​Hei! 

Det har blitt et par dager uten bloggen nå, og det er kun fordi jeg har vært så opptatt med å jobbe og å sove at jeg ikke har hatt tid. Jeg legger meg helst kl. 21-22 for tiden, men jobber jeg senvakt på hotellet er jeg ikke ferdig før 23.. Dét er tungt det. I allefall når jeg skal våkne av meg selv så tidlig som jeg gjør for tiden. 

I går etter jobb tok jeg med meg lillebror på teater og så Peter Pan. Gjett om han koste seg! Han var stor i øynene under hele forestillingen, og sa at "det var kjempegøy, men også litt skummelt!", hehe (jeg er helt enig). Veldig mye action og kule greier, så anbefaler virkelig alle som har barn/småsøsken å ta turen! 😊

​Det er alltid fint å få litt kvalitetstid med mine to småsøsken. Spesielt nå som jeg skal ha baby og sikkert blir å være mest opptatt med henne fremover når hun kommer. Jeg vet at de også setter pris på det ❤

I dag var jeg på svangerskapskontroll. Hadde først kun jordmortimen 18.april, men legen mente det ble for legne å gå uten kotroll siden uke 8 annet enn ultralyden. Og jeg er helt enig! Alt stod bra til med snuppa, og jeg fikk høre hjertelyden, som er den fineste lyden i verden! Har doppler hjemme, og brukte den aktivt før jeg begynte å kjenne bevegelse og spark daglig - bare sånn for å roe nervene. Jeg bekymret meg mye den første tiden for at noe skulle gå galt, og da var doppleren ​gull ​verdt her i huset! 

Nå er det avgårde på jobb! Kommer til å få en veldig rolig vakt i dag. Vi høres! 

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei! 
Tenkte jeg skulle komme med en liten oppdatering på svangerskapet hittil. Og at jeg kanskje begynner med dette hver/annenhver uke? Vi får se! Ser mange andre bruker denne og synes det er utrolig interessant å lese om andres graviditeter så prøver meg på det jeg også! 

♥ Termin: 26. Juli

♥ Trimester: 2

♥ Hvor langt på vei: Gikk inn I uke 25 på søndag (24 fullgåtte +1 dag)

♥ Igjen til termin : 143 dager/16+1 uker

♥ Kjønn: Jente

♥ Navn: Vi har bestemt oss for Marie etter min gammeltante og beste venn gjennom barndommen. Jeg har også mellomnavnet mitt (også Marie) fra henne. Det er i tillegg et veldig stort familienavn og både A og jeg har f.eks oldemødre og bestemødre som heter det.

♥ Neste kontroll: 18. April.

♥ Utstyr: Har ordnet vogn, seng, vognpose, stellebord, bilstol og så har vi arvet masse klær og fått en del nytt så tror ikke vi trenger å kjøpe så mye mer av det! Ellers har jeg ordnet litt diverse, som smokker, badetermometer, ammepute, nesesug +++ så vi er godt i gang. Har også fått babygym, madrass, dyne og parkdresser hos en veldig snill kollega!

♥ Mangler av utstyr: Nå er det mest småting som gjenstår, heldigvis! Men føler fortsatt at det er mye! Har ikke kjøpt stelleveske, ammeklær eller bleier... kremer og salver gjenstår også. Har heller ikke kjøpt ullklær så det må vi ha. Så det er masse smått som ikke haster og vi har jo enda god tid :-)

♥ Siste innkjøp: Ammepute, gravidpute, nesesug, tørkestativ til flasker, himmel til senga hennes, sengesett m.m.

♥ Vektøkning: 7,5 kg hittil. Foreløpig ligger jeg veldig innenfor det som er anbefalt og har hatt det som er ønsket vektøkning hver uke. Jeg stresser ikke med vekta i det hele tatt. Jeg spiser normalt og så unner jeg meg de tingene jeg får lyst på. De tingene jeg har fått cravings på har heldigvis vært sunne ting hittil, så det er jo absolutt et pluss!

♥ Aktivitet: Merker spark flere ganger daglig. Føler hun har aktive og rolige perioder. Det kan være feks 3 dager med masse aktivitet og så 3 dager med mindre. Kommer nok veldig an på hvordan hun ligger. Hun ligger mye og sparker innover og nedover, som er frustrerende for alle de som også vil kjenne. Jeg har morkaken på fremsiden så det demper jo også en del.

