Den skriftliga redovisningen

Till alla de olika projekten så hade jag en mall och en bra plan på vad som jag skulle göra. Jag kollade på många olika konstnärer t.ex Claude Monet och Salvador Dali för att få inspiration från framförallt olika himlar. I mitt första projekt så var himlen en mycket viktig del för att tavlan skulle bli komplett och bra, precis som jag ville att den skulle bli. När jag började med projekten hade jag som sagt en bra plan men jag följde den inte så jätte mycket utan jag gick på känslor och vad jag tycker är fint och bra. Under båda projekten så ville jag verkligen få fram ett klart och bra budskap, det viktigaste budskapet för mig med båda bilderna är gämnstäldhet och att jorden går igenom en svår period nu och att alla måste sammarbeta för att få en krigsfri och bra jord igen. När jag gjorde min tavla så tänkte jag, vad är det som berör mig mest?, jo gämnstäldhet. Detta gjorde så att jag valde Jing och Yang symbolen för att visa att om alla sammarbetar så kommer jorden och alla på den må bra. Jag fick även inspiration ifrån gamla elever på hemsidan www.skapareskolan.se vilket gav mig mest inspiration till mitt andra projekt. Det var lite svårt att komma igång för jag visste inte direkt vad jag ville göra med de olika budskapen drömmar och motsatser så jag fick somsagt kolla runt lite för att se vad som var jag och inte nån annans.

I det första projektet så använde jag mig främst av akvarell färger som jag målade på en duk. Det var lite svårt att måla på den duken för att jag aldrig hade gjort det förr men när jag väl hade börjat så gick det bra och ganska snabbt. Jag använde mig även utav kritor som jag målade för att se var jag inte skulle måla, det gick att både bort med fingret jätte lätt. Jag använde mig såklart utav penslar och färger, jag försökte göra himlen till en solnedgång så jag fick blanda massa olika färger för att få en bra och fin övergång. I mitt andra projekt så använde jag mig utav tekniken Photoshop vilket är ett bar och ganska lätt program att förstå. Det är ett program på datorn. Jag använde mig av bilder ifrån internet som jag satte in i programmet och försökte få ihop det till en bra bild med ett ganska tydligt budskap. Jag har inte jobbat med Photoshop innan speciellt mycket iallafall så det var kul och ganska svårt i början, men efter att läraren visade mig hur jag skulle göra allt så gick det bra tillslut. Jag valde dessa olika tekniker för att jag gillar färg och jag ville jobba med nått som visade mitt budskap lite bättre vilket gjorde att dessa tekniker passade jätte bra för mig.

När jag jobbade med dessa projekten så visste jag inte riktigt vad/hur jag skulle göra ibland men jag löste det mesta själv men ibland så var jag tvungen att fråga våran lärare om hjälp/tips på hur det skulle bli snyggare och bättre. I projekt 1 så misslyckades jag inte direkt utan det var mest små fel som jag ändrade på i slutet men i projekt 2 så fick jag börja om två gånger för att jag inte riktigt visste vad som skulle passa best ihop och så. Men efter lite om och men så löste jag det och jag blev mycket nöjd med båda projekten som jag har gjort. Jag tyckte att vi hade gått om tid med projekten vilket var skönt för hade jag stressat så hade det nog inte blivit så bra som det blev nu.
När jag skulle börja med Photoshop så fanns det inte tillräckligt med datorer så jag fick vänta i nästan en halv lektion för att en dator skulle bli fri så jag kunde börja. Det var ändå bra för då fick jag mera tid på mig att planera mitt projekt och göra en bättre skiss. Det första projektet vi gjorde var våran bildmapp där man skulle skriva sitt namn och göra en framsida, jag valde att göra en spegel där det står Jesper och sen så tänkte jag om jag målar linjer åt olika håll så ser den sprucken ut, som att någon har slagit in den. Jag valde även att måla några av bokstäverna halva för att det skulle se ut som att de hade fallit av, jag blev nöjd med det också. Jag valde även att göra den svartvit för att det är en spegel och sen målade jag som olika slinker i glaset för att det skulle se ut dom att det speglade sig tillbaka igen.
Vi gjorde även ett projekt där vi skrev om en konstnär där jag valde Claude Monet för att han har så bra himlar och det gillar jag. Man skrev även om var man fick sin inspiration, det var en bildanalys. Jag valde att analysera Salvador Dalis bild "minnets envishet" för att den var fin och tilltalade mig.

