Det finns möjlighet att göra praktik/APL/arbetsträna eller liknande här på JK's häst.

Du får se många av de delar som finns i hästbranschen och har stor möjlighet att lära dig mer och utveckla dina kunskaper. Jag utbildar både elever och hästar i hoppning och dressyr, håller lastträningar, tävlingsrider osv.

Jag har inga krav på förkunskaper, däremot är det viktigt att du är genuint intresserad, samt att du är införstådd med att arbete med hästar inte bara betyder ridning. Dock mockar man inte många boxar ;)

I vissa fall kan boende erbjudas.

Jag har lång erfarenhet av att vara handledare och har tagit emot elever från högstadie till och med eftergymnasial utbildning och från arbetsförmedlingen.

Välkommen att kontakta mig via facebook, telefon 0707/318006 eller mail hastartillsalu@hotmail.com

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Har glömt att berätta att jag skrittade ut på Kiara för första gången i fredags. Julia och Domino var med som moraliskt stöd ;) Den fyraåriga hästen lotsade den tioåriga väl :P Skönt för hästarna att få skritta ut med långa tyglar och bara skritta igenom kroppen. Kiara skötte sig riktigt bra!! Gick efter en stund både först och sist med öronen framåt.
Domino var som vanligt duktig. Det är ju hans grundläge ;)

Likes

Comments

Jag gillar rutiner. Det ger mig en bra struktur och tempo i arbetet. Om jag inte har en rutin för saker kan det både hända att jag inte får något gjort eller att jag känner att jag förlorar en massa tid i onödan för att jag gör saker och ting på ett (för mig) inte maximalt tidsbesparande sätt. Det där kan verkligen gå till överdrift ibland, att göra allt för att spara ett par sekunder här och var :P

Vad jag egentligen skulle komma till var att på tisdagarna får jag nog göra om ordinarie plan. Vanligtvis vill jag alltid göra klart allt vad gäller stall och foder innan jag börjar rida. Dels för att det är trevligare att arbeta i ett rent stall och dels för att om det händer ngt under dagen behöver jag iaf inte oroa mig för hur jag ska få stallet fixat.

Men på tisdagar är det ju hopptid under dagtid i ridhuset. Det är enda dagen det är det på dagtid så jag får verkligen försöka passa på! Så jag får nog passa på att hoppa medan Hilma är i skolan och sedan ta stallet medan hon grejar med Mona på eftermiddagarna. Det känns som bästa sättet att utnyttja tiden ;)

Idag har Domino jobbat med små cavalettibockar (och då märktes det att han är avlad för dressyr ;) ) och sedan har han hoppat oxer för första gången under ryttare och då glänste han verkligen till!! Kul!!
Han var egentligen duktig på bockarna också men hade lite jobbigt att hålla ordning på alla fyra ben på en gång ;)

Kiara fortsätter att imponera! Okomplicerad över cavalettibockarna och var relativt liksidig :D Härligt!!

Julius var spänd, styv och gav sig iväg. Men när vi var klara var han mjuk som smör och följde mig så mycket bättre. Han blev lite svettig idag ;)

Likes

Comments

Det är inte alltid lätt att variera och hitta bra övningar i små ridhus, men det är det här som hästarna ska få jobba med idag:

Alla på sin nivå såklart :) Först ut är Domino som håller på att hoppas in.

Likes

Comments

Kiara hon växer bara för varje dag!!
För det första stod hon duktigt på gången idag när jag gjorde iordning henne. Annars brukar hon stå bra efter att hon jobbat men trampa runt innan. Sedan när jag red fick jag för första gången komma till ridning ordentligt.

Som jag beskrivit tidigare så är hon tydligt oliksidig. Hon har svårast till höger.

Idag jobbade jag henne på stora åttvolten. Mitt fokus var att hon inte skulle trycka sig emot någon av skänklarna. I vänster varv kommer hon relativt enkelt runt skänkeln, här handlar det mest om att hon inte ska bli förböjd eller dala ut från spåret med bogarna.

I höger varv har hon svårare att länga ut och komma runt med vänstersidan och på så sätt följa högerhanden utan att tippa in mot högerskänkeln. Jag försöker att vara trygg men ändå tydlig med innerskänkeln och visa vägen med högerhanden.
Kiara är ganska duktig på drama ;) Hon berättar tydligt att hon tycker det här är svåååårt!! Det är då lätt att tro att man gör fel och då släppa "kraven" med skänkel och hand. På just den här typen av häst tycker jag att det är jätteviktigt att hitta en balans mellan tydlighet och mjukhet. Det är ingen idé att försöka brottas med henne men samtidigt släpper jag inte heller ramen när hon börjar konstra. Och DIREKT hon tänker minsta lilla rätt berömmer jag med rösten (att klappa i just det här läget kan ibland störa hästen mer än det gör nytta). Jag tar aldrig tag mer, gör en starkare skänkel eller "bestraffar" hästen i det här läget. Hästen måste kunna lita på mina hjälper. Det ska den alltid kunna göra men med just den här typen av häst i detta arbete är det väldig viktigt med fingertoppskänsla!

