Försökte mej till en någorlunda smart rubrik, för surdegsbak vart det igår! Och för första gången blev min sats gooo.
Receptet för grundsatsen till surdegen hittade jag på rågmjölets baksida men själva brödet bakades såhär (minns mat kontra recept, gosaker) väldigt bra faktiskt. Mat har lixom en egen plats bakom pannloben haha.
Ingredienser:
-1 sats surdeg (ca 1,4 dl ishhh)
-13 dl vetemjöl (eventuellt byta ut några dl mot råg eller bovetemjöl som jag tog ungefär 3 st utbytt mot.
-1 msk salt (jag tog flingsalt)
-5 dl vatten
-och jag la även i rosmarin, timjan osv som blev väldans gott enligt mej hihi.


Blanda ihop dessa och låt jäsa i bunke under jäsduk 6-10 timmar (tåååålamod..!)

sedan så lägger du degen på ett bakbord med vetemjöl och rullar dessa till 2 bollar (så gjorde i alla fall jag. På receptet stod det att man skulle vika på dem något lurigt sätt men det kändes som om det bor eloge överkurs; detta räckte ju.) Lägg över duken och lät dem jäsa ännu 1 timme....

Sött på ugnen; 250 grados och lägg in en tom plåt för att surdegen på nåt vis blir bättre sedan när den ska iiin.

Efter en timme ungefär tar du ut den varma plåten; lägger på bakplåtspapper och in med bröden. Grädda i ca 30 min och noommm. Surdeg <3 så färskt och tasty ”candy crushh uttal”! Rekoemdnerar då det är rätt lätt, endast tålamod krävs (vilket enligt mej är det svåraste då hehe men men.) Ett bra recept helt enkelt. Extra gott när det är varmt+ ost, smör och spansk salami dubbelll nom. Gastriin? Ohjas

Haj! Hoppas ni blev lite bröd/baksugna /jenntLekman

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För hur känns det att leva utan ångest, utan att konstant ha en oro över något i framtid eller bakåt i tid? Att aldrig vara riktigt närvarande? Att alltid övertänka saker och ångra. En drös med känslan, eller rättar sagt tillståndet ”ångest”? (För jag minns knappt.)

Det slog mej idag att jag egentligen inte har någon jättekonkret orsak till att ständigt ha en ångest, en oro. För framtiden, ja men den kommer komma och i vilken skepnad den tänker ta sej an beror ju på mej. På hur jag vill forma den; varför skall jag oroa mej för den? Eller basala behov; mat, sömn. Ja men likaså där, upp till mej. Enkelt. Varför leder denna ständiga oro till en kroniskt stress i saker som egentligen utifrån är så enkla att ta på, att förändra, att styra över och inse att valet. Det ligger på mej.
Jag kanske helt enkelt är så rädd för ”valet”, för tänk om jag saknar styrkan att utföra, eller styrkan är våga tänka tanken att ens påbörja.
Påbörja vad? La vidaa? Börja leva (utanför bubblan?)
-jag själv skapat mej.

/jennyLekman

Egentligen väldigt orelevant till texten att lägga upp selfies. Men nu får det vara så; tänker ej ursäkta mej :—)

​så fint just denna tiden på hösten. Från en produktiv promenix: plugg i form utav podcast. Grajjt

Likes

Comments

E-boda<3 nästan olagligt hur bra en kan må bland ölburkar, "noll-kontroll" och geggamojja-tält. Jag tror antalet "TB's" jag gjort från mina 2 vistelser a la Emmaboda kan enbart här på bloggen uppnå ca 10 st (?)... men vad gör det? Jag mår i alla fall bara utav att kolla på dessa, och inse att dit ska jag igen. (Vare sej dem säger att Emmaboda skall lägga ner... eller har lagt ner men jag tror inte på det *vill inte tro på det.)

/jennyLekman

Likes

Comments

Jag skulle nog kunna gå tills benen viker sej under mej, fast varför stanna, varför inte testa?... Jag kan gå tills någon eller något stoppar mina fotsulor att lyfta genom smärta, men knappt ens då. För det bör svida; rejält, rejält... jag kan gå tills något i psyket börjar spöka, men vem har sagt att det är verkligheten?...

Läs det hur ni vill, jag älskar kvällspromenader jas men egentligen vart det väl mer än metafor. En metafor för tron på hur enooorrmmt starkt psyket är. Hur långt en kan vandra bara man bestämmer sej för det. Jag menar inte att gå och gå på grund utav ångest (enbart,) jag menar hur långt man kan gå utav ett ständigt driv. Ett suktande efter något mer, något större. Att få plats eller rättar sagt *att ta plats.
Att gå och gå för att bevisa och motbevisa. Att jag, jag kan jag med. Och det drivet. Det skall vara det starkarkaste jag har. Min bästa egenskap, min vassaste styrka men också den starkaste djävul jag någonsin mött. Bu.

/jennyLekman

Likes

Comments

Hejsan!
Idag har jag levt så som jag vill leva, idag har jg fått saker och ting gjorda; utav ren vilja och den lilla stress som setts till har varit hälsosam sådan. Jag har hunnit träffa en kompis och fotograferat (2 flugor i en smäll! Jag och Michaela gick längs med bymarken- Stadsparken och fann en massa löv i alla dess färger och vädret vart faktiskt på vår sida... tro det eller ej.) Jag har varit och skolan o h haft ämnen jag tycker om, jag satt till o med kvar en kvart sista lektionen pga var så inne i ämnet. Jag pluggade det som jag hade tänkt i skolan och gick en peomenix runt munksjön när solen väl var framme. Och Thomas Stenström i öronen blir lixom inte fel. Jag kom hem och läste religion vilket är så spännande (? Funderar nästan på att konvertera till buddhist hihi. Dess nästintill ner filosofiska tro än religionsgrundande ligger nära mina värderingar. Därav är jag för en gång skull inte stressad över att plugga, för jag vill ju lära mej detta. Ja tänk om, tänk om jag hade valt aamgäll ifrån första början...)

Som sagt, idag var en bra dag. (För jag var så trött; hade inte orken att planera livet in i minsta detalj -mindfulnessss guuuurl. Nemen man mår faktiskt inte bra utav att försöka ta kontroll över livet sitt i punkt och pricka, tillslut lixom kollapsar det "systemet". För att vi är inga system, vi är byggda på känslor och inte alls några objektiva sanningar??) Idag var en bra dag för jag överrelekteeade inte allt. Idag var en bra dag för jag hade en balans emellan produktivitet och "kul" (produktivitet kan ju faktiskt vara kul det med u o för sej.) Men idag vart en bra dag, för jag hade inte en massa förväntningar som resulterar i besvikelse, jag levde dock icke heller efter snabba impulser.
Vänta, jag skrev att jag inte reflekterade speciellt mycket... vad gör jag inte ovan? Haha. *Minimalt för å vara mej...!

Jag borde snart gå och lägga mej, o kanske känna lite sug efter att faktiskt vakna upp till en ny dag; nya tag. Vad tisdagen nu kan tänka erbjuda? Kör träffa Laura (<3) mer religion och teater ooo långhål på fm vilket passar mej morgontrötta människa mycket väl. Nu ska jag fortsätta stirra på jack sparrow (måste bara; keeeira knighley! Hur snygg?? Min "girl-crush"- alla tider..!)

Godnatt! (Jag kan nog ta mej ur min cell jag med (?) En vacker dag...
/jennyLekman

Hemgång ifrån bongo med gooa+ picknick med Alice. Ljuspunkter i sep.

Likes

Comments

Thomas. Thomas Stenström. Han gör det så bra. Glömmer för en stund, det som tynger. För att det kan kännas så mycket lättare med bara hans musik i öronen är rätt fantaStisahhkt.
Ha, sicken hyllning detta blev då. Men jag ville egentliga skriva mest för att; vet någon ifall man hur/vart kan få tag på biljetter till Stenströms spelning i Göteborg den 7 dec. Jag och Liza har nämligen spånat om att ta oss dit. December, stenström, jul i luften och för o inte nämna Gbg <33 vore inte helt fel må jag säga...!

Låten "springer om er", "vårt paradis" "slå mig het i ansikten" kan nog ändå vara hans bästa enligt maj. Slå mej hårt i ansiktet så får jag känns att jag leveeer, den har nog nästan alla hört? Sommaren var 2014, så mycket nytt som väntades oss. Gymnasiet, vänner, la vida... synd bara att det oftast är förväntningar som krossar, vilket dock inte gymnasiet gjorde för mej- till en början. Gymnasiet var min tid (tänkte jag.) Men ändå hade jag la en slags oro, en oro för att det var lite föör bra. Jag mådde för bra, jag var så tacksam för så lite egentligen. Oh shajse, livet slog emot mej . Med ?

