Kaos är ett bra ord för var som sker i mitt huvud just nu. Nervös inför nya jobbet, ätit för mycket skräp osv, dålig planering, inget vettigt heller. Fick dock eldat upp en hel del grejer som har hängt över mig ett bra tag.

Förr köpte jag och samlade på saker. Bra att ha, fina, grejer att göra ordning och sälja, grejer att ha till nästa hem osv osv osv. Jag var och är mästare på att komma på anledningar till att köpa saker.

Men vad är det då som har fått mig att tänka om? Min sambo. Han har gett mig trygghet. Det är något jag aldrig har haft innan. Han ger mig ro, lugn, trygghet och värme. Många tycker att han är för lugn och olik mig men det är därför det går så bra tror jag. Jag har börjat finna mig själv! Jag lever inte på grejer, träning eller jobb längre. Dock har jag inte kommit hela vägen och ibland blir det dumma köp, träningspass eller jobb.

Men nästa vecka kommer rutiner. Rutiner, jobb och mig själv i första hand. Redan imorgon börjar första rutinerna faktiskt. Det är förberedande inför veckan! Men förutom det så ska vi försöka göra klart så mycket som möjligt i huset så att jag kan komma hem och bara vila efter jobb och träning denna veckan. Det ska bli spännande att se om mitt schema är något att ha eller om det är totalt bajshög.

Nåja, nu blir det sängen så jag kommer upp i vettig tid, natti 😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja, det är som titeln säger. Idag blir det att greja med en grund för att sedan åka till salongen och ha konsultationer samt kunder och efter det blir det lite mer grund och bygge av hönshus!

Variation! Ja, det är det som gör mig gladast. Låter knepigt men jag älskar att dra el, bygga, snickra osv och sedan svida om till att fixa bryn eller spraytan! Jaja, är man bra på mycket så får man helt enkelt greja på!

Igår blev det eldande, grejande, handlande av koppel osv. Fick dock ett mindre bryt men det är okej, fick tagit mig ur det till slut och fick sålt en del grejer! Skönt att rensa källaren. Ska göra mer i helgen men det får tas i min takt! Nåja, nu behövs jag på grunden! Häjrååå!

Likes

Comments

Sovmorgon idag med! Vaknade upp till att det regnade herrejössös mycket så vände mig om i sängen och sov istället. Mycket skönt men fick studsat upp och ätit frukost och rensat bär och kantareller från gårdagen 😍

Nu ligger bären i frysen, en del av kantarellerna i kylen och den andra delen ligger på spisen för att torka! Det som ligger i kylen blir kvällsmat idag och det som torkar ska hamna i salt så man kan krydda med det.

Pga det urusla vädret så är bubbis och jag ute på turné och har köpt lite grejer till vanen, källaren och ska vidare till öns djuraffär och hoppas på att de har de kopplet jag har letat efter!

Ska bli så skönt med en groventré! Speciellt när vi båda är hantverkare och kommer hem smutsiga, blöta osv!

Nu är jag dock på jakt efter 4 pinnstolar och 1 betjänt att ha i hallen :)

Nä, nu får jag umgås med bubbis lite 💜

Likes

Comments

Ja, denna dagen gick åt till att tvätta, städa, greja, planera, plocka bär och kantareller! Och äta köttbullar med mos! Favoriiiit!

Så mycket tvätt det kan bli när man inte orkar tvätta! Skjut mig! 😂 Nåja, nu är det bara dammsuga och tvätta golv men det är torsdags syssla. Fick ändå rivit ur halva köket, trappen till vinden, strukit, pantat, kört till återvinningen osv osv osv!

Men sedan blev det en härlig tur till skogen och allt vad det har att erbjuda (mest fästingar i vårt fall!)

Imorgon ska jag rensa bären, köpa koppel till min lilla elvisp (hunden Elvis), fixa källaren så det blir groventré, tömma vinden på skräp, sälja pryttlar och lite annat tjafs! Men viktigast är promenad och ta hand om min kropp!

