Godkväll! Kikar in en snabbis här på söndagkvällen med ett gott kladdkakerecept. Elin önskade sig lite extra gott fredagsfika i fredags så då gjorde jag en kladdkaka. Det är ju det enklaste som finns, och godaste. Här höjer man den ett snäpp till med god seg dumle och flingsalt. Vilken dumle som helst passar bra.

Du behöver:

150 g smör
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl socker
2 dl vetemjöl special
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
13-15 Dumlekolor
2 nypor flingsalt en i smeten och en som topping)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 170-180 grader
2. Smöra och bröa en 20 cm springform med smör, vetemjöl & vaniljsocker.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner blandningen i det smälta smöret, direkt ner i kastrullen, rör samman. Rör i ett ägg i taget till en jämn, krämig smet.
5. Häll upp smeten i formen och tryck ner dumlekolorna.
6.Strö över flingsalt och ställ in kakan i ugnen i 20 min. Ta ut låt svalna och ställ i kylen. Servera den sen med lättvispad grädde!

Recept från Catarina König


Ha en fortsatt trevlig kväll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Godkväll!
Kikar in med ett toppenrecept till er.
Jag gjorde en sån god middag på jobbet igår så jag fick lov att göra den ikväll igen här hemma. Supergoda köttfärsbiffar med tacokrydda i en ljuvlig tomatsås. Till det kan man ha ris eller klyftpotatis men jag gjorde gratinerad broccoli. Riktigt riktigt gott så det här måste ni testa!

Tacobiffar i tomatsås till 4 personer:

500 g nötfärs
1 ägg
1 påse taco kryddmix
2 msk vatten
Smör att steka i
1 burk krossade tomater (Mutti är bäst)
1 vitlöksklyfta
2-3 tsk flytande honung
Salt svartpeppar

Gör så här:

Knäck ägget i en bunke. Blanda i kryddmixen och vattnet och rör tills allt blandats.
I med köttfärsen och se till att smeten blandas ordentligt.

Forma 8-10 biffar beroende på hur stora du vill ha dom.

Stek dom i smör ett par minuter på varje sida och ta sen ur dom ur pannan.

Häll i de krossade tomaterna i pannan, pressa i vitlöksklyftan och ha i honung, salt och peppar.

Lägg tillbaka biffarna och låt dom puttra klart i såsen en liten stund.


Ugnsgratinerad broccoli med ost och kryddor:

1 påse fryst broccoli
Smakrik ost
Salt och svartpeppar
Kryddor, paprika och oregano (eller valfria)
Färsk gräslök

Gör så här:

Ta fram broccolin så den hinner tina en aning och lägg den sen i en ugnsfast form. Skiva ost (eller använd riven) och lägg i ett lager över broccolin. Smaka av med salt, peppar och övriga kryddor. Gratinera i 200 °C i cirka 20 minuter eller tills broccolin är mjuk och osten har fått färg. Klipp gräslök (eller annan färsk krydda) över broccolin och servera genast.

"Recept på broccolin kommer från Linneas Skafferi"








Stort gilla på blommorna jag köpte till helgen som var 👌😍

Nu ska jag fortsätta med kvällssysslorna, snart kommer två nyduschade tjejer ut från badrummet och får lägga sig i renbäddade sängar. Bästa känslan eller hur?

Ha en trevlig kväll!

Likes

Comments


Hej!
Igår bjöd Elin in tjejerna i klassen för att fira sin 9-årsdag. Det bjöds på hamburgare, marängswiss, popcorn och läsk. Lite disco och sen fick en film avrunda kvällen.

Dukningen gick i mint och guldfärgat.


Marshmallows och guldströsselpärlor är en jättefin dekoration på bordet. Brukar vara uppskattat av gästerna att mumsa i sig med 😋


Wow, vilken present.... tack!!


💗💗


Dags för hamburgare! Jag tog upp beställning av tjejerna när dom kom vad dom ville ha på sin hamburgare. Jocke grillade och jag preppade klart dom. Sen serverade vi lövtunna potatischips till istället för pommes. Tycker det är svårt att få pommes bra till så många. Det var mycket uppskattat med chipsen kan jag meddela.


