Idag är en sådan där dag då jag känner att jag skulle kunna skriva en hel bok. Boken skulle egentligen inte handla om något och den skulle säkerligen vara väldigt ologisk, men ändå. Hur som helst tänkte jag skriva om några saker iallafall.

I vanlig ordning tänkte jag gå igenom vad jag har gjort i helgen för att sedan täcka lite andra saker.

Såå min fredag spenderade jag i vanlig ordning med mina vänner, vilket var kul, precis som vanligt. Mitt syfte med kvällen var dock inte att enbart spendera tid med mina vänner, jag hade även bestämt att jag skulle se Little Jinder spela på satin, vilket är en nattklubb inne i Örebro. Då det skulle vara på satin hade jag inte så höga förväntningar, för helt seriöst, det är inte så kul där, men jag skulle ändå se henne! Till min förvåning var det dock väldigt kul och så fort Little Jinder visade sig höjdes stämningen rejält. Stämningen var jättebra och Little Jinder själv var ännu bättre, jag blev lyckligt överraskad. Jag blev helt klart lite starstrucked efter det. Detta har resulterat i att jag under helgen har lyssnat på hennes musik mer eller mindre konstant. Jag kan nog vid detta laget kalla mig för ett Little Jinder fan.

Little Jinder fick dock se sig pausad under lördagskvällen, för då var det mello! Än en gång kom mina vänner på besök och vi tittade, iallafall någorlunda glatt, på programmet. Jag har egentligen inga direkta kommentarer om hur resultatet blev, vilket är ovanligt för att vara mig. Det jag skulle kunna säga är att jag tyckte det var kul att SaHras bidrag Kizunguzungu gick vidare till final. Den påminner så mycket om Shakiras waka waka vilket jag tycker är väldigt roligt. Fart och fläng är alltid kul, samt att bidraget är lite udda gör att det sticker ut lite från mängden.

En annan sak jag tänkte skriva lite om var mitt horoskop för 2016. Jag och en vän satt och diskuterade horoskop för ett tag sedan. Min vän hade inlett med att berätta om vad hennes horoskop hade sagt om hennes 2016, vilket gjorde mig nyfiken på mitt. Jag är dock ingen person som nitiskt tror på det som framgår i en spåkula, på tarotkort eller vad informationen nu än kommer ifrån. Men jag tycker ändå att det är lite kul. Enligt mitt horoskop skulle jag under våren 2016 kavla upp ärmarna rejält och börja göra mitt jobb "bättre än bäst". Sedan ska tydligen mars vara en väldigt romantisk månad och detta år kan tydligen vara året jag vill påbörja något seriöst med någon, för tydligen så har jag gått igenom inre förändringar och sett en "sötnos" någonstans i min omgivning. Så vad är min kommentar angående detta? Ja, jag vet inte ens själv.. Att jag ska ha kavlat upp ärmarna kan ju dock stämma lite, för det har jag gjort. Jag har kanske inte kavlat upp dem så att resultatet blivit "bättre än bäst", men kavlat upp dem har jag minsann gjort! Då mars precis har påbörjats kan jag inte riktigt uttala mig om resten. Med andra ord var mitt horoskop inte så värst spännande för de första två månaderna av detta år. Men ändå, jag tycker det är lite kul att spekulera kring hur väl horoskop och dylikt faktiskt kan appliceras på ens verkliga liv. Antagligen blir det som står i horoskopen en sanning för att man vill att det ska stämma in, och således kommer det att stämma in. Så det där med att jag har kavlat upp ärmarna kanske är lite diskuterbart ändå... För den som är intresserad finns allas horoskop att läsa på veckorevyns hemsida. Vem vet, era första två månader är kanske mer spännande än mina.

