Header

Hej hörrni! 

Hoppas allt är bra med er! Med mig är det bra men de senaste nätterna har jag drömt fruktansvärt obehagligamardrömmar. Vanligtvis händer detta när jag är stressad men denna vecka kännsinte särskilt stressig så jag har inte riktigt förstått varifrån dessa drömmarkommer. Idag så damp det ner som en blixt på ljusa dagen. Allt blev med enssupertydligt. Ungefär en gång i halvåret sedan jag fyllde 18 år så får jagsådana rysliga problem med mina visdomständer. De senaste gångerna har det dockskett mer frekvent, typ en gång i kvartalet. Någon gång i juni/juli var senaste gången så jag har trott att detskulle ske senare, eftersom att kvartalsvis är ett rätt så nytt mönster. Men nuär det väl bekräftat, det är en gång i kvartalet som gäller numera.

Hur som helst, eftersom att vi är tvungna att köpa en försäkringvia skolan härborta där exakt ALLT ingår, således även tandvård. Eftersom detär tvång på att köpa denna försäkring, trots att jag är försäkrad ut ifingerspetsarna från mitt universitet hemma så kommer jag utnyttja dennaförsäkring till fullo. Har informerat mina vänner om att vårt universitetkommer förbanna den dagen de tvingade Jenny Välme teckna denna försäkring.Bittert. Kommer passa på att kontrollera minsta lilla prick, minsta lillaåkomma kommer att granskas på ett sätt som skulle få Uppdrag Granskning att seut som ett töntigt skolarbete från en högstadieelev med låga ambitioner. 

Och mina visdomständer kommer ryka snabbare än en gris blinkar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår var alltså kvällen. Kvällen när vi levde loppan i de fina salongerna. Vi hade till en början lite svårt med dresscode då det inte angivits någon, men vi valde till slut de outfits ni ser nedan. Vi blev lite drygt en timme försenade. Tyvärr. Vi började att åka lite efter utsatt tid eftersom att vi fastnade lite i skolan innan. Men när vi väl var påväg så tog det OFANTLIGT lång tid. Vi spenderade över 45 minuter i vår taxi. När vi kom fram till byggnaden så åkte vi hissen upp till takvåningen och väl där så fick ett väldigt hjärtligt välkomnande av alla inblandade.

Vi umgicks med andra svenska studenter och hade det soft. Det gick omkring servitörer i fina uniformer och serverade bubbel och snittar. Det kändes som om vi anlänt till en annan värld än den vi är vana vid här i Buenos Aires. Kontrasterna mot våra tortellinimiddagar var slående. Efter lite mindre än en timme så var det dags för gruppfoto och sedan begav vi oss iväg på äventyr med några av de andra svenska studenterna. Vi gick till en bar ett stenkast från residenset där vi spenderat kvällen och sedan till ett hamburgerställe som tydligen är världens 29:e bästa hamburgerställe. Allt som allt var det en himla toppenkväll.

Linda och jag poserar. Kan konstatera att vi behöver öva lite på våra poser.

Sedan försökte vi oss på ytterligare två bilder med poserande som tema. Denna gång var det jag, Linda, Ambassadören Barbro och Stine som försökte leverera poser på löpande band. Även denna gång med rätt taskigt resultat.

Likes

Comments

I förrgår när vi kom hem efter vårt prov i Casos Empresariales så var alla våra roomies tillbaka i Buenos Aires. För första gången på två veckor så var alla i samma stad och andades samma (lite smått förorenade) luft. Så på kvällen så hängde vi och fick höra om Bolivia, Mendoza och allt möjligt som våra gosisar haft för sig!

Stine och jag har haft lite FF (föräldrarfritt) i helgen så vi har passat på att göra exakt motsatsen till vad busiga ungar har för sig när deras föräldrar är ute på äventyr. Vi har fixat en hel massa tråkiga administrativa saker, vårt visum är nu på sista steget. Om 8 dagar ska allt vara klart. Men vi är på god väg som sagt.

Efter lite administrativt så unnade vi oss en shoppingtur. Dock inhandlades exakt ingenting. Men vi unnade oss en runda på stan i alla fall. Jag tittade mest på alla härliga och balla skor. Buenos Aires är verkligen rätt stad för att hitta alla möjliga skor. HELT FANTASTISKT.

Hur fantastiskt är det inte att vi bor i en stad med en MASSA sådana skor?? 

