Igår fredag var jag iväg på ett studiebesök till företaget IMDEA Energía som forskar mycket inom förnyelsebar energi som biomassa och solenergi. På kvällen var det dags att möta upp Veronica och Manon. Vi invigde aftonen med pizza, följt av bowling och biljard. Jag lyckades få till en strike och några spare, men det är svårt faktiskt. Kul hade vi iallafall och alla var vi överens om att fler sådana här kvällar behövs :)

Idag har var en lugn dag. Först tog jag mig iväg till en ny ishall i Leganés för att åka lite på allmänhetens åkning. Det var lite ringrostigt men kändes helt ok. Längtar efter att få åka på Hammarö igen nu, ska bli kul till våren :) Sedan har jag pluggat och bakat KANELBULLAR med Cathie och Lilia här i lägenheter. Men pärlsocker kan ni ta o glömma, det funkar lika bra med strössel haha.

Nu närmar sig snart julen och jag längtar. Tur att jag har bokat flyg hem - 22 dec.

¡​Hasta la vista!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förra helgen kom mamma förbi på besök. Vi hade jättetrevligt och turistade runt i Madrid (har sett de olika attraktionerna några gånger nu hehe). Höjdpunkterna var en butik med turrón och San Gines med churros. Sedan var vi inne i Palacio Real vilket var väldigt häftigt, bra bevarat med kungligheternas rum och gamla antikviteter. Väldigt god mat blev det hela helgen faktiskt och lite vin ;)

Vi bodde på hotell Axor Feria som ligger nära flygplatsen, rent o fint men varmt på rummet... På söndagen avslutade vi med besök på hotellets spaavdelning, mycket trevligt och avkopplande. Fint väder var det hela helgen och förvånansvärt varmt. Skönt med lite förlängd sommar.

¡Hasta la vista!

Likes

Comments

Nu var det länge sedan sist. Det är så mycket skolarbete nu, men jag överlever.

Liten kort recension om förra veckan följer. Förra måndagen var jag iväg på en skandinavisk middag och träffade andra svenskar och danskar. Det var väldigt trevligt, men vi höll oss till engelska haha. Fick lära mig att frukost på danska heter "mornmål" eller något liknande. Alla var nog äldre än mig och de flesta jobbar här men kul att lära känna nya människor.

På tisdagen bjöd Portugiserna på middag här, det blev någon slags hamburgare med kokött i och kastanjer. Det var första gången jag provade kastanjer men det var riktigt gott. Till efterrätt blev det karamelliserat äpple i ugnen med kanel.

På onsdagen var jag iväg till en fin och traditionell spansk restaurang, Casa Alberto. Där träffade jag Veronica, två andra tjejer från Italien och en annan tjej från Tyskland. Det var väldigt trevligt och god mat, kanske lite dyr men det unnade vi oss.

Torsdagen var en mördardag för mig. Jag var i skolan från 9-ca 20, med någon timme paus för lunch mitt på dagen. I slutet hade vi datalabb där vi analyserade utsläpp av växthusgaser och energianvändning under en livscykel för en aluminiumburk. Väldigt intressant, synd bara att allt ska vara så sent lagt på dagen för morgonpigga.

¡​Hasta la vista!

Likes

Comments

Idag har det varit en heldag i nöjesparken "Parque de atracciones de Madrid". Tillsammans med Manon och en mexikansk kompis Jorge samt hans kompisar utforskade vi vad parken hade att bjuda på. Det blev en hel del åk, men långa köer tyvärr. Min favorit var "El Tornado" där benen fick dingla fritt. Riktig frihetskänsla och dessutom hade den två loopar. Det var ju trots allt Halloween-tema så vi såg på en 4D-bio "Lost in fear". Riktigt bra och rolig dag ☺👍

¡Hasta la vista!

Likes

Comments

Magiska ting har börjat sprida ut sig bland stadens kulturella sevärdheter och blivit väldigt populära turistmål. Som ett kärt Harry Potter fan råder inga tvivel - jag måste ta mig dit och ta del av dessa historiska ögonblick. Första kvasten Nimbus 2000, husalfen Dobby, sorterinsghatten och Weasleys kära flygande bil. Häftigt må jag säga, desto häftigare ska det bli att få ta del av utställningen senare i höst...

Nu är första tentan skriven i "Recursos energéticos y Medio Ambiente". Det gick helt ok, jag som hade pluggat så. Vi får se när resultaten kommer tillbaka men förhoppningsvis borde jag kunna skrapa ihop till ett godkänt som består av hälften rätt. Fortsättning följer...

Nu tar jag lite pluggledigt i helgen och vilar ut mig inför kvarstående veckor. Jag har redan passerat hälften av min vistelsetid här nu, det går så himla fort! Men ännu finns det mycket saker kvar som ska bli gjorda och upplevas.

¡​Hasta la vista!​​​​

Likes

Comments

Igår var jag på expedition med klassen till en nationalpark några mil strax norr om Madrid som heter Sierra de Guadarrama. Det var en guide som pratade mycket om parken och hur den sköts, de har lite problem med hotade arter. Det har varit en skidanläggning på vissa områden som idag har planterats nya träd på, man såg verkligen skillnad i höjd på de nyplanterade träden och de som stått där länge. Vi gick säkerligen en timme och stannade till vid en liten damm, där det sker mycket forskning (ingenstans jag skulle vilja bada eller dricka från).

