Header

Inredning, Shopping

Vi fick mer paket i fredags, åh det är alltid lika roligt. Man blir som ett barn, bara sliter upp det direkt.

Denna gången så var det en matta som jag beställt till barnrummet, väldigt cool. Är dock lite osäker på färgerna, tycker liksom det sticker ut så himla mycket. Funderar på att köra in och köpa en lite mer neutral matta istället. Den var väldigt smidig att ha under babygymmet för att stötta upp så det inte blev för tunt.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allmänt

* Jag är världens sämsta på att borsta mitt hår, är glad om jag gör det kanske 1-3 gånger i månaden.

*Jag är väldigt bekväm i mig själv, bryr mig inte så mycket om vad andra tycker, tänker eller gör - kör mitt egna race.

* Sminkar mig väldigt sällan, då menar jag väldigt sällan haha! I princip bara när vi ska iväg på något, vilket kanske händer 1-2 gånger i månaden.

* Hatar att stå framför kameran, men älskar att stå bakom. Man fångar så mycket på bild!

* Älskar utlandet och hade utan tvekan kunnat tänka mig att flytta utomlands.

* Jag önskar att jag var född tidigare än på 90-talet haha, låter sjukt men hade haft så otroligt många fler möjligheter då än nu.

* Har super ytliga blodkärl i mitt ansikte, vilket gör att jag blir röd hur lätt som helst i ansiktet, för minsta lilla typ (räcker jag smörjer ansiktet med kräm ungefär, så är jag röd direkt). Har funderat på om detta går att göra något åt för det stör mig..

* Jag är ett städ freak! Kan dammsuga varje dag, städa undan och diska, måste vara fräscht.

* Är livrädd för tandläkaren! Har fått dra ut en tand som liten och bara haft ett hål i övrigt på en tand, skräcken sen dem drog ut tanden som liten sitter kvar än idag.

* Jag älskar djur! Hade kunnat bosätta mig på en gård med x antal hundar, katter, hästar med mera.

* Har super svårt för att somna många gånger, kan vara hur trött som helst men tar ändå kanske en hel timme innan jag somnar.

* Jag är beroende av att måla mina tå naglar, helst i röd färg.

Likes

Comments

Allmänt, Graviditet, Familj

Tänkte det kunde få vara roligt att kika på några kläder som vi fick. Bilden nedanför visar ytterkläder (50-74) samt åkpåsen. Nu har jag dessutom hur många ytterkläder som helst redan i garderoben sedan innan som vi fått. Ja, vi har inte köpt ett enda ytterplagg, vilket är helt sjukt.


Sen var jag bara tvungen att ta kort på några ytterkläder som var framåt i tiden men var fina, lite coola! Det är nästan så jag bara vill skaffa fler barn direkt nu när man får så mycket kläder haha, nä skämt och sido. Allting kan hända, men det är inte våra planer för tillfället iallafall.


Såhär fint blev det i garderoben med ytterkläder till bebis!

Likes

Comments

Allmänt, Graviditet, Mat

Alltså jag har inte haft så mycket cravings under graviditeten förrän nu dem sista veckorna. Har suktat efter just dem gröna sura äpplena med prickar på, men varje gång jag kört till Willys så har dem inte funnits. Snacka om besvikelse varje gång. Så idag bestämde jag mig för att köra till Ica istället när jag skulle handla och kika på om de fanns där. Äntligen säger jag bara! 👏🏼

För övrigt så var det besök hos barnmorskan idag, med andra ord är det bara ett besök kvar innan han är beräknad att välkomna världen. Både jag och min barnmorska trodde blodtrycket skulle vara skyhögt eftersom jag är lite krasslig men det hade förvånansvärt sjunkit till under gränsvärde. Så vi klagar inte, det gjorde kanske gott att vara lite sjuk haha. Bebis låg rörlig i förra veckan helt rörlig men hade lagt sig till rätta och låg nu fixerad. Några framsteg idag så det känns bra.

Nu håller jag på att tvätta som bara den. Jag gissar på minst fem maskiner tvätt idag. Kanske blir alla mina trapp turer en vräkningsorder till han i magen? Av någon anledning så tror jag han trivs rätt bra men man kan alltid hoppas.

Likes

Comments

Graviditet

Här sitter jag i vardagsrummet med en kopp te och tända ljus. Varit vaken sen halv fyra och ska tydligen inte somna om i heller. Jag som aldrig varit den där natt människan någonsin tycker detta är jobbigt. Har alltid varit den personen som kunnat gå och lägga mig vid tio-tiden för att sen hellre vakna i tid på morgonen, typ runt sju- till nio-tiden. Så går man inte miste om dagen bara för att man sover bort halva dagen. Men jag antar detta är för att vänja både huvud och kropp inför bebis ankomst.

Jag har åkt på hosta nu istället nu när förkylningen äntligen börjar avta, eller så är det slut skedet på förkylningen. Något av det är det iallafall. Alltså nu tycker jag tiden bara springer iväg, samtidigt som det går väldigt långsamt. Om bara 13 dagar är det beräknat, sen är det sällan dem kommer på sin beräknade dag. Antingen blir det innan eller efter, men tanken av att det liksom kan ske när som och kommer ske inom 4 veckor, det låter overkligt, men sant.

Jag har den senaste veckan fått lite sammandragningar (typ för första gången under graviditeten), men i övrigt ingenting. Inga förvärkar och inget vatten som gått. Det skrämmer mig lite att så många känner av förvärkar långt innan, för hos mig så ekar det tomt på allting sådant som tydligen är så vanligt hos alla andra.

Jag har frågat min mamma hur hennes förlossningar startat men hon har precis som mig haft en helt felfri graviditet utan någonting och sen pang har det bara startat från ingenstans. När det dessutom väl kört igång så har det gått relativt fort. Med mig så var hon förstföderska och då tog det ynka 4 timmar från det att värkarna startade tills jag var ute (galet fort!). Så jag tror och hoppas det en dag bara kör igång utan förvarning.

Ni kan ju tänka er hur nervös min sambo är haha!? Han har frågat mig flera gånger om vi verkligen, verkligen ska åka till förlossningen som är en timme här ifrån istället för den som ligger 20 minuter ifrån istället. Han har nog aldrig ringt eller svarat så fort någonsin på jobbet som han gör nu haha! Stackare men samtidigt så tycker jag det är lite små roligt. Är så spänd på vad den dagen kommer bjuda på när det väl kör igång.


Likes

Comments

Allmänt, Graviditet, Familj

Hej på er! Länge sedan jag känt mig så off som jag gjort dem senaste dagarna. I torsdags blev jag fruktansvärt dålig, vilket i sin tur har gjort att jag sovit dåligt och knappt orkat med någonting. Nu är det mest förkylningen som sitter kvar, och jag hoppas den försvinner snart. Eftersom den lilla i magen kan välja att komma när som helst så känns det ganska trevligare om jag kunde vara frisk till dess.

På datorfronten så har jag inte kommit så väldigt långt, men har bokat en undersökning på Apple på fredag. Vilket var ganska lagom för väljer vi att inte laga den så blir det att vi köper en ny till helgen. Har en känsla långt inne i mig som säger jag borde köpa en ny dator istället och inte en Mac, men jag velar så himla mycket. Det är tur min ena farbror kommer hem till Skåne idag så han kan hjälpa mig!

I övrigt så har jag passat på att boka in hur många saker som helst denna vecka, inte en enda dag ledig förrän på lördag. Så jag hoppas den där inne väljer att stanna fram till helgen iallafall, så hade jag bockat av en hel del på min lista, vilket hade underlättat. Eller ja, lösa en dator med först, för det behöver jag ju färdigt innan skolan drar igång.

Till ämnet om rubriken idag, gud vilken fördel det är att man har många barn i sin familj eller släkt. Även om det är roligt att köpa egna kläder till sitt/sina barn så är det verkligen sån ekonomisk fördel att få ärva. Det blir ju i sin utsträckning inte lika mycket kläder man behöver lägga pengar på utan kanske kan lägga det på en semester utomlands eller något annat roligt tillsammans. Det är guld värt alla dagar i veckan!

Både min sambo och jag har många barn i våra familjer, så dem bara öser över alla kläder till oss. Det är knappt någonting som vi köpt själva ärligt faktiskt, klädesmässigt, bara några få plagg. Annars har vi köpt möblerna, barnvagn med mera men annars inget annat typ.