Likes

Comments

Just nu sitter vi i skolan och väntar på bättre tider. Nämligen lediga tider. Men vi är vid gott mod, ikväll ska vi nämligen på finfest. I mitt huvud tänker jag mig lite av en prinsess-saga. Vi kommer till ambassaden (slottet) och ha världens härligaste kväll. Jag är fruktansvärt taggad. Ett problem är att vår lektion slutar exakt samtidigt som inbjudan säger att vi ska vara där. Ett annat problem är regnet. Det ÖSregnar i Buenos Aires idag. Det finns alltså en del faktorer som talar emot att vi kommer fram till ambassaden som våra absolut bästa versioner av oss själva. Askungen 2.0 är ju målet för kvällen kan man säga. Men det är roligt med en utmaning. Ikväll blir det mingel för fulla muggar alltså. 

Nu vet ni vart ni har oss ikväll, ni slipper ligga sömnlösa av undran över vart vi kan befinna oss. 

Hoppas ni får en superfin kväll peepz,
​Puss

Likes

Comments

Efter vår sista dag i Cordoba så var det dags för bussresan hem. Jag tror att Stine och jag är de enda människorna jag träffat här nere som ser fram emot att sätta sig på en buss och åka i flera, flera, flera timmar. Spelar ingen roll om det är 4h, 12h eller 18h. Vi tycker att det är ganska trevligt. Bortsett från kylan som ibland infaller sig på bussarna i Sydamerika. Men annars, rätt fett.

Igårmorse så kom vi hem från en busstur som blev betydligt längre än planerat. Vår buss skulle avgå 22.00, vid 22.10 så kommer det en buss så vi vandrar självsäkert fram till busschauffören och dubbelkollar att det är vår buss. Han säger nej. Det är tydligen bussen som ska avgå 22.15 men med samma slutdestination som inkommit till terminalen. Så vi återgår till att vänta.

Saker man kan göra under väntans tider, TIPS!

Tips #1 Jämförelser
Jämföra hurvida förpackningar för lågpriskakor håller vad de lovar. Såhär långt har våra empiriska studier visat på motsatsen.

Tips #2 Böcker och spel.

Doodle Jump är en gammal goding till spel som jag återupptäckt. Riktigt beroendeframkallande. Förevigade mitt high score.
Harry Potter på spanska. Hittade denna på vårt hostel så jag köpte en bok och bytte, älskar det konceptet. Älskar HP också.

Tips #3 Fotografera
I mitt fall blev jag tillfrågad att fotografera en pappa och hans son som var från Argentina och även dem försökte få tiden att gå

MEN! Plötsligt händer det *Spons från Triss?*

23.20 så kommer äntligen vår buss och vi intar våra platser. Sedan lyssnade jag på podcasts tills dess att jag somnade. Vaknade när vi kom fram till Buenos Aires, då var inte bussen längre 1h och 20 minuter sen. Nejdå, vi hade inte tagit in den förlorade tiden, vi hade utökat vår försening och inkom till stationen 2,5h senare än planerat. Men vi var något sånär likgiltiga inför detta faktum. Vår lektion i fotografía digital började ändå inte förrän 14.00. 

Så vi åkte hem och lämnade våra saker innan vi tog oss an torsdagen. Men det har ni ju redan hört om. 

Det var allt från Cordoba-resan! Riktigt bra resa, och jag är superglad att vi bestämde oss för att åka dit, ännu gladare över att vi träffade våra vänner som också åkt dit lite smått oplanerat och att vi fick andas frisk luft. Men lite ledsen över att vi inte fick klappa på några hästar. Dock en hel del hundar. Så det kompenserade. 

Jag kan verkligen rekommendera att åka till Cordoba. Mysig stad. 

Likes

Comments

Eftersom att vi bestämde oss för att ägna måndagen åt turistande så förflyttades våra hajk-planer till tisdagen. Vid 09.30 gick vår buss från terminalen och vi insåg ungefär vid 09.00 att någon hade ätit upp vår matsäck som vi inhandlat kvällen innan. Personen i fråga hade lämnat en avokado, bröd och tomat. Jag sprang in och köpte 4 äpplen hos grönsakshandlaren och sedan åkte vi iväg på hajk. Vi köpte biljetter i sista stund då en äldre dam spenderade säkert 12 minuter i den enda kassan som fanns. Vid 09.29 hade jag fått tag i vår biljetter medan Stine uppehöll busschauffören och snickesnackade på spanska. Väl på bussen somnade vi och efter cirka 2,5h så vaknade vi och var mitt ute i ingenstans och hade en busschaufför som insisterade på att det var här vi skulle gå av. Så vi gjorde som vi blev tillsagda och där väntade...

