Hej på er! Nu tänkte jag vara en classic blogger (hehe) och göra en svag variant av en årsresume - ni vet såhär några dagar in på det nya året! Alltid lite sen med allt!

Januari - Så början på året var inte speciellt händelserik, jag bestämde mig dock för att börja processen till att bli Au pair - och vilket jäkla jobb det var haha det var timmar som skulle räknas, uppgifter som skulle fyllas och telefonsamtal som skulle göras.. Men det blev ju värt det i slutändan ändå!!

Också lyckades man ju en sketen dag köra ner i ett dike, som var så djupt att det var omöjligt att ta sig upp ur på egen hand haha..


Februari - I februari började det hända grejer, matchningsprocessen startade och vilken pärs det var haha, men det var skoj också, lära känna familjer på det viset!! Sedan på alla-hjärtans dag fyllde älskade Alvisen 2 årMars - Mars månad bestod till stor del av jobb & sen matchades jag med min värdfamilj tjohoo!! Också fick vi även ett tillskott till vår släkt - Harry haha..

Likes

Comments

​Gott nytt år på er!!

​Jag firade in det nya året med mina älskade kompanjoner Lisa & Ellen. Vi firade uppe i bergen, Grand Lake som var så vackert!
Vi bodde på hotell, åt trerätters, gick på konsert, skålade med champagne (nu drack jag då cider hehe men ni vet champagne är ingen favorit) och tittade på fyrverkerier, inomhus det var obeskrivligt kallt haha, jag ha gått och blivit klen när det kommer till väder, efter nästan 5 månader här..
Men jättemysigt var det!


Likes

Comments

Idag har det varit många högtider att fira, våran svenska julafton, min värdmammas födelsedag & Hanukkah!!
Och vi lyckades klämma in alla firanden på en och samma dag!

Det var underbart mysigt!!

Likes

Comments

Hej på er alla!
Idag har en varit en riktigt lång dag! Men den har otroligt nog varit rolig haha..
Jag tänkte för den som har tiden, orken och lusten att veta så kan jag skriva lite hur en dag ser ut nu så här innan jul och alla är ledig - ja förutom jag då..

8:30 - 10:00 Halv nio börjar alltså min dag, och det gillar jag hehe det är inte alldeles för tidig, och då brukar även båda tjejerna vara vaken och äter oftast frukost som dom sedan äter i nästan två timmar haha huuuur? kan man äta så länge..

10:00 - 11:00 Sedan är det dags för tjejerna att klä på sig och att borsta gaddarna, vissa dagar går detta galet lätt och andra dagar hinner man bli gråhårig, men det gäller att ha knep så dom blir motiverad att göra vardagliga sysslor!

11:00 - 12:00 Sen är det dags för lek antigen inomhus eller utomhus, och vi gör allt från pyssel, spelar spel eller teater (tur att man inte har en riktig publik hehe) eller har danstävlingar. Efter det är det dags för lunch, och jag har ju turen att ha barn som gärna äter något otroligt lätt, har nästan aldrig riktigt lagat något utan dom får typ carrots & hummus varje dag haha.. Men dom är nöjd med det!!

13:00 - 16:00 Brukar mitt yngsta värdbarn ta en nap, och det gör hon om man har tur i tre timmar men oftast brukar hon sova i ca 2 timmar, Då brukar jag vanligtvis tvätta,diska,städa eller skypa med dom hemma, men nu är min äldsta ledig från hennes skola i 3 veckor (God help us all) så då har man ingen liten rast. Också gäller det att man är 100% underhållande.

16:00 - 17:00 När yngsta vaknat igen brukar vi gå ut på promenader och leka av oss ute för att sedan gå in och göra middag! Idag lyckades jag även vända ryggen när yngsta slog spricker i Ipaden med en drillpinne hahaha. Sen är det lite mer dans,sång & bus innan dom äter middag.

17:00 - 18:30 Och tillslut är det läggdags och det kan vara en kamp i sig, men oftast går det superbra, men det är lite steg innan man äntligen får båda i säng. Först tar dom ett bad sedan är det på med pyjamas, borsta gaddarna, läsa böcker tillsammans, sen tar man med yngsta till hennes rum,läser böcker och sjunger nattvisor för henne och sen tillbaka till äldsta och läsa en till bok och mata firren och sen har man då lyckats få båda i säng - jippie


Likes

Comments

Idag var jag och min värdfamilj iväg och såg The nutcracker på operan här i Colorado och det var MAGISKT så himla fint och lite nostalgiskt för mig som var beroende av nötknäckaren när jag var yngre!

Likes

Comments

Likes

Comments

Hejsan, hur har ni det i julstressen?
Den här veckan har varit speciell måste jag säga eller ja det är ju bara fredag så lite är det kvar också! Men i måndags brast det, haha jag tycker min hemlängtan har varit lite medel men nu med julen som närmar sig så blir det lite tuffare. Sen har barnen varit extremt svåra också så det kryddades på lite för mycket under måndagen och tisdagen. Men jag har SÅ fantastiska människor runtom mig, allt från värdfamilj, till egen familj, vänner och släkt som får mig må bra igen på nolltid!!
Och i måndags kom även ett paket från Sverige, och hujjeda mig vad det var efterlängtat! Och i torsdags kom det även ett brev från Alvisen och Vilmisen - bästa på veckan. Sedan har det också varit en ganska så händelserik vecka, polisen kom hem till oss, jag råkade låsa ut min hostmom i alldeles för många minuter, det började brinna när vi lagade mat och en dag var det 19 grader ute. Inte kanske jätte händelserikt men man har ju rynkat på näsan och tänkt "vänta nu vad händer" lite för många gånger.

Likes

Comments


Hej på er!

Så för en vecka sedan lyfte jag äntligen på min tussie, tog tag i kragen och klippte av mig håret. Vem hade gissat på att det skulle vara en sån befrielse haha jag var så nojig innan över hur jag skulle hantera livet med lite kortare hår men det är fantastiskt! Jag lever nu i en värld där jag inte doppar håret i tallriken längre! Så jag klippte av några centimeter och färgade det lite mörkare, jag är nog mest bekvämast i det!! Så otroligt skönt med lite förändring..Haha se på mig!! Fruktansvärt hår :( men nu ska dom centimetrarna doneras!!

Likes

Comments

Ååh vad jag älskade Chicago, det var som att kliva in i en ensam hemma-film hehe speciellt nu när allt är julpyntat & supermysigt!!

Likes

Comments