Header

Nya inlägg

Jag, Loui

Sen Loui med förkyld för två veckor sen så fick han ju somna på mig som att han var så snorig och den nu rutinen som vi hade förstördes totalt. Vilket tycker är synd för Loui somnade väldigt fort när vi väl kom in i den.

Nu går det inte att lägga Loui i sin säng även fast han är jättetrött, han ser det som en rolig lek att jag lägger ner honom i sängen så fort som han sätter sig upp eller ställer sig upp. Jag lägger ner honom också säger lugnt nu är det dags att sova. Han skrattar och sätter sig och så fortsätter det väldigt länge.

I går kväll så gav jag upp efter 1 och 1 halv timme. Så jag la mig i min säng bredvid Loui, han somnade väldigt fort. Nu sen 11 har jag försökt att söva Loui men det gick inte. Han somnade vid 11.40 kanske?

Jag kan lova att jag är helt slut nu och så frustrerad. Inget funkar! Lugn musik funkar inte, söva i vagnen funkar inte, söva på mig funkar ibland. Jag vill ha tillbaka när Loui somnade i sin egen säng och jag satt bredvid honom. Även fast han är trött så somnar han inte. Allt det här med sövningen knäcker mig totalt. För när Loui väl har somnat så vågar jag knappt röra mig hemma. Utan jag sitter tyst som en mus i soffan och hoppas på att jag inte ska nysa eller hosta. Jag hoppas verkligen att det kommer bli bättre när vi flyttar. Får ringa bvc och be om mer råd för jag vill inte ha det så här längre.

Xoxo Jenny

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

övrigt

Nu har min lägenhet blivit besiktas av HSB, det fanns inget att anmärka på. Så det är jätteskönt. Han blev förvånad att jag hade katt som att det inte luktar från kattlådan. Jag tömmar den direkt när Loppan har gått på lådan.

Det ända är att dom är jätte hårda med städningen. Så det är tur att min mamma ska hjälpa till att flytt städa. Dom väggdekarationer som jag har satt upp måste jag ta ner. Vilket jag nästan förstod. Ena tycker jag att det är väldigt synd att jag måste ta ner som att den är så fin. Så i dag ska jag roa mig med att plocka ner dom.

Xoxo Jenny

Likes

Comments

övrigt, Lista, TipsSå här i vabb tider så tänkte jag ge er lite tips på när barnet kan gå tillbaka till förskolan efter magsjuka, förkylning, öroninflammation, höstblåsor, svinkoppor och vattkoppor. 
Jag hoppas att dom här tipsen får lika bra respons som när jag skrev om klädtips till förskolan.


Så när kan barnet går tillbaka till förskolan?
🔹Har ditt barn haft magsjuka? Så ska man vara hemma 48 timmar efter sista kräkningen och diarré.

🔹Har ditt barn feber och börjar bli bättre? Så ska barnet ha en feberfri dag innan barnet kommer till förskolan. Det är ett mycket högre tempo på förskolan än hemma.

🔹När alla vattkoppor är torra kan barnet återgå till förskolan.

🔹Vid svinkoppor som ofta börjar runt munnen ska man vara hemma tills det har torkat.

🔹Ögoninflammation får de komma så länge som ögat inte rinner eller kommer grönt/ gult klet som måste torkas bort.

🔹Höstblåsor smittar innan de bryter ut. Så då kan de vara på förskolan förutsatt att allmäna tillståndet är bra. Men dessa blåsor gör ont att röra vid. Så det bör man ha i åtanke om barnet har flera under fötterna och på händerna

🔹Så handlar det mycket om barnets allmäna tillstånd. Är barnet trött så orkar barnet inte vara på förskolan. Att vara på förskolan är likvärdigt med att vara på jobbet för oss.
Xoxo Jenny

Likes

Comments

Vardag

Hallå!

Vi har hunnit med väldigt mycket på ett par timmar, jag är helt förvånad själv. Loui hjälpte till att packa ner allt i klädkammaren, eller han hittade en tidning med bamse på och satt och pratade med den. Så han underhöll sig själv medan jag hämtade kartonger och la ner kläder. Jag fattar inte hur mycket kläder jag har. Det är helt sjuk att jag har så mycket kläder!

Sen blev det lunch för Loui, makaroner och köttfärssås med grönsaker. Mums! Därefter gick vi ut för att släng sopor och Loui gick i gräset när han höll i min ena hand. Stå själv ute var läskigt.

Sen gick vi ner till affären för jag blev sjukt sugen på korv med bröd med senap och rostadlök. Hade jag inte veta bättre så hade jag trott att jag är gravid!