... Exakt ingenting

Men vi gav inte upp för det utan började gå. Efter ett tag hittade vi en skylt, då förstod vi att busschauffören hade haft rätt

Vi skulle nämligen på hajk i en park med massa condorer. Det är en slags fågel. Ser ganska obehaglig ut. Lite som en gam?

Helt ärligt vet jag inte varför vi bestämde oss för att hajka i denna park. Jag är inte speciellt rädd av mig. Ormar, Spindlar, getingar, INGA PROBLEM. Inte problem med höjder, jag är faktiskt rätt så modig. MEN jag kan inte hantera fåglar. Jag har en sådan fågelfobi att det är löjligt. Jobbigast är duvor och fiskmåsar. Men jag HATAR fåglar rent generellt.

Hur som helst, vi hade ju bestämt oss för att hajka i denna park som tydligen är rena paradiset för condorer. Så vi började gå. Efter 2 km så kom vi fram till basstationen där man skulle registrera sig ifall att man inte kom tillbaka, typ om en Condor skulle äta upp en, eller kanske om man bryter ett ben ute på hajken. Nedan ser ni skylten som informerade om hur långt det var till basstationen. Vi kände oss tvungna att föreviga detta.

Sedan hittade vi en annan skylt. Med namnet på parken. Se nedan:

Även den skylten fick lite uppmärksamhet från vår sida som ni kan se.

Sedan var det ju det här med landskapet. Vi poserade och sånt innan vi lämnade basstationen. Efter ett tag nådde vi YTTERLIGARE en skylt (som inte förevigades) där det stod att vi skulle hålla oss borta från pumor och giftiga ormar. Tack för tipset. Hade aldrig kommit på att tänka på det själv. Efter denna skylt var vi lite uppskakade och varje prasslande i buskar eller uppfattande av en rörelse resulterade i ett litet skrik eller en menande blick mot varandra. Men vi klarade oss undan både pumor och giftiga ormar, så det var ju lyckosamt.

Det fanns rätt sjuka kontraster mellan landskapet. Lummiga träd och sedan torr, torr mark

Det känns rätt sjukt att denna bild ens knäpptes, men detta är alltså en grupp myror som bär saker till sitt bo. Denna bild får mig att ifrågasätta mig själv som människa.
VEM är jag? VEM tar bilder på myror på detta sätt?
Hur som helst, vi imponerades över detta ett tag, kändes värt att ta med i bloggen.

Sen beundrade vi utsikten. Innan det var dags att springa tillbaka till bussen. Eftersom att en person ätit upp vår matsäck så kunde vi inte vänta till bussen som gick 18.30 utan ville ta den 15.50 så att vi inte skulle försmäkta.

Vi fick i alla fall 5 minuter på utsiktsplatsen som var den slutgiltiga destinationen på hajken, "Balcon Norte"

Efter att ha klarat denna hajk på 2,5h, enligt personen på basstationen skulle det ta 4h så var vi lagom trötta i benen. 1,6 mil över stock och sten kan göra det med en. Men vi var så glada att vi åkte. Vi såg Condorer, vilket kändes ganska viktigt att påpeka. Tilläggas bör att de var väldigt respektfulla och höll sig på ett bekvämt avstånd. Condorer är inte så läskiga som de ser ut...

... Men jag skulle inte direkt vilja hänga med ett djur som kan skrämma upp en varg på det där sättet. Dessa bilder är direkt snodda från Google. Jag tror inte min kamera klarar av att fota på det här sättet.

Vi fotograferade ingenting efter bussresan, men jag kan informera om hur eftermiddagen/kvällen fortlöpte. Se nedan:
1. Vi hann med vår buss. Med marginal.
2. På bussen hem fick vi sitta längst bak vilket vi var nöjda över. Efter 20 minuter började det droppa från taket. Det var vi mindre nöjda över.
3. Vi åt Fajhitas och Ceasarsallad till middag.

Och så var den hajkdagen över!

Likes

Comments

På måndagen var vår tanke att vi skulle gå på hajk. Men på morgonen så var jag himla trött plus att vi inte hade någon mat så vi bestämde oss för att somna om och gå på hajk på tisdagen istället. Efter ytterligare några timmars sömn så var vi redo för att ta oss an Cordoba. Denna gång var siktet inställt på att kolla in lite kända landmärken. Vad vi inte visste var att denna dag skulle utveckla sig till att bli en dag av ett omåttligt turistande med omänskligt många foton. Här kommer en BILDBOMB. No joke.

Vi mjukstartade dagen med lite mat. Ceasarsallad som är lite av en besatthet hos mig för tillfället, och Milanesa med pommes.