Marängswiss som Elin ville ha jordgubbar i istället för banan. Sen hade vi extra tillbehör bredvid. Fingrar ville Elin ha men pga allergier fick man ta dom till på sidan om.


Popcorn till filmen...


En nöjd tjej var sen uppe och kollade hela Eurovision också. Fattar inte hur hon orkade men det gjorde hon.

Elin hade suttit och pärlat armband som varje gäst skulle få med sig hem när kalaset var slut. Det glömdes helt bort så nu får hon ge dom i efterhand 🙈


Måste bara tipsa om programmet "Gift vid första ögonkastet" på SVT. Sista delen för säsongen sänds ikväll men du kan se den på SVTplay. Det är tre par du får följa som blivit utvalda av experter att passa för varandra. Första gången dom ses är på bröllopet då dom gifter sig. Helt galet men sen får du följa paren på bröllopsresa och sen när dom ska prova att bo ihop. Programmet är helt beroendeframkallande och man blir så fäst vid dessa människor. Man får även tips och råd man själv kan tänka till om. Jag har även sett Norges och Australiens säsonger som finns på SVTplay. Kolla in själva!

Ha en härlig söndag!

Likes

Comments


Hej fredag!

Det blev inget senare inlägg igår då vår tvättmaskin började krångla. Vi har ingen tur med sånt i vår familj. Har varit mycket av krånglande i vårat hus sen vi renoverade. På snart 9 år har vi bl.a. fått byta både tvätt och diskmaskin trots att dom var helt nya efter renoveringen. Vi får väl se om det blir en tredje tvättmaskin nu då eller inte. Vad ställd man blir helt plötsligt när sånt händer. Man är så bekväm, kan inte ens tänka mig vad tungt det måste varit förr i tiden när dom tvättade allt för hand i sjön. Allt var inte bättre förr.

Nu till förra helgens tilltugg.
Galet god var denna rombomben eller romtårtan!

Du blandar ihop smeten och formar den sen till en kupol på en tallrik. Lägger salta kex runtom och sen skedar gästerna i sig bomben/tårtan med hjälp av kexen.
Nu blev inte min så snygg då jag i vanlig ordning stod in i det sista med allt och skyndade mig. Den här går ju utmärkt att förbereda (fram tills du stjälper upp den) annars men det hanns alltså inte med. Det var supergott med krossade ostbågar uppepå men man kan även ha röd och svart stenbitsrom som du lägger i önskat mönster. T.ex. röda på ena halvan och den svarta på andra halvan.
Den här kommer bli en stående favorit hos mig som jag kommer göra massor med fler gånger. Perfekta tilltugget till fördrinken!

Du behöver till ca 4-6 portioner:

1 burk crême fraîche (2 dl)
1 burk philadelphiaost, 200 g
1 liten rödlök
1 burk stenbitsrom
Svartpeppar
Ostbågar

Till servering:

Runda salta kex

Gör så här:

Ta ett par nävar ostbågar och lägg i en plast/fryspåse. Rulla försiktigt en kavel över några gånger för att krossa dem, utan att de rymmer ur påsen.
Vispa creme fracihen så den blir hård. Vispa ner philadelphiaosten. Rör ner rommen och finhackad rödlök.
Klä en lagom stor skål med gladpack och slå ner röran.
Ställ kallt till servering.
Stjälp försiktigt upp innehållet genom att lägga en stor tallrik över skålen och pressa emot medans du vänder skålen.
Lyft bort gladpacken och strö över de krossade ostbågarna.
Lägg kexen runt om och servera på direkten.

Recept från Smaskelismaskens


Gör den här imorgon som starter till middagsbjudningen eller varför inte till Eurovision om ni kollar. Jag kommer sitta bänkad! 😜😀

Ha en underbar fredag!

Likes

Comments


Hej! Känns som en evighet sen jag skrev ett inlägg! Livet kom emellan... Dels så har jag tillbringat extremt mycket tid på jobbet. Var där 120 timmar under en vecka plus att vi haft födelsedagar som skulle firas. Ligger efter med både det ena och andra som jag nu hoppas komma ikapp med.

Elin har alltså gått och fyllt 9 år!
Kan inte fatta att det är 9 år sen som jag fick uppleva mitt livs lyckligaste dag, att få bli mamma för första gången.
9 år har hon skänkt oss så mycket kärlek, glädje, oro, stolthet och en del gråa hår.

Hon är den smartaste jag vet. Lärde sig läsa på egen hand i raketfart och kunde läsa flytande innan hon fyllt 4! Likaså lärde hon sig klockan, även den digitala (!) i princip helt själv kort därefter. Hon har lätt att lära, älskar skolan och är duktig i matte.

Allt annat än mig som alltid haft svårt för att lära och förstå. Jag är en praktiker som lär mig bäst genom att göra. Jag hoppas det håller i sig för Elin även när dom skoltrötta perioderna kommer. Vi peppar henne hemma redan nu i tidig ålder med att hon kan bli precis vad hon vill, om hon vill.


En av de bästa presenterna var en box fylld med smink. Rena drömmen för en 9-åring.


Lillasyster ställde gladeligen upp och blev sminkad.


Dukningen såg ut så här...


Guld och rosa...


Elin ville att jag skulle göra Catarinatårta. Hon hade spanat in den i mästerkocken Catarina Könings bok som finns i vår bokhylla. Tårtan gjorde Catarina som dessert i sin finalmeny när hon vann Sveriges mästerkock förra året.
Den är fantastiskt god med en syrlig passionscurd och hallonmousse. Sen är den täckt och spritsad med en vit chokladfrosting.
Sötsyrlig tårta när den är som bäst!

Du behöver till 10-12 bitar:

Tårtbotten:

4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl special
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 citron (zest från en hel citron)

Passioncurd:

6 passionsfrukter
1 citron, saften + citronskal (Zest)
3/4 dl socker
1 msk maizena
2 äggulor
1 ägg
50 g smör

Hallonmousse:

250 g hallon (helst frysta)
3 gelatinblad
100 g Philadelphiaost
1/2- 3/4 dl florsocker
2 dl vispad grädde

Vit chokladfrosting:

200 g vit choklad
250­-300 g rumstempererat smör
300 g Philadelphiaost
4 dl florsocker
2-3 krm röd karamellfärg (jag använde pastafärg)

Dekoration:

Vita sockerpärlor
Rosa sockerpärlor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader på över och undervärme. (Inte varmluft)

Smöra och bröa två 20 cm i diameter springformar. (Jag använder mig av vetemjöl när jag bröar bakformar. Detta för att slippa grova bitar från ströbröd i en så spröd kaka) Pudra över lite vaniljsocker i botten på båda formarna.

Blanda mjöl, bakpulver, potatismjöl och vaniljpulver i en bunke. Rör med en gaffel så att bakpulvret verkligen blandar sig jämnt med mjölet.

Vispa ägg och socker poröst. När det blir vitt och fluffigt vänder du försiktigt ner mjölblandningen och citronzest med slickepott. Rör inte för mycket, då tappar smeten sin luftighet.

Häll upp den fluffiga smeten jämnt i formarna och ställ in i ugnen i 25 ­35 min.

Känn lite lätt med fingrarna uppe på kakan innan du sticker en provsticka i den. Den ska kännas lite fast.

Testa sedan med stickan. Kommer den upp kladdfri, är botten klar.

Låt svalna.

Passioncurd:

Gröp ur alla passionsfrukter i en liten kastrull. Låt koka ihop tillsammans med 3/4 dl socker och saft från en halv citron + citronzest.

Koka tills sockret smält. Sila sedan bort kärnorna & citronzest med en sil och släng bort dem.

Vispa i ägget, äggulor och maizena som du blandat ut med citronsaft från resterande halva citron i passionssaften. Rör hela tiden på medelhög värme tills curden tjocknar. Låt inte curden koka, då spricker den.

Ta bort curden från plattan och vispa tillsist i smöret så den blir alldeles blank och fin. Häll upp i en skål och låt kallna. ( Den står gärna i kylen ett par timmar)

Hallonmousse:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

Koka upp hallonen och sila bort kärnorna. Se till att få ur all saft från hallonen genom att trycka och dra med en sked i silen.