♥ Søvnmønster: Har enda ikke funnet ut nøyaktig, men virker som hun våkner når jeg står opp om morgenen, men så kjenner jeg spark her og der i løpet av dagen og kvelden.

♥ Kynnere: Tror jeg fikk det for første gang i påska, og da ble jeg dårlig og kastet opp i tillegg. Har ikke merket noe til det siden.

♥ Mat-Kick: Reker (liker ikke det til vanlig), melk, appelsinjuice, is-te, de salte lakris-skallene i miniformat.

♥ Avsmak på: Ingenting heldigvis!

♥ Plager: Merker det begynner å bli slitsomt i ryggen og bekkenet. Sover dårlig, våkner tidlig, tisser ofte, mindre energi.

♥ Humør: Kan ikke merke at humøret er særlig forandret fra før jeg ble gravid. Men jeg tar lettere til tårene og er mye mer emosjonell enn tidligere.

♥ Utålmodig?: Nei absolutt ikke! Koser meg med graviditeten og alt som hører til. Er også i såpass god form at jeg ikke har noen hastverk med å få henne ut annet enn at jeg gjerne vil møte henne.

♥ Strekkmerker: Ja, på begge sidene ved hoftene og på venstre bryst.

♥ Oppegående?: Sliten men veldig oppegående enda. Jeg jobber fullt og gjør stort sett alt jeg pleide å gjøre og mer til.

♥ Vann i kroppen?: Ikke som jeg har merket, nei.

♥ Sykehusbaggen: Nei, det er nok litt tidlig enda.

♥ Fødselen: Har lyst til å prøve naturlig og uten medisiner, men tar det som det kommer. Og så er jeg veldig nyskjerrig på vannfødsel/mulighet for å kunne legge seg i badekar! Så kanskje det blir det?

♥ Hodet ned/festet: Nei, det er nok også litt tidlig.

♥ Tungt?: Magen føles ofte tung og jeg merker at jeg begynner å bli en smule fremovertung nå ja.. Ting som å bøye seg, gå trapper eller lengre turer osv er mye tyngre nå enn før.

♥ Høygravid: Nei

Ønsker dere en fortsatt fin kveld!

Likes

Comments

Hei!

Denne helgen har foreløpig gått til kun kos og avslapping sammen med familien 💛 På fredag lagde jeg en god frokost og deretter tok jeg Theo (hunden vår) under armen og på bussen bort til mamma. Bestemor er på besøk nå, så jeg prøver å være mest mulig sammen med henne. Senere dro jeg til ei venninne og vi satt og skravlet til langt på kveld, noe jeg virkelig trengte etter en litt for lang uke.

I dag stod jeg opp tidlig, for jeg sover dårlig for tiden med den store magen og vonde ryggen. Skal så absolutt investere i ei gravidpute som kan støtte når jeg sover! Det ble en lang og fin formiddag med te, sol igjennom vinduet og veranda-døra åpen, Ellen på TV og duftlys i lufta. Elsker helg!

Når jeg endelig følte for det kjørte jeg og Theo til mamma hvor vi satt på verandaen og skravlet i sola før jeg bestemte meg for å lage Safarikjekskake. Den ble faktisk veldig god! Vi var litt skeptiske til kjeksen, men den passet faktisk godt inn med resten. 

Oppskriften fant jeg på denne herlige bloggen.

Dette trenger du:

• 1-2 pakker safarikjeks (spørs hvor tjukk du vil at bunnen skal være)

• 200 gram melis

• 1 pakke philadelfia eller 2 pakker tine naturell ost

• 1 kremfløte (evt lett kremfløte for de som vil det)

• Bær/ frukt av ønske (jeg liker veldig godt jordbær, bringebær, blåbær, mango og kiwi)Slik gjør du:

Knus kjeksen rett i formen (med hendene) du kan bruke en paiform eller ildfast form

Pisk osten og melisen sammen, pisk kremfløten for seg selv. Deretter vender du det sammen og legger det over safarikjeksen

Ta til slutt oppkutta frukt/ bær på toppen.

Nå står hjemmelaget pizza på menyen! Ønsker dere alle en fantastisk helg videre 😘 Kommer straks tilbake med en aldri så liten graviditetsoppdatering!

Likes

Comments

Hei!

Håper alle hadde en fin påske! Det hadde i allefall jeg, men nå er hverdagen i full sving igjen og jeg skal straks på jobb.

