! Under hela min första tävlingsdiet (1 år senare) så åt jag kolhydrater och fett och va inte hungrig alls!

Så detta har jag verkligen lärt mig och är så tacksam för! Att man ska inte va rädd för kolhydrater och rätt sorts fett! Man måste våga äta för att kroppen ska kunna använda sig av den "bensin" den får! Om den inte får tillräckligt kommer den börja "spara" istället och då går de inte att gå ner, eller hålla sin vikt! Man måste hitta en balans!

Sen handlar de om samma sak när man ska bygga muskler! Äter man för lite och styrketränar hårt så går de inte att bygga muskelmassa! Så när jag som sagt började äta "på rätt sätt" så har jag även fått se resultat med träningen också!

Så ja denna gången va de ok och bra att acceptera en förändring! Men de får stanna där hahahahah!

Skillnaden på att äta fel och rätt!

Likes

Comments

Denna veckan har jag haft fullt upp! För de första så har jag haft vilovecka så ingen träning alls, förutom mitt spinningpass! Men de måste ju skötas för de är ju mitt jobb!

Så de har kliar i fingrarna lite om man säger så! Man saknar ju gymmet efter typ 1 dag Hahaah! Men men vill man få kroppen helt återhämtad så är de bara att låta den vila också! De går inte att få någon utveckling om inte kroppen får tid att återhämta sig! Och eftersom jag är så otroligt dålig på at lägga mig i tid så får jag inte sova många timmar på natten...så är verkligen behov av denna veckan!

Men då har jag i alla fall planerat in saker att göra efter jobb istället! Bland annat varit hemma hos Anna och träffat hon och hennes dotter! Fick även träffa Annas kille för första gången! Det är egentligen konstigt men på 2 månader har ja träffat Anna 3 gånger! Men innan dess har vi inte hörts på typ 3 år.......ibland är de bra med gammal vänskap, den går alltid att "hämta"!

I och med min vilovecka så har jag passat på att njuta ordentligt så denna veckan blev de två "ätardagar" i fredags blev de myskväll hos Michelle! Vi delade på en pizza, käkade massa gott och kollade film...och ja snackade om allt och ingenting hehe!

Igår hämtade Bullen mig i Höganäs och sen åkte vi + Robin hem till Madde för att fira hennes 25-årsdag! Vi åkte dit lite tidigare för att hjälpa henne om de behövdes.......ohh Jaa man blev "diskare" Hahahaa! Deras diskmaskin hade gått sönder och Madde hatar att diska så hon hade lämnat en trevlig hög Hahahaha! Men men vi åkte ju dit för att hjälpa!

Vid 4 sen kom resten av hennes gäster och hennes tema va "mys" så alla kom i sköna kläder! Då bjöd hon på smörgåstårta (samma som på Elias dop) och den är så sjuuuukt god! Istället för fisk så va de bacon och kyckling i mummmms! Och sen blev de även äpplepaj till efterträtt! Säger bara att de får bli extra cardio pass nästa vecka! Hahaha!

Likes

Comments

Ja nu kom jag in på det mest omtalade ämnet som finns i dagen samhälle! HÄLSA!
Det finns många teorier och åsikter vad just "Hälsa" är och innebär för olika människor!

Men just ordet hälsa får ofta "stämpeln" Träning och äta nyttigt!
Om man tränar regelbundet och äter hälsosamt är man "Hälsa" då? Finns de inget annat sätt att vara hälsosam och bry sig om sig själv?

I många fall får även träning/ äta rätt en negativ befattning! Då de ofta kopplas till ätstörningar! Helt plötsligt tränar man för mycket och äter för "rätt" och så lever man inte "livet"! Sååå många gånger jag har fått höra detta från folk, kan inte ens räkna det på fingrarna... Om du är en person som går utanför "boxen" och tränar regelbundet (kanske lite fanatiskt) och äter inom vissa "ramar" så är du konstig! Då har du gått för långt och då får du genast en "stämpel" på att du har ätstörningar....då är de ju inte hälsa längre!

Därför är de jättesvårt att identifiera "hälsa" Om man endast är låst till "träna/äta rätt" för de finns så många olika sätt att se på detta! Självklart ÄR de hälsosamt att röra på sig och äta bra mat som kroppen behöver men är detta det enda sättet att vara hälsosam?

Jag anser att hälsa kommer från "insidan/ut och utsidan/in"! Om du tar hand om din kropp både från insidan och utsidan så kommer du nå ditt mål med hälsa!

