Igår var vi på pay and jump i Bankeryd. Hilma startade Mona två klasser. Första klassen var den bästa Hilma ridit. Jättebra tempo och kanonfina vägar!! I nästa klass var Mona lite busig och sökte utgången, rusade på lite och var även lite svårstyrd. Hilma kämpade på jättebra!! På framhoppningen var Mona väldigt seg och inne på banan var hon på gränsen till stark men det är ju precis det som är så nyttigt att lära sig direkt från start. Att så här är det, man får jobba för att få framsteg och det är det som är så roligt!!

Innan vi åkte på morgonen så hade jag haft kontakt med en tjej om en c-ponny. Eftersom Bankeryd var "åt rätt håll" så bestämde vi oss för att ta med Mona och transporten direkt dit för att titta på ponnyn. Men när vi kom dit så var den betydligt mindre än vad hon sagt (tack och lov att jag hade med mätstickan) och jag hade dessutom en känsla av att den hade lite eksem. Om man bortser från det så var det en väldigt rar ponny och jag gillade den verkligen.
Det var inte så roligt att sätta sig i bilen och rulla hem utan ny ponny.

Då gjorde jag en rövare och ringde Anne på stuteri Jäboruder. Vi var välkomna (det var ju nästan på vägen hem ;) ) Och innan jag visste ordet av var vi ägare till Fergie af Jäboruder 😍

Hon är 5 år och inte inriden, så nu har Hilma fått sitt första projekt ;)
Fergie är döpