View tracker

Jag har precis vaknat och vaknade av att Simon är nere och spelar Peter Jöbacks julmusik och håller på att göra något i köket. Han vispar och donar på för fullt. Finns det något bättre sätt att vakna på? Tror inte det. Ska kliva upp och se vad han gör för roligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 68 readers

Likes

Comments

View tracker

När det gäller mat eller saker till andra är jag inte ett dugg snål. Men när det är till mig själv, så tycker jag det mesta känns onödigt. Vilket resulterar i att jag i princip aldrig köper något dyrt åt mig själv. Är van att kunna gå på hm och köpa en bh för 99kr. Men det går inte nu, den bh-n jag vill ha nu kostar kring 600kr, för EN och jag har kollat på två stycken jag vill ha. Men det är amningsbhar och vill inte köpa någon billig sån. Den ska fan vara skön. Sen ska ni veta att det inte bara är det som ska inhandlas till mig. Är en himla massa annat, bröstpump, extra inlägg och en massa som inte ens jag har orkat kolla upp för det bara kostar mycket pengar haha... men börjar vara dags att ta tag i det. Och framför allt börja Nä får ta och satsa hjärta och själ på bloggen så jag blir bloggkändis och får in lite cash.

  • 275 readers

Likes

Comments

View tracker

Veckan gick hur sakta som helst och helgen har bara sprungit förbi. Men så brukar det väl alltid vara. Har i alla fall hunnit hänga med Micke och marre, vi käkade gott, for runt och kollade på hus vilket fick oss alla att vilja bygga nytt typ helst igår. Sen idag blev det en spontan trip till Ikea där det mest blev handlat små tjafs så som nya muggar, ljus, någon skål osv...
Är helt slut nu så det blir en lugn kväll i soffan och ha ångest över att det är måndag och jobb imorgon. Var väldigt osugen på att kliva upp, jag tycker om mitt jobb men tycker mer om att sova.

  • 276 readers

Likes

Comments

Första advent idag och vädret är fantastiskt. Ska snart bege mig mot stan för att gå på skyltsöndag. Jag älskar att strosa runt där. Älskar allting som har med julen att göra i för sig hehe. Hoppas alla får en supermysig söndag och ta hand om alla runt om er!

  • 470 readers

Likes

Comments

Är det bara jag som blivande mamma som börjar få ångest att sätta ett till barn på jorden? Hela samhället håller på rasa känns det som. Att vara rasist är helt okej och bör inte alls ifrågasättas. All näthat som sker varje dag är normalt så det är sånt man får ta ifall man använder internet, SPECIELLT om man är en offentlig person. Om du inte håller dig inom dom typiska "man-normerna" eller "kvinno-normerna" så är du mest troligt gay. Att vara gay är det inget fel på men anses fortfarande som onaturligt och inte okej för dom flesta, det är ju faktiskt äckligt. MEN INGEN HAR SAGT ATT DU BEHÖVER LIGGA MED SAMMA KÖN. Men det är fortfarande äckligt att ANDRA vill det och kan bli kär i samma kön???? Vi tillåter att det pratas negativt och nedlåtande om kvinnor och ser dom som objekt, vi till och med låter dom människorna får makt i världen och även i samhället. En man som inte har bättre betalt än kvinnan är en dålig man, en man ska tjäna pengar och ta hand om familjen, han får absolut inte må dåligt och visa det, för då är han.... gay. En man gråter inte. Han är tuff och slåss, det är bara så män gör. Dom har lätt att bli våldsbenägna. Det är sånt man får acceptera. Sen orkar jag inte ens ta upp det här med kroppsidealet. För ni vet vad det handlar om.

Fattar ni vilken press män sätter på kvinnor och tvärtom? Det här är så stört och jag kan garantera att dom flesta kommer smajla på läpparna när dom läser det här för det är sant. Den råa sanningen. Som är så jävla störd. Men vad ska man göra? Vårt samhälle är uppbyggt så här och lär vara det så länge jag lever i alla fall. Men jag får panik att jag ska sätta min son i det. Jag vill lära honom att visa känslor, att det är okej att må dåligt, att man får gråta. Men han lär mest troligt bli mobbad för det i så fall. Vill jag det?