Om jag hade fått chansen att göra om allt så hade jag nog ändrat lite på båda projekten speciellt projekt två. Jag tycker att jag har ett bra budskap och att man fattar men jag skulle vilja göra det lite tydligare bara. I projekt ett så hade jag nog bara målat en lite mer noggrann himmel och så men jag är ändå nöjd och jag tycker att båda projekten blev mycket bra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag hjort klart min Photoshop och skrivit ut den på ett A3 papper. Det har gått bra idag och jag är nöjd med mitt arbete. Jag hade velat lägga till lite mer dåliga saker men det fanns inte riktigt tid för det.

Likes

Comments

Idag har jag nästan gjort klart min Photoshop och jag tycker att den har blivit bra. Jag är nöjd med mitt arbete idag och jag har lärt mig några nya saker om Photoshop t.ex att man kan byta bakrund även om man har gjort en massa. Jag har lagt till några nya bilder på saker som inte är så bra för våran jord. Jag vill lägga till lite mera negativa saker för att ge ett lite bättre budskap. Jag kommer att bli klar med min Photoshop nästa lektion är jag ganska säker på. Jag ska nog göra en lite bättre ritning också. Det enda jag vill ändra på mer är att göra det finare och inte så slarvigt som det är just nu. Det jag är speciellt nöjd med är att jag lyckades flytta allt till DN annan bakrund så att det blev bättre och inte så suddigt.

Likes

Comments

Idag har jag gjort en skiss på vad jag ska göra och jag har börjat Photoshopa och det har gott ganska bara. Det jag är mest nöjd med är mitt Photoshop för att jag jobbade på bra och jag kom ganska så långt. Det jag tyckte var svårast var när jag skulle börja Photoshopa för jag hade glömt av hur man gjorde men efter ett tag så gick det bra. Jag löste det genom att testa mig framåt och fråga läraren så hon kunde förklara hur jag skulle göra.

Likes

Comments

Claude Monet
Claude Monet föddes den 14 november 1840 i Paris. Han dog den 6 december 1926 i Giverny, han var en fransk konstnär, han blev 86 år gammal. Han jobbade med impressionism och det betyder att man jobbade med att måla utomhus och måla det som man ser. Det som kännetecknar honom mest är hans målningar av naturen. Jag valde tavlan San Giorgio Maggiore at Dusk för att den inspirerad mig till att måla tavlan som jag målade, jag fick inspiration ifrån himlen. Jag valde Monet för att han målar fina och mycket värkliga himlar. Även om ön inte är så fint målad så spelar inte det så stor roll för att man fastnar utav himlen tycker jag. Om man tittar på bilden så ser det ut som att det är ett kyrktorn som speglar sig över havet. Man ser att det är kväll och att han vill förmedla framförallt himlen i den a bilden. Man för själv se vad det är på ön, det kan vara träd eller en stad, det är vad man själv tolkar bilden som. Jag tycker att denna bilden förmedlar glädje att man kan titta på bilden och bara se det man själv vill. Jag tror att denna bilden. Under denna tid så hade färg på tub nyss kommit och man fick möjligheten att måla utomhus. Innan var man tvungen att blanda färg själv och allt blev mer svårt. Han målade en bild flera gånger på en sak för att visa ljuset ifrån olika håll och när på dagen denna bild är målad. Han levde i Giverny i nästan hela sitt liv där han köpte ett hus och målade av kusen och havet, han målade av det mesta i naturen. Under det tysk-franska kriget så bodde han i London där han blev inspirerad av impressionism och han började måla naturbilder. Monet hade ingen utbildning utan satsade på att bli en duktig konstnär, han är känd för sin konst.
Bildanalys
Konstverket är målat utav Salvador Dali och bilden heter minnets envishet. Eftersom att Salvador Dali var en surrealistisk konstnär så har tavlan såklart det temat. Oftast blir surrealistiska bilder overkliga som denna bilden då. Jag får känslan att tiden går och går, inget händer, att man väntar på något. För det mesta är bilden färgglad, marken och bordet är brunt medan klockorna och bärgen är en lite ljusare gulfärg. Även humlen har en ljusare blå ton vilket gör bilden sammanhängande tycker jag. Ljuset kommer ifrån vänster ser det ut som för att det är lite skugga vid bordet och det är solljus vid bergen. Solljuset speglar sig lite i klockorna ser det ut som. När jag tittar på bilden så ser jag att det är dött, allt verkar som att tiden går och går inget händer. Det är varmt och det ser ut som något slags djur som ligger på marken som har dött. Det finns inga löv på trädet vilket får mig att tro att det inte har regnat på länge, det är dött. Den orangea klockan är stängd och kanske visar att det finns något slags liv medan den kämpar för att överleva, detta är min tolkning, alla tolkar olika. Klockorna flyter och det får bilden att bli overklig. Jag tolkar denna bilden som overklig och lite dyster nästan.

