Min vackra mamma.
Hon fyllde år i torsdags, var hemma hos henne i fredags och firade henne med familjen.
Känner ingen starkare kvinna som henne.
Hon ställer alltid upp för mig & min syster.
Vi skulle aldrig klara av livet utan vår älskade mamma.
Hon finns där i både med och motgångar för oss.

Hon har vart ensamstående med oss sen jag var 3 år, hon har alltid fått kämpa för att hålla ihop vår familj. Hon har jobbat så mycket att vi skall ha fått allt, och det är vi så tacksamma för.
Hon kämpar alltid, för att alltid finns till lags för alla.

Livet är inte rättvist och när vår pappa lämnade vår värld, så fanns det inte snack om att mamma inte skulle hjälpa oss. Jag som var över 18 år fick ta alla papper och ansvar, men min underbara mamma hjälpte mig. Med alla papper, bouppteckningen som var fruktansvärd, fantastisk stöd.
Det var hon hjälpt mig att ta tag i min övervikt, depression, panikångest, min psykiskt ohälsa.

Tack Mamma
För att du alltid finns för mig och aldrig ger upp.
Jag älskar dig och jag finns alltid där för dig.PUSS/ W​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

TRÄNING, VARDAG, ÖVERVIKT

Godmorgon alla fina!
Jag har vart uppe sedan kl: 6.15 och det blev en gå runda på strandpromenaden imorse igen, tillsammans med mina fina nybadade hundar, doftar så mysigt. Jag lyssnar ofta på podd och jag måste bra tipsa som #josefinochvanja så jäkla bra podd, man blir så peppad på alla deras avsnitt eller att man tar åt sig på ett så underbart. In och lyssna https://www.acast.com/josefinvanja

Sitter nu här framför datorn och gjort mig en smoothie, tagit mina dagliga vitaminer och gjort 10 minuters yoga. Jag är verkligen ingen morgon människa, jag är som en zombie på morgonen. Men när jag väl kommer upp som idag, rört på mig och gjort god frukost så älskar jag att vara vaken tidigt på morgonen.
Att få egentid, O jobbar alltid nätter, så jag får både kvällen och morgon själv. Och det är faktiskt riktigt skönt att vara själv på morgonen, kanske inte alltid när man vill ligga kvar i sängen och hundarna måste ut och göra sina behov. Men nästan alltid iaf.
Man får göra sig iordning när man vill man får lyssna och titta på vad man vill, nej jag älskar egentid. Och jag tror att det är väldigt viktigt för förhållandet också att man inte är för på varandra hela tiden. Det är nyttigt och skönt! ​​

Nu ska jag ladda inför lite jobb på salongen och ikväll måste jag skura & dammsuga alla golv för det ser icke bra ut här hemma. Ledig på fredag ska bli underbart och ska ha ett möte tillsammans med fina Emelie, mer får ni veta på fredag.

Hoppas att ni alla får en härlig dag!

​PUSS/ W

Likes

Comments

TRÄNING, VARDAG, VEGO, ÖVERVIKT

Längesen jag gjorde ett blogginlägg nu.
Jag har inte haft någon motivation att jag skriva av mig heller inte velat dela med mig vad som har hänt de senaste. Nu är jag tillbaka och jag har verkligen saknat skrivandet.

Förra veckan var på himmel & jord här i Varberg och fick en privat lektion i yoga.
Så varje morgon så gör jag 10-15 min yoga, och det är så avkopplande!
För en stund sen var jag & vovvar ute på en morgonpromenad på 40 min.
Vi gick runt strand promenaden och det finns verkligen innan annanstans som får mig ett lugn än vid havet.
Frisk luft, blåser litegrann och hör hur vågorna slår mot klipporna.
LOVE IT!

Nu jag ska äta upp min smoothie och göra mig iordning.
Har fått dille på en smoothie som jag gör varje morgon, så god!