Nu har jag skrivit om tre olika saker, varav en utav dem egentligen bara fungerar som någon form av utfyllnad. Men om jag nu ändå ska prata om lite halvt om halvt meningslösa saker kan jag ju nämna att jag tror att jag snart borde besöka mitt kära Blekinge. Inte än på ett tag, men inom en snar framtid. Jag har inte varit där sedan i vintras och det hade varit kul att åka och träffa alla nära och kära som finns där. Desto längre tid jag spenderat i Örebro, desto mer har jag börjat uppskatta de enkla sakerna som fanns i Blekinge. Rekreationen av att bara vara nära havet och alla öar i Karlskronas skärgård får mig ibland att sakna Blekinge, samtidigt som jag ångrar att jag aldrig värdesatte de sakerna när jag bodde där. En sak jag är säker på angående mitt liv är att jag aldrig ska klippa mina band med Karlskrona och Blekinge. Det må vara tråkigt, det må vara litet och det må vara väldigt många sverigedemokrater bosatta där, men det är ändå en otroligt vacker plats att vara på. Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, vart jag än kommer att bo i vårt avlånga land, kan ni alla vara säkra på att jag iallafall kommer att skaffa mig en sommarstuga någonstans i den pittoreska skärgården som tillhör Karlskrona kommun. 

Detta är nog det längsta inlägg jag har skrivit på ett tag, trots det handlar det egentligen inte om någonting. Ordbajs delux eller bara ett vanligt svenneinlägg, ja, det finns nog många ord för detta.


Puss o så/ Jenz 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​God afton på er! Har någon mer än jag tänkt tanken att idag är den sista vinterdagen på ett x antal månader? Imorgon är det första mars och äntligen kan vi, iallafall enligt kalendern, säga att våren är här. Med våren kan vi lämna den gångna vintern, för att nu blicka framåt. 

Mars månad är en utav mina favoriter. Dels för att klimatet allt mer börjar skifta, men också för att min födelsedag är i mars. I vanliga fall tycker jag inte att födelsedagar efter artonårsdagen är speciellt kul. Tiden går och man blir bara äldre och äldre. Men detta år fyller jag tjugo år, vilket ändå är lite kul. Dock är det enda som egentligen skiljer sig från att vara nitton, är att jag får ta andra typer av körkort och att jag får gå på systemet. Och hur det är må låta så är det endast det sistnämnda jag kommer att göra. Men det är lite "läskigt" ändå, tiden bara går och man blir äldre och äldre. Att ha åldersnoja vid tjugo års ålder känns ju lagom stabilt. 

Benjamin Franklin ska en gång ha sagt, "Alla vill leva länge, men ingen vill bli gammal". Med viss reservation att översättningen från engelska kan ha blivit fel, tycker jag ändå att det ligger någon mening i de där orden. 

Mesen nu ska vi väl inte bli allt för nedgångna i dessa tråkigheter. Våren är som sagt påväg, och med den kommer en ny del av året. Jag ska se till att utnyttja och ta till vara på den tiden som kommer. För som sagt, åldras gör man, men det känns aningen bättre att göra betydelsefulla saker på ålderns resa, snarare än att bara låta tiden passera. 

Likes

Comments

​Hejsan alla fina. Jag hoppas att allt är bra med alla ni som läser detta. Om det inte är så bra hoppas jag istället på att det snart blir bättre!

Så vad har jag haft för mig de senaste dagarna? Faktiskt har jag inte gjort så jättemycket. I fredags fick jag finbesök. Detta resulterade i en massa härliga samtal och kvällen avslutades med att vi gick till en nattklubb inne i Örebro, där vi tittade på Erik Hassel som uppträdde. Det var en bra dag helt enkelt. 

I lördags var det såklart dags för mello igen. Det var i vanlig ordning kul att kolla på och jag hade ett gott sällskap hela kvällen. När jag tittade på tävlingen hade jag dock lite svårt att bestämma mig för vilken låt som var bäst. Detta berodde kanske på att jag redan har fallit för Oscar Zias låt, men vad vet jag. Dock var Frans låt över förväntan bra, samt att Dolly Styles låt var ett kul och "dansvänligt" bidrag till tävlingen. 

Idag, vilket är söndag, har jag inte heller gjort så jättemycket. Det var dags att ta tag i plugget igen efter en lugn helg, men mer spännande än så har det inte riktigt blivit. 