Efter denna pangmåltid började vår rundtur. Vi började med att utforska en park som var utsmyckad med flera 100 ringar, superstora, vissa var säkerligen högre än världens längsta man. Varje ring representerade ett år. Vet inte vad som påbörjades exakt när ringarnas år startade, men säkerligen något viktigt/intressant.

Efter en promenad i parken, utan att ha blivit något klokare av vad ringarna representerade så gick vi vidare.

Vi inspekterade ett jääääättehögt monument. Innan vi placerade oss på taket av ett museum för att inspektera utsikten och människorna som vandrade omkring. Trevligare än man kan tro.

Här kan man ju spendera en hel del tid. Men vi bestämde oss efter en rimlig tidsrymd att bege oss mot nya äventyr...

Till en katedral som är nästintill omöjlig att göra rättvisa men en iPhone-kamera, även om vi gav det ett värdigt försök.

​Lite kul story bakom utseende på denna katedral, om ni kollar på bilden till höger så ser ni att ett av tornen är "färdigt" medan det andra inte riktigt är ett exempel på hur en katedral vanligtvis ser ut. Det beror på att arkitekten bakom denna katedral ville visa på att alla kan göra misstag och att allt inte är perfekt. Så dessa två torn representerar kontrasterna mellan färdigt och ofärdigt. Det är viktigt att poängtera att den "ofärdiga" fortfarande är vacker och fyller sin funktion, väldigt fin tanke bakom denna konstruktion med andra ord.

Det var så lugnt och tyst, vi satt och njöt av tystnaden en lång tid innan vi begav oss mot nästa mål...

Nämligen denna fantastiska byggnad. I rosa. Så fint!

Detta var ett av mina absoluta favoritmonument i Cordoba.

När vi gick vidare så passerade vi en turistbuss, och busschauffören erbjöd oss att åka med, 100 pesos för 1,5h på en dubbeldäckare med information om Cordoba. Eftersom att vi var ute i turistsvängen så hakade på på.

Bussen och en poserande turist.
Pass opp! Här kommer ett bildregn från vår busstur.

Samma byggnad, sjukt viktigt med flera bilder från olika vinklar. Jag tänker att det är så jag måste ha resonerat när jag fotograferade denna mintgröna kyrka.

Vi svängde förbi en park också. Det var en himla festlig stämning. Folk körde någon slags blandning av judo och yoga, några gjorde konster, hängandes i tyger från en bro, barn som hade med stafflier och målade, några lekte med drakar och ett oändligt antal grupper grillade/picknickade. Sedan var det såklart en hel del joggare. Det är alltid en hel del joggare.

Under bussturen med ett härligt gäng tanter och farbröder, så gick solen ner. Det tyckte jag var värt att föreviga.

Efter att ha turistat i en halv evighet så åt vi empanadas och gick och la oss tidigt pga. planerad hajk dagen därpå. Då vill man inte vara trött ju. Så vi ställde klockan och somnade på noll och inga sekunder.

Likes

Comments

Vi kör ett litet instick med en liten upplevelse från torsdagen, en paus från allt som har med Cordoba att göra helt enkelt! 

Ni är med på tåget? Kul!! Här kommer lite mer nutida betraktelse!​​

På vår lektion i Fotografía digital så får vi veta att uppgiften vi fått varje vecka, totalt rör det sig om 30 olika foton med olika inställningar. Dessa ska tydligen lämnas in. Vi hade förstått det mer som en övning inför slutprojektet. Tji fick vi och har nu cirka 7 dagar på oss att ta 30 bilder med inställningar som inte finns på de flesta kameror, och i synnerhet inte på en iPhone-kamera.

Hursomhelst, sånt där löser sig alltid. Påväg hem från skolan så bestämde vi oss för att ta bussen. Både jag och Stine HATAR att åka tunnelbana. Men bussturer är betydligt mycket trevligare. Eventuellt med undantag för denna bussresa.

Anledningar till varför denna bussresa inte var överdrivet fantastisk
1. Det tog otroligt mycket längre tid än planerat. Tunnelbanan tar mellan 25-35minuter, dörr till dörr. Detta tog oss över 3h.
2. Vi missade vår station vilket i sin tur leder till anledning 3 på listan över varför denna bussresa inte var överdrivet fantastisk
3. Vi var tvungna att stiga av när busschauffören informerade oss om att vi anlänt till bussgaraget där bussen ska spendera natten
4. Vi fick gå inte mindre än 33 kvarter (OBS: överdriver ej) för att komma hem

Vi slutade skolan 18.00 men kom inte hem förrän 21.30, visserligen sprang vi in och handlade lite mat på matbutiken, men det tog inte mer än 10 minuter.