Jeg kunne i dag endelig finne fram min nye parfyme (som nå ikke er så ny lenger) etter en lang periode med hat for alt som lukter noe... Kjøpte denne like før jeg ble gravid så det ble en kortvarig affære og jeg måtte pakke den bort med en gang. Kom på den i dag og måtte hente den frem og lukte - og heldigvis lukter den himmelsk igjen 😍

Byredo er et svensk merke som produserer nisje-parfymer av høy kvalitet. De har en haug med spennende dufter med forskjellig "tema" som har inspirert gründeren av merket, Ben Gorham. Alle parfymene har lik flaske, men forskjellige navn. Elsker det enkle designet på alt fra pakningen til flasken!

Gypsy Water er en enkel men samtidig komplisert duft. Den er, som de fleste andre fra merket, unisex og kan like godt brukes av kvinner som menn. Jeg synes uansett at akkurat denne passer best på damer fordi den har en litt søt undernote (sikkert pga vanilje og rav) som jeg ikke helt ser for meg hos en mann. Men, hver sin smak! 😊 Ikke er den for tung og kraftig heller så den kan brukes året rundt og til de aller fleste anledninger. Jeg kjøpte den som en god og enkel hverdagsduft jeg kan spraye på vei ut døren uten å måtte tenke meg om.

Topp: bergamot, sitron, pepper og einer
Hjerte: røkelse, barnåler, orrisrot
Bunn: rav (amber) vanilje og sandaltre

Jeg bestille min på heavenscent.no men du du kan også handle merket på parfymeri.no.

OBS: Dette innlegget er ikke sponset, og er kun basert på mine egne meninger og erfaringer.

Likes

Comments

God morgen!

Så, her sitter jeg altså... 😄 Klokken 07:30 (egentlig 06:30) var det ikke annet å gjør enn å stå opp, for da var jeg lys våken. Dette har vært et "problem" helt siden jeg ble gravid - søvnmønsteret mitt har endret seg totalt, og det er jo bra sånn sett at kroppen øver seg til den store prøven i Juli.
Jeg har alltid vært et ordentlig nattmenneske/B-menneske med det største sovehjertet, som kunne legge meg midt på natten for så å sove til langt ut på formiddagen, Hver kveld etter jeg hadde lagt meg lå jeg våken i minst en hel time før jeg sovnet.. Nå derimot, er jeg heldig om jeg holder ut til kl 21. Det er ikke bare det at jeg sovner så tidlig som er irriterende, men at jeg våkner før hanen galer i tillegg. Selv på de kveldene (som i går) hvor jeg ikke legger meg før 01, spretter jeg opp og er lys våken..

Normalt sett ville jeg satt stor pris på denne forandringen, men siden jeg snart skal ha barn tenker jeg at det jo er jeg kunne hatt mulighet til å sove! Jeg har lest at det er kroppen som forbereder seg til mammarollen, og å kunne passe på barnet. Jeg tror det stemmer bra, for det er ikke bare når jeg sover som er endret, men også hvordan.. Jeg våkner av hver minste lille lyd (bare det er litt sterk vind ute), og jeg våkner hvis jeg må f.eks snu meg eller skifte stilling mens jeg sover. Utrolig hvordan kroppen fungerer..

Men, om man nå skal finne det positive i det er jo f.eks det at jeg har både Tven og godstolen helt for meg selv i flere timer et stort pluss. Eller at jeg får absolutt hele dagen med meg.. Eller at jeg kommer til å være godt forberedt til snuppa kommer 😊 Denne påskemorgenen har jeg koset meg med en varm kopp te, frustrerte fruer og påskeegget mitt fra i går. Kan tross alt ikke klage!

Likes

Comments

Hei! I dag har vi vært på isfiske med småsøsknene mine og mamma. Det ble grilling av pølser på bålet, solbærtoddy og sjokolade og Andreas fikk til slutt en liten fisk 😊 En veldig trivelig tur i godt vær og selskap. Påskeegg har jeg også fått, men det er vel siste året før jeg må ta over jobben som påskehare selv. Her er et lite bildedryss fra dagen

Jeg og mamma var for det meste bålpassere, og det var helt greit for min del da jeg ikke akkurat er verdens mest fiskeinteresserte eller tålmodige til å ligge på isen i timesvis.