Jag känner egentligen för att skriva ännu mer om fler saker, men jag vet inte riktigt hur jag ska få ner allt i ett inlägg. Det finns så många tankar som svävar runt i mitt huvud. Hade mitt huvud kunnat liknas med en karusell hade en blandning mellan balder och kaffekoppen varit en bra beskrivning. Iallafall hade det ganska metaforiskt kunna beskriva känslan jag har inom mig just nu. Att skriva om alla dessa tankar hade dock tagit lång tid, samt att inlägget hade blivit väldigt långt. Ni som läst min blogg under en längre tid vet vad jag pratar om, när jag väl börjar kan jag flumma iväg i oändlighet. 

Nu bär det iallafall av mot en ny vecka med en massa överraskningar och utmaningar. Dock lät det inget vidare när jag väl skrev det, en paus i vardagen hade inte skadat. Men men, bring it on! Det ska nog gå att hantera det också. 


Likes

Comments

Jag vet inte varför jag alltid får för mig att blogga sent om kvällarna. Klockan är just nu ett på natten, men jag känner ett sådant behov av att göra något. I lägen som dessa känns det bra att ha en blogg.

Denna helg har varit, och är fortfarande för den delen, helt fantastisk. I torsdags skrev jag min första tenta i svenska språket. Tentamenssalen vi var i liknade en bunker och låg i universitetets "källare", fett läskigt. Förhoppningsvis gick tentan vägen! Annars blir det ju tråkigt... 

Hur som helst så bestämde jag och två vänner att vi skulle fira att vi hade skrivit våra tentor, så vad gör vi? Jo, utgång såklart. Efter att tentamensångesten hade släppt hade jag faktiskt den bästa utgången på länge. Det var riktigt kul men samtidigt aningen otäckt. Det otäcka var att märka skillnaden på sig själv före och efter tentan, usch och fy för ångest.

Meen idag är det lördag, eller okej, i skrivande stund är det egentligen söndag, men jag har inte gått och lagt mig än, så jag säger att det är lördag. Idag var en sådan dag då jag kände mig väldigt produktiv. Lägenheten är, eller var innan jag började laga mat, i prima skick! Städning, tvättning och alla andra möjliga hushållssysslor fick stå på dagens schema. Det var skönt att få det gjort.

På kvällen blev det självfallet så att melodifestivalen fick bli underhållningen. Av de tre deltävlingar som än så länge har ägt rum, var denna den bästa. Ikväll fanns det iallafall en låt som hade lite av en "wow" faktor. Oscar Zia skulle redan, enligt mig iallafall, kunna ses som en potentiell vinnare av hela tävlingen. En medryckande sång, någorlunda estetiskt scenframträdande och upprätthållna tonarter är enligt mig ett vinnande koncept. Oscar Zias Human innehar alla tre, något som många andra bidrag, enligt mig, inte har. Framförallt verkar det vara ofantligt många artister som inte kan sjunga. Jag ska inte säga att jag hade gjort det bättre, för helt ärligt jag kan inte hålla en ton, men det kan långt ifrån alla i den tävligen heller... Det är lite synd faktiskt. Men go Oscar, you can do it! Bästa låten hitintills by far. Dessutom tycker jag att han ska ha lite beröm för att ha kommit ut ur garderoben så offentligt som han har gjort, you go girl! Han kan, och är säkerligen, en stor inspirationskälla för många andra personer där ute i vårt avlånga land. 

Förresten, vad är egentligen denna hype kring dead pool? eller deadpool?, helt ärligt vet jag inte ens om titeln ska särskrivas eller ej. Men då det är engelska håller jag mig till den särskrivna varianten, just because. Nej men seriöst, vad är hypen? Jag förstår om den var underhållande, men den var ju inte megasuperduperjättebra, eller? Om man ska gradera den så skulle jag inte vilja påstå att den var speciellt mycket bättre än någon av de andra filmerna som marvel har producerat. Jag säger inte att deras filmer är dåliga, snarare tvärtom, men jag förstå bara inte hypen. Eller så beror detta på att jag inte är en karaktäristisk filmmänniska, jag ska nog låta det vara osagt. Men ändå, chilla Britta, så speciell var den väl inte... 


Likes

Comments

​Hejsan alla fina!

Den senaste veckan har varit fylld av roliga saker, vilket är ganska konstigt, tentaveckor brukar sällan vara roliga. Men denna vecka har varit något utöver det vanliga. I fredags hade jag och en nära vän från Örebro planerat att åka till Stockholm över dagen. Väl där hade vi bestämt att vi skulle gå på Mall of Scandinavia. Jag hade aldrig varit där och jag såg fram emot att åka dit. 

