Header

Kindpussar är ju världens BÄSTA sätt att hälsa på folk. Här kindpussas alla. Jämt och ständigt. Att ta i hand finns inte. Om man inte precis sålt en bil typ.

Hur som helst. I Sverige så kör man ju ofta på att skaka hand fram tills dess att man träffats några gånger och då ger man en kram. Dock råder det ju olika meningar om när det är dags att byta till en KRAM. Räcker det med en gång? Om man har pratat mycket kanske man det gör det? Men om man bara hälsat och sedan försvunnit iväg och inte möts förrän nästa gång man står inför valet av att skaka hand eller ge en kram. Men hör har de löst koden. Man ger kindpussar till alla. Spelar ingen roll vem det är. SUPERNAJS.

Men för att ändå bibehålla en viss mån av komplikationer så har ju de övriga länderna som också använder kindpussar bestämt sig för att göra olika ANTAL kindpussar.

I Argentina är det en på höger kind samtidigt som man säger sitt namn om det är första gången man träffas. Annars bara en kindpuss och ett "Hola"

I Frankrike (hänger ju med en HEL del fransyskor och fransoser) så kör man på två stycken.
I Nederländerna så är det TRE stycken.

Jag tycker att vi i Sverige borde övergå till att kindpuss varandra. Även om det är mysigt att kramas.

(kind)PUSS och KRAM

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Nu är mitt schema för vårterminen helt klart. 

På måndagar har jag lektion mellan 14-18 och då håller vi på med "Företagsledning" och just nu läser vi om olika revolutioner men jag fattar inte varför. 

På tisdagar går jag i skolan mellan 14-22.30
Jag har två lektioner - "Introduktion till Internationella affärer" & "Global Marketing". Jag har bara varit på Introduktionskursen en gång, men läraren pratar tydligt (VIKTIGT) och älskar ABBA. På lektion i Global Marketing så är läraren superhärlig, en ung tjej som skrattar mycket. Dock tar allt vi gör lite längre tid än vad som borde krävts. Det känns som att de fyra timmarna går fort, men när man har kvällslektion (18.30-22.30) så vill jag gärna känna att jag fått något gjort också. 

På onsdagar har jag två lektioner. Så jag hänger på universitetet mellan 14-22.30 även på onsdagar. Det är tunga dagar. Jag har bara haft dessa klasser två gånger men den ena verkar okej, den andra är mitt absolut värsta ämne jag läst på universitetet hittills - Externredovisning. 

Kurserna heter i alla fall "Marknadsundersökningar" och "Utvärdering/utveckling av projekt". ​Det visade sig att Utvärderings-/Utvecklingskursen innebär externredovisning. I would never have guessed.... 

Hursomhelst. Klart slut från skolveckan. Nu tar jag helg! 

Likes

Comments

​Vi har nu bott i ett rum för nio personer med våningsängar med tre våningar. Vi är fyra tjejer som väntar på att få flytta in i vårt hus vilket sker om 2 veckor. Tills dess är vi fast på ett hostel. Det är ett fantastiskt hostel. Kan verkligen rekommendera det. Alla som jobbar där är supertrevliga, frukosten är helt okej (fritt kaffe), det finns biorum och biljardbord osv osv. Hursomhelst. Trots kvalitén på hostelet så är de ju ett problem att bo på ett hostel när man har alldeles för mycket grejer. Vi är då fyra stycken. Alla har varsin STOR resväska. Varsin backpackingryggsäck. Varsin skolväska och sedan lite bags och annat skit. Vi har ju saker för ett helt år. Detta resulterade i att en annan person klagade på "stöket" och vi var tvungna att städa. Helt ärligt så var det inte så stökigt utan den personen som klagade måste vara någon slags perfektionist/person med tvångstankar om städade rum. 

Men detta resulterade i att vi fick skämmas ögonen ur oss och sedan ta en städrunda. Vi sköt in alla väskor under sängarna och satte upp en mysig ljusslinga och nu hoppas vi att ingen ska klaga. Ljusslingan är nog det som gör hela skillnaden. 