I går kveld var jeg kjempedårlig med oppkast og det jeg tror var kynnere og det var ikke spesielt hyggelig. Har aldri opplevd det tidligere så ble først litt engstelig, men det gikk heldigvis fint. Det er mye tid som blir tilbrakt på Google når man går gravid, merker jeg. Jeg som er førstegangs lurer jo på alt og må inn og lese hva ditt og datt betyr, og enn hvis dét skjer eller jeg har vondt der osv. Haha, heldigvis er det som regel svar å finne, og ofte er man unødig bekymret...

I kveld, derimot, er det kalkun på menyen og karamellpudding til dessert og gjett om jeg gleder meg! Bestemor lager verdens beste stuffing og waldorf-salat. Sist gang det ble laget var i jula, men da var jeg så dårlig og kvalm at det ikke var noen vits å spise - så nå skal det hives innpå 😊

Ønsker dere alle en fin påskeaften 🐣🎿

Likes

Comments

I dag er vi 22+0, altså snart er jeg 6 måneder på vei! Tiden bare flyr.. Sparkene er mye kraftigere, og Andreas fikk endelig også kjenne de i forrige uke ☺️ Jeg har begynt å skrive liste over alt vi trenger til babyen kommer, og jeg kjenner jeg blir litt overveldet av hvor mye man egentlig må/bør ha..

...og dette er bare side 1-2 (har også side 3-4 på neste)!
Ellers er jeg blitt rar i matveien i det siste. Hele svangerskapet har jeg elsket kald, frisk frukt og appelsinjuice - men nå er jeg begynt å crave reker i tillegg?! Ja, reker. Er det normalt? 🙊 Jeg har aldri likt det og nå plutselig vil jeg kun ha reker med loff, majones og sitron? En annen ting jeg alltid har hatet, men som jeg nå godt kunne tenkt meg er sylteagurk så jeg ser ikke helt sammenhengen. Men det er vel gjerne ikke noen sammenheng? Blir spennende å se hva det neste blir!

Har jobbhelg så må nok komme meg ut av pysjen og bli menneske igjen. Håper du har hatt en fin helg 💛

​Har/hadde du noen cravings som gravid? 

Likes

Comments

Nå er det endelig helg! Det har vært en hektisk uke på jobb, så det skal bli godt å kunne flate litt ut og bare kose meg med A og familien 😊

Tenkte å bruke helgen på litt egenpleie - med Grey's-maraton, hjemmespa og god mat. Har funnet en fantastisk fin neglelakk fra INGLOT som skal prøves 💕 Er ikke så godt kjent med merket, men har hørt mye bra.

Nå er jeg over halvveis i svangerskapet (20+5) og synes magen har vokst noe voldsomt de siste par ukene. Har også begynt å få spørsmål rett ut om jeg er gravid, så nå er katta ute av sekken! Kjente spark på utsiden for første gang på onsdag, og det var helt fantastisk! Veldig rart, men mest fantastisk...

Ønsker dere en god helg!

Likes

Comments

...kommer tulla vår til verden. Det er helt utrolig godt/litt skremmende å tenke på! Det er så mange som gleder seg og som venter på henne! Jeg sier ''litt skremmende'' fordi jeg ikke helt vet hva man kan forvente eller hvor vi skal starte med å kjøpe alt hun/vi trenger. Hva er viktigst? Hva kan vente? Hittil har vi kjøpt vogn (Emmaljunga) og ordnet med stellebord. Vi har fått en del klær allerede fra stolte bestemødre ++, men vi må nok ha mye mer før hun kan komme. Jeg tror jeg må sette meg ned og skrive en innkjøpsliste jeg kan følge. Noen forslag?

Termin er 26.07.2016, det vil si to dager før min egen bursdag. Det kan bli spennende 🙊 De siste ukene har jeg vært opptatt med å kjenne etter spark og bevegelser, for det er verdens herligste følelse! Hun er relativt aktiv i magen, og jeg gleder meg til Andreas også kan kjenne det utenpå!

På tirsdag er vi halvveis! Det er også veldig rart å tenke på, for tiden har både gått kjempefort og kjempesakte. Jeg skal prøve å bare nyte siste halvdel av svangerskapet og ikke stresse med så mye 💕

Likes

Comments

​Du kan kontakte meg på mail: jennym@live.no eller via instagram @jennymviklund. Jeg vil besvare alle mailer og henvendelser som kommer hit. Tar også gjerne imot tips til hva du vil lese om og se mer av på bloggen! 

💗

Likes

Comments