Resan till Stockholm var helt okej, min vän körde och det var mestadels lugna vägar. Dock fick vi lite sladd med bilen vid ett specifikt tillfälle, men vi redde ut det och körde vidare mot Stockholm. Till min förvåning upptäckte jag att det gick ganska fort att köra till Stockholm från Örebro, med andra ord ska jag köra dit oftare!

Väl i Stockholm gjorde vi först lite ärenden ute på Ekerö, för att sedan ta oss till köpcentret. För min del var det en upplevelse att bara få se Stockholm, jag har nämligen inte varit där på cirka åtta år. Hur som helst hade jag dagarna före avfärd pratat med min bästa vän om att mötas upp på Mall of Scandinavia när vi kommit fram. Jag hade också bestämt att jag skulle träffa en annan väldigt speciell person där. Sagt och gjort, först mötte jag upp min bästa vän och vi gick runt och tittade på alla möjliga saker. Jag upptäckte ganska fort att det var det största köpcentret jag någonsin hade varit i, så det var kul. Jag trivdes som fisken i havet. Dessutom var det väldigt kul att få träffa min bästa vän igen, sedan jag flyttade från Blekinge har jag knappt träffat henne. Efter lite (mycket) småprat var det dock dags för henne att ta sig tillbaka till universitetet. 

Under tiden hon var på universitetet mötte jag upp den andra personen jag skulle träffa. Jag hade aldrig träffat honom förr och det var kul att äntligen få göra det. Vi gick runt, runt och runt lite till bland alla butiker och pratade samtidigt om en hel del saker, inte minst om alla fina saker vi hittade i butikerna. Min eftermiddag var med andra ord väldigt trevlig, mycket för att jag hade trevligt sällskap. Det bör definitivt göras om!

Lite senare på eftermiddagen hörde min bästa vän av sig och sa att hon kunde komma tillbaka och säga hejdå innan jag skulle åka hem. Det blev ett ganska långt hejdå, vi både fikade och gick runt lite till innan det var dags att sätta sig i bilen igen. 

Efter att ha gått runt i cirka sju timmar hade jag dock inte köpt speciellt mycket. Då jag är lite snål, jag är liksom student, valde jag att avstå från de fina sakerna jag hittade. Men då jag ganska fort bestämde mig för att åka till Stockholm igen känns det ändå okej, jag kan ju shoppa loss nästa gång! 

Trots få inköp var det en ofantligt härlig dag. Till alla er som förgyllde den vill jag bara säga tack, och ett speciellt tack till dig som lite random gav mig blommor. Det var ytterst gulligt. 

Dagarna efter mitt Stockholmsbesök har dock inte varit så spännande. Trötthet, ångest och tecken på alldeles för mycket oro har präglat de senaste dagarna. Jag hatar tentor. 


Likes

Comments

Tjena tjabba alla ni som fortfarande envisas med att läsa denna blogg. Förhoppningsvis ska även detta inlägg vara någorlunda kul att läsa.

Denna helg har varit väldigt bra faktiskt, för en gångs skull har jag känt mig ganska "produktiv", detta kan vara en följd av mitt föregående inlägg, jag har ganska mycket fritid som sagt. En hel del har gjorts och jag tänkte skriva lite om det! Dock kan det vara värt att nämna att "produktiv" inte är en synonym för att jag har gjort vettiga saker, det fick mig bara att känna mig lite mer stolt över att inte har gjort så mycket av värde över huvud taget.

Det första jag tänkte skriva om är att jag börjat komma igång med min träning igen, vilket känns helt fantastiskt. Hello träningsvärk och hello bättre kondition. Till detta har jag även kommit till insikt med att jag kanske borde ändra mina matvanor, för helt ärligt, mina matvanor är under all kritik. Jag har alltid levt efter filosofin att jag kan äta vad jag vill, när jag vill och hur jag vill. Denna filosofi lever jag fortfarande efter, men jag har däremot börjat se över hur jag ska skära ner på vissa delar av min kost, samtidigt som jag ska äta mer av något annat. Jag tänkte inte gå in djupare på detta, för det skulle bara leda till ett ofantligt långt blogginlägg och helt ärligt, vem hade orkat läsa om det? Var man än läser kan man hitta diverse PM som handlar om vad som är bra kost och bla bla nyttigt bla. Så nej, mer än såhär blir det inte av det.

