Header

Att äta fisk var inte något vi var direkt ledsna över efter ett år med begränsat fiskutbud. Buenos Aires är bra på mycket men fisk är inte en av de saker de leverade inom.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Rio de Janeiro är inte helt fel. Livet här har för oss bestått av kokosnötter, hänga på stranden och lyssna på brasiliansk reggaeton

Likes

Comments

Och killen i kassan stavade mitt namn rätt!! Har varit en trogen kund hos Starbucks under min studietid på UADE och TVÅ gånger har de stavat korrekt. Har skrivit om detta förut men det brukar bli en salig blandning av versioner som tydligen låter snarlikt "Jenny"

Exempelvis: Giani, Yani, Yenni, Juani, Genny, Giania, Yoana, Yiana, Genni, Yianie osv osv.

Hursomhelst så stavades mitt namn rätt och jag fick till och med en smiley!

Café del día, Venti, sin leche
*
I will miss you.

Du har betytt väldigt mycket för både mig och Stine. Du har gjort odrägliga lektioner drägliga. Du har påverkat oss att gå från odrägliga, trötta skuggor av oss själva till att bli våra vanliga jag. Du har gjort kvällslektionen (18.30-22.30) till en enda lång skrattfest på grund av ditt koffein. En halvliter kaffe leker man inte bort. Det enda som försvinner efter en halvliter kaffe är det dåliga humöret/trötthet.

*Café del día, Venti, sin leche är samma sak som en halv liter bryggkaffe utan mjölk. Kan rädda vilken dag som helst!

Likes

Comments

Här får man världens största avokado för 4.65 Real (12kr ungefär)! Detta är alltså en avokadohalva på 580 gram.

Detta blev vår middag. Denna bjässe och en mango tillsammans med salt och peppar. Sjukt underskattat pga lite FÖR enkelt. Men det är en riktig toppenrätt! Varmt rekommenderad av både Stine och mig!

5 av 5 jätteavokados

Likes

Comments

Igår åt vi tapas i Ipanema, sen promenerade vi omkring. Bra kväll. Vad som inte är lika bra är att jag är sjuk. Riktigt tradigt. Idag ska vill stranden.

Likes

Comments

Vi hann inte med vårt flyg igår så bodde på hotel (lyx) och i morse 04.30 ringde klockan. 05.00 gick transfern till flyget! Men med övervikt och alldeles för många handbagage så är vi nu lyckligt och väl på planet!

Detta kommer publiceras när vi landat, men är skrivet uppe i luften #jetset

Förresten! Hur rent flyg har man när himlen speglas i vingen?

Likes

Comments

Hittills har vår resa inte gått superbra. Vi började med FÖR mycket bagage. Min incheckade väska vägde 25.5 kg istället för 23kg. Mitt handbagage vägde 12 kg. Max var 5kg. Men det löste sig. En från personalen hjälpte mig att checka in mitt handbagage (utan kostnad) på grund av att den inte fick plats. Det blev helt kaos när han tog min väska eftersom att han tog min stora väska innehållande alla mina tabletter. Jag fick således springa genom hela flygplanet efter honom. Ösa ut ALLT ur väskan eftersom att tabletterna var lokaliserade LÄNGST ned (såklart, vad annars). När jag kom tillbaka till mitt säte så fick jag applåder av gruppen som sitter med mig, jag bugade och sen skrattade vi. Jag hamnade nämligen mitt i en grupp av härliga brasilianare som hjälpt mig med allt denna flygtur.

Efter detta kaos var löst så kom nästa problem. Flygplanets toaletter kan icke spolas. INTE BRA. Det gjorde att vi blev försenade. 1,5h. Vilket var exakt den marginal vi hade inför vårt nästa flyg som skulle ta oss vidare till Rio de Janeiro.


Maten vi fick ombord serverades i påsar. Påsar i plural.

Varmrätt - Chips, fullkornschips och jordnötter

Efterrätt - kakor med choklad, gummybears och muffins

Likes

Comments

I onsdags så var det vår sista kväll i Buenos Aires, detta skulle ju självklart uppmärksammas och firas! Såhär såg himlen ut när vi var påväg hem från universitetet, konstigt att man INTE vill lämna den här staden? Himlen är ju som på steroider! Och det är ju som gammalt att fantastiska solnedgångar INTE kan fångas på bild, så förstår ni hur vackert detta var i verkligheten?

Efter att ha beundrat detta vackra så gick vi hem och packade våra väskor. När det var klart så började kvällen på riktigt! Den inleddes med att äta italienskt på Cosi MiPiace. Fantastiskt! Vi var 10 tjejer som satt vid ett långt bord och bara pratade om året som gått och Buenos Aires.

Stine och jag delade på en Burrata till förrätt och sen delade vi på en pizza!

BURRATA - En slags ost som har likheter med Mozzarella men är lite "rinnigare". Ser kanske inte så aptitretande ut kanske, men det är väldigt gott!

PIZZA! PIZZA! PIZZA!
Stine och jag valde en med svamp, chorizo, persilja och kronärtskocka! Toppbetyg!

Efter vår middag så begav vi oss till vår favoritbar - Soria!

