View tracker

När man är gravid så är man uppenbarligen ännu mer känslig. Jag tycker synd om människor som det kanske egentligen inte ens är synd om. Idag såg jag en man som försökte äta en sallad, men han hade nog ett handikapp och satt i rullstol så det såg väldigt svårt ut för honom.
Jag bölar numera även åt mycket på tv. Sofias änglar och liknande är fruktansvärt. Gör ont i hjärtat. Fast samtidigt är det väl skönt att känna så istället för att inte känna någonting alls.

Som jag längtat efter att få köpa lite bebiskläder. På något sätt stod jag där och tittade på "pojkkläder" som att min kropp vet det är en liten gosse där inne. Jag hade bestämt mig för ett par blå byxor, men de var slut i storleken jag ville ha så då fick det inte bli blått. Känner att blått hade varit fint på en liten tös också. Det fick bli neutralt. Det är dock konstigt hur väl uppdelat det är på bebisavdelningarna. Det finns inte mycket neutralt. Antingen blått eller rosa typ. Den här världen har aldrig funnits för mig, men nu ser man hur tydligt det delas upp.

Det känns konstigt att man helt plötsligt ska köpa saker till någon som finns i min mage. Ett tag efter N sett kläderna sa han "tänk att du ska bli mamma". Det känns nog ganska overkligt för oss båda även om man ser att magen växer och allt det där.  

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 18 readers

Likes

Comments

View tracker

Såklart undrar man om det är en tjej eller kille i magen, men jag undrar ännu mer vem den lilla människan blir lik. Det är så spännande!

Ögonfärgen tänker jag också på. Mina ögon är ju bruna och Nicklas är blå. Undra vilken färg hen får.
Jag längtar så mycket efter RUL och att få se bebisen igen. Man räknar verkligen ner dagarna och nu är vi snart nere på 50% av graviditeten. Tiden går så fort samtidigt som den inte gör det.

  • 88 readers

Likes

Comments

View tracker

Nu är vårt lilla hus sålt. Och det känns lite konstigt ju närmare flytten vi kommer. Jag älskar vårt hus, det är fräscht, här behövs inte renoveras och det är underhållsfritt som fan. Dock ligger det inte där vi vill att det ska ligga. Vi hann bo här i 4 år och jag har aldrig riktigt kommit till ro känns det som.

Vi har inte hittat något nytt hus ännu och det kan låta märkligt att sälja då, men att ge sig in i budgivningar som vi gjort med det här huset var ganska jobbigt. Nu kan vi vara med i budgivningar och har inget som hindrar oss. I mitten av december tar nya ägarna över, vilket vi själva valt att ha ett tidigt utflyttningsdatum. Men vi orkar inte vänta på att flytta ut. Så länge blir vi inneboende på mammas ovanvåning. Förhoppningsvis hittar vi ett hus innan bebis kommer, dock kommer vi inte köpa ett hus bara för att.

Här ligger jag sjuk från jobbet. Något spökar och vet inte vad det är. Smärta som strålar ut i benet från magen. Inte haft någon smärta hittills mer än växtvärk i livmodern så det är lite obehagligt. Barnmorskan trodde det kunde vara ischias så vi får se vart det här bär hän. Inte så roligt att vara frånvarande från jobbet hela tiden, men BM sa också att jag skulle lyssna på kroppen. Min hälsa kom sist innan jag blev gravid, nu är den prio ett, alltid. För bebisens skull. Riskerar inte hen för att jobba.

  • 59 readers

Likes

Comments

Här firas ingen farsdag inte. Nästa år får vi förhoppningsvis fira en nybliven pappa. Jag hänger inte läpp för det, jag har världens bästa mamma alla dagar på året.

Holley var inte helnöjd med sin nya jacka, men stackarn skakar så fort man öppnar dörren så hon får vänja sig för frysa ska hon inte behöva göra. Lilla gumman.

