Jag heter Jenny och det här är tänkt att vara en blogg där jag kan skriva av mig och dela mina bilder, så lite kort info om mig och om hästen kan ni få också!

Jag heter Jenny Lind och är 18 år, går för närvarande i tredje ring där jag läser samhälle med inriktningen media på Fredrika Bremer i Haninge. Utöver skolan så är jag intresserad av ridning och fotografering. Jag har en pojkvän som heter Kamil sen 2 år tillbaka och jag bor i Nynäshamn.

Jag är uppvuxen med hästar men fick en egen ponny så sent som för 5 år sen. Ponnyn som lärde mig allt och bar mig genom eld och vatten hette D'arcy och var en vit Connemara född 96 på Irland, hon gick tyvärr hastigt bort den 28 Juli i somras. Storyn om det kan jag dra senare.

Men sedan köpte vi i alla fall en ny ponny. Bjennesby's September Lane, även hon en Connemara, svenskfödd och vi köpte direkt från uppfödaren. Sessan som hon kallas, är född 2011, alltså 5 år gammal och är ett fölsto (har haft föl). Vilket gör att hon räknas som en 4åring och när vi köpte henne den 23 Augusti i år så var hon bara riden i tre månader, med alla provridningar inräknade. Hon hade hoppat ca 3 gånger men vi tyckte att hon hade potential då hon taxerade fint och lyfte ordentligt på hovarna. Jag däremot var ute efter en dressyrponny, men eftersom min ponnytid snart är slut så gick Emilias val först. Sessan var så söt att hon fick följa med även om hon inte hade det där utvecklade steget jag letade efter. Och tur var väl det för hon visade sig vara min drömponny, hon är den vänligaste hästen jag någonsin träffat. Hon må räknas som en 4 åring men i sinnet är hon lugn och go som en 25 åring. Hon har ett hjärta av guld och älskar att lära sig, ambitiös är bara förnamnet. I passet står det att hon är en brunskimmel, och det råder inga tvivel om att hon är gråskimmlig med brunt lite här och var, i somras var hon dock mycket ljusare i pälsen.

När vi köpte henne var hon omusklad och lite ojämnt stark i sidorna, hon fattade fel galopp gång på gång och orkade bara galoppera tre steg och sen saktade hon av. Hon orkade inte ställa åt höger och flöt gärna ut åt sidorna i volterna. Och unghäst som hon är var hon jättevinglig, hålla sig på fyrkantsspåret fattade hon inte och att spåra i med alla ben var inte hennes grej. Hoppningen var hon som sagt en medfödd stjärna i och Emilia har varit på några träningar medan jag hoppat enstaka hinder en gång och en pay and jump på 40cm på runsten som gick jättebra!

Men vad hon har utvecklats, idag är hon jämn i sidorna och har väldigt bra balans, fattar rätt galopp och håller den så länge man ber henne har även börjat samla lite, hon spårar fint och ställningen är fortfarande inte helt hundra i höger men nästan där! Skänkelvikning undan vänster är prima och undan höger på god väg, traven har hon börjat länga steget i och även skritten, formen är på väg uppåt nu och hon börjar verkligen likna en dressyrponny!

Härlig att rida ut på! Hon är världens snällaste att rida ut, hon har faktiskt bara stegrat sig en gång med mig och det var när tåget tutade precis i öronen på henne, annars är hon helt orädd. Hon går fram överallt och lyssnar på minsta lilla man gör, nog lite unghästig alltid men aldrig dum och bara man berömmer så är det över sen. Hon är lugn och stadig som en riktig skogsmulle faktiskt. Funderar på att rida dressyr på sork i november, skippade den som var igår för att jag vill känna att vi faktiskt kan gå därifrån med mer än bara 2:or. Vi får se.


Nog om hästar för nu, och till min andra hobby, fotografi. Jag älskar att fota natur, läst 1 fotokurs i skolan och håller för närvarande på med en andra. Min fotolärare förra året var den bästa läraren jag någonsin haft, han sätt att lära ut var det bästa för mig, hade jag haft honom i alla mina andra ämnen också så hade jag kunnat tänka mig att läsa även de svåraste kurserna. Tyvärr slutade han, och ersattes med en mer teoretisk snubbe, ingenting behöver egentligen vara av kvalité eller värst noggrant gjort, det är tankearbetet och teorin som räknas. Riktigt tråkigt faktiskt och jag känner att jag inte utvecklas i kursen. men nog med det. Jag är som sagt mest intresserad av naturfotografi men porträtt är också roligt! Tänkte lägga upp lite exempel på vad jag fotograferar längre ner i inlägget, men tänkte avsluta först.

Jag vet inte riktigt om det blev "kort" men det är ju lite roligare att läsa om man har all fakta. men nu ska jag iväg och rida lektion på ridskolan, ja jag rider faktiskt på ridskola, jag är ingen färdigutbildad mästare och jag anser att man alltid kan lära sig mer.


Här är min älskade ängel D'arcy från början av sommaren ❤

Här är Sessan på sommarbete!

Babbsan (Given By Balja J), som är mammas lilla häst som även hon kom i början av sommaren då våran förra Billie Jean blev sjuk och fick tas bort.

Sessan och jag på p&j på runsten!

Sessan igår 🙌

Babbsan och jag för några veckor sedan

En Vallmo i en åker på Gotland från i sommras

Ganns ödekyrka på Gotland

Lite svampar från min trädgård

Min älskade pojkvän 😍

​Alla bilder är fotograferade av mig förutom de jag själv är med i såklart!

Likes

Comments