Idag har jag tvättat lillens kläder, kanske lite tidigt, men när man inte kan förbereda något annat så är det skönt att bocka av det man kan. Den här lille killen kommer inte behöva gå naken iallafall. 😂 Och det är inte alla kläder på bilden. Jag har köpt för mycket, men det hör väl lite till att få göra det till sitt första barn. Det är svårt att inte köpa när allt är så gulligt.

Jag var på besök hos sjukgymnasten idag för att få tips och råd för min foglossning. Väldigt bra tycker jag, fick ett häfte med övningar och även ett foglossningsbälte som jag ska prova. Jag hoppas inte smärtan blir värre än vad den är nu för det har verkligen hjälpt att gå ner i arbetstid.

Det är otroligt tråkigt att inte ha ett eget kök när man tycker om att laga mat och baka, men nu på senare tid har jag hittat motivation till det också även om det får vara i mammas kök.

Bakat kesobullar idag. Så gott!

Bebisens babynest har också blivit klart, plastad frotté var slut när jag köpte tyget så måste åka och köpa det någon dag. Jag gör små lakan med det för att lätt kunna byta om bebis kissar igenom eller liknande. 👌 Inte så lättvättat annars.

  • 2 readers

Likes

Comments

Nu när graviditeten gör det lite jobbigt för mig, försöker jag ändå påminna mig själv över hur lyckligt lottade vi är som faktiskt lyckats baka ihop en bebis. Det är ju ingen självklarhet. Men här ligger jag med grymt illamående och känner hur du buffar rundor i magen.

Som jag längtar efter vårt liv tillsammans med en ny liten medlem. Vi kommer starta från noll med allt. Ett nytt hus (när vi hittar något) och nytt hem. Vi kör på mycket nytt på en gång, men det oroar inte jag mig för just nu för jag vet att vi kommer hitta ett hus där vi vill bo och se vår gosse växa upp. Jag ser så mycket fram emot mammaledigheten och att få lära känna en människa som är hälften mig och hälften Nicklas. Förstår att någon vill påpeka att det inte är lätt med småbarn, vilket jag vet och jag kommer få det över mig många gånger om att det är slitsamt. Men inställningen känner jag är ganska avgörande också!

Holleys reaktion på att hon ska få en "lillebror" ser jag mycket framemot. Hon kommer vara så trött på barnskrik vår lilla tröttfis. Men han kommer inte komma undan hennes kärlek ändå. Hon älskar bebisar och jag är säker på att dom två blir bästisar. 😍

Igår beställde vi barnvagn och bilbarnstol, det gick lindrigt undan och vi kom överens, wihoo! Jag har velat ha en Stokke eller en Bugaboo tills vi blev introducerade för Emmaljunga. Gick liksom inte ens att jämföra... En Emmaljunga Super Viking blev det. Den var så stabil att köra, hade fina detaljer och var rejäl, men samtidigt smidig. Jag blev helt såld och eftersom Emmaljungan var vårt gemensamma val så hade Nicklas inte så mycket val, men han verkade väldigt nöjd han också.

  • 48 readers

Likes

Comments

Tiden springer iväg, imorgon går vi in i vecka 24. Helt galet. Snart nere på tvåsiffrigt vad gäller dagar kvar. Lillkillen bökar rundor i magen, full rulle på kvällarna. Jag har moderkakan i framvägg vilket förmodligen förklarar varför vi ännu inte kan se gymnastiken i magen på utsidan. Den tar tydligen den största "smällen" vilket gör att vi inte kan känna det jättetydligt när man lägger handen på magen heller. 

Min kropp är inte riktigt med mig så nu är jag sjukskriven på 50%, vilket är det bästa beslutet jag har tagit hittills. Jag klarade spyperioden och jobba i restaurang bland alla dofter i 2,5 månad, men nu klarar inte kroppen alla obekväma ställningar och lyft på jobbet. Läkaren kände på punkter och konstaterade att det var foglossning och ischias. Jag har ingen aning om hur det ska kännas och jag jobbar gärna ihjäl mig vanligtvis, men nu säger kroppen verkligen stopp och nu kan jag inte tänka på mig själv mer. För bebisens skull finns inget annat alternativ än att varva ner. Har fått synpunkter på den ekonomiska biten vad gäller att vara sjukskriven innan mammaledighet, men när man kommer till den punkten att kroppen verkligen inte klarar mer och man känner att man inte står ut mer utan istället bryter ihop för att man har ett längre pass framför sig. Då spelar faktiskt inte pengar någon roll. Vi har så vi klarar oss och sånt löser sig alltid! Pengar kommer aldrig gå före mitt välmående och min hälsa (+bebis). Hur ska man orka vara mamma om man redan från start är helt utarbetad? 