Om du är en glad, positiv person som älskar livet, blickar framåt och inte är rädd för motgångar så kommer du upptäcka hur mycket lättare livet kommer bli. Om du mår bra, mår din omgivning bra! En hälsosam person är den som utstrålar positiv energi, den som kan förmedla livets goda sidor och ta livet med storm! Om du älskar att inspirera andra att förbättra sin livskvalité, de är hälsa!

Om du är denna person och samtidigt tar hand om ditt fysiska! Genom att röra på dig så ditt hjärta mår bra, så dina muskler håller dig stark, och så du trivs med dig själv! Detta utstrålar hälsa! Använde du bra produkter för din hud så utsidan alltid behandlas på rätt sätt! De är hälsa! Att äta bra mat med alla vitaminer och mineraler, samt använda kosttillskott som är ger dig extra näring och bygger upp kroppen på rätt sätt! De är hälsa!

Ja som sagt....ett jäkla tjat från min sida men "Hälsa" har olika dörrar! Så nästa gång du frågar dig själv "är jag hälsosam" så tänk inte bara utifrån "normerna"! Tänk utifrån vad just "hälsa" innebär för dig!

Likes

Comments

Okay jag måste ju faktiskt berätta om min UTGÅNG förra lördagen! Ja tro de eller ej men JAG gick ut och va lite "normal" Hahahaha!

Vid halv 7 hämtade Alexandra mig och då åkte vi snabbt hem till henne för hon skulle byta om efter jobb! Sen kom även Ida och vid 7 körde Alexandra oss till Carro i Ramlösa! (Alexandra va vår skjuts denna kväll) haha jäkligt bra med dom som inte dricker hehe!

Hemma hos Carro blev vi bemötta av hennes föräldrar, hundar och självklart Carro! Dom hade dukat så fint till oss på uterummet! Riktigt mysigt! Så kul att få va alla "fitnesstjejer" samlade igen...ja utom Martina....saknar henne i vår "grupp" men hon är 100% engagerad i sin tävlingsdiet och har just nu inte tid för annat! Så jäkla stolt över henne framgång! Dem formen hon har idag! Sjuuuuukt! Önskar jag också såg ut så!

Men i alla fall så blev vi bjudna på mat (kött och potatisgratäng, och gott bröd/sallad till förrätt) samt kladdkaka till efterrätt sååå gott! Plus dricka! Jag ville inte ha alkohol för jag skulle jobba tidigt dagen efter! Så jag och Alexandra satt och drack celsius hahhaha! Men jag drack ändå 1/2 glas vin bara för att...men mixa energidryck men alkohol..nja inte de bästa kanske! Haha!

Sen satt vi och skrattade, pratade om allt och Carro och Ida blev såååå fulla! De shottade heeeela tiden och sen sa de bara "pang" asså sååå kul att se när andra är fulla! Skrattade så mycket så jag fick ont i magen! Men när vi reste oss och började mot bilen för att gå ut så mådde Ida jätteilla så vi fick köra hem henne innan vi drog ut!

Vi gick till "svartklubbar" (gamla tempel) och hade sjukt kul! Va riktigt roligt att dansa! Men Alex och Carro blev varma och svettiga hela tiden så vi fick gå upp många gånger för de skulle få luft hahahahahhaha! Meeeesar!😂 men men vi hade i alla fall skitkul och sen vid 3 typ körde Alex oss hem! Asssnajs kväll!...fast inte så kul dagen efter få jag gick upp strax efter 6 för jag skulle jobba...3h sömn...Nää de räcker inte! Jag va trött de måste jag medge hahah!

Såhär såg man ut denna kväll! Ja minus fjärilarna i håret! Hahaha snapchat filter är de bästa!

Likes

Comments

I söndags va jag ledig och då skulle jag också på dop till Elias (Maddes och Kristoffers barn)! Så de va upp tidigt och göra sig i ordning. Tar ju lite längre tid om man ska fixa sig till sånt än om man bara ska sätta upp håret och gå till gym/jobb hehe!

Jag hade även fått tillåtelse av min coach att byta "ätardagen" från lörd till sön! Så jag kund röra vad de bjöd på och vara lite "normal"! Hade faktiskt varit lite pinsamt att sitta där med maglåda när hennes/hans Släkt är där!

