Hej på er!

Ett par girlfriend jeans, en stickad v-ringad tröja med en bralette under som syns när tröjan åker ner för ena axeln är det enda jag strävar efter för en perfekt höst. Tycker det blir extra fint när man har guldhalsband i olika längder till. Införskaffade mig denna rosa tröjan för ett tag sen jag har använt den en hel del sedan dess. Materialet är superstretchigt och skönt och jag ångrar inte en enda krona!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lista 1 - Svinget. Listan som jag beskriver har lite "drag" i sig. Älskar känslan man får av genren. Kanske kommer ni förstå varför jag döpt listan till "Svinget" när ni lyssnat på den, kanske inte? Till höger om Svinget har vi Floder. Sen har vi "Beautuful mess" som jag beskirver som skön musik med lite drag i, R&B. Sista listan är Songs to sing in the shower av Spotify.

Hej på er!

Vad vet ni egentligen om mig? Vem är det ni läser om? Ni vet att jag älskar musik, men vad för slags musik? Vad betyder ordet musik? Vad betyder det för mig?

Det är frågor som kan besvaras på tusen olika sätt, från person till person. Jag har både lyssnat och sjungit sen jag var väldigt liten. Jag vet inte hur jag fick ett intresse för det. Jag vet bara att det smög sig på i väldigt ung ålder. Varje morgon, så fort jag har slagit upp ögonen klockan 06:30 tar jag fram mobilen och sätter på Spotifys egna "Songs to sing in the shower" eller min egna "Floder" spellista.Vissa mornar kan jag känna mig riktig taggad. Då börjar jag dagen med lite pepplåtar. Andra dagar har jag väldigt känsliga öron och då vill jag inte alls höra något dunkande. Då väljer jag Floder. Floder är en väldigt lugn lista, kan även beskrivas som tråkig av andra. Den är väldigt akustisk. Men jag tycker om den. Den fungerar till allt! När man pluggar, ska sova eller läsa.

Musiken är verkligen något jag har experimenterat med under mina år. Som barn var pop det enda jag lyssnade på. Ja, för det var ju i stort sett det enda man hörde runt omkring sig. I Melodifestivalen, radion eller Idol. Allt var oftast popmusik. Det var nog inte förrens jag kom in i tonåren jag började experimentera lite mer. För något år sen kom jag in på rockspåret, sen R&B/rap, och idag lyssnar jag mycket på akustisk. I år har jag även bl.a hittat till Lana Del Rey.

Just musiken kan ha så många olika betydelser. Glädje, lycka, sorg, ilska men även kreativitet. Det är också ett sätt att uttrycka sina känslor. Antingen genom sång, skrivande eller spela instrument. Musik behöver inte bara handla om just sång och rytm. Det är så mycket mer. Det handlar även om att se upp till människor. Ha en gemenskap med andra som lyssnar på samma artister. En artist kan påverka en så mycket personligt. Så vad betyder musiken för mig? Allt det jag nämnt och mycket mer! Det är bara någonting med det som får mig så lycklig. Det räcker med att jag hör en låt och jag reagerar direkt. Musiken har en magisk effekt. Det är en självklarhet för mig. Världen skulle inte vara desamma utan det.

Jag tycker alla borde ha något/någon de älskar så mycket som gör jag för musiken. Det kan vara allt från yrken, sysselsättningar till personer eller platser. Vad som helst! Har man inte det antar jag att man får vänta och se vad livet har att erbjuda. Man får testa på massor med saker tills man hittar det. Kanske hittar du det/den imorgon eller om trettio år? Kanske kommer du göra beslut som leder dig till det? Kanske kommer det till dig?

Hoppas ni tyckte det var någorlunda intressant att läsa om något lite mer personligt. Har aldrig varit såhär personlig på bloggen förr. Nu känner ni i stort sig mig!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag landade i Sverige efter tre fanstiska dagar i Rom men några flashbacks skadar väl inte?

Vi spenderade en utav dagarna åt att upptäcka Rom. Då var det gympaskorna på som gällde! Vi spenderade säkert sex timmar åt vandring. Det låter rätt tufft men så farligt var det inte. Rom är rätt så litet. Vi hann se dem flesta "typiska" turistställena som Piazza Nova vilket var ett jättefint och mysigt ställe att ta en fika på. Sen besökte vi även ställen som Forum Romanum vilket var helt sinnessjukt häftigt, Fontana di Trevi, Castel sant´ Angelo m.m. Tror Rom kommer vara ett av de allra finaste städerna jag jag någonsin kommer besöka. Oavsett vilken riktning jag tittade mot såg jag underbara verk. Alla byggnader, fontäner och bron, allt var konst med historia! Så vackert!

Ja, Romdieten bestod i stort sett bara av pasta, pizza eller crossainter vilken var jättegott gott första dagen. De resterande måltiderna bestod av exakt samma sak. Hemma i Sverige igen åt jag inte pasta eller pizza på ett bra tag. MEN, deras glass kunde jag äta hur mycket som helst av. Pistachglassen. Ojojoj vad god den var! Åt minst en glass om dagen.

Sista dagen besökte vi Vatikanstraten. Där gick vi en tour guide. Vem hade trott att världens minsta stat kunde vara världens vackraste stat? Under den sista kvällen strosade vi bara runt i området vi bodde på. Vi bodde ganska centralt och hamnade framför Peterkyrkan precis vid solnedgången. Tror inte jag sett något vackrare! Den sista kvällen var helt klart den bästa! Vi tog och åt det traditionella, pasta. Efter den allra sista italienska måltiden njöt vi av Rom en sista gång innan det var dags att åka hem morgonen efter.

Måste säga att mina tre dagar i Rom var fantastiska! Det var över mina förväntningar! Har ni chansen tycker jag ni ska åka dit. Det finns så mycket att göra men även se. Hade en underbar tid med både familj och bästa vän!

Nu är det väl ändå dags att sluta drömma bort från verkligheten? Hösten är här och förhoppningsvis kan även bra minnen skapas här.

Likes

Comments

fotograf: Elin Engvall

Elin har gjort en intervju för ELLE som jag länkar här . Hur häftigt är inte det?!

Hej på er!

Jag har fortfarande en hel del bilder kvar sedan jag och Elin var ute och fotade i somras som jag tänkte dela med mig av. Att se dessa bilder ger mig en sådan sommarlängtan, även om sommarn precis tog slut. Jag saknar värmen och den fina solnedgången.

Likes

Comments

Hej på er!

Ja, för mer än en månad sedan befann jag mig i Rom och nu har jag snart gått gymnasiet i en månad. Jag går samhällsprogrammet och trivs jättebra med min nya klass! Visst är det lite tråkigt att jag har skilts åt mina vänner från den gamla klassen men lite förändringar skadar inte. Jag vet att många är väldigt rädda för just förändringen som sker när man börjar gymnasiet gällande den sociala delen, men personligen tyckte jag att det skulle bli skönt med en "nystart". Trots detta är jag väldigt glad att jag hamnade med mina närmsta vänner. Det känns jättebra att jag har dem med mig! En av vännerna som jag inte hamnade med är Elin. Hennes humor saknar man så idag tog jag, Sonja och Anna en liten fika med henne efter skolan.

I helgen ska jag bara ta det lugnt eftersom jag varit sjuk hela veckan. Har tyvärr drabbats av den fruktansvärda höstförkylningen i år med. Vill inget annat än att bli frisk. Det har gått så långt att jag är rädd för att hosta för att det går så ont. Krya mig!

Likes

Comments