Där hade vi bjudit in i princip alla som vi känner som fortfarande var kvar i Buenos Aires. Det är inte särskilt många kvar, majoriteten har redan lämnat efter att de avslutade skolan för några veckor sedan.

Vi hängde på Soria, jag drack lemonad, de andra drack drinkar, vi minglade. Vi körde olika "dare" till varandra, i stil med
- jag utmanar dig att dansa på bardisken
- jag utmanar dig om att be bartendern om fria shots! OBS! På att jag fick denna dare och lyckades, men Stef fick ta min shot!
- jag utmanar dig att prata med DJn och övertala om att få spela din musik
osv.osv

Sen lurade vi folk om vart vi var ifrån, det låter inte särskilt underhållande, men det är det! Man får hitta på en hel story om sig själv och det är alltid roligt att va kreativ!
Jag sa att jag var från Luxemburg och då kontrar en kille med att säga att han är från Sverige, detta blir VÄLDIGT roligt när jag börjar förhöra honom om svensk kultur och fråga hur man säger olika saker på svenska. Efter 10 minuter av tappra försök så informerade jag honom om att jag var från Sverige, varpå han säger "VAD ÄR ODDSEN att jag ljuger om att vara svensk till en svensk?? Ni är inte så många"

Sen dansade vi och socialiserade, vi njöt av allt Buenos Aires har att erbjuda!

Kvällen innehöll med andra ord allt som en kväll på Soria ska innehålla. Här är bilder!

Bilder på några av mina bästa människor! Kommer sakna dessa tjejer så fruktansvärt mycket

Sen tog vi ett fotografi med Valter! Vet inte om jag berättat om Valter?

Han är vakten på Soria och såååå härlig! Vi var tvungna att ta ett foto på oss fem tillsammans innan vi lämnade!

Likes

Comments

Att flyga kan ju ändå vara rätt rogivande för själen, speciellt när man flyger i soluppgången!

Likes

Comments

Den här veckan som kommer är en riktigt pissig vecka, Vi har tre tentor (varav en avklarades idag - läraren rättade och jag klarade den!) och det är inte nådiga sådana. Så vi spenderar all vaken tid försjunkna i böcker. Exakt så som man vill spendera sina sista dagar i Buenos Aires. Ser så fruktansvärt mycket fram till på onsdag när samtliga tentor är avklarade,

I helgen hade vi det desto roligare! Vi hade nämligen vår avskedsfest! Vi bjöd in en massa människor och firade av att vi spenderat ett år i en riktigt drömmig stad. Vi valde att inte fira själva avskedet eller det faktum att vi lämnar denna fantastisk stad! Efter att ha dansat och skriksjungit hemma hos oss så begav vi oss till klubben Jager. Där var det så mycket folk så att vi fick klaustrofobi. Vi begav oss istället till Niceto där vi lurade till oss några fribiljetter. Väl inne så smet Stine och jag över på andra sidan av klubben där det var konsert. Detta visste vi inte om innan, men vi beslöt oss för att stanna på konsertsidan. Stef lyckades övertala vakten att även resten av gruppen skulle få komma in på konsertsidan av lokalen.

Vad vi inte visste var att bandet som spelade var Los Auténticos Decadentes. Detta band är tydligen otroligt stora i Argentina och har över 10 miljoner lyssningar på Spotify, Mycket festligt var det. Kan förstå varför de är så pass populära.

Emily smygfotade Tomas, Stine och mig när vi tokskrattade åt en rolig grej på Stines mobil

Världens finaste Stine! Så glad över att ha gjort denna resan med henne!

Först tog vi en hel del selfies! Här är det jag, Stine, Tomas från Frankrike och Guillerme från Brasilien

Vi smet in från precis vid sidan av scenen och fick således väldigt bra platser. Precis fram vid scenen. Man ser mitt blinkande diadem som jag hade på mig! Det är en rosa, blinkande sak!

Emily och jag begav oss hemåt ganska snart efter konserten, den slutade kring kvart över fyra på natten och då kände vi oss rätt klara. Vi skulle upp och plugga dan därpå så vi kände att det var dags att sova. Då var det i alla fall fortfarande en hel del folk, äldre människor kvar som dansade vidare. Vi pratar om personer som är närmare pensionsålder och de var fortfarande igång. Konserten började vid midnatt och höll på i lite drygt fyra timmar. Vi var bara där för den sista timmen eftersom att våra planer var att gå till en annan klubb och dansa.

Det är i alla fall väldigt roligt med argentinare. De verkar aldrig få slut på energi. Vardagar så går man liksom ut och dansar tango, och de tangosessionerna håller på tills dess att folk går hem. Vi var på en sådan tillställning och den höll på till halv 3 på natten. På en tisdag.

Kontrasterna mellan den argentinska och den svenska kulturen kunde inte vara större. Jag gillar det argentinska mer än det svenska. Kan bero på att jag är en nattuggla, eller så är det bara härligare.

BUENA ONDA är ett argentinskt utryck som översätts till "good vibes" och det är verkligen så argentinare lever sitt liv. Buena onda är det enda som betyder nått.

Här är alltså bandet vi såg om ni vill kolla in dem! Riktigt feta live!!

Likes

Comments