Jag har en himla massa täcken, men trots det kan det vara svårt att hitta täcken som passar perfekt. De vanligaste problemen är att de är för stora i bogen och att täcket viker sig vid knäppningen.

Det senare problemet har jag hittat en liten lösning på. Dock använder jag det bara på täcken som jag inte är så rädd om.

Jag gör helt enkelt ett litet hål på varje sida ovanför knäppningen och sätter en kabinkrok som håller ihop dem. Fungerar utmärkt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag haft visning av Titus för en jättetrevlig tjej. Visningen gick helt enligt plan förutom att jag lyckades ramla av 😂🙈😜 första gången inför en spekulant (iaf vad jag minns)

Jag skulle visa lite hoppning...
Anebyortens RK har en av de finaste hinderparker jag sett på lokal/regional nivå, den hade med god marginal även stått sig på nationell nivå.
Just nu står ett av sponsorhindren framme på banan där vi hoppar.
Det är en ca 60cm hög "planka" med företagsnamn på.
Titus har hoppat den ett tidigare hopp-pass och hoppade då på första försöket (först i trav) efter att ha fått titta lite på den först.  Sedan hoppade han även i galopp utan problem.

Idag skulle vi visa hur duktigt han hoppade "titthindret", det gick hmm... sådär 😂😂
Vi gick fram och kikade på det och sedan glömde jag allt vad jag lär mina elever: ta hellre en gång i trav med en oerfaren häst....
Jag red alltså glad i hågen mot hindret direkt i galopp. När vi hade något litet galoppsprång kvar så blev stackars Titus alldeles överrumplad och hoppade åt sidan och jag gjorde ett besök på marken snabbare än jag hann säga "hoppla" 😜🙈 eftersom han verkligen inte brukar göra så, så kan man väl minst sagt säga att jag inte var beredd...

Då har man ju två alternativ att välja på:
* att borsta av sig, konstatera att sådant händer med hästar. Men också riskera att sända vibbar till spekulanten att det här är vardag med den här hästen.
*eller dra den klyschiga kommentaren "så här brukar han iiinte göra". Den känns ju inte helt bra i munnen hur sann den än är 🙈😂

Nästa gång var han förstås lite spak efter att ha tappat ryttaren för första gången vid hindret men sedan hoppade han duktigt flera gånger om ❤️

Jösses, mycket ska man vara med om!!
Efter visningen gick jag och Hilma hem och bäddade ner hela familjen i soffan och tittade på klassikern E. T. ❤️ Precis lika bra som jag minns den trots att den har 35(!!)år på nacken 😍

Min ljumske fick en liten törn när jag kontrollerade sviken i fiberunderlaget, men det som oroar mig mer är att jag har lite lätt feber och "jag håller på att bli sjuk" känsla... Jag har verkligen inte tid att vara sjuk 👎

Likes

Comments

Det där med manar är en stor grej för mig ;)

Jag har aldrig klippt en man (utom stubbman) och kommer nog aldrig göra. Visst kan det vara fint på vissa hästar men en välryckt man tilltalar mig så mycket mer!

Nu är jag tack o lov tillräckligt gammal för att förstå att människor har olika smak och hänger inte upp mig på vilka frisyrer andra hästägare väljer att ha på sina hästar 😜

En som haft andra önskemål än mina är Farrens ägare Sofia. Och jag har full förståelse för att man vill ha lång man på sin arab!
Men hör och häpna: Sofia önskade sig, som hon kallade det, dressyrhästman på Farren.

Till saken hör att för ett gäng år sedan tipsade Sofia mig om en ponny som var till salu (Ally för er som minns henne). Ally hade låååång tjock man och Sofia tyckte jag var riktigt knasig som kortade upp den ;)

Men nu har även Sofia fått en häst med ryckt man 🐴👍😊

Vad tycker ni var snyggast??

Före:

Eller efter:

Jag tycker solklart efter 😍 han fick så fin hals och ser mycket mer vuxen ut!

Nu hoppas jag bara att Sofia blir lika nöjd 🙈😜🐴

Likes

Comments

Farren har ju faktiskt inte fått en rättvis presentation! Så jag bad hans ägare och uppfödare Sofia åtgärda detta :)
Nedan kommer hennes härliga text om Farren 😍

Elhfariys, f 2014, e. Barett ox u. Lillyanne ox ue. Zulak ox

Farren (även kallad Farfar *fniss*) är det överraskande resultatet av att distans- och galoppmeriterade arabhingsten Barett också visade sig ha ypperlig talang för hoppning. Han hoppade helt sonika ur sin hage med hingststaketshöjd (!) och uppvaktade prinsessan Lillyanne när tiden var inne, om man säger så.. När sedan Lilly samma år gick och blev bästa 5-åring i unghästfinalen i distansritt hade den önskvärda uppföljningen såklart varit att starta även unghästfinal för 6-åringar året därpå, men då kom det en annan vinst till oss istället – Elhfariys. Så fick han också sitt namn. Elhfariys är det arabiska ordet för vinnare (om än fritt stavat efter en lyssning på Google-translate).