Smält gelatinbladen i en kastrull tillsammans med 2 msk hallonpuré. ( värm upp så gelatinet smälter)

Rör sedan samman den varma hallonpurén med den avsvalnade.

Vispa upp florsocker och philadelphiaost i en bunke. Tillsätt hallonpurén och vispa. Vänd till sist försiktigt ned vispad grädde och ställ in i kylen.

Låt stelna till en mousse.

Vit chokladfrosting:

Smält 200g vit choklad över vattenbad. Låt svalna.

Vispa rumstempererat (Måste vara rumstempererat) smör i en bunke och droppa successivt i den avsvalnade vita, smälta chokladen.

Vispa samman florsocker och Philadelphia i en bunke och tillsätt sedan blandningen i chokladsmöret. Vispa fluffigt lite hastigt.

Dela upp smeten i två skålar och färga den ena skålens frosting med lite röd karamellfärg. ( lite, den ska bara bli rosa)

Montera tårtan:

Lossa bottnarna från formarna.

Dela vardera botten till två delar med en lång typ filékniv. Se till att försöka få bottnarna lika tjocka och jämna.

Lägg ut en första botten på ett fat. Bred på hälften av hallonmoussen snyggt och jämnt. Lägg på nästa botten. Stryk sedan på passioncurden i ett jämnt och fint lager och lägg på nästa botten.

Bred tillsist ut resterande hallonmousse och lägg på sista tårtbotten.

Känn efter på tårtan att den känns jämn. Jämna till den med handflatorna om den känns ojämn.

Det är viktigt att den är helt jämn innan frostingen stryks på.

Täck tårtan med ett jämnt lager utav den gul­vita fristingen med en tårtspatel. / palett

Dra med en räfflad tårtskrapa längs sidorna i ett jämnt drag runt hela tårtan. Detta gör att det blir snygga spår i frostingen.

Fyll en spritser varannat med rosa och vit­-gul frosting

Nu är det dags att göra rosorna uppe på tårtan.

Spritsa rosor som täcker hela ytan och avsluta med att dekorera med vita sockerpärlor samt rosa lite mindre pärlor.

Ställ in i kylen så att tårtan hålls kall till servering!


Tittar in lite senare med ett annat gott recept...

Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Hej! Vardagslyx är att bjuda hem fina vänner, äta gott tillsammans, prata, skratta och ibland blir det lite gråt också. Igår var det dags igen och jag känner mig så lyckligt lottad som har dom här två i mitt liv. Vi kan prata om allt och vet att det verkligen stannar där. Vi dömer inte varandra och kan ge och ta kritik utan att det känns som stickiga kommentarer eller missunnsamhet. Det handlar mycket om HUR man säger saker, vilket vissa är mer eller mindre bra på. Jag är en stark person men är ganska känslig och uppskattar ärliga, lojala och ödmjuka vänner som jag känner uppriktigt bryr sig. Dom kan jag göra allt för. ❤️

Vi åt tvårätters och till varmrätt gjorde jag Flämtande Uttern efter önskemål. Godaste kycklingrätten med det konstigaste namnet!


Älskar dom här servetterna och har precis efterlyst fler på mitt Instagram.




Till dessert blev det min favoritkladdis. Kladdkaka på rostad mandel och daimbotten vilket ni som följer mig på Instagram kunde se på Instastories...

Fick så vackra blommor så jag smäller av! Äntligen står piontiden för dörren!


Önskar dig en trevlig helg, Valborg och allt. Jag tillbringar min på jobbet. Hoppas verkligen solen och värmen kommer nu!

Likes

Comments


Goddag! Ledig måndag och mysdag hemma med min Daga. Vi har såå mysigt våra lediga dagar tillsammans, skönt att bara vara hon och jag några timmar. Känner mig så glad över att ha den möjligheten så många dagar i månaden. Det står inte på förrän hon börjar skolan, då får jag istället vara hemma när hon slutar skolan flera tillfällen varje månad istället, inte fy skam det heller. Och Elin som börjar bli så stor inte minst. Viktigt att finnas där när barnen ska genom tonåren. Jag är förberedd på att det kommer bli jobbigt. Sen återstår att se hur jobbigt. Det är ett tag kvar även om man ser tendenserna redan nu.


Häromveckan testade vi stroganoff med halloumi och morötter istället för korv. En jättegod vegetarisk rätt som hela familjen gillade, eller inte Daga då. Men hon är ingen riktig referens enligt mig då hon är oerhört kräsen på vissa saker. Och halloumi är en av dom sakerna. Varför ska man ha i den konstiga osten när det är så himla gott med korv liksom he he. Vi övriga var iaf eniga om att det var jättegott!

Du behöver till 4 portioner:

2 dl ris
150 g halloumi
0,5 msk rapsolja
2 gula lökar
1 klyfta vitlök
3 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde 7% (jag hade 15%)
400 g krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
3 morötter
1 msk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad timjan
Salt och peppar

Gör så här:

Koka ris.

Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag.

Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärning. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.

Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket.

Servera med ris och en god sallad.


Recept från Viktväktarna


Önskar dig en bra dag!

Likes

Comments


Men herregud vad det blåser! Ogillar skarpt! Jag får alltid en olustkänsla när det blåser mycket och när det gör det på natten sover jag så dåligt. Annars har jag alltid bra nattsömn. Igår kväll tog sig vår studsmatta en liten flygtur över till grannen också. Första gången det händer, den har stått stadigt i flera år nu trots att vi inte förankrat den. Det kommer vi fixa nu kan jag meddela. Allt gick bra som tur var men vill inte vara med om det igen. Blev så paff så jag glömde fota också ha ha.

Förra helgen gjorde jag den här goda sparrissoppan till förrätt. Enkel och snabb att göra så du hinner göra den redan ikväll om du letar förrättstips. Älskar soppa som bekant och som förrätt är det toppen. Jag gjorde en örtolja att ringla över lite fint också. Bara att mixa ihop olivolja med färska hackade örter eller ta en örtblandning från kryddhyllan och blanda med oljan.


Du behöver till ca 6 portioner:

500 g grön sparris
5 schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
Salt
Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.

Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.

Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.

Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.

Recept från Per Morberg


Jättegott vin som passar utmärkt till soppan! Monte Stelle


Till dessert gjorde jag den enklaste och snabbaste som är perfekt om du inte hunnit eller orkat förbereda någon. Nu gjorde jag med Marabou Fudge och Havssalt men tycker de andra varianterna jag gjort tidigare är godare. Min favorit Flytande Black Saltlakrits. Och Flytande Oreo. Till sist Flytande Schweizernöt. Riktigt goda alla tre!

De vackra blommorna från förra helgen är nu ett minne blott....

Önskar er en toppenlördag!

Likes

Comments


Fredag! Jag har gått på långledigt en vecka så bästa fredagskänslan här hemma för tillfället. Dessutom påsklov så en mysig dag med mina flickor väntar. Daga ska till frisören och klippa sig för första gången så hon är jätteglad och tycker det ska bli spännande. Hon är den enda i familjen som fått lockar i sitt hår och just nu är håret helt hopplöst och rufsigt så det blir nog toppen med en klippning. Sen äter vi lunch och fikar ute. Och till sist ska vi handla på Maxi och då får tjejerna vara i Minihuset vilket dom också gillar. Sen fredagsmys ikväll, me like!

Nu till en fantastiskt god rätt som vi åt på påskafton. Skaldjurslasagne med hummer, räkor, spenat, cheddar och mozzarella. Sen en underbar sås med smak av saffran och tomat bl.a. En magisk rätt som jag verkligen rekommenderar!

Du behöver:

400 g räkor med skal
2 frysta humrar
1 stor schalottenlök
2 vitlöksklyftor
Olja
1 påse babyspenat (65g)
1 påse riven cheddar/mozzarella
Färska lasagenplattor, ca 12 st.

Bechamel:

2 msk mjöl
25 g smör
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 dl vin
1 dl créme fraiche saffran & tomat
1 msk hummerfond
1 tsk chiliflakes
1 tsk Santa maria fish & seafood krydda
1 tsk salt
1 tsk socker


Till servering:

Finriven parmesan
Citron
Färsk timjan
En god sallad



Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala räkor och hummer och skär köttet i bitar, lägg åt sidan. Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk, grädde, vin, crème fraîche, fond och kryddor. Låt koka några minuter och smaka av.

Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja tillsammans med babyspenaten.

Häll lite av såsen i botten på en ugnsform och lägg på ett lager pasta. Häll på lite mer sås, strö över skaldjur, spenatfräs och riven cheddar/mozzarella. Lägg på lasagneplattor och upprepa med 3-4 lager beroende på hur stor form du har. Avsluta med ett lager plattor + sås och ost.

In i ugnen på 225 grader ca 30 min tills rätten fått fin färg och plattorna är mjuka. Strö över finriven parmesan vid servering.

Recept från Matplatsen



Jag serverade ett surdegsbröd med vitlökssmör rostat i ugnen till.

Vi började middagen med tryffelchips, crême fraîche, löjrom och hackad rödlök. Det är också magiskt gott tillsammans med bubbel!


Bilder på dukningen...





Och slutligen ett vintips till Lasagnen. Det här var verkligen gott till! The Econic

Önskar dig en härlig fredag!

Likes

Comments


Hejsan! Igår fyllde bloggen 1 år! Jag är så glad att jag tog beslutet att starta den efter att ha tänkt på det så länge. Till en början var tanken att den bara skulle vara för mig att samla alla recept på. Men väldigt snabbt var det flera som läste som gav feedback att dom blev inspirerade vilket var jättekul så klart! Med det blev intresset att fota ännu större och på den vägen är det...

På bara ett år har det hänt en del och jag ökar antal läsare hela tiden. Vissa veckor är ni jättemånga som kikar in här. Jag ligger på Nouws matbloggstopplista till och från, jag har ett samarbete med BookBeat och kanske även en bloggflytt på gång.
Vi får se, inget är bestämt än. Jag tycker det är otroligt kul, 200 inlägg har det blivit under det första året. Och fler ska det bli!

Jag är otroligt glad och tacksam över att jag har det jobbet jag har. Som personlig assistent jobbar jag långa arbetspass med färre arbetsdagar istället. Jag är ingen karriärsmänniska som strävar efter att studera eller att jaga bättre jobb hela tiden. Jag värdesätter istället att jag har mycket tid med barnen och till mina intressen. Dessutom är han jag är assistent hos en otroligt härlig person så någon jobbångest infinner sig aldrig. Härlig känsla.

Jag vill tacka dig som tittar in här och skulle bli jätteglad om du skrev en kommentar. Berätta vem du är och om det är något speciellt du vill att jag bloggar om. Blir verkligen glad för feedback!

Nu till den här pajen som är fantastisk! Den är återkommande på våran påskbuffé där den passar superbra. Men den är även god att göra som matpaj närsomhelst.

Du behöver:

3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 gram smör
3 msk kallt vatten

Fyllning:

1 näve Babyspenat
300 gram varmrökt lax
2 finhackade vårlökar
2 dl riven västerbottenost
3 dl crême fraîche
3 ägg
1 msk finklippt dill
salt & peppar

Såsen :

1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl creme fraiche
1 burk med röd kaviar
1 1/2 dl färdigskalade räkor
Salt, peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, arbeta ihop degen och tryck ut i formen.
Nagga med en gaffel och förgräddda i 10 minuter. Smörstek löken mjuk, fördela babyspenat, lax och stekt lök i formen. Vispa sedan ihop ägg, crême fraîche, ost, dill & lite salt och peppar. Häll detta över fyllningen och ställ in i mitten på ugnen i 20- 30 minuter tills stanningen stannat och den fått lite gyllene färg.

Servera med en god sallad och den supergoda romsåsen.

Recept från Jennys Matblogg





Lite bilder från långfredagens dukning...



Kul idé med servetten som jag hittade på Pinterest.

Ha en fin kväll!

Likes

Comments