Loui sover och jag ska diska upp stekpannan från i går och göra mig en korv eller två.

Xoxo Jenny

Likes

Comments

Vardag

God morgon, har ni sovit gott? Det gjort vi när Loui, även fast Loui somnade vid 21.

Loui ville inte alls sova i går, jag var trött och ville inget hellre än att Loui skulle somna så jag själv kunde gå och lägga mig. Jag testade allt, sova på mig i soffan, somna själv i sängen, välling inget funkade så jag satt Loui på golvet och borstade mina tänder. Så la vi oss i min säng och Loui somnade efter 5 min. Sen la jag över Loui i hans säng.

Loui tyckte att det var morgon kl 6 då stod han i sin säng och sa eh, mama! Då var det bara att gå upp. Jag försöka söva om Loui efter en flaska välling men nej. Han skulle upp! Väl uppe så blev det lek och bus direkt.

I dag ska jag packa ner mina skor så Loui slipper ta ner dom från skohyllan. Sen ska ännu mer kläder från klädkammaren ner. Så ska vi gå ut och leka någonstans.

Loui hjälpte till att packa i går, han la ner saker som inte skulle vara i just den flyttkartongen och kastade ur det som jag hade lagt i.

Xoxo Jenny

Likes

Comments

Jag, Loui

Även fast jag älskar att vara mamma så är det kämpigt att vara ensamstående. Vissa kvällar är jag helt slut och bara vill sova. Jag har ingen som kan byta av mig för att gå på toan eller duscha. Det är heller ingen som kan byta av mig när Loui krånglar med sövningen.

Jag är ändå positiv till att vara ensamstående, jag uppfostrar Loui så som jag vill och jag behöver inte kompromissa med någon. Jag får en helt unik relation med Loui som jag nog inte hade haft annars.

Loui är det bästa som har hänt mig och han betyder så oerhört mycket för mig. Loui är den som får mig hur glad som helst även fast jag är ledsen eller irriterad. Loui är mitt allt och jag älskar Loui så otroligt mycket.

Xoxo Jenny

Likes

Comments

Vardag

God morgon på er :)
Vi har vart vakna sen halv sju, Loui fick lite välling och ny blöja. Så det har vart lek och bus sen dess. Loui är lite små trött som han har vart hela veckan, det är nämligen så att Loui har två tänder som är på väg upp på över käken. Jag hoppas verkligen att dom kommer upp snart. Vi har även hunnit få om oss god frukost.

Våra planer i dag är att fortsätta att packa och gå ut en sen. Vad har ni för planer i dag?

I går så såg jag att flera vänner hade lagt ut en nedräkning om att jorden skulle gå under på Facebook. Även denna gång har den som förespått det fel. Jag tycker att det är helt fel att dom går ut med en sån sak när det ändå inte händer.

Xoxo Jenny

Likes

Comments

Vardag

Hallå på er.

Nu har vi vart på dop för min sysslings dotter aurora. Det var så kul att träffa släkten igen. Jag tyckte att det var jätte spännande i kyrkan, jag är helt förvånad att han var tyst. När mamma och Micke gifte sig så pratade Loui massor i kyrkan. Men då var det bara dom som han känner som var med.

Efter dopet så blev det smörgåstårta och fika. Tyvärr kunde jag inte ta några bra bilder, mamma fotade av en cupcakes. Så bestämde jag och min syssling lite snabbt att hon ska komma ner till mig någon helg så ska vi gå ut.

Nu är vi på väg hem och Loui somnade så fort vi började åka.

Xoxo Jenny

Likes

Comments

Vardag

Nu sitter vi i bilen på väg upp till Stockholm, min sysslings dotter ska döpas. Jag kan lova att jag hade problem med vad jag skulle ha på mig. Alla mins finkläder är för små. Loui var det betydligt mycket lättare att hitta kläder till.

Det blev en tidigt lunch i dag för oss båda.

Xoxo Jenny

Likes

Comments

Vardag, Mat

Passar det inte bättre att göra hemmagjorda burgare en fredagkväll? Det gjorde jag och min fina Isabel, Loui fick köttfärssås med makaroner och kokta grönsaker. Vi alla njöt av den maten som vi åt.

I köttfärsen hade jag i ägg, svartpeppar, tabasco och salt. Som tillbehör hade vi saltgurka, stekt bacon, ost, lök, tomat, dressing, ketchup och såklart pomme.

Efter att vi hade käkat så kastade vi boll med Loui.

Nu väntar vi på att idol ska börja då kommer chipsen och dippen fram. Helt klart en av dom bästa fredagar på länge.

Xoxo Jenny

Likes

Comments

Bloglovin
Blogkeen
Nouw
Subscribe