Som hingstföl var han en riktig liten spjuver. Han kändes många gånger som ett omöjligt uppdrag – hingst och arab med överskottsenergi och han följde sin far i fotspåren genom att vid ett par tillfällen ta sig ur hagen (bara rakt igenom staketet liksom). Han lyckades även ta sig ur boxen (!!) om han lämnades ensam i stallet (säger måhända mer om våra boxar än om hästen, men ändå. Framåt liksom). En kastrering vid två års ålder slätade dock ut de flesta av mina nyfådda rynkor i pannan. Nu blev han istället rakt igenom snäll, positiv och förväntansfull. Han vill alltid vara med! Kommer först fram i hagen och undrar varje gång om det är hans tur att få jobba när man hämtar någon av de andra. Därför har jag också kunnat göra grundarbetet fram till uppsittning själv. Inget är egentligen svårt med Farren men för att få en effektiv inridning vände jag mig ändå till Jenny. Har fullt förtroende för hennes metoder och fantastiska hand med hästarna. Har tränat för Jenny i flera år och genom  coachning av Jenny red jag in Lillyanne för ett par år sedan.

Det är fantastiskt roligt att få följa hans framsteg genom bloggen och det ska bli MYCKET spännande att hämta honom framöver. Vad han blir för något i framtiden får vi se. Distans känns ju som en självklarhet med de linjer han har och det är en mycket häftig sport. Går dessutom utmärkt att kombinera med den ack så viktiga dressyrträningen och kanske är Farren den häst som möjliggör mitt mål att våga mig ut på någon liten dressyrtävling framöver. Vinnare är han ju oavsett och för alltid hur som helst!

Likes

Comments

Idag har Farren trava med ryttare för andra gången i sitt liv 😃mycket duktig!! Nu förstod han att det gick att springa fast någon skumpade omkring där uppe 😉

De närmsta två veckorna kommer han troligen göra de största framstegen någonsin som ridhäst. Hur häftigt är det inte att få vara med på det?? Och vilken bra tajming att jag har Hilda med som kan filma åt mig den här veckan! Spana in instagram vet ja ;) jks_hast

Likes

Comments

Igår hade jag 6st träningar och idag väntar 13st andra elever. Kommer bli en minst sagt fullspäckad dag, men rolig!!

Igår kväll och i morse blev jag sådär fullständigt bortskämd av min fina, fina vän Majsan ❤️ jag trivs bra med mitt "nya" liv i Småland men Majsan är en av anledningarna till att jag ibland kan längta "hem". Var så mysigt att få sitta och prata vid maten och sedan gosa ner sig i soffan 😍 Hon vet till och med hur jag vill ha mitt frukostté 😘

Världens bästa Majsan ❤️

Nu ska jag förbereda mig för dagens första pass. Hoppas att ni får en fin söndag!!

Likes

Comments

Farrens inridning fortsätter enligt plan även fast det kommit lite i skymundan av de andra stora nyheterna :)

Jag har slutat helt att hänga på honom eftersom det blir lite för mycket snedbelastning för en nätt liten arabkille. Så nu sitter jag upp direkt (skönt med väl förberedda hästar!)

Igår "förberedde" jag för trav genom att öka skritten ordentligt. Det var nära att det blev några travsteg så han kommer vara redo på måndag eller tisdag för trav, beroende på hur han känns efter helgvilan.

Så Farren får ytterligare ett VG efter andra veckan. I det här stadiet brukar det bli snabb utveckling så nästa vecka blir riktigt spännande!! :)

Likes

Comments

Lever fortfarande kvar i glädjeruset från igår!! Häftigt känsla!! Tack alla ni helt underbara som gratulerat på olika sätt ❤️ och än en gång mitt varmaste tack till Jarls AB!! ( www.jarls.eu )

Har varit iväg nu på morgonen och fixat stallet.
Har en härlig helg framför mig där jag ska träffa 19 träningssugna elever i Töreboda. Och dessutom ska jag få tillbringa kvällen med en av de absolut viktigaste personerna i mitt liv: Majsan.

Det är ju superhärligt, men det finns en liten baksida: jag måste lämna över ansvaret till andra för mina hästar.
Jag blir borta från kl 11 idag till kl 20 imorgon. Det innebär att jag behöver få hjälp 4 pass (insläpp, kväll, morgon, insläpp).
Det är ju inte så att jag på något sätt tycker att mina stallkamrater är inkompetenta. Absolut inte!!
Men jag är van att göra allt själv. Jag ser direkt vid utsläppet om hästen druckit dåligt eller om boxen inte ser ut som vanligt.
Så snart jag klivit in i stallet så känner jag på lukten om någon häst verkar ha problem med magen. Jag registrerar en tappsko per omgående när jag leder in en häst, trots leriga fötter eftersom jag märker att den är lite, lite försiktigare något steg på gruset.