Diskussionen vad gäller namn är i gång och jag vet ju precis vad jag vill att min lilla gosse ska heta, Nicklas delar inte intresset för alla namnförslag jag har, men jag hoppas vi kommer fram till ett bra beslut. Vi har ändå 7 månader på oss innan namnet måste vara bestämt...o

Man tror dock att allt är lugnt, att det är lång tid kvar. Men det känns som det var förra veckan jag sprang ut till mamma när jag var i vecka 5 och berättade att vi ska ha barn. I helgen ska jag tvinga med Nicklas att kolla på barnvagn iallafall, dags att bestämma vad det är vad vi vill ha då det förmodligen kan vara lite leveranstid på en del märken. Vi har ju faktiskt inte hittat något nytt hus ännu heller då det är väldigt glest på hemnet just nu. Och Nicklas vill ju helst bo där han bott hela sitt liv, vilket inte jag vill då jag aldrig kände mig hemma överhuvudtaget i Hanaskog.


Magen växer! Känner mig rätt lugn med vikten ändå, gick ju ner i vikt före graviditeten just för att inte bli större än nödvändigt. Så jag är fortfarande mindre runt magen nu än när jag började med mitt viktminskningsprogram. Det känns väldigt bra! Har gått upp cirka 7 kg.

Älskade gosse, som jag längtar efter att få träffa dig! Jag gillar att jobba, men gud vad skönt det ska bli att slippa det ett tag och bara få rå om vår skatt.

Likes

Comments

När man är gravid så är man uppenbarligen ännu mer känslig. Jag tycker synd om människor som det kanske egentligen inte ens är synd om. Idag såg jag en man som försökte äta en sallad, men han hade nog ett handikapp och satt i rullstol så det såg väldigt svårt ut för honom.
Jag bölar numera även åt mycket på tv. Sofias änglar och liknande är fruktansvärt. Gör ont i hjärtat. Fast samtidigt är det väl skönt att känna så istället för att inte känna någonting alls.

Som jag längtat efter att få köpa lite bebiskläder. På något sätt stod jag där och tittade på "pojkkläder" som att min kropp vet det är en liten gosse där inne. Jag hade bestämt mig för ett par blå byxor, men de var slut i storleken jag ville ha så då fick det inte bli blått. Känner att blått hade varit fint på en liten tös också. Det fick bli neutralt. Det är dock konstigt hur väl uppdelat det är på bebisavdelningarna. Det finns inte mycket neutralt. Antingen blått eller rosa typ. Den här världen har aldrig funnits för mig, men nu ser man hur tydligt det delas upp.

Det känns konstigt att man helt plötsligt ska köpa saker till någon som finns i min mage. Ett tag efter N sett kläderna sa han "tänk att du ska bli mamma". Det känns nog ganska overkligt för oss båda även om man ser att magen växer och allt det där.  

  • 166 readers

Likes

Comments

Såklart undrar man om det är en tjej eller kille i magen, men jag undrar ännu mer vem den lilla människan blir lik. Det är så spännande!

Ögonfärgen tänker jag också på. Mina ögon är ju bruna och Nicklas är blå. Undra vilken färg hen får.
Jag längtar så mycket efter RUL och att få se bebisen igen. Man räknar verkligen ner dagarna och nu är vi snart nere på 50% av graviditeten. Tiden går så fort samtidigt som den inte gör det.

  • 241 readers

Likes

Comments

Nu är vårt lilla hus sålt. Och det känns lite konstigt ju närmare flytten vi kommer. Jag älskar vårt hus, det är fräscht, här behövs inte renoveras och det är underhållsfritt som fan. Dock ligger det inte där vi vill att det ska ligga. Vi hann bo här i 4 år och jag har aldrig riktigt kommit till ro känns det som.

