View tracker

Igår kväll gjorde jag alltså mitt första jobbpass och det gick förvånansvärt bra. Det var en norsk tjej som hade julfest så jag behövde bara gå runt med dricka och plocka undan använda glas. Alltså jag behövde inte servera någon mat eller ta beställningar vilket var skönt. Festen slutade strax innan 12 så efter det städade vi och jag gick hem strax efter 1. Kom i säng rätt sent och nu är jag så trött trots att jag sov till halv tolv. Men påt igen bara! Jobbar ikväll med och resten av helgen. Men skönt att komma in i det fort! Det känns bra än så länge i alla fall.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tackade alldeles nyss ja till ett nytt jobb. Numera kommer jag att jobba som servitris på Lisa's. En svenskinspirerad restaurang som ligger i Notting Hill. Det ska bli spännande! Men jag kommer börja helt från början, kan ju ingenting om hur man serverar, häller upp vin, bär en bricka eller hur man bär tallrikar. Provjobbade i fredags kväll och kände mig helt bakom flötet men man kommer förhoppningsvis in i det rätt snabbt.
På fredagsförmiddagen träffade jag min gamla chef och sa upp mig, fyra timmar senare lämnade jag in mitt cv på Lisa's och fick komma tillbaka tre timmar senare för att provjobba. Så jag var arbetslös i 7 timmar. London alltså! Älskart.
Men jag gör mitt första riktiga arbetspass på onsdag, så nu ska jag passa på att njuta av min ledighet. Idag blir det lite shopping med Sara. Vi käkade brunch tillsammans allihopa imorse, så mysigt! Alla är lediga tillsammans idag.

Sara flätade mitt hår!

  • England
  • 16 readers

Likes

Comments

View tracker

Japp såhär bor jag nu och jag tror att jag kommer trivas rätt bra här de nästa 6 månaderna (ev. 12 månader).

Likes

Comments

Jag ska strax ta mig en promenad till Notting Hill. Har hänt så mycket sen jag bloggade sist. Och oj vad bra jag mår nu! Inte fysiskt för jag är förkyld men i själen. Jag har flyttat till världens finaste lägenhet (överdriver inte) och jag delar numera rum med Sara. Emma bor i andra delen av lägenheten och snart flyttar Lovisa in också. Det kan inte bli bättre just nu. Det enda jag kan klaga på är mitt jobb, men är ledig idag så vill helst inte tänka på det. Idag har jag bara tagit det lugnt, njutit av min ensamtid och städat i lägenheten. Senare kommer Emma hem så vi ska göra middag tillsammans. Men nu måste jag ringa ner till receptionen så att Zoltan kan komma och hämta dammsugaren jag har lånat. Japp, vi har en man som jobbar i receptionen. Lyx! Jag ska lägga upp bilder på lägenheten när jag kommer hem så ni får se hur vi bor.

Likes

Comments

Förra veckan hade jag 3 måndagar. Fråga mig inte hur det gick till. Min hjärna hade verkligen ingen koll på vilken dag det var... Det roligaste var samtalet mellan mig och Milton på fredagsmorgonen. Eftersom att det har blivit kallare här de senaste veckorna så frågade jag honom vilka skor som han brukade ha på sig när han går till skolan. Han svarade att han brukar ha vinterskorna men när det är PE (idrott) så har han gympaskorna.

Jag: - Vilka dagar är det PE då?
Han: - På onsdagar och fredagar.
Och så sträcker han sig efter gympaskorna, varpå jag reagerar och bah:
- Men då behöver du ju inte dem idag?
Han kollar på mig som om jag är dum i huvudet och jag säger:
- Det är väl måndag idag?
Han: - Nej det är fredag?

Haha så kan det gå. Han tyckte att det skulle bli helg så han slapp gå i skolan, medan jag trodde att han hade hela veckan kvar.

Likes

Comments

Består av att leta lägenheter. Så här har jag suttit i mer än 4 timmar nu, är inne på min andra fika. Men snart ska jag ta mitt pick och pack och hämta barnen från skolan. Enda dagen man är ledig så ska man vara barnvakt, tjohoo!

  • England
  • 85 readers

Likes

Comments

Är på en kort lunchrast nu. Har insett hur mycket jag börjar särskriva i svenskan nu, på engelska skriver man ju isär de flesta ord så jag har börjar gjort det på svenska också. Inte bra.
Mac N' Cheese var det på menyn idag så det tog jag, 75p fattigare blev jag så det kan det vara värt. (75p = 10kr?)
Ingen lägenhet har vi fått heller. Så idag när jag kommer hem lär jag fortsätta leta.. Drygt!

Ja juste min värdpappa David har sålt sin Maserati och köpte en Porsche istället. Så snygg! Har dock inte fått åka med den ännu...

Likes

Comments

  • Naglar
  • 101 readers

Likes

Comments

  • Naglar
  • 101 readers

Likes

Comments

Remember remember the 5th of November. Igår var det bonfire night här i England vilket de firar med raketer och stora brasor tror jag. Guy Fawker var en man som försökte att bomba parlamentet men inte lyckades och som straff brände man honom på ett kors. Det firar man alltså men jag borde kanske inte vara så förvånad - till minnet av den stora branden i London för 150 år sedan så byggde man upp ett litet London av trä och tände eld på det. Känns som destruktiva grejer att fira men men engelsmän är konstiga. Inte för att vi svenskar är bättre när vi dansar som grodor runt en jättepenis.
Livet här borta i England rullar på även om det känns lite tungt just nu. Har mått bättre psykiskt om man säger så. Men det löser sig. Att det är höst och börjar bli svinkallt påverkar också såklart. Nya jobbet är sådär men det blir nog roligare när julhandeln kommer igång och nästa vecka ska jag nog få börja jobba på Topshop så det ska bli kul. Men det här med lägenhet och flytt... Hur svårt kan det va?! Jag menar när man väl hittar en bra så är det massa extra utgifter och grejer som måste fixas? Hur ska man kunna hitta en UK based borgenär när man har all sin familj och släkt i Sverige? Jag menar vi kan ju inte vara de första som kommer från ett annat land och vill ha en lägenhet här.. Men de verkar som att det går att förhandla lite med mäklarna så förhoppningsvis kan vi få en lägenhet. Men det är långt ifrån klart och jag försöker hålla mina förväntningar nere men jag orkar verkligen inte börja om med lägenhets letandet igen.

Jag åt ribs med Sara i fredags, så gott!! Varför har jag inte ätit det tidigare?! Nomnom

  • England
  • 101 readers

Likes

Comments