Fick ett bryt förut för jag orkade inte hantera "motgångarna" som blev efter en tung dag men ett par timmar i skogen med min älskling och Elvispen så lättar mycket ångest. Ska försöka ha en lugn helg inför kommande vecka då jag börjar på det nya jobbet som jag ska ha samtidigt som företaget 😍

Nåja, nu blir det att skriva inköpslista inför imorgon 💕

Sov gott <3

Likes

Comments

Idag blev det en väldigt sen frukost men vad gör det, vi har semester 💕Tanken var en morgonpromenad men jag hittar inget av mina träningskläder så får börja med att städa och leta efter dem 😂 Känns sådär! Får bli en tur i skogen senare om vädret tillåter. Hoppas på bär och kantareller 😍 Så man får fyllt frysen lite!

Dagens frukost bestod av 2 ägg, 2 knäckebröd, 2 skivor kalkon och 1/2 avokado! Kalkonen tog slut men om jag hade haft rätt mängd kalkon så hade det blivit ca 650 kalorier! Så det är en stabil och väldigt bra frukost 😍

Dagen till ära blir städning, försäljning av ting jag inte vill ha kvar, möblering, handlande av mat och förhoppningvis en tur i skogen! Måste dock köpa löplina till hunden men det löser sig 💕

Nåja, det är bara att kämpa vidare! Puss på er 💜

Likes

Comments

Sitter just nu och räknar, funderar, planerar min mat jag ska äta osv!

Okej, så för att gå ner i vikt så ska man äta 500kcal under det man ska äta för att bara stå stilla i vikt. Enligt tabellen nedan så ska jag äta 2166 kcal så som jag har levt hittills. Fr.o.m. denna veckan ska jag alltså äta 2798kcal per dag. Om man tar minus 500 på det då blir det 2298kcl. Mitt problem är att om jag ska komma upp i den mängden kalorier så måste jag äta tillskott eller onyttigt.

Men nu har jag räknat på vad min förra PT gav mig förra gången och det blev ca 1500kcal per dag. Då blev jag mätt, orkade mycket osv. Dock tränade jag inte lika mycket som planen är denna gången men träningen är mer inriktad på stabilitet, inte bygga muskler.

Så för att kompensera lite så kommer jag hålla förra kostprogrammet sedan förra gången men lägger till två ägg om dagen och någon sås (tex tacosås).

Så denna gången kommer kosten bli en blandning mellan alla olika sätt jag har testat och tar det bästa från dem alla. Och för att orka träna efter jobbet och innan lunch så blir det en stabil frukost. Ingen trams med yoghurt och bär!

2 knäckebröd, 1/2 avokado, 2 hårdkokta ägg, 50gr kalkonskivor. Kopp te eller vatten till det! (Är inte vuxen så kaffe är inte min grej 😂)

Lunch och middag blir det sallad, eventuellt potatis, kött och tacosås/sweet chili!

Mellanmål blir gröna äpplen om butiken inte har några goa frukter eller bär!

Så ja, frukosten kommer innehålla mer kalorier än vad lunch och middag gör men det är dagens första mål och det äter jag 3 h efter att jag har klivit upp så det får vara ordentligt 😂

Vatten ska jag lära mig att dricka ordentligt också! Ca 2-3 l per dag ska det bli!

Ja jössös, det är dyrt att äta bra grejer men samtidigt så orkar kroppen mer!

Men men, om jag ska orka jobba, träna, städa, jobba, hänga med i livet så får man äta ordentligt och tanka kroppen med bra grejer. Mitt schema är som sådant att jag jobbar förmiddagar, åker hem, tränar, åker till salongen och jobbar, grejar där och sedan hem! Jag är tacksam för att jag får möjligheten att jobba 50% för kroppen och psykets skull! Mat och sovklocka är grejer 💜

Nu ska jag kolla klart filmen och fila på mitt schema 💕 Natti 😘

Likes

Comments

Så många som har börjat jobba igen och ska åter till rutiner osv men kommer om ca 1 månad ge upp för att det blev för mycket. Ja, det vanligaste sättet att ge upp. Men håll ut, snart kan ni använda nyårslöftet. Och beach 2000 något något som passar. Sedan starta om igen efter semestern!