  • 64 readers

Likes

Comments

Hittade en söt liten bok på nätet där man kan fylla i under graviditeten. Kul att läsa i sen och roligt att kunna jämföra om man blir gravid igen i framtiden. Jag älskar sånt här, har köpt en massa olika pennor som jag ska använda att skriva med i denna boken.

Mysigt att pyssla med en lördags eftermiddag som denna!

  • 73 readers

Likes

Comments

Magen växer fast man inte tror att det händer något redan. Idag går vi in i vecka 15 och tiden går ju egentligen väldigt fort, men nu vill man bara ha rutinultraljudet och få reda på vem som har flyttat in. Räknar verkligen ner dagarna! Så spännande.

Dom som säger att illamående och allt det där försvinner vid vecka 12 ljuger, för här är det fortfarande jävligt mycket illamående. Dofter gör mig galen, ingenting luktar gott eller är gott för den delen. Så länge guldklimpen stannar kvar och mår bra så spyr jag gärna vidare för hens skull. Det är bara ganska påfrestande, speciellt när man jobbar med mat.

I övrigt är jag tacksam att jag mår så bra som jag gör, tröttheten hänger kvar och jag kan sova dygnet runt om jag får. Jag har inte ont någonstans och är glad för det!

Tänk att ägaren till den här lilla nosen ska bli "storasyster". Finaste Holley.

Det är så självklart att just du ska vara pappan till mina barn. Precis som min kärlek till dig. Den kommer aldrig ta slut. Jag är tacksam över att ha någon som dig som min stöttepelare. Jag älskar dig!

  • 178 readers

Likes

Comments

Igår var det mät och vägdag. -5,1 kg och -59,5 cm. 15 cm från magen är borta! På måndag har jag hållt hårt i min kost i 5 veckor. Jag har ätit rätt mat, men ännu inte börjat träna. Att cm och kg åker av en sådär bara genom att sluta äta sånt som innehåller en massa dåliga saker säger en hel del. Jag kan inte ens äta dagens på jobbet längre. Det enda jag kan äta där är ren lax, ägg och grönsaker. Allting är halvfabrikat och innehåller e-ämnen, förtjockningsmedel och andra osköna grejer.

Igår provade jag mina tajtaste byxor och de kom jag i! De sitter inte perfekt ännu, men förhoppningsvis om en vecka eller 2. Mina klänningar börjar sitta mer bekvämt. Det känns skönt för jag älskar att gå i det nu när det blir varmare.
Min sambo har lovat mig nya kläder om jag klarar av den här resan. Än så länge ser det ut som att han kommer bli fattig. ;)
Han är snäll som vill ge mig det, men dum som inte trodde att jag skulle klara det. 

Nej, nu är det dags att gå upp och fixa till sig. Lite jobb denna söndagen!

Likes

Comments

Hittade ett recept på nyttiga plättar. Endast tre ingridienser! Så fluffiga och goda.

1 helt ägg och 1 vita
1,5 msk grekisk yoghurt
1 msk fiberhusk

Jag använder elvisp och vispar snabbt ihop alla ingredienser. Sedan steker jag i osaltat smör. Man måste vara snabb med att få i smeten i pannan då den snabbt blir väldigt fast. Jag använder en sked och klickar ut små plättar. Jag kör på medelvärme på plattan och vänder plättarna när smeten börjar bli fast.
Servera med bär, nötter, kokosgrädde eller vad gillar.

Likes

Comments

Alltså dessa knäckebröden är så goda! Kan nog faktiskt säga att de är bättre än köpeknäcke.

Det är väldigt smidigt att slänga ihop.

Jag använder mig av ett liknande recept. Utan vallmofrön och fänkål/anis. Använder havsalt.

Likes

Comments

Såhär kan en middag se ut vissa dagar. Kycklingbiffar på kycklingfärs. 👌
Imorgon blir dom biffarna perfekta hamburgare med sallad, tzatsiki, tomat och rödlök. 🍔

Jag kan inte säga att jag har ett stillasittande jobb iallafall...ganska trött efter denna måndagen. Nu måste jag förbereda matlådor och frukost. Imorgon får jag äta grönsaker. 😍

Likes

Comments