Så i alla fall fick jag en riktigt gottefrulle (bröd men skinka och ägg på) sååååå gott! Och sen tog jag bussen till Höganäs där "Bullen" (Jonas hämtade mig) Han är en av dem som skulle bli fadder till Elias! Sen åkte vi till kyrkan och va först! Alla andra som skulle va där tidigare (även Madde och dem) kom senare är de hade sagt! Och Robin (den andra faddern) försov sig Hahaah! Kaos! Men han hann ändå till de började!

Ja dopet av som vanligt, prästen pratade massa som man inte lyssnade på hahaha, sen sjöng vi psalmer och tillslut blev Elias döpt! Efter de åkte alla hem till Madde och Kristoffer och där bjöd dem på hennes hemmagjorda smörgåstårta som va såååå jäkla god! Jon hade gjort 1 med bacon och kyckling och de va verkligen den bästa smörgåstårtan jag smakat! Sn bjöd dom även på äpplepaj, öppnade paket och ja så pratade man lite med alla!jättemysig dopdag!

Likes

Comments

Igår va de min lediga dag..eller ja som varje onsdag så ska jag ha pass på kvällen så de känns inte som man är ledig... Innan va jag nästan alltid ledig måndag/onsdag! Och då kändes de som att man fick en "hel" lediga dag! Nu har de blivit så på schemat att jag är ledig 1 dag på helgen...vilket inte alls känns likadant...vet inte varför...

Men i alla fall så vaknade jag till strålande sol! Ja de är konstigt, de är september och de har typ varit en av de varmaste veckorna på hela året denna veckan! Konstigt... Men men ja gick upp, fick skjuts av Alexandra till gymmet och körde ett ryggpass! Satan va Svettig jag blev! Men den la jag mig i solariet...hahah ja jag vet kunde lagt mig ute men de är så jäkla tråkigt! 20 min i solariet räcker länge!

Efter de hämtade jag ut 2 paket och sen åkte jag hem och hann sitta 1h innan de va fas att ta bussen till Nordic wellness i Ramlösa! Räknade med att de inte skulle komma någon på passet eftersom vädret va så fint! Men vi blev faktiskt 10 st, men de kändes som vi va 40n alla va på topp humör, körde hårt, svarade när jag skrek hahaha! Ja de va riktigt riktigt roligt!

Likes

Comments

I lördags va jag ledig och jag hade även ätardag! Morgonen började med invägning som de kommer göra varje lördag nu framtill tävling! Efter en vecka med 25 min cardio/5 dagar så har jag gått ner 0,7 kg! Toppen!

Så efter de va de äntligen dags för frukost och då blev de mina "lördagsmackor" men skinka och ägg! Förjäkla gott asså! Sen gjorde jag mig i ordning och tog de Lugnt! Sen när de va dags för lunch...vad gör jag då...joo jag tar bussen till Väla för att handla Kina mat på wokkitchen..för jag va så jäkla sugen på de! Hahahahahhah! Vem fan åker till Väla bara för att handla mat Hahahaha!

Ca 3 h senare mötte jag Michelle på knutan och sen satte vi oss på espresso house och tog en fika! Efter ett tag hände något av de sjukaste någonsin! De kom in 2 gubbar med hattar och svarta masker för huvudet! Dom gick in och satte sig och tog av sig maskerna och han ena såg sååå nerdrogad ut! Han såg ut som ett lik! Och han andra höll på att tappa byxorna hela tiden och skakade massa......... Helt plötsligt tog han ena fram en stor spruta och en slang som han satte ihop och sen satte han slangen i magen och sköljde med vatten som han hade köpt...typ 20 gånger..... Asså vi fattade ingenting...wtf

Michelle blev paranoid och trodde dom skulle skjuta oss, att dom hade lagt en bomb på toaletten (som han med sprutan pissade ner) osv.........de tyckte ja va lite överdrift men fan va dom läskiga...alla tittade på dem och man såg/kände hur personalen blev oroliga!....sen precis innan de skulle gå så gick han som höll på att tappa byxorna runt och lämnade en liten "bok" där de stod " vägen till Gud" och sen fick de ut med maskerna på för ansiktet igen....assssså de finns ingen normalt i denna värld längre!

Vid 6 sen skulle hon hem vilket passade mig perfekt för jag skulle äta kl 6 på Kitchen&table med Alexandra, Caroline och Ida! Vi tog alla deras supergoda hamburgare! Såååå jäkla gott! Och sen satt vi och snackade om allt möjligt! Sen blev vi rastlösa så då gick vi längs Gröningen och hade de mysigt! Blev en perfekt lördag!

Likes

Comments