Ja ni fattar grejen....

När jag väl åkt brukar jag oftast kunna släppa det, för då ger jag mina elever mitt fulla fokus, det är alltid värst innan.

Känner ni igen er??
Det jag har svårast för att leja bort är mockningen. Att mocka en box åt en häst säger så mycket om hur hästen trivs och mår. Så mockningen tar jag på söndag kväll när jag kommit hem ;)

Likes

Comments

När tårarna sprutar en lite gråmulen dag i ett ridhus i Aneby fredagen den 13 oktober så kan man lätt tro att det hänt något förfärligt!

Men vet ni vad??!! Jag gråter av ren och skär lycka!! Ren och skär glädje över vilka fantastiska människor det finns i mitt liv!!
Det är en obeskrivlig känsla att kunna skriva:

JARLS AB går in som sponsor för att jag ska kunna behålla Pedro!! ❤️🐴😄

Förstår ni lyckan?? Förstår ni energikicken??

Så alla ni som läser detta och tycker att det är helt fantastisk att det här företaget kan hjälpa mig: se till att dela det här inlägget så Jarls AB får all den positiva uppmärksamhet som de förtjänar!!

Ni hittar Jarls AB på www.jarls.eu

Det här kommer även gynna er elever eftersom jag pga detta kan underhålla min egen ridning, träna för bra tränare och på så sätt underhålla och utveckla mina kunskaper!!

Likes

Comments

Ni vet när man egentligen är tvingad till något men man inte alls vill....

Många av er har frågat om Pedro. Om han ska bli kvar.

Pedro kom till mig tidig sommar 2016. Han var inte riden och det var en resa att få honom ridbar. Han skulle ridas in och sedan säljas.

I samma veva uppdagades det varför inte Julius fungerade som han borde.
Det var en stor sorg och jag var ledsen för Julius skull, så klart! Men jag var också ledsen över att jag inte skulle ha en häst att kunna träna och tävla på.

Pedro när jag hämtade honom

Pedro behövde fortsatt utbildning innan försäljning så jag red på och fortsatte sätta mål. Efter att han gjort "det här" ska han säljas, när det målet var uppnått så satte jag ett nytt för att ge mig själv en ursäkt att behålla.

När Julius togs bort så bestämde jag mig för att lägga försäljningsplanerna lite på hyllan.
Jag och Pedro började tävla och träna för tränare. Sååå roligt!!

Den bittra sanningen är dock att jag egentligen inte har råd med en egen "lyxhäst". Vi har bara 4st platser i vårt stall och att två av platserna då upptas av egna hästar som bara kostar pengar är inte alls ekonomiskt i längden. Och som ni förstår så kommer jag inte kompromissa med häst till Hilma.

Sedan finns det den andra sidan av myntet. Pedro håller uppe min motivation och hjälper mig att behålla lite ridning. Jag är övertygad om att jag är en bättre tränare när jag själv rider för bra tränare. Och har man stallet fyllt med inridnings/utbildnings/försäljningshästar så är det allt annat än säkert att man har någon häst som är lämplig att träna för.
Båda mina tränare tar över 500kr/gång och det betalar jag gärna då det ger mig så mycket men jag vill inte gärna "lulla bort tiden" när jag tränar.

Pedro och jag har byggt upp ett ganska starkt band vid det här laget. Jag känner att han är trygg och nöjd med mig. Han är begränsad i sin kapacitet men jag känner att han ger mig mycket i min ridning.
Dessutom har tanken börjat gro om att han säkert vore en bra childrens-häst till Hilma om hon skulle vara intresserad av att rida sådana klasser om några år. Och jag kommer inte ha ekonomi till att köpa en färdig häst till henne då.

Så all vett och sans i mig säger att jag antingen måste sälja eller i alla fall låna ut honom på foder. Men jag skjuter hela tiden beslutet framför mig....

Så finns det en sponsor som vill sponsra ett ekipage på lätt-nivå så finns vi här!!

Fast vet ni vad? Varje gång ni går in här på bloggen så sponsrar ni mig! ;) Jag är faktiskt på god väg att få min första "blogg-lön" utbetald efter att jag får en minimal ersättning för varje besökare här :P

Nåväl, jag ska klura vidare, vända och vrida på slantarna och våndas ända till beslutet är taget :/
En dörr har öppnats lite lätt på glänt, vi får se om det kan leda till en lösning för Pedro. Just nu orkar jag inte vara drivande utan flyter med om dörren öppnas lite mer.

Pedro ❤️

Likes

Comments