/jennyLekman

Likes

Comments

Liza. Henne bör en träffa oftare(!) Lördag med Liza som vart så bra!

Ångestlindrare? Ohjas. Fick en lång promenix med min gamla favvo-pod "dasha och Micahelas", o på tal om det så har jag och Liza bollat lite idéer...

Käk o shoppungpliiiingg;
Köpte en blå blus med dragkedja vilket gör det till en mer koft-liknande "skapelse". Dra på trissor sicka fina ord ett plagg ifrån Lindex fick här va :-) Investerade även i örhängen x 3. 3 helt olika men som kan förändra outfiten en hel del. Jag ska nog bli bättre på att publicera "new in"...
(Köpte ej byxorna dock!)

Ännu mer provhytts-picturas...

(Måste nästan visa denna stackars lilla varelse som jag hittade i diket påväg till Liza. Aj.)

Lite smått o gott utav mina latest dias där jag utgår ifrån mitt kameraalbum, för jag brukar smälla av en hel del bilder o någonstans är det la najs ifall dem hamnar :))

Godnatt! /jennyLekman

Likes

Comments

Torsdag med Elaine och hennes ubersöta hund(ar.) både och Elaine och dessa söta små djur mår man ju bra utav, så min torsdagskväll blev rätt bra..!! Och ifall någon har missat "Wahlgrens värld"; torsdagar 21.00. Ett nästintill måste enligt mej då jag upplever den familjen rätt genuin (mer genuintitet än Parnevik om man nu skall jämföra då jag uppfattar Wahlgrens disspyter som ärlighet. För det är ju faktiskt se en Svensson Svensson familj oftast ser ut. På riktigt.)

...Jobbade med demo-uppdrag i fredag. Jag demade nämligen alkoholfri öl, lite skevt med tanke på min "förkärlek" host, för öl, men rosé hade ju nästan vart farligt hihi. Jag testade kläder på monki som tydligen ska lägga ner? :(( Fredagskvällen blev en vild sådana, gick nämligen en promenix runt Munksjö med Laura ... ;)

Likes

Comments

Det går bara runt, runt och jag vet ej hur jag ska ta mej ur,

jag somnar på lektioner, lever på mina enorma sockerintag på kvällarna, sover några få timmar, lever med en skräck för att känna känslor, speciellt besvikelse och då tuggar kontra bakar jag igenom mina problem. Jag somnar och försöker glömma ångesten, för att nästa morgon dra på mej jeansen som inte längre går att knäppa över magen och bukspottskörteln värker liknande förra året då jag hamnade på ryhov pga hetsätning.
Jag är livrädd för att vara själv, jag är livrädd för att bli besviken när planer inte blir som planerade. Det kan räcka med att en kompis ställer in o jag hamnar i kylskåpet. För där finner jag tröst i den konstanta tomhet jag tampas med. Är det såhär livet ska vara checkar jag ut. Att leva under begär var inte så jag hade tänkt mej.
Besvikelse.

/jennyLekman

Ångest-bak n kjute sister+ Elaines hund som är <3

Likes

Comments

Saker och ting kommer att ordna sej, förr eller senare. Saker och ting kommer att bli lättare. Men det kommer att ta sin lilla tid. Allting är dock temporärt, men inte du. Din verklighet består. Eller?

Jag vet egentligen inte om det till största delen beror på andras ord eller ifall jag faktiskt kan se en rätt står förändring i psyket. (*se psyket..?) Liksom hur saker o ting faller på plats enklare. Problemlösning där lösningen väger tyngre än problemet. Där lösningen når mina sinnen snabbare än tyngden i problemet. Jag vet inte om det är summan utav kardemumman (hetsätningen kontra vikten) som har förändrar mitt sätt att se på saker o ting; min stress, både inre o yttre har förminskats. Om det är en sanning eller rent av enbart något jag intalet mej själv kanske inte spelar så stor roll egentligen. För huvudsaken är ju att om man mår bra, ja varför resonera kring vaaarför en mår som man mår om man ändå mår bra. Nöj det bara vid det faktum.
Eller vid det faktum att Ikea har börjar sälja jul-grejor!?

/jennyLekman

Dos selfiees.

Likes

Comments