1dl Planti soygurt vanlij
4-5 bitar fryst ananas
1dl fryst mango
1 skvett juice
1msk hampafrön
1st lime


PUSS/ W

Likes

Comments

PANIKÅNGEST, TRÄNING, VARDAG, ÖVERVIKT

Nu har jag jobbat i en veckan sedan semestern & det känns. Jag är väldigt TRÖTT!!
Men vad gör det om 100 år, bara att kämpa på och köra.


Igår var en helt vanlig arbetsdag på salongen, jobbade dock själv. Väldigt mycket att göra och då går tiden snabbare också 👍
Efter jobbet hade min prins gjort middag till mig, väldigt enkelt men supergott.

Satt i vid datorn och letade ivrigt efter vad man kan hitta på för mysigt om fyra helger, då jag & O firar 5 år tillsammans. Tänkt att det har gått 5 år, tiden går väldigt snabbat ibland.
Hittade några alternativ, i och med min panikångest så finns det gränser för min del. Självklart vill jag utmana mig själv hela tiden & det är nyttigt för mig. Vi får helt enkelt se vad som vi bestämmer oss för.

Blev ett riktigt svettigt gympass sent igår kväll, gillar verkligen avsluta dagen med träning.
40 min PW
40 min olika övningar på mattan bl.a.
situps, crunches, rygglyft, squat, höftlyft, kissande hunden.


Trots att jag inte är någon morgon människa, och att jag knappt sovit inatt (för att det BLÅST så himla mycket inatt), så var jag upp med tuppen imorse. Ska äta upp min frukost -Smoothie & citronvatten,
sen så blir det 8 timmar på salongen.
Ha en trevlig tisdag 💗

PUSS/ W

Likes

Comments

PANIKÅNGEST, PAPPA, TRÄNING, VARDAG, ÖVERVIKT

Min berättelse.

förra sommaren rasade det för mig, jag orkade inte kämpa emot längre.
för fyra år sen kollapsade min värld, min bästa vän, min pappa tvingades bort ifrån vår värld.
jag fick aldrig riktigt sörja hans bortgång, jag ville inte heller inse min värsta mardröm var min verklighet. i somras så tog jag steget, min mamma ordnade ett möte med en kvinna som är kbt & dietist. jag fick jag göra flera olika tester och det visade sig att jag hade högsta poäng för depression & ångest.
psykisk ohälsa, det värsta som jag ens kunde tänka att mig men ändå var det en tung sten som föll ifrån mitt hjärta. äntligen fick jag svar vad som var "fel" på mig, att jag aldrig kunde känna glädje, alltid vara nedstämd, inte kunna få min sömn och vara ständigt ledsen. så många gånger som jag har tänkt -om jag bara fick komma härifrån, att få komma till himmelen och träffa pappa igen, sån lättnad det hade vart.
jag har tänkt tanken att inte leva längre, många gånger, men aldrig levat lämna min familj.

i och med att min pappa gick bort, kom panikångesten till mig och förstörde för mig och min omgivning många gånger. utan att jag riktigt förstod vad som hände mig när ångesten kom. gick även upp väldigt fort i vikt, mer än 50 kilo. jag själv märke inte heller min viktuppgång, jag flyttade hemifrån efter 1 månad efter att pappa gick bort. hade ingen förälder som sa till mig att "ät inte det, tänkt på hur mycket du lägger upp på tallriken" m.m.

efter att jag fick tillbaka mina tester ifrån min kbt, så var jag tvungen att gå på ett läkarebesök för att hon och jag skulle kunna jobba vidare med min övervikt och ångest.
jag har en fruktansvärd fobi för allt som har med sjukhus, vårdcentral, läkare. jag har sökt hjälp innan för min övervikt men inte fått någon hjälp, bara att göra operation. för att i svergie är inte övervikt någon ätstörning, (sjukdom) utan bara om du har anorexia m.m. och att jag ser bara döden när jag ska gå dit, sett min far död på sjukhus, sett mitt ex's pappa död på sjukhus. jag hatar sjukhus helt enkelt. jag gick dit, tillsammans med min mamma, och det var ett stort steg för mig, satt och skakade när jag väntade, hade sån ångest flera dagar innan jag skulle dit. jag berättade min historia, min provsvar ifrån testerna. det värsta som jag kunde tänkta mig var att få bli sjukskriven, att en annan människa skulle bestämma att jag inte ska få jobba eller inte. jag jobbar alltid, jag sjukskriver mig väldigt sällan.