Jag vet att det här låter negativt, att många kanske tänker "varför skaffar hon barn då?" Men detta är tankar, mina tankar och nej dom går inte så här varje dag. Jag ser mycket kärlek i världen också och jag kommer ge min son all kärlek som existerar. Men man kan inte sopa all negativitet under mattan, för den finns. Och tanken att uppfostra en människa som kommer lära sig av mig är lite skrämmande. Jag vill då vara medveten (så gott det går) om vad jag lär honom. För jag själv lever i ^det här samhället som jag verkligen inte tycker om men inte reagerar speciellt mycket över i det vardagliga livet. Eftersom det är just, vardag.

  • 547 readers

Likes

Comments

Lillkillen i magen har börja hitta åt högra sidan av revbenen, han verkar tycka det är rätt roligt att trycka sig mot dom. Det tycker inte mamman kan jag säga. Förbannat vad ont det kan göra och framför allt sjukt obehagligt.

En lugn helg har snart passerat, känns som jag inte fått något vettigt gjort alls men jag antar att det är sunt också. Att bara ta det lugnt. Men jag funderar starkt ifall jag ska slå igång lite julmusik och ta fram julpyntet. Julgranen kommer fram nästa helg, men julpyntet känns ju okej att plocka fram nu. Sen måste jag bestämma mig vad jag ska baka för julgodis/julkakor. Kom gärna med tips ifall ni har något!

  • 671 readers

Likes

Comments

Idag går vi in i vecka 28 och endast 90 dagar kvar.

*barnet är cirka 35cm från huvud till fot
*väger cirka 1 kg i början av veckan och cirka 1,3kg i slutet av veckan
*skulle bebisen välja att komma ut nu så är chansen stor att den skulle överleva
*vissa studier visar även på att barnet redan nu har börjat drömma

Det märks att vi är inne i en kraftig tillväxtperiod. Det börjar bli trångt i magen, det kan göra extremt ont när han rör sig, vilket han gör nästan hela dagarna nu. Kan inte längre ligga på sidan utan att stödja med en bit av täcket under magen. Har även börja få tillbaka den där extrema tröttheten igen vilket inte är speciellt kul, speciellt inte med det jobbet jag har nu. Men det är bara att hoppas på att det går över igen.

  • 764 readers

Likes

Comments

Jag har verkligen haft en typiskt måndag-känsla idag. Vaknade och ville absolut inte lämna sängen. Ont i skallen, ont i ögonen, röd i ögonen, känslig för ljus/ljud och så förbannat trött. Det här slog alltså till direkt min väckare ringde och har hållit i sig hela dagen. Inte direkt bästa starten på veckan. Har i alla fall lyckats ta mig igenom arbetsdagen och även en promenad med vovvarna alldeles nyss. Vilket får räcka för idag. Nu slår jag igång tvn och har tänkt äta glass.

  • 829 readers

Likes

Comments

Känns som vi har haft fullt upp hela helgen. Simons kusiner från Sthlm har varit här och hälsat på. Vi har varit ute och fikat, umgåtts, ätit gott och varit på Boda Borg. Och svar ja, man kan faktiskt vara på Boda Borg som gravid. Fick hoppa vissa grejer men det mesta gick bra. Idag har vi hämtat spjälsängen, och jag har tvättar och vikt in alla Lill killens kläder. Så nu är vi redo ifall han skulle välja att kika fram imorgon. Är bara blöjor, tvättlappar och allt annat en gångs material som vi saknar nu. Och några riktigt mysiga, mjuka handdukar.

Sen vill jag passa på att säga grattis på farsdag till min älskade pappa och blivande morfar, och även till Simon fast lillen inte finns i våran famn än. Vet att du kommer bli en fantastisk pappa till våran son och han kommer vara så stolt över dig❤️

  • 895 readers

Likes

Comments

Killen i magen gör sig ständigt påmind med sina sparka och kullerbyttor.

  • 1040 readers

Likes

Comments