Ja, som ni hör är det bara skitsnack. Jag har varit en "skitsnackare" alldeles för länge. Inte "orkat", inte haft "tid", inte haft "möjlighet". Det är bekvämt att vara skitsnackare. Jag har dock lyckats en gång att ta mig ner till min vikt. Men vad gjorde jag då? Jo, jag lät andra människor påverka mig och ta min energi. Jag lät andra ta min tid, energi, ork, vilja att leva osv.

Men nu har jag bestämt mig. Varför ska jag ha en sämre livskvalité bara för att se till att andra ha det bättre? Vissa saker kommer jag fortsätta med, tex samla in leksaker och kläder till jul för familjer som har det tufft. Kommer fortsätta stå upp för de som är rädda eller svaga. Kommer fortsätta med att hjälpa äldre när jag är ute. Jag kommer börja med att skänka pengar genom mitt företag och kommer starta en organisation som man kan donera pengar till för människor som har blivit utsatta för sexuella brott.

Min livskvalité är det jag ska kämpa för i första hand. För att slippa bryta ihop, slippa vara ledsen, slippa ha ont.

I helgen var jag på color run. Det var förjäkla kul faktiskt! 13 hinder blev det på 5 km och 40 minuter. Det är väldigt stort för mig eftersom jag gjorde vårruset på 45 minuter!

Detta året har varit ett väldigt tungt år. Men color run är min startpunkt. Jag vill bli starkare, jag vill orka mer. Jag vill vara mer jag! Jag känner inte igen mig själv i spegeln! Det är sorgligt att se mina gamla kläder vara för små. Det är deprimerande att inte orka träningar eller att vara med kompisar.

Detta är min start. Och min start är på 98 kg. Mitt mål har inga direkta siffror. Mitt mål är balans, välmående, ork. Drömmen är 68 kg. Mitt tyngsta var 138-140kg. Så jag är på god väg. Men nu ska psyket med också, nu ska spökena bort! Och jag ska sluta se bakåt. Enda anledningen till varför jag skulle se bakåt är för att se hur långt jag har kommit.

Nu ska jag planera maten inför denna veckan och testa rutiner inför kommande vecka 💜

Likes

Comments

Vem är jag?


Jag lever med borderline och depression. Jag lever med det varje dag och kämpar mot det. Jag lever också med ryggskador, nervskador, daglig smärta osv. Jag lever med mardrömmar från sexuella övergrepp, mobbning, misshandel osv.

Men vet ni vad?

Jag överlevde det. Jag kommer överleva fler problem, tragedier, övertramp osv.

Men jag lever idag också med en fantastisk man, min lilla hund och min knasiga katt. Jag kammade hem ett 50% jobb som jag börjar med nästa vecka. Jag har ett eget företag sedan november 2016. Jag har många hobbys, jag har värderingar och starka åsikter.

Och allra viktigast, jag står för vad jag tycker och gör.

Jag är bra på allt men inte bäst på något. Jag kan mycket, jag vill mycket, jag löser mycket. Jag är en person som många tycker illa om. Jag är en person som gör mer för andra än mig själv. Jag är en människa som aldrig kommer få tillbaka.

Jag kommer fortsätta vara jag. Du får tycka att jag är "för mycket", att jag är "för glad" eller "för bestämd". Jag accepterar dig som du är. Acceptera mig för den jag är.

Vad du än gör mot mig så kommer jag fortfarande resa mig upp. Vissa gånger tar det längre tid, men jag kommer resa mig upp. Jag kommer fortsätta kämpa för de som är svagare. Jag kommer fortsätta vara jag.

Jag är Jessa.

Likes

Comments