Stine och jag fick flashback till när vi bodde i ett rum för fyra personer med exakt 1,5kvm fri mark förutom sängarna, och hade våra stora resväskor att förvara. Man kunde inte stå upp fler än 3 personer på samma gång, utan man fick vänta på sin tur. Det var en omöjlighet att förvara väskor under sängar eller någon annanstans. Efter tre dagar flyttade en japansk dam som bott i rummet i över 5 månader ut och in i ett annat rum. 

Hursomhelst, killarna i receptionen skulle upp och kontrollera resultatet idag, så vi får se vad utlåtandet blir. 

Nu har jag lektion, så jag måste springa. Tänk om jag missar tid från PANG-kursen "Introducción a los negocios internacionales

Likes

Comments

​I onsdags var vi på välkomstfest för alla utbtesstudenter. Vi har visserligen varit i Sydamerika i 8 månader och bott i Buenos Aires i 5,5 månader så vi har ju ganska bra koll på läget och känner oss väl redan välkomna sedan tidigare (tråkigt annars) men vi kände att det kan ju vara roligt att få uppleva denna fest igen. Vi hade mer än rätt och hade det bättre än bra. När vi kom hem var klockan sent/tidigt och vi somnade sött. 

Kan verkligen rekommendera att gå på såna här tillställningar även om det inte speglar stadens festliv till 100% eftersom att majoriteten är från andra länder, men det är alltid kul att dansa. Så varför inte? 

Likes

Comments

I tisdags firade vi Emily som fyllde 21 år. Eftersom att man bara fyller 21år en gång så bestämde Stine och jag oss för att baka en kaka och dekorera hela matsalen med illgröna ballonger. Det ser ut som att St:Patrick spytt över hela matsalen. Sedan sjöng vi med buller och brak. Hellre högt än bra var lite av inställningen vi gick in med,

Efter detta så gick vi till skolan och spenderade lite tid. Så som man gör när man studerar. Efter fyra timmar av att prata om Global Marknadsföring så tog Emily, Stine och jag världens vildaste taxi mot Palermo Soho där vi bor just nu (kommer bo här hela terminen, då vi har hittat ett hus, men mer om det senare). Det var som att vara med i ett videospel när vi åkte i taxin. Han körde fort. Jättefort. Samtidigt som han försökte spränga högtalarna med 80-talsmusik, det var även med lite instrumentella, futuristiska toner. Riktigt surrealistisk åktur. 

Väl hemma så mötte vi Stef, Mathilde och Cami. Vi satte på oss klänningar och begav oss mot Gonzales för drinkar och ett mer ordentligt firande av Emily. Vi satt på takterrassen. Jag drack Lemonad med Mynta och Ingefära och åt Nachos. Riktigt mysigt. Hon blev glad för sina presenter. Stine och jag bjöd henne på middagen. Allt som allt en väldigt lyckad och trevlig kväll.

En australiensk. kvinna erbjud sig att fotografera frukosten som såg ut på detta sätt ungefär. Dock var detta efter att ljuset hade brunnit ut och några ballonger spruckit. Sedan fotograferades även drinkkvällen av vår förträffliga servitör!


Klart slut från födelsedagar och illgröna ballonger!!

Likes

Comments

Hey!

Igår började skolan. Vi var där lite tidigare (läs 3h) för att fixa vår kurser. Det löste sig inte. Jag har nu skickat världens längsta mail till vår ansvariga på LiU för att försöka få allt att fungera. Vi får se vad som händer, men just nu har jag gått från 5 kurser som alla var godkända av skolan här i Buenos Aires, till 2 kurser som är godkända av LiU. Det löser sig säkert.

Nu har vi precis varit förbi det gamla huset för att hämta våra väskor som stod där och nu råder det kaos bland mina grejer. Det är en annan sak som säkert löser sig.