En annan sak jag har gjort i helgen, och i veckan tidigare, är att jag har börjat spela mer datorspel. Detta kanske inte är så bra, "jag är ju student och sådant har man inte tid för", men jo, det har jag visst. Hur som helst, jag har iallafall spelat mer än jag brukar. Jag har gjort tappra försök att förbättra min rank i league of legends, men jag tänkte inte diskutera hur det går, det skulle vara alldeles för tråkigt att skriva om all investerad tid som gått till förluster. Att jag har spelat var mer utav en fotnot till nästa sak jag tänkte skriva om, nämligen musik. Nu tänker säkert alla "men vad har musik med spel att göra?", det har det väl kanske inte, men jag lyssnar på väldigt mycket musik när jag spelar. Då jag har spelat mer, har jag även lyssnat på mer musik.

En låt jag mer eller mindre har haft på repeat de senaste dagarna är super 8 av Little Jinder. Jag vet inte varför, men den har fastnat och jag har lyssnat på den ofantligt mycket. Låten i sig känns så, iallafall enligt mig, genialisk. Den funkar att spela till, att springa till, att sjunga med till och att bara ta det lugnt till.

Nu vid närmare eftertanke var det nog inte så mycket mer musik jag tänkte diskutera. När jag tänkte skriva verkade det som att jag hade mycket att säga, men det hade jag tydligen inte. 


Likes

Comments

​Ibland funderar jag verkligen på varför jag skaffade en blogg, jag är ju så ofantligt dålig på att faktiskt skriva här. Var det för att jag, vid vissa specifika tidpunkter, ville få utlopp för tankar, funderingar och känslor? Eller var det för att jag ville skriva sådant som intresserar mig? Frågorna är många, dock finns inte så många svar. Ska jag vara ärlig tror jag att det är en blandning utav ovanstående frågor som i slutändan ledde till att jag började blogga. Jag vet dock inte om det är ett bra svar dock...

Att skriva är för mig ett sätt att ventilera och framföra det som jag funderar på. Då jag är en person som tänker ganska mycket borde jag, egentligen med enkelhet, kunna ventilera dessa tankar här på bloggen. Så varför gör jag inte det? Well, jag borde kanske börja skriva mer om sådant jag funderar kring, och inte välja ut konkreta delar av min vardag, eller kanske kombinera det bättre. 

Så då är det kanske dags att börja!

Så vad händer i min vardag och hur funderar jag kring det? Jo, för tillfället händer det inte jättemycket.  Kursen jag för närvarande studerar (svenska 1a) på universitetet har inte mycket schemalag tid, således är det en hel del egenstudier. Detta är jätteskönt, men ibland blir det nästa lite tråkigt. När man väl har pluggat det man ska, har iallafall jag ofta funnit mig själv sittandes i situationer då jag har så mycket tid över som jag inte vet hur jag ska spendera. Detta för mina tankar kring följande: jag måste verkligen skaffa en hobby...

Smart som jag är så har jag inte tagit med mig min kamera till Örebro, den ligger alltså kvar i Karlskrona. Detta är trist då jag jättegärna hade börjat fotografera igen. Men nu när inte det är ett alternativ har jag istället börjat fundera kring att börja teckna och måla igen. Att teckna, eller måla för den delen, har ungefär samma effekt på mig som att skriva. Det är ett annat sätt för mig att få utlopp för mina tankar, avspeglat på ett annat vis. Kanske borde jag börja skriva texter med bilder till, vad vet jag. Det hade kanske till och med varit kul. 

På tal om att skriva, för ett tag sedan började jag faktiskt skriva på en text, eller berättelse är ett bättre ord. Den berättelsen är lite utav min kreativa tankenöt. Den fungerar som en hobby, dock bara när jag känner mig tillräckligt kreativ och motiverad. Chanserna att få den berättelsen klar inom en rimlig framtid är väl ungefär lika små som att se vintergatans planeter uppradade på led, men man kan ju drömma. 

