okej, de senaste dagarna i madrid har varit underbara. I fredags gick jag i skolan och det var bara information och sendan gick vi på en rundtur i Alcobendas. På kvällen var nästan hela klassen på ett ställe som heter divercia. Där finns det massor av olika matställen och bio och bowlig osv. Först tog vi en drink på ett ställe som hade 2 för 1 på mojitos. Sedan gick vi till en italiensk resturang, där åt jag en jätte god pasta! Sen satt vi där ett tag, vi gick till ett ställe som heter Gran manzana men vi stannade inte där för klockan var kanske 11 eller något så det var knappt något folk där. Så det blev en tidig kväll. Men när jag kom hem på källen lyckades jag slå ut alla proppar i lägenheten, hoppas dem inte märkte något... Det gick igång igen efter ett par minuter.


På Lördags eftermiddagen åkte nästan hela klassen in till madrid, men vi höll inte ihop, vi kollade runt lite och tog en fika på ett ställe som var den spanskaversionen av frozenyoughurt. Vi åt på en resturang på kväälen och gick till en bar efteråt. vid halv 12 drog vi tillbaka till alcobendas och där gick vi till Gran manzana där satt vi på en väldigt billig bar. Sen gick vi hemmåt vid halv två. Jag gick ihop med en kille som bor i närheten av mig eftersom jag inte vill gå ensam. Men vi gick fel så kom hem lite över två men det var inga problem. Gjorde sönder en lampa när jag kom hem, men min värdmamma sa att det inte det inte jorde något.

På söndagen så spenderade jag adgen i alcobendas, gick en promenad när jga vakande sedan så åkte jag till Plaza del norte som är ett jätte stort shopping centrum. köpte en kjol och två toppar,

Idag har vi varit i Madrid och kollat runt med klassen i madrid, lrarna höll i en rundtur. vi besökte kungahuset, retrioparken, operan och åt tapas på ett ställe, jätte gott. Madrid är väldigt vacker och vi har sett och fått reda på mycket.


utsikten från diversia.


påväg till Madrid

Likes

Comments

Nu har jag flyttat för första gången i hela mitt liv. Jag flyttar inte till grannstaden, eller änns till en stad i Sverige, utan jag flyttar 360 mil hemifrån till Spanien. Alcobendas är namnet på min nya stad, det ligger 20 minuters tågresa från Madrid. Igår kom jag hit och resasn var inte bara jobbig utan väldigt tråkig. Jag var och är förkyld och de gjorde att flygresan blev outhärdlig, vilket gjorde till att jag inte orkade vara social, och eftersom jag inte känner någon utav dem från Halmstad som åker hit och inte orkade snacka med någon så blev det ganska så tråkigt. 


Väl i Madrid fick vi träffa våra värdfamiljer, de var spännt och nervöst, men min värd mamma är super gullig och snäll. Tror att jag kommer att trivas jättebra här! Deras lägenhet är jätte stor och fräsch, och det finns ett gemensamt gym som jag förmodligen aldrig kommer använda och en pool som jag  prövade i eftermiddags. 


Idag började vi skolan och det var est massor av information, rundvandring och presentationer. Folket på skolan verkar väldigt snälla och trevliga. vi är 46 gymnasielever, men på skolan går de allt ifrån de om är 2 år till dem som ska fylla 19, så de är stor åldersskillnad. Men generellt så verkar skolan bra och jag tror att jag kommer till at trivas  mycket bra här i spannien. 

Likes

Comments