Likes

Comments

Idag har jag gjort klart min tavla. Jag tycker att det blev väldigt bra, jag är nöjd. Det jag tycker blev bäst var ying och yang, jag tolkar ying och yang som att alla ska hjälpas åt och sammarbeta. Det blev lite svårt när jag skulle rita dropparna i cirkel för det var svårt att få dom lika stora, jag löste detta med hjälp av en krita som jag ritade med så jag såg cirkeln, istället för blyerts. Sen målade jag lite nysatsar utav hånfullt och blå för att det ska akut som att det är en bild i stället för 3 olika delar som bildar en bild. Ibland fick jag lite hjälp för jag fattade inte hur jag skulle måla allt så det blev jämnt.

Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle måla en fin bakrund men kvälls sol och lite gräs. Sen ville jag måla ying och yang för att visa jämnställhet. Jag ändrade mycket på tavlan men det var detta jag tänkte och det blev bra tycker jag. Jag tittade på olika konstnärer mest Monet för att få bra inspiration till en fin bakrund.

Likes

Comments

Jag gjorde detta första lektionen men glömde att lägga ut. Idag så har jag gjort klart min bildmapp, jag tycker att den blev ganska bra. Jag blev väldigt nöjd med hur jag fick det att se ut som att bokstäverna hade slagits sönder. Det som var ett litet problem var att skriva bokstäverna nästan lika stora. Men jag löste det genom att rita en linje så att de var lika högt upp. Det tog ganska lång tid för att göra det men det blev bra tycker jag. Jag ritade i glassplitter så att det skulle se ut som att det speglade sig. Jag använde tekniken blyerts.

Likes

Comments

Idag har jag målat Klart bakgrunden och jag tycker att det har blivit bra, nästa lektion så ska jag börja med att måla ut ying och Jang på bakrunden. Jah har hunnit med mycket denna lektionen jag tänkte att jag målar gräs under himlen istället får ett hav för då hade det blivit för blått. Jag har använt många olika färger utav akryl färg. Problemet var att jag behövde måla olika nyanser av olika färger vilket gjorde det svårt att fy ihop samma färg igen. Jag löste problemet genom att blanda mycket av varje färg så att det var mycket lättare, det gick mycket fortare.

Likes

Comments

Hej, Idag har jag planerat för att kunna skapa det jag har gjort. Jag kom på ett budskap ett tema och en teknik vilket är akrylfärg. Jag han föra en horisontlinje och jag har börjat måla en solnedgång men akryl. När jag har kommit lite längre med min bakrund så ska jag måla Yin och yang märket. Det är en symbol som visar att alla är lika mycket värda att vi kan hjälpas åt för en bättre värld. Jag är nöjd med min prestation idag.

Likes

Comments