Likes

Comments

Sådärja, nu har det gått en vecka sedan jag åkte tillbaka till Örebro. Precis som alla andra veckor i Örebro så har den varit en mix av allt mellan himmel och jord, precis som det ska vara! 

I fredags fick jag även veta att jag klarade av tentan som var veckan innan jul, detta betyder att den första terminen snart är slut. En hel termin har gått och jag har träffat så många ofantligt bra vänner. Stundvis känns det nästan som att tiden går för fort, men när man har kul går det fort antar jag. 

Likes

Comments

Weey jul och julfirade är ju bland det mysigaste som finns, iallafall när det kommer till högtider. Mitt firande i år var enkelt och jag spenderade julafton med min lilla familj. Jag tycker dock synd om de som inte kan fira jul på det sätt de önskar.

Men tiden kring jul är för mig något roligt och faktiskt ganska rogivande. Det är något med stämningen som inger ett visst lugn, trots all juklappshets....

Det där med att hålla fast vid traditionella traditioner kan dock diskuteras, i år såg jag inte en skymt av en julgran hos mina föräldrar. Helt ärligt förstår jag varför ingen i familjen ville skaffa det, det är ju bara jobbigt och sedan börjar de barra av sig och sedan ska de slängas ut. En massa jobb för att ha en tillfällig lamphängare för tillfällig belysning. Så nja, granen hoppar vi över. Dock skaffade jag själv en liten miniatyrgran, den lär av dess storlek inte barra av sig så mycket, jag kallar det där för win win.

Julmat är något vi, precis som många andra, äter. Tyvärr blir jag trött på det alldeles för fort och vill helst inte se eller höra något om julmat under resten utav årets dagar. Med andra ord, det som finns på julbordet försöker jag utelämna under resten av året.

Med detta vill jag säga god jul! 

x/Jenz

Likes

Comments

I'm back! Eller hur är det man brukar säga? Jag vet inte, men nu är jag tillbaka här iallafall!

Sååå det var ett tag sedan jag skrev något här. Tidsbrist och kreativitetsbrist är väl det som satt käppar i hjulet så att säga.

Upptäckte att mitt senaste inlägg var daterat till september, vilket var ett långt tag sedan, och mycket har hänt sedan dess. Så i detta inlägget tänkte jag dela med mig av lite saker som jag har gjort.

Först och främst studerar jag fortfarande till ämneslärare på Örebro Universitet. Jag har, om allt går som det ska, snart läst klart min första termin. Under denna termin har jag även haft fem veckors praktik, eller VFU (verksamhetsförlagd utbildning) som vi säger. Det var superkul att få testa på att vara lärare och ta på sig det ansvaret. Jag kan stolt säga att jag är ganska säker på att jag har valt rätt yrke att utbilda mig till. Praktikplatsen jag var på var för övrigt jättebra, det sak definitivt bli kul att få komma tillbaka dit på mer praktik! Alléskolan i Hallsberg förtjänar en stor tumme upp!

För det andra har jag äntligen fått tillträde till min efterlängtade lägenhet. Det är en etta på 35 kvadrat, vilket passar mig perfekt! Jag är så stolt över den, och efter att jag fick tillträde till den kändes det som att livet som örebroare blev mycket bättre.

För det tredje har jag försökt spendera så mycket tid som möjligt med mina nya vänner uppe i Örebro. Utekvällar, fika, mer utekvällar och middagar är bara några exempel på allt vi gjort. Det har varit en underbar tid och livet som student är jättekul. Såklart finns det baksidor, men det positiva övertar det negativa med enkelhet.

Det är förvånansvärt svårt att komma på hur jag ska sammanfatta denna fantastiska tid. Nedan finns dock fem bilder ni kan titta på. Eller ja, egentligen är väl bilden på mig inte relevant för det jag skrivit om, men jag ville se mig själv så den fick vara kvar.


Och en sak till, det kommer troligtvis upp ett inlägg till inom kort där jag skriver om min jul, för det tänkte jag täcka i ett eget inlägg.

x/Jenz

Likes

Comments