Men vi kom ju hem, lite senare än planerat, men lyckliga och glada över att äntligen få se vårt hus igen!

​Lättroade tjejer som ÄLSKAR snapchat-filter. Riktigt bra att vara lättroad i dessa situationer dock. 

Likes

Comments

På söndagen så gick Stine, Tyler och jag på en italiensk restaurang som hette IT. Riktigt bra pizza. Bästa jag ätit i Argentina. Sedan spatserade vi omkring i Cordoba och njöt av solen. Detta förevigades inte, men när vi kom tillbaka till vårt hostel så knäppte jag några kort. Under tiden vi satt på terrassen så var det festligheter på takterrassen bredvid, så vi kunde känna oss inkluderade i feststämningen vilket kändes rätt kul.

Vi bodde på Tango Hostel och till höger ser ni Tyler och Stine

Mot kvällen så gick vi till en marknad som tydligen äger rum en gång per år. Så vi hade prickat in en väldigt bra helg. Både Oktoberfest och kvällsmarknad. Marknaden var himla ball. Härliga människor som sålde allt möjligt. Vi köpte bilder till väggarna i vårt rum för att göra det hemtrevligt, armband, örhängen och så det bästa av allt. RÖKELSER. Vi är numera inne på att bli
The Queens of Incenses. Ganska bra namn på ett band, eller vad tycker ni?

Här har vi dock den riktiga prinsessan av rökelser. Så himla duktig tjej. Kunde en massa coola grejer om rökelser som jag inte hade den blekaste aning om. Vi lyssnade och försökte lära oss hur detta fungerar. Än har det fungerat bra. Peppar peppar.
Vi har en rökelsegrej som ser ut som en totempåle och ur det som ser ut som en mun så kommer röken ut. Himla ballt. 

Efter denna förträffliga dag så åt vi empanadas till middag. Livets grej. Efter detta så lämnade våra vänner oss för att åka till Salta så vi blev ensamma kvar. Men det hade vi inte något emot. Vi hade nämligen en tämligen fullspäckad vecka framför oss.Likes

Comments

På lördagen, dagen efter oktoberfest så vaknade vi rätt så tidigt för att gå på hajk. När vi var redo att gå så informerades vi om att det tog lite mer än 3h att ta sig till dit vi ville hajka och att det kostade 550 pesos. Det var pengar som vi inte hade lust att betala och lite längre än vad vi planerat så vi bestämde oss för att åka till Cuesta Blanca, som enligt vår receptionist låg 30 minuter bort. TOPPEN tänkte vi.

Vi hoppade på vår buss och väntade. och väntade... och väntade. 2h senare var vi framme. Redo för att bada i en flod med naturliga vattenfall. TOPPEN tänkte vi. ÄNTLIGEN FRAMME. Men det visade sig ju att floden låg 500 meter bort, och vattenfallen (dvs. dit vi skulle) låg ytterligare 2km bort. Så vi började gå. Och när vi väl kom fram till vattenfallen så var det ju fint, men det var betongväggar och inte särskilt naturligt. Men vi var nöjda och hittade stenar för att njuta av värme. Tanken var att vi skulle bada, men det fanns inte en chans på jordklotet att jag skulle bada i den där floden. SUPERKALLT. 5/10 badade, men jag litar inte på deras omdöme. Jag tror att de ångrar det, än idag faktiskt.

Här är vår dag i bilder.

Efter en dag i solen så var vi redo för hemfärd. Denna gång endast 1,5h busstur. När vi anlänt till stationen så fick Stine, Henry, Tyler (två amerikanska killar vi lärt känna här) och jag uppgiften att inhandla ingredienser till hamburgare. Vilket jag kan informera om att vi gjorde med bravur. Jag försökte få mina vänner att använda en ananasring på sin hamburgare, vissa nappade och fick njuta av en himla härlig twist på burgarna.

​Ett mästerverk sällan skådat av mänskligheten. Ananas, Guacamole, vegetarisk burgare och så massa sallad och tomat, icke att förglömma BBQ-sås. Asså det låter kanske inte som en höjdare, eller så är det precis det det gör. 

Efter detta så gick ungefär hälften av gänget och la sig, den andra halvan gick ut. Jag tillhörde de 50% som testade Cordoba's uteliv. Superhärlig musik, vi fick gå före i kön pga anledning (jag gissar på överrepresentation av blonda människor i vårt gäng) och sedan var det bara en rätt najs klubb rent generellt sett. Skulle sätta en 7/10.

Fet dag. Fet kväll. Fet natt. 

Likes

Comments