jag fick göra tester hos läkaren också, blodprov, m.m.
jag fick diagnos: svår depression och panikångest.
att jag? jag? skulle ha en sjukdom! det fanns inte på min världskarta.
att jag har en sjukdom, en psykiskt ohälsa.
jag har levt/lever med människor som lidit/lider av ångest, depression, men jag kunde aldrig tro att jag skulle få det.
jag fick medicin, fler inbokade mötet med läkare, psykologer och kbt.
jag blev inte sjukskriven, läkaren frågade mig men jag sa jag vill helst inte bli sjukskriven utan jobba med tillsammans med andra människor. puussst.

jag har alltid sökt uppmärksamhet - bekräftelse.
för mina föräldrar, kompisar, killar.
det har hänt många tragiska saker, som jag förstår att jag det har påverkat mig väldigt mycket.
jag tror inte att jag fick min depression helt plötsligt, utan att det har kommit smygandes fram efter alla år.
inget som jag egentligen vet, men jag tror väldigt mycket på det.

jag gick till en psykolog 4 gånger, men det gick inte alls någon bra, vi funkade inte alls.

jag började hos min kbt och det finns ingen bättre än henne. vill alltid träffa henne, gör får mig må så bra. vi har jobbat ihop med min sorg om pappa, övervikt, min barndom, stress, mitt jobb.
för är såhär att jag lider av socialfobi och jag har alltid varit en så social person, som jag fått efter min far som jag är jätte tacksam för. jag har ett väldigt social jobb, jag pratar med säkert 7-10 kunder per dag, jag är frisör.
att alltid vara trevlig, le och ta hand om sina kunder, har vart väldigt många gånger. jag älskar mitt yrke,
klippa, färga -över en makeover på kunden i min stol.
jag har fått jobba väldigt mycket på att ingen ska se igen mig, ingen ska få veta att jag är sjuk, att jag har en sjukdom.
jag började med mindfulness eat, så bra grej. mindfulness är verkligen en kanon bra grej för mig.
hjälp min så många gånger i olika situationer.
jag gick på medicin, jag hatade dem tabletterna. jag hade ångest att ta medicinen varje morgon. jag tänkte inte alls att jag skulle få medicin för min ångest och depression. självklart så behövde jag dem, men det fanns alltid en ångest i mig. jag tog beslutet att jag skulle sluta med dem, och i maj i år slutade jag med medicin på eget ansvar.
mådde så bra ett bra tag, sen kom allt över mig. jag hade värre ångest, varje dag, varje gång jag gick ut.
började om att jag bara grät innan jag skulle sova, för ingenting egentligen. bara grät.
tog ett tag, tyvärr mår jag än dåligt av att jag slutade med tabletterna tvärt av.
så något jag måste ta upp med min kbt, och så hjälp.

det har jag också fått lära mig, att ta hjälp.
för mig tar det väldigt mycket för att be en människa om hjälp.
men det är något som jag har lärt mig, jag sagt till min sambo att du måste hjälpa mig med maten och det var inget som jag bad honom om innan. jag ser det som att ett misslyckade.
fast jag gillar verkligen när folk kommer till mig om deras problem, att jag lyssnar på dem och att de vill dela med sig till mig och jag får känna mig "viktig" och att jag får hjälpa andra.

ångest, ångest, ångest.

att leva med ångest är fruktansvärt, det är ett helvete som jag kommer skriva flera blogginlägg om.

jag kämpar väldigt mycket med min övervikt just nu.
tränar, försöker äta rätt, tränar.
det är mitt mål med mitt liv, att jag ska må bra och trivas i min kropp.
jag vet att jag alltid kommer ha min ångest, men jag hoppas att jag kan hantera den ännu bättre i framtiden.
att jag ska kunna acceptera att jag har en psykiskt ohälsa.
en dröm hade vart att jag kunde få hjälpa andra med ångest och depression.


det var skönt att skriva av sig, jag vet att allt kanske inte är rätt skrivit & stavat pga min dyslexi.
hoppas att det går att läsa ändå.