Igår körde vi till min andra farbror (jag har 3 st så någon kanske inte blandar ihop) för att kika på deras hus, se skillnaden som de renoverat. Dem hade samlat ihop 6 säckar barnkläder till oss. Tur vi tog den stora bilen för det var precis vi fick plats haha! Nu har jag gått igenom 5 påsar, så har en kvar till i eftermiddag då den ligger i bilen som sambon har tagit till jobbet. Men alltså wow, så mycket kläder och ytterkläder så det är helt sjukt. Jag tror vi har vanliga kläder och ytterkläder fram tills 9 års åldern (galet!!).

Nu har jag ändå gått igenom och rensat ut hur mycket som helst. Ska packa ner dem långsiktiga kläderna i en kartong då vi har valt att bara ha kläder fram till stl 74 just nu, det är väl trots det som får plats precis dessutom. Kläderna som är till bebis ska jag tvätta igenom imorgon och sen lägga in. Sen måste jag ta tag i högen med ytterkläder, har inte ens börjat kika på den då det är så mycket.

Nä vilket inlägg detta blev, känns som jag hade missat en hel historia för er haha. Nu ska jag påbörja lite smått på kläderna innan jag ska ner och passa min lillasyster en sväng. Hoppas ni får en fin dag!

Likes

Comments

Allmänt, Graviditet

Pojke

(X) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
( ) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
(X) Brösten är olika stora
(X) Brösten har blivit mycket större
(X) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
(X) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(X) Din mage står ut
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
(X) Du gick upp lite i början
(X) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(X) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(X) Bebisen sparkar hårt och ofta
(/) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
(/) Du har mycket halsbränna

Resultat: 11/31

Flicka:

(X) Lite eller ingen halsbränna
(X) Du känner dig oattraktiv
(/) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
( ) Du sover helst på din höger sida
(X) Ditt hår är tunnt och matt
( ) Du visar händerna med handflatan upp
(X) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(X) Håret växer som vanligt på benen
( ) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(/) Fötterna känns som vanligt
( ) Du äter gärna mackans mitt
(X) Pappan går upp under graviditeten
( ) Du o din mammas relation är oförändrad
(X) Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
(X) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
( ) Du är sugen på frukt och sallad
(X) Bebisens hjärtslag ligger över 140
( ) Du älskar citrusfrukt och apelsinjuice

Resultat: 10/31


Testerna visar nästintill samma resultat. Vi har ju under ett ultraljud frågat och hon sa pojke, men på senaste tiden börjat fundera på om det kanske är en flicka. Alla trodde på flicka från början, utom jag och tre till i familjen. Man kan ju faktiskt aldrig vara hundra procent säker på ett ultraljud. Kanske om man är på x antal ultraljud och flertal olika bekräftar det. Men i vårt fall så har bara en enda person sett vad det är för kön, och vi har helt förlitat oss på det, till nu på slutändan. Oavsett så spelar det oss ingen roll, bebis där inne är lika älskvärd ändå ❤️.

Likes

Comments

Inredning, Shopping

Dessa dök ner i min brevlåda i torsdags, och wow! Jag beställde ett gäng till direkt efter faktiskt. Himla praktiskt och man stör sig inte alls på dem faktiskt eftersom dem är genomskinliga. Detta kändes så bra för oss att kunna täcka på alla möbler med vassa kanter så som tillexempel tv-bänk, datorbord, byrå med mera. När man som minst anar det så kan olyckan vara framme och då skyddar faktiskt dessa istället för en vass kant.


Likes

Comments

Graviditet

Till bebis:
* 2 filtar
* 2 byxor
* 2 mössor
* 2 pyjamasar
* 4 bodys
* 2 par strumpor
* 1 dinglis/snutte

Till mamma:
* 2 par strumpor
* 3 par trosor
* 1 amningslinne
* 1 tröja
* 2 par byxor
* 1 kofta
* 1 amningsbh

Till pappa:
* 2 par strumpor
* 2 par kalsonger
* 2 par tröjor
* 1 par byxor (dock inte i packade än)

Allmänt:
* Amningsinlägg
* Hårborste
* 6 godispåsar
* Tvättservetter
* Bindor
* Blöjor
* Deo
* Läppsyl
* Purelan
* Journalerna samt olika blanketter
* Tofflor
* Värktabletter
* Tandborstar + tandkräm (inte i packade än)
*
Balsam + schampo (inte i packade än)
*
Telefonladdare (inte i packade än)
*
Plånböcker med ID-kort (inte i packade än)
*
Ev. dator + laddare (inte hundra om det kommer åka med än)

Likes

Comments

Instagram@eisengarten