Dagens Sverige har ett väldigt stort problem och det är att ingen vågar ta ett ansvar och stå upp för det man tror på (stor generalisering). Vi unga idag är verkligen rädda för att tros ha en uppfattning att vi aldrig kan hålla en relvant diskussion om något annat än instagram eller twitter och det är garanterat en del av våra usla pisa resultat.
Man pratar ofta om offerkappan och mentaliteten som följer med det tänke sättet och det är verkligen ett riktigt problem vi lider av i Sverige idag för att det tas ut i att vi aldrig vågar stå på oss när folk kritiserar, utan istället e vi experter på att snirkla oss ur situationer med TEX "jag drev ju bara" eller att bara skratta bort situationen. Detta är ett av min genarations största hinder för att vi pumpas dagligen med ett överflöd av ytligheter och om vi inte vågar diskutera allvarliga saker så kommer våra värld bli Kim Kardasihan och vit guldiga klänningar istället för att utvecklas och ha ett land där vi förstår vad vi röstar på, inte bara en som sitter och tycker och alla twitter följare nickar och antecknar.

Sen är det ju så att många av dem som faktiskt vågar tycka idag känner sig personligt påhoppade varje gång någon inte håller med dem och det är också en följd av den svenska offerkappan som vi lider av.

/Jesper

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är Sverige värt att försvara? Socialdemokraterna ville ge 5 miljarder till försvarsmakten från början. Moderaterna 10 och Folkpartiet 17. Det slutade med 10,2 en relativt stor höjning från sitt grund bud från regeringens sida. Men med det här så behöver inte regeringen se över ett medlemsskap med nato och då måste man ställa sig frågan, tycker regeringen att det är värt att försvara Sverige? De vill minska vårat näst intill obefintliga försvar (som är massa jobb möjligheter dessutom) och inte aliera oss utan att hoppas från stöd från en allians man inte vill vara med i. Det är ansvarslöshet i tider av orolighet i världen och det är nu vi behöver en millitär som kan hjälpa andra länder som är i behov. Sverige är ett av de bästa länderna i världen och förtjänar att folk står upp för det, vi är inte perfekta men vi är ändå värda att försvaras nu med oroligheterna i Ryssland. Men vi måste ändå ha kravet på oss att vi ska vara ledande i hjälpandet av andra länder och utan armé är det omöjligt. Den här populär kulturen med att alltid kasta försvaret under bussen måste sluta för vi har fått en tråkig utveckling då faschistiska partier tagit patent på att älska Sverige och det är fel, för det borde vi alla göra.
/Jesper

Likes

Comments

När folk blir arga över halvnakna tjejer i öl-reklamer och vill ta bort dem blir jag fundersam. För är det verkligen rätt väg att gå? Jag tycker att man ska bli arg men man ska bli arg på att det inte finns halvnakna killar där också för att ta bort allt med "sex" att göra är inte en bra väg att gå och det är verkligen inte bra för jämställdheten pga att man inte ska dölja det vackra med människokroppar och ingen blir gladare av att ta bort dem från media. Men man ska bli arg när ett kön överrepresenteras och då måste samhället ta ansvar och ryta till. Kvinnan är stark och jämställdhetens krigare är kvinnor som Nicki Minaj, Beyoncé och Pink. Det är nog få som säger emot om det men det är nog inte allt för många som uppfattar hur ofta dem här syns i media "lättklädda" och det man ska göra nu är att få kvinnor att kräva att se "lättklädda" män. Det är de som ska ta jämställdheten ett snäpp vidare, att kvinnorna ska ta för sig mer och det är vårt ansvar som män att säga och visa att det är okej att göra de. Vi ska inte kliva bakåt vi ska uppmuntra dem att ta sig framåt.​

/Jesper​

Likes

Comments

När ska liberalismen komma till Sverige? Det är min fråga för som jag ser på saken finns den inte i Sverige idag på en politisk nivå. Vi har folkpartiet som säger säg vara Sveriges liberaler men som inte har en enda liberal punkt i sina vallöften egentligen… Man kan inte säga att man är liberal om de enda dem tycker folket ska få välja är vilken skola man ska få gå i, det är inte seriös liberalism. Jag tycker Sverige behöver ett liberalt parti i riksdagen som kan pressa våra politiker att tänka om och bättre. Så vi kan gå till ett öppnare samhälle där inte staten sväljer alla pengar som speciellt sosse regeringen gör och några punkter man kan driva är

  • Byta systembolaget och spel verksamheterna till en oligopol marknad
  • Legalisera prostitution så man kan komma åt all olaglig verksamhet och göra schyssta villkor
  • Öppna upp abort tillgängligheten och öka tiden man kan göra dem
  • Att man gör forskning om olika substanser och skaffar en linje för vad som är för farligt och vad som är lagligt.

Detta är ju bara förslag men ett parti som kan trycka på några av dem här punkterna skulle vara bra för det svenska socialistiska samhället att se att det går att tänka om. Jag tror det svenska samhället är lite för mätta och inte känner att dem behöver utvecklas och det är farligt. Skulle kanske inte se ett sånt här parti som ett ledande parti men det hade varit ett av dem viktigare partierna för att pressa och utveckla det socialistiska Sverige vi har idag.

/Jesper

Likes

Comments

Samhället har alltid byggt runt "vi" och "dem" (är man från Boden ska man hata Luleå osv) då man naturligt vill känna sig delaktig i nått. Men det här är ett fenomen som i normala fall inte är så farligt, men det blir de när vi håller på så här kring länder och politik. Det här är ett stort problem som gör att västvärlden kan offra Afrika till vilka helveten som helst (som västvärlden gjort gång på gång). Man kan ju säga att så klart bryr man sig mer om grannen, men om vi inte jobbar för en global sammanhållning så kan vi inte vara förvånade när höger extrema partier tar över i Europa när vi själva inte strider för allas rättigheter utan bara närhetens. För närheten kommer alltid att vara relativ och utbytbar och ja jag förstår att det här inte är nått som kan ske över natten men det är nått att kämpa för.

/Jesper

Likes

Comments