Låt mig presentera vår resekamrat - Fiat Punto. Denna lilla bil ska jag och Alex åka runt med på Nya Zeeland. Vi bokade bilen idag så nu är vi ännu ett steg närmare resan.. Vi gick även runt lite i stan idag och kollade efter en riktig "backpacker-väska" då Alex funderade på att skaffa en. Kort och sagt så hittade vi några och de flesta låg på runt 2000 kr, så jag tror Alex lutar mot att ta en resväska ändå.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är med pirrande mage jag skriver detta inlägg. Under några dagar har jag haft lite resfeber. Vad är det jag (och Alex) gett mig in på egentligen? Det handlar om att lämna trygga Sverige - familj och vänner samt ett jobb jag faktiskt trivs väldigt bra på. Inte nog med det, lämna mina älskade djur också. Miljontals frågor har dykt upp i mitt huvud inklusive en massa förväntningar och oro. Det kanske inte är så konstigt att man fått lite resfeber och känner sig nervös?

Idag har jag läst lite resebloggar och kollat igenom bilder dessa bloggare lagt ut. Jag kan säga som så att resfebern försvann och fylldes istället med adrenalin och längtan. Kan det inte bli den 22 november nu?! Imorgon i alla fall ska jag och Alex sätta oss ner på ett café och planera lite mer med resan. Det närmar sig.

Än så länge har jag hunnit skaffa ett internationellt körkort samt turistvisum till Australien. Jag var så säker på att först skaffa ett work and holiday-visum men allt eftersom så kändes det bättre att skaffa ett turistvisum. Ett work and holiday-visum kostar ändå 3000 kr. Jag och Alex vet inte ens hur länge vi stannar i Australien, så för att ens få ha haft användning utav det visumet måste jag först jobba ihop 3000 kr i Sydney och sedan jobba utöver dessa 3000kr för att ha tjänat på det, bla bla. Jag valde därför att avvakta med det, visar det sig att det behövs skaffar jag det såklart :)

Häromdagen var jag och Alex i Ullared och jag införskaffade mig en resväska. Den är jättefin! Jag blev dock lite osäker ifall jag kanske borde ha en stor ryggsäck istället men de kostade skjortan och det går säkert bra med en resväska med, I hope.. Det är ju smidigare med ryggsäck såklart men ah! Nu är det som det är.


Hur man ser att det är min resväska?! Den rosa etiketten såklart ;)

Likes

Comments

Hej på er! Idag innan jag och Alex stack till jobbet bokade vi flygbiljetterna till Nya Zeeland. Gaah, it's feels amazing!! Jag hade riktiga adrenalinkickar både under och efter bokningen. Det kändes så overkligt. Jag har i några månader nu lussökt efter bra flygbiljetter, resebyråer osv och tillslut hittade jag ett passande med bra pris (studentrabatt) och som gjorde att vår resa "bara" tar 25 timmar istället för 37 timmar som de andra billigare biljetterna hade som restid. Tacka att det finns studentrabatter ja!

Flyget dit är klart. Vi ska bara komma fram till mer exakta datum vi ska lämna Nya Zeeland för att sen åka över till Sydney. Planen just nu är att stanna i NZ cirka tre veckor. Funderingar går också väldigt mycket om vi ska boka campervan eller en bil och bo i hostels. Just nu lutar det mot andra alternativet. Aktivitet och sånt vi vill se och göra är vi ganska klara med, så det är skönt!

Jag hoppas att tiden flyger iväg och att vi snart står på flygplatsen. Det ska bli så häftigt. Jag ska försöka underhålla denna blogg så gott jag kan dessutom, men tills vidare - see ya!

Likes

Comments