Vi överlevde! En och en halv dags paddling med övernattning i tält var vad som stod på schemat denna helgen. Tillsammans med Pär och Mary begav vi oss tidigt på lördagsmorgon med all vår packning. Vi hade en fantastisk första dag. Solen sken, graderna gick upp mot 27, och det var för det mesta vindstilla. Vi klarade oss igenom forsarna. Björn och Pär fastnade dock på några stenar och fick in lite vatten, men det var inget som inte kunde fixas!

Efter många timmar paddlande var vi redo att sätta läger. Vi hittade en liten glänta med träd där det såg ut att vara ko-fritt och landsteg. Tälten sattes upp och vi började laga mat och äta nötter. Sedan satt vi och begrundade naturen och lyssnade på tystnaden och skattade tillsammans. När solen försvunnit kröp vi in i våra tält och sov. Vid fyra tiden började det åska. Vid sex tiden började det regna. Då fick jag och Björn krypa in i Pär och Marys tält, då dom fått det vattentäta med yttertält. Vi hade tagit det "fina-vädret-tältet" och hoppats på det bästa. Där inne åt vi lite bullar och nötter, väntade ut regnet, men bestämde oss vid åtta tiden att vi skulle packa ihop täten och bege oss i alla fall. Så på med regnkläder, ner med packningen i kanoterna så började vi paddla igen. Nog för att det var härligt att paddla i solsken dagen innan, men nu var ån helt stilla, bara lite duggregn, och ingen människa så lång ögat kunde nå, så himla härligt! Efter två timmars paddlande nådde vi sedan stället där vi skulle lägga kanoterna. Lite blöta, med väldigt nöjda med denna helgen. Sånt här borde man göra oftare.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna helgen har vi sett fram emot länge, för det var nu vi begav oss till stugan i Trollemåla tillsammans med fyra av våra finaste vänner. Stugan en att av de mest pittoreska ställen jag sett, och varje skrymsle är fullt av pynt, både inne och ute. Prydnadssaker, trädgårdstomtar och jag vet inte allt. Vi har haft både sol och lite regn och otroligt måna skratt. Vi tog oss ett dopp i sjön, en båttur i roddbåten, vi utmanade varandra i hjulningar, drack lite fin tequila, ja, sånt vi brukar göra när vi är tillsammans helt enkelt. Vi hann även med en liten vandring i fårhagarna för att försöka bekanta oss med våra grannar. De var dock inte lika villiga som vi att knyta vänskapsband. 

Likes

Comments

Jag har inte varit så delaktig i vårt takbygge, utan jag, mamma och pappa har istället koncentrerat oss på att bygga ett hund-säkert staket runt framsidan på trädgården. Där stod innan en fult gammalt plank som avgränsade trädgården från framsidan. Vi ville dock gärna få in framsidan i trädgården så man kan gå runt huset, så vi rev ner det gamla och började bygga det nya. Vi har kommit en bit nu!

Likes

Comments

Denna helgen har jag och Mary tagit oss till Billesholm för att besöka Milla och hennes lilla familj. Det bjöds på vattenkrig, sol och god mat. Vi stod för drinkarna och Sangria och djupa samtal.

Likes

Comments

Denna sommaren blir det inte mycket till vila. Nu är det takbygge som gäller och Björn är uppe på garagetaket och läggen plankor. Roligare saker hade man kanske kunnat ha för sig en solig sommardag, men vi vill ha det klart innan sommarens slut, så då får man passa på när man är ledig och vädret tillåter.

Likes

Comments

Idag var det dags för träröjning. Två träd mindre står nu på vår tomt och oj, vad det känns skönt. Det var två stora barrträd av olika sort. Allt de gjorde var att ge skugga där vi inte ville ha den och att barra ner hela gräsmattan. Nu ska det bara sågas upp, torkas, sen användas som ved i vinter. Casper är lycklig och nosade upp gamla fågelbon i träden. Han gillar det här med trädgård!

Likes

Comments

Nu har vi bott i huset ungefär en vecka, men det enda vi egentligen har haft här är sängen, de nödvändigaste kökssakerna och, lite kläder. Nu gick däremot flyttlasset på riktigt. Lastbilen stod utanför lägenheten på morgonen och packningen började. Allt gick in på ett lass som beräknat, och sen var det bara att köra, och sedan lasta av. Allt gick ändå smidigt tack vare alla snälla själar som kom och hjälpte till. Nu står lägenheter tom, och det känns såklart konstigt, men ändå väldigt skönt.

Likes

Comments

Golvet. Det blev så bra och gjorde så otroligt mycket skillnad och precis den känslan på det som vi ville. Det är vitt, men syns att det är trä, och framförallt känner man fortfarande att det är trä. Nedan ser ni en före och en efterbild, första är när vi har tagit bort klickgolvet i ek som låg där innan och bild två är efter de behandlade det. Ännu mer skillnad är det om ni tittar på bilden med målarburken, under de två. Där ligger ekgolvet kvar mot de två väggfärgerna vi har i sovrummen här uppe, och oj vad jag är glad att vi valde att riva upp det golvet och lasera plankorna under!

Likes

Comments

Nu har vi ändå kommit en bit.  En bit på vägen liksom. Det stora kvar är kök och hall som ska målas, både vägg och tak. Det är jobbigt, men ska bli klart den här helgen. Då har det gått på åt ungefär 50 liter färg. 50 liter! Men så har vi ju också målat precis allt i detta hus snart.

Nästa vecka är lite spännande. Då kommer det golvgubbar och ska slipa och fixa golvet på åvanvåningen. Har väldigt höga förväntningar på hur det kommer bli, så hoppa att de hålls..

Likes

Comments

Nu är tankarna och funderingarna igång. Hur ska vi inreda och sätta färg i vårt nya boende? Vi lutar både åt det kallare grå/blå hållet och det lite varmare med nån röd/lila ton i. Golvet är vitbetsad furu och många av möblerna vi har är ek/svart. Åh, dessa beslut och funderingar. Men vilket lyxproblem egentligen. Och tänk, om mindre än en månad flyttar vi in.

Likes

Comments