Vi har inte hittat något nytt hus ännu och det kan låta märkligt att sälja då, men att ge sig in i budgivningar som vi gjort med det här huset var ganska jobbigt. Nu kan vi vara med i budgivningar och har inget som hindrar oss. I mitten av december tar nya ägarna över, vilket vi själva valt att ha ett tidigt utflyttningsdatum. Men vi orkar inte vänta på att flytta ut. Så länge blir vi inneboende på mammas ovanvåning. Förhoppningsvis hittar vi ett hus innan bebis kommer, dock kommer vi inte köpa ett hus bara för att.

Här ligger jag sjuk från jobbet. Något spökar och vet inte vad det är. Smärta som strålar ut i benet från magen. Inte haft någon smärta hittills mer än växtvärk i livmodern så det är lite obehagligt. Barnmorskan trodde det kunde vara ischias så vi får se vart det här bär hän. Inte så roligt att vara frånvarande från jobbet hela tiden, men BM sa också att jag skulle lyssna på kroppen. Min hälsa kom sist innan jag blev gravid, nu är den prio ett, alltid. För bebisens skull. Riskerar inte hen för att jobba.

  • 208 readers

Likes

Comments

Här firas ingen farsdag inte. Nästa år får vi förhoppningsvis fira en nybliven pappa. Jag hänger inte läpp för det, jag har världens bästa mamma alla dagar på året.

Holley var inte helnöjd med sin nya jacka, men stackarn skakar så fort man öppnar dörren så hon får vänja sig för frysa ska hon inte behöva göra. Lilla gumman.

  • 213 readers

Likes

Comments

Hittade en söt liten bok på nätet där man kan fylla i under graviditeten. Kul att läsa i sen och roligt att kunna jämföra om man blir gravid igen i framtiden. Jag älskar sånt här, har köpt en massa olika pennor som jag ska använda att skriva med i denna boken.

Mysigt att pyssla med en lördags eftermiddag som denna!

  • 222 readers

Likes

Comments

Magen växer fast man inte tror att det händer något redan. Idag går vi in i vecka 15 och tiden går ju egentligen väldigt fort, men nu vill man bara ha rutinultraljudet och få reda på vem som har flyttat in. Räknar verkligen ner dagarna! Så spännande.

Dom som säger att illamående och allt det där försvinner vid vecka 12 ljuger, för här är det fortfarande jävligt mycket illamående. Dofter gör mig galen, ingenting luktar gott eller är gott för den delen. Så länge guldklimpen stannar kvar och mår bra så spyr jag gärna vidare för hens skull. Det är bara ganska påfrestande, speciellt när man jobbar med mat.

I övrigt är jag tacksam att jag mår så bra som jag gör, tröttheten hänger kvar och jag kan sova dygnet runt om jag får. Jag har inte ont någonstans och är glad för det!

Tänk att ägaren till den här lilla nosen ska bli "storasyster". Finaste Holley.

Det är så självklart att just du ska vara pappan till mina barn. Precis som min kärlek till dig. Den kommer aldrig ta slut. Jag är tacksam över att ha någon som dig som min stöttepelare. Jag älskar dig!

  • 334 readers

Likes

Comments

Igår var det mät och vägdag. -5,1 kg och -59,5 cm. 15 cm från magen är borta! På måndag har jag hållt hårt i min kost i 5 veckor. Jag har ätit rätt mat, men ännu inte börjat träna. Att cm och kg åker av en sådär bara genom att sluta äta sånt som innehåller en massa dåliga saker säger en hel del. Jag kan inte ens äta dagens på jobbet längre. Det enda jag kan äta där är ren lax, ägg och grönsaker. Allting är halvfabrikat och innehåller e-ämnen, förtjockningsmedel och andra osköna grejer.

Igår provade jag mina tajtaste byxor och de kom jag i! De sitter inte perfekt ännu, men förhoppningsvis om en vecka eller 2. Mina klänningar börjar sitta mer bekvämt. Det känns skönt för jag älskar att gå i det nu när det blir varmare.
Min sambo har lovat mig nya kläder om jag klarar av den här resan. Än så länge ser det ut som att han kommer bli fattig. ;)
Han är snäll som vill ge mig det, men dum som inte trodde att jag skulle klara det. 

Nej, nu är det dags att gå upp och fixa till sig. Lite jobb denna söndagen!

Likes

Comments