View tracker

Ååh vad jag älskade Chicago, det var som att kliva in i en ensam hemma-film hehe speciellt nu när allt är julpyntat & supermysigt!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View trackerLikes

Comments

View tracker

En dag av våran lilla vecka i Chicago började vi dagen med en brunch på walkers brothers (som tydligen hehe) är ett känt & populärt ställe, speciellt i Chicago.
Av allt det fanns att välja mellan så tog jag swedish pancakes haha vilken fegis! Men vafan jag behövde se om det var äkta vara ;)
Med oss hade vi ett amerikanskt par som var lite smått besatt av vårt lilla avlånga land! Allt skulle vara svensk producerat och deras vänner skulle helst vara svenskar haha, så man låg ju på plussidan där, men dom var mysiga!

Likes

Comments

Hej på er!
Just nu är jag och min värdfamilj i Chicago, här har vi firat thanksgiving & mitt yngsta värdbarns födelsedag! Nu är hon äntligen två haha and she's showing it!!

I torsdags flög vi från Denver till Chicago, och då var det pang på för thanksgiving firande, vilket verkligen var något nytt och jättemysigt & sen så fyllde ju J två år också så vi firande allt i samma veva! Vår lilla gose, hon hängde nog inte riktigt med på vad som hände!!


Likes

Comments

Som jag skrev tidigare är äntligen hela köret med ett amerikanskt kökort över, och det känns fantastiskt!! Jag var ju så onödigt nojig över hela processen, som visade sig vara enkel!

Det som behöver göras för att ta ett kökort här i delstaten Colorado är:

- Att göra ett teoriprov precis som i Sverige, men otroligt mycket lättare. Ett prov på 25 frågor där man får ha 6 fel (om jag inte minns fel hehe, vilket är mycket möjligt), provet var även gratis och om man kuggade fick man försöka igen på en gång. Jag hade inte pluggat speciellt mycket, men innan provet googlade jag runt lite och hjälpte, så man behöver inte anstränga sig så mycket för att klara sig! Det gillar lata-jag.

-Att göra ett körprov som var så obehagligt enkelt, jag var själv beredd lite krångligare grejer som fickparkering, filbyte, och att köra på highway med mera, men oj så fel man hade. Jag tror mitt prov tog ungefär 7-8 minuter med några stopskyltar och trafikljus.. Så det visade ju sig att det var onödigt att svettas lite över det! Men jag ska inte ljuga och säga att jag tycker att det är superlätt att köra här i usa dock haha speciellt inte här i Denver där man bor bara några minuter från downtown och trafiken är heeelt galen ibland. Men man vänjer sig!

- Och sen sist att ha en massa papper & dokument klar alla dessa papper & dokument gav mig en jäkla huvudvärk men det går la ändå, allting med usa är en massa pappersarbeten så man börjar bli lite smått van. Det man behöver ha med sig är sitt social security number som är en process i sig, I-94, DS 2019, car insurance, car registration och ditt pass och lite kosing sen är det bara och tuta och köra!!
Nöjdast är jag nog med att jag klarade av allt alldeles själv (oki med lite hjälp av Ellen & Gabi också hehe) men det känns skönt att veta att jag vågar åka till ett ställe där jag inte alls vet hur jag ska gå tillväga och sen lösa det själv. Det känns bra. Kanske man börjar bli liteee vuxen ändå!! Eller inte lol


Likes

Comments

I lördags: var vi ute på tur, Lisa, Ellen, Natalia & jag! En hike i Golden gate canyon state park, puuh långt namn och en lååång hike.. Det var även mestadels uppåt haha så jag dog några gånger innan vi äntligen nådde toppen! Och så vackert det var, inget slår Colorados natur! Efter den intensiva hiken åkte vi till en resturang där man kunde äta bland annat sushi, lax, ris & kyckling! Det var otroligt gott!! Också åt jag då alltså med pinnar... Haha det gick ändå ovanligt bra så det kanske bara var nybörjartur!
I söndags blev det lite shopping - ensam haha det är så "icke-mig" att gå på en shoppingrunda alldeles ensam, men denna gång gick det hur bra som helst! Risken finns ju att jag köpte något skitfult då jag inte hade smakråd från någon annan lol men två fina höstjackor fick jag med mig hem & jag är nöjd. Dom senaste dagarna har varit jobbig med mycket hemlängtan, att vara borta från familjen och att mina hostparents är utomlands har varit jobbigare än jag trott haha usch jag är så beroende av folk, saknar alla

Men igår saknade jag mest av allt pappsen hehe det kunde ingen tro va? ;)
Det är verkligen extra jobbigt så här på speciella dagar som födelsedagar och farsdag.. Men familjen, släkten och vännerna är verkligen endast ett skype-samtal eller ett meddelande bort!

Och detta är förresten den enda riktiga bilden jag har på pappa haha den visar hur bra pappa är med barn, 5 minutes from dropping the baby

Likes

Comments


Oj oj vad det känns tungt att inte vara med och fira Fanny idag!! Det är dagar som födelsedagar & högtider som är extra jobbiga.. Fyy hela långa dagen har bestått av hemlängtan!
Men ett Skype-samtal på nästan två timmar med födelsedagsbarnet har gjort dagen bra mycket bättre!
Ha en toppen dag finaste, galnaste du!!
Vi syns snart! ❤️

Likes

Comments

Hej på er!
Puuh den här veckan blir tuff!
På onsdag (imorgon) åker mina värdföräldrar till Mexico, idag hade jag min uppkörning för ett amerikanskt körkort också är det ju presidentval för dig som levt under en sten & missat det!
Blir lite kallsvettig utav att tänka på det, men nu är äntligen mitt körkort klappat & klart!! Wohoo känns otroligt skönt..

Just nu är lite småpanik här hemma med resa, valvak & barnen är lite sjuk.. Lajvet!

Nu återstår det ju att se vad som händer (det ser lite mörkt ut) men vi håller tummarna att vi får en kvinnlig president!!


Likes

Comments

Hej på er!!
Alltså hur kan det bara vara onsdag haha??
Jag har verkligen den längsta, mest händelserika veckan hittills, och jag vill bara sova. Det är det enda jag är sugen på.. Latmasken.

Annars då? Barnen växer i superspeed och ,yngsta är världens omtänksammaste..
Nyser jag hör man ett litet "yooou kaaay Penni?"
Äter man så ser man henne titta intensivt och fråga "Yummmmi Penni?"

Är det lite kallt/varmt ute hör man det ett litet knyst "yooou cold/hot Penni?"
Sen så har ju tjejerna hamnat i en ABBA-fas och vill lyssna på alla låtar varje morgon, och för yngsta ska man helst sjunga honey honey låten innan naptime, och det är inte den enklaste låten om man inte kan ta höga toner utan att det låter som att någon dör en plågsam död :/

Men inget klagande från hennes sida så det går nog bra!
Hoppas alla mår bra och har en bra vecka,
Smell ya later (som jag alltid säger till min värdfamilj haha)

Likes

Comments