När hon kände att jag inte tvingade henne men ändå fortsatte be henne komma runt högerskänkeln blev hon så himla fin!! Hon ger en grymt härlig ridkänsla och hon är så otroligt uppmärksam när hon hamnar i balans. Goding deluxe!! :D

Likes

Comments

I lördags var jag och tävlade! :)
Det blev Falköping igen. Resultatmässigt var det inte så mycket att hurra för men andra saker var jag mer nöjd med! Återkommer till detta i ett eget inlägg tänkte jag :)

Igår var det byte av köksfläkt och kalas för Hilma som stod på schemat så det blev inte så väldigt mycket häst. Stallfix på morgonen, fodring på dagen och insläpp. Dagar när man inte gör så mycket med hästarna är det ändå skönt att vara där ett par gånger och se så allt är ok! :)

Likes

Comments

När jag tog ut hästarna i morse så slogs jag av hur himla mycket Kiara har förändrat sitt beteende sedan hon kom.

Säljaren hade varit tydlig med att Kiara är flockbunden. Jag köpte henne osedd och känner att jag fick en väldigt bra beskrivning muntligt om hur hon är. När hon kom var hon VÄLDIGT angelägen att vara med dom andra hästarna och ha koll på vart dom var. Det är ju ofta så att den här typen av beteende förstärks vid en flytt.
Men nu är det en stor skillnad!! Tänkte särskilt på det i morse när jag (som vanligt) ledde ut henne först till hagen. Hon är hur lugn som helst när jag leder ut henne i hagen, ställer sig och äter sitt hö och gnäggar inte en enda gång medan jag hämtar nästa häst och hon står ensam ute. Så himla duktig och lugn!! <3 och när jag tänker efter så har det ju faktiskt varit såhär ett tag. Härligt för henne att hon landat så bra mentalt :)

Likes

Comments

* Fixa morgon i stall
* Äta frukost
*Motionera Mona och Julius
*Motionera Kiara
*Mocka, fixa vatten, packa hö, fixa foder
*Motionera Domino
*Packa grejer till kvällsjobb
* Tanka
*Köpa mat som går att äta i farten
*Börja jobba på ridskolan
*Ha två privatlektioner (duktiga!!)
*Kontorsjobb ridskolan
*Hålla en ridskolelektion (duktiga!!)
*Administration
*Rida lektionshäst 1
*Rida lektionshäst 2
*Administration
*Kvällsmocka hemma och se så hästarna är ok

*Handsfree i större delen av dagen, 10-talet jobbrelaterade samtal
*Svara på 8 jobbmail under dagen
* Svara på 5 jobbrelaterade sms
* Svara på 7 jobbrelaterade pm på fb

Vart tog min bloggtid vägen!!!???

Jaja, vi hade ju nyss semester ;)

Likes

Comments

Så till ytterligare en stor nyhet!! :)
Jag och Frida har ett samarbete kring en häst till!! :D

Nämligen Jakarta! En connemara efter Hohnhorst Jeremy som ni kan läsa mer om här: http://www.cpv-ev.com/?page_id=442
och Fredriksmindes Hazy Chance : http://hagens-stuteri.se/frederiksmindehazychance.html
ingen dålig stam alltså!! :D

Jakarta är fem år och d-ponny. Han kommer stå hos Frida för utbildning och så småningom försäljning. Känns som en väldigt trevlig ponny med stor framtida potential!

Tack Marcus och Ingela för det stora förtroendet när ni sålde Jakarta! Jag förstår hur mycket ni tycker om honom och tror på honom, det gör vi också!!

Likes

Comments

Efter uppsläpp, vatten till hagarna osv i morse så styrde jag bilen mot Frida. Jag fick se henne jobba med Florian en sista gång innan han skulle åka hem till uppfödaren för att vila. Han skötte sig fint! :) Även jag satt upp och skrittade några meter bara för att känna att han inte tyckte att min längd och större tyngd skulle skrämma honom. Men det var inga tendenser till det :)

Visst är han söt! :)

Sedan blev det åka hem och fixa stallet. Julia hade varit gullig och mockat, tack!! :)

Julius fick skritta ut i skogen och Mona fick följa med som handhäst. Hon gillar verkligen att få komma ut i skogen <3

Även Domino fick skritta i skogen och Kiara fick jobba en stund på lina. Nu har jag varit hemma en kort stund och ska sedan tillbaka och släppa in dem. Sen är det klart för kvällen. Iaf i stallet ;)

Likes

Comments