PUSS/W

Likes

Comments

TRÄNING, VARDAG, VEGO, ÖVERVIKT, TIPS


inte bloggat på några dagar, jag har inte mått hundra och det kommer ett inlägg om det lite senare.

simmat 1300m tillsammans med min mor idag på morgonen.
precis ätit upp min underbara frukost som bestod av:

-varmt vatten & 1st pressad citron
-tropiskt juice ifrån I
nnocent

SMOOTHIE
1dl soygurt vanilj
1dl fryst mango
1dl fryst blåbär
1 banan
1 lime

SÅ GOD!

fått i mig mina dagliga vitaminer ifrån holistic som jag köper ifrån Wellotekt.
http://welloteket.se/

D-vitamin, Järn, B12, Chlorella.
Jag har precis börjat med MSM som ska vara väldigt bra.


Ska bara njuta av min sista dag innan jag ska tillbaka tillverkligheten igen
och hoppas att ni får en bra måndag.

​PUSS/ W

Likes

Comments


Cyklade ut till Getterön med farbror, Sussi & kusinerna.
Fiskade krabbor, solade, tjejerna och blondy tog sig ett dopp i havet.
Supermysig dag tillsammans med mina underbara ❤

​PUSS/ W 

Likes

Comments

Haft en fantastisk måndag.
Dagen började med att jag & Anna åt magiskt god hotell frukost på Varbergs stadshotell. Vi gick upp till Asia Spa, jag gav det till min fina vän eftersom att hon förtjänar det bästa, hon har fyllt år och hon har vart en av de personer i mitt liv som jag funnits där för mig, under detta svåra år. TACK ANNA ❤

Har ni vart på Asia Spa? Så underbart!!!
Efter 4 timmar med spa, gick vi och åt stans godaste sallad, Campino 🍴


Jag gick hem till mig efteråt, tog en powernap och slappade litegrann.
Makeup på, lockar i håret - redo för konsert.
Mamma och jag gick ner till hamnpaviljongen, tog varsitt glas och träffade en kompis till henne,
satt och pratade en stund. Klockan blev 19.30 och gick till societetsparken.

Det var väldigt lite med människor, så vi fick sittplats på bänkar.
Sara Varga var förband, helt okej.
En helikopter kom över scenen, alla undrade och tittade. Helt plötsligt kom Patrik Isaksson springandes, det var han som kom med helikoptern för att han skulle komma i tid till sitt uppträdande.

TOMMY NILSSON, PATRIK ISAKSSON & UNO SVENNINGSSON.
- LIKA DUKTIGA SOM ALLTID.

Tillslut kom de lite människor, och gubbarna körde på i full fart.
Under "Öppna din dörr - Tommy Nilsson" friade mamma's väns bonus dotter's flickvän. Lite invecklat att skriva, men det var så romantiskt, fick lite tårar i ögonen. Grattis igen! 💍


PUSS/ W

Likes

Comments


HALLIFORNIA leverar, stor sommarfest med massvis aktiviter 🏄
Vi gick upp på föstningsterassen och tog varsin dryck och njöt av utsikten och värmen.
Lyssande en stund på lite musik på fästningshörnan ✌


Ikväll blir det lugnt, vara hemma och myskväll med min andra hälft ☀❤

PUSS/ W

Likes

Comments

PANIKÅNGEST, VARDAG, VEGO

Vart en lugn och underbar fredag, precis som det ska.
Ikväll har vi vart på Brittas Strandveranda i Apelviken tillsammans med min O, mamma & lillasyster.
Rrekommenderas verkligen, inget att klaga på 👏

-Jag åt en vegetariskt hamburgare, riktigt mumsigt! Drack och hade det supertrevligt.

Mycket folk i stan nu när det är #hallifornia2016 men jag har klarat av det riktigt bra med min panikångest.
Cyklade tillbaka till stan, O & jag tog unnade oss en glass, får simma bort den imorgon.PUSS/ W

Likes

Comments