Det var väldigt fina och idylliska vyer, tillsammans med bra kompisar blev dagen också väldigt bra. På en bild från vänster ser ni Ire, Noelia, Anabel, mig, Sofia och Diego.

På kvällen ordnade vi en överraskningsfest för Noelia som fyllde 22 år. Det kom mycket folk och blev väldigt lyckat, mycket gosaker såklart. Så roligt att träffa många nya vänner :)

¡​Hasta la vista!

Likes

Comments

Så var det dags för Halloween igen.
Ja, egentligen har jag inte firat det så mycket mer än att söndagen bestod av ytterligare en dansworkshop med tema Thriller med Michael Jackson. Victoria från Italien följde också med, vilket var jättekul. Det var ganska svårt faktiskt att känna sig som en zombie, samtidigt som man skulle komma ihåg en koreografi.... Efter dansen mötte vi upp Manon från Frankrike och vi tog en lunch på Tacoway, det var ett tag sedan nu vi alla vännerna sågs så vi hade mycket att prata om.

Blir onsdagar framöver i november med dans nu, vilket ska bli jättekul. Tyvärr har jag lagt skridskorna på hyllan nu ett tag, för att det blev för dyrt i den klubben. Nu fokuserar jag på skolan och att göra andra saker när jag ändå är här i Madrid!

¡​Hasta la vista!

Likes

Comments

Så har ännu en vecka passerat, ja alldeles strax iallafall.

Nu är det väldigt intensivt i skolan med mycket grupparbeten som ska göras, men det är bara att hålla ut och göra sitt bästa :) Fick respons på första inlämningen, där vi fick betyg 94,50/100. Konstigt betygsystem här men det gick ju bra. Det handlade om att samla in bra källor för att beskriva hur det ser ut i ett geografiskt område och vi blev tilldelade "San Martín de la Vega". Jag hade hand om klimat, atmosfär och vatten.

Nästa grupparbete skickades in idag fm. Det handlade om en datalabb vi har gjort där vi simulerade förbränning av naturgas och syngas i cykler med gasturbin och kombinerad cykel med även vattenångsturbin. Ni hänger väl med? ;)

I måndags besökte jag konstmuseet Reina Sofía, vilket ligger nära min bostad. Det är ett modernt museum med konst av bl.a. Picasso, Dali och Miró. Väldigt intressant men mycket knepigt att kolla på också haha. På hemvägen fick det bli en sockerbomb till fika.

Idag fredag har det varit riktigt varmt igen, upp emot 27 grader. Passade på att ta en bild med mina fina kompisar från Venezuela; Victor, Estefania och Victoria. Vi läser ingenjörskursen tillsammans, lite svårt o höra vad de säger ibland med deras dialekt. Men de är väldigt studiemotiverade som mig, vilket är roligt och inspirerande.

Har börjat kolla på serien "Stranger Things" nu, den är väldigt spännande och avkopplande att tillbringa en stund framför.

¡​​​Hasta la vista!

Likes

Comments

Hej på er!

Nu sitter jag här en söndagskväll i oktober och faktiskt inser att jag har tagit mig möjligheten att åka ned till Madrid och uppleva allt som sker. Ibland tar det ett tag att förstå vad som verkligen händer - men nu tror jag att jag har insett. Jag är så otroligt glad att jag är här nu en termin och får se hur skolan fungerar här, samt träna på språket och lära mig om kulturen. Sen alla fina människor man lär känna!

Nog om det. Idag har jag varit på isträning, varav jag tog en fika efter det i köpcentrumet. Det är vanligt med croissant här, kalla som varma. Sedan mötte jag upp Malin och vi gick på en dansworkshop. Koreografin var inspirerad från den afro-brasilianska musikvideon Jax Jones "Instruction". Det var jättekul, gick fort och man blev väldigt svettig. Sedan tog vi en taco-lunch tillsammans, det var välbehövligt. Senare delen av dagen har spenderats inomhus pluggandes. Känner att det går framåt med plugget, men språket och ett annorlunda system gör att det tar lite längre tid för mig.

Fin solnedgång blev det också.. ¡Hasta la vista!

Likes

Comments

I måndags var det dags för middag i franska tecken. Till varmrätt blev det "quiche" med lax, det var utsökt. Till dessert blev det en slags tigerkaka med chokladmousse, mums! Så nu har alla lagat mat typisk för sitt land här i lägenheten och bäst smakade maten från... TURKIET :)

Veckan har varit intensiv med mycket skola och träning. Igår torsdag hade jag föreläsning 9-14, sen gjorde jag grupparbete efter lunch, varav föreläsning 18-21. Snacka om lagom lång dag iallafall! Skönt med fredag idag, på agendan står det plugg och föreläsning tyvärr. Bli nog en film ikväll också. Nu har det slutat regna här och solen är framme, men temperaturen har sjunkit så det är strax under 20 grader.

¡​Hasta la vista!​

Likes

Comments