Jag har överlevt min första vecka på universitetet! Denna vecka har verkligen varit fullsmockad med seminarium, föreläsningar, insparkskvällar, nya intryck och gemenskaper. Tänkte att jag kort skulle sammanfatta veckan:

Måndag: Programregistrering samt program-, och kursintroduktion. Sen på kvällen hade vi första insparkskvällen där vi blev indelade i lag och hade tipsrunda/quiz.

Tisdag: Första seminariet, varpå vi blev indelade i basgrupper. Jag hamnade med två andra tjejer samt en kille men han har aldrig dykt upp så vi antar att han hoppat av. Efter seminariet följde jag med en av tjejerna i min basgrupp för att äta lunch och sedan plugga med två andra tjejer. Samt efter det for jag och tjejen från min basgrupp till Avion och tittade runt lite och åt Frozen Yougurt!

Onsdag: Första föreläsningen, en väldigt intressant föreläsning och han som höll i den var duktig. Före föreläsningen hade även min basgrupp träffats för att plugga lite. Detta var även den andra insparkskvällen där temat var "Hitta på campus". Varje lag fick en karta med massa kryss på och vid varje kryss var det en station med en aktivitet.

Torsdag: Denna dag var det välkomstmässa på Universitetet, vi var 6 stycken tjejer som följdes åt. Vi fick med oss lite allt möjligt hem, allt från matlådor och vattenflaskor till broschyrer och busskort. När jag kom hem från mässan satte jag mig och pluggade men sen råkade jag faktiskt somna en timme innan jag skulle iväg på karaoke med några från mitt insparks lag, vi är för övrigt lag blå.

Fredag: Andra seminariet, lunch på stan med tjejerna från min basgrupp, besök av mamma och mormor och sedan inspark på kvällen! På insparks schemat var det dags för Olympiad, så vi gjorde allt från stafettkubb till knuten. Senare på kvällen blev det utgång där Hectos (min studentkår) ägde dansgolvet!

Lördag: Efter en skön sovmorgon kom Alicia efter lunch tid då hon skulle sova hos mig till idag (söndag). Vi pratade och fixade oss tillsammans, hade även en tvättid så hann göra det också. Sen var det dags för Alicia att gå till sin insparkskväll och ett tag senare gick jag till min. Det var lagkväll på schemat vilket innebär att laget hade förfest tillsammans sen åkte alla till krogen och än en gång ägde dansgolvet!

Söndag: Vaknade denna morgon med en otroligt hes röst och ont i halsen men tar det som ett bevis på hur kul vi har haft det under helgen. Idag har jag mestadels sovit men har även hunnit med en del plugg. Imorgon är det en ny vecka!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Första dagen som lärarstudent. Denna dag har varit full med information, information och information. Klockan 08.30 hade vi inskrivning och fortsatte sedan med programintroduktion till kl. 12, inklusive en fika paus då vi blev bjudna på kaffe/te och en kaka. Efter lunch fortsatte vi med kursintroduktion då vi fick höra lite mer specifikt om första kursen samt lyssna på när en verksam gymnasielärare berättade om hennes åsikter kring läraryrket. Så som ni kanske förstår så snurrade hjärnan när man lämnade universitetet på eftermiddagen. Sedan hann man nästa bara hem, äta, fixa lite små saker och sedan begav jag mig tillbaks till universitet för första kvällen på insparken. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig där men det var faktiskt kul. Vi delades in i grupper, fick gå en tipsrunda/quiz, lärde oss Hectos dans (kommer dock bara ihåg delar av den) sen efter lottning fick grupperna välja varsitt lag med faddrar. Min grupp valde lag Blå!

Imorgon är det dags för första seminariet då vi ska ha läst ett kapitel i en kursbok samt svarat på några korta frågor. Läste kapitlet redan förra veckan så har svarat på frågorna nu ikväll efter att jag kom tillbaks från insparken. Nu är det sovdags!

Likes

Comments

I fredags lastade jag in mina lådor med ägodelar i bilen och körde till Umeå där jag ska spendera de nästkommande fem åren. Jag ska nämligen börja studera till lärare, imorgon är första dagen och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var lite nervös. Men samtidigt ska det bli kul.

Körde som sagt ner i fredags efter lunch, åkte själv men några timmar senare kom min bror och mamma och hjälpte mig lite. Så från att jag kom till Umeå bestod dagen av att packa upp lådor. Igår (lördag) begav jag mig på en liten shoppingrunda på Avion och Ikea. Har varit på Ikea fyra gånger denna månad! Det är inte bara en sak som måste inhandlas när man flyttar hemifrån första gången! Fick bland annat med mig en bordslampa, två lådor, och en tavelram från Ikea. Från Avion fick jag med mig bland annat ett par jeans och väldigt söta bebis sockar och mössor som present till Brittas nya bebisar.

Vilket leder mig till idag då jag cyklade till sjukhuset, utan att vara på tok för förvirrad, för att hälsa på en saknad kompis och två otroligt små söta pojkar! Är inte helt säker på hur länge jag var där men det blev någon timme sedan begav jag mig till en kille som jag skulle köpa kurslitteratur av, och efter det cyklade jag ner till centrum, en aning mer förvirrad, för att möta upp Signe som jag åt middag med. Så har hållit mig ganska sysselsatt ändå. Ha även hunnit med att se någon film på kvällarna.

Nu gäller det bara att somna i tid ikväll så jag orkar med morgondagen som kommer va fylld av information och nya intryck!

Likes

Comments

Idag, den 5 juni 2016, är det exakt ett år sedan jag tog studenten från gymnasiet. Hade inte insett det fören jag såg bilder på instagram och kommentarer där det stod "..idag är det ett år sedan..". Hur kan det redan ha gått ett år? Ett år sedan jag tog på mig studentmössan, ett år sedan jag stod på falket och sjöng "för vi har tagit studenten" och ett år sen var och en i klassen berättade vad de hade för planer för det nästkommande året. Nu har det året passerat och på fredag är 97ornas tur.
Imorgon är det även dags för min saknade vän Mathilda att komma tillbaks till Sverige efter nio månader i Spanien.

Nio månader. Ett år. Jag vet att det har hänt massvis av saker under denna tid. Jag har rest till tre olika länder, jobbat och umgåtts med familj och vänner, samtidigt har tiden gått så fort. Vad som händer till hösten är fortfarande ett frågetecken, det finns flera alternativ att överväga. Men före hösten kommer är det dags för en sommar som ska fyllas med vänner, familj, jobb, glädje och oförglömliga minnen.

Likes

Comments

Detta är mina favoriter från min Veckans Tips på Spotify.

Likes

Comments

Detta är mina favoriter från min Veckans Tips på Spotify.

Likes

Comments