Imorse bakade vi en chokladkaka, hängde upp en halv miljon gröna ballonger i frukostrummet och sjöng för Emily som fyller 21 år idag! Ikväll blir det middag efter vår kvällsklass, det blir sent eftersom att vi slutar 22.30, men man fyller bara 21 år en gång! Mer om allt sånt senare. 

Hörs!

Likes

Comments

Nu när mina föräldrar har varit här så har vi hittat på en hel massa grejer, jag tycker att vi tar oss en titt på när vi besökte Tigre, Åkte gula bussar, drack lemonad och tittade på Obelisken. Bland annat.

Vi kör! Bilderna håller en oklar ordning och sånt, men det får man ta.

En Champagne-frulle på Hotel Savoy. Det är annat än när man stretat runt på hostels i över 2 månader. Kontrasterna i livet.

Kaffe med hjärtan och goda gifflar som intogs på ett ställe nära mitt universitet här i Buenos Aires. Mamma och Pappa satt och njöt av detta medan jag kämpade med att fixa mina kurser inför kommande termin

Frukt som man ser vid gathörnen ibland om man spatserar omkring på gatorna i Buenos Aires.

Buenos Aires är strejkernas stad. I alla fall denna vecka. Det har varit strejk av olika anledningar måndag, tisdag och onsdag. Sen lite små demonstrationer på torsdagen och fredagen. Detta innebär avstängda gator och allmänt kaos.

Denna demonstration skedde på kvinnodagen precis nedanför vårt hotel. De stod för lika rättigheter för män och kvinnor och att kvinnor ska behandlas bättre! GIRLPOWER! Kände mig väldigt glad över att jag bor i en stad där massa människor kämpar för lika rättigheter mellan män och kvinnor och att de gör det med sån kraft att flera centrala delar av Buenos Aires var helt nedstängda!! Men det är en annan diskussion! Avslutar med att säga: GO GIRLS GO!

Lite trafik - Mamma och pappa var fascinerade över trafiken i Buenos Aires. Det är numera helt avdramatiserat för min del, efter nästan 8 månader har jag vant mig över hur folk kör och hur mycket bilar det är, men i början var jag likt mina föräldrar - förstummad.

EVITA! Denna byggnad låg ett stenkast från vårt hotel.

Vi var på Recoleta Cemetary i Buenos Aires, där ligger Evita begravd. För er som inte vet vem Evita är så var Evita fru till presidenten Juan Perón. Hon var skådespelerska men när hennes man blev president så övergick hon till politiska frågor. Eva Perón drev kampen för kvinnlig rösträtt in i mål, hon var väldigt omtyckt av folket generellt sätt och när hon dog (bara 33 år gammal) så utlystes landsorg i Argentina. Eva Perón är alltså den person som musikalen (och senare filmen) Evita bygger på.

En till bild från Recoleta Cemetary. På den begravningsplatsen kör man inte på "less is more" utan det ska vara så dramatiskt och extravagant som möjligt. Alla som besöker Buenos Aires borde åka dit och ta sig en snabb titt i alla fall!

Mer begravningsplatsfotografier

En dag besökte vi Tigre som ligger ungefär 45 minuter utanför de centrala delarna av Buenos Aires med tåg.

Vi åkte turistbuss och kollade på turistiga saker.Bland annat den här översvämningen och husen nedanför

Sen åt vi lunch här. Mysigt och gott, men inte någon tiopoängare.

En dag åkte vi till La Boca. Ett färggrannt område i Buenos Aires. Där dansar dom tango och dricker drinkar på gatan.

En dag sjönk jag ihop och drack lemonad i solen. Värre dagar har man haft.

En blomma som är ganska symbolisk för Buenos Aires och en av de stora sevärdheterna. Den öppnar sig på morgonen och stänger sig på kvällen. Precis som en riktig blomma. Fint tycker jag!

Här är jag och pappa på min favoritrestaurang i Buenos Aires, Las Cabras. Där är det grill och SUPERGOD mat. Me gusta! Pappa blundar ju, men det gjorde han på alla bilder från Las Cabras, så då fick det bli en sådan ändå.


Det var lite bilder från vår tid i huvudstaden i Argentina. Himla drömmigt att ha sina föräldrar på besök. 8 månader isär är en lång tid. Idag flög de tillbaka till Sverige igen. Jag har flera gånger under den här tiden fått höra att vi har en vänskaplig relation snarare än den typiska mamma-pappa-barn. Det tycker jag är fint. Mina bästa föräldrar är också mina bästa vänner.

Tack så mycket för att ni flög till andra sidan jordklotet för att hälsa på mig, och tack för att ni är ni.

Likes

Comments

MATEN I MENDOZA....

Vet inte vart jag ska börja någonstans. FANTASTISKT. MAGISKT. OTROLIGT. Superlativen räcker inte till.

Något som jag älskar är att beställa in olika rätter och sedan dela. Har otrolig beslutsångest och då är det kalas när man är flera och får flera rätter. Inte bara smaka, utan man byter efter halva eller liknande, eller ber om extra tallrikar och delar upp eller så. Då slipper man hänge sig till EN rätt. Det är så tråkigt om det blir fel. Hur som helst, vidare till maten! Detta intogs i Mendoza på La Aldena. Rekomenderas varmt.

Det har blivit en del kött eftersom att Argentina är ungefär världens Mecka för kött. Mendoza var inget undantag. Tror att köttbiten vi fick i Mendoza var bland det bästa kött jag ätit i mitt liv. Vi tog in en sallad och köttbiten och delade på tre. En av mitt livs bästa måltider. Nedan ser ni efterätterna. (JA, vi åt efterätt till lunchen, LYX!)

Denna kallades en Dulce De Leche-vulkan, likt en chokladfondant men med dulce de Leche istället. Dröm.

Denna höll inte lika hög nivå. Detta var en kokospannacotta med passionsfrukts-soppa. God, men inte toppen som dess konkurrenter.

Vi går vidare till en tapasmiddag som var topp! Det godaste var köttbullarna. Tror de var topp 3 godaste köttbullarna jag smakat. Om ni åker till Mendoza, gå till Antares och beställ tapas. Välj Köttbullarna, Bruchetta med lax och guacamole och Bruchetta med svamp och soltorkade tomater. LIVETS MAT!

En bild som är matrelaterad men inte riktigt samma tema som de övriga bilderna. Vi uppmärksammade att McDonald's hade fått en till dryck, Coca-Cola har fått en konkurrent. Santa Julia som gör vin. Vi tyckte att detta kunde Sverige kanske ta efter?

Likes

Comments

Mendoza var en stad som inte går av för hackor. Riktigt mysigt. Vinet flödar där ute i väst och Mendoza är det distrikt som står för ungefär 70% av vinproduktionen i Argentina. Vi besökte (som sig bör) lite vingårdar när vi var där. Cyklade emellan på rangliga cyklar och köpte med oss fina viner.

En blandad kompott bilder från vår dag på vingårdarna

Likes

Comments

...De sju sjöarnas väg

I tisdags så var det dåligt väder i San Carlos, Bariloche. Supertrist, molnigt, regnigt och storm! Vi bestämde oss för att hyra en bil och åka till San Martin som ligger ungefär 3-4h norrut. Vi åkte Route 40 som även är känd som de sju sjöarnas väg. Det är så fantastiskt fint där! Här kommer lite bilder från vår lilla roadtrip när vi åkte tillbaka till San Carlos. Dagen innan så var det inga fina bilder att bjuda på, bara dimmigt och äckligt. Det var dock ett riktigt PANG-hotel vi bodde på. Det fanns badkar!! Jag har inte badat badkar på 7 månader så det var FANTASTISKT. Jag älskar att bada badkar. Hursomhelst, här kommer lite bilder från hemvägen!

Pappa och Mami!

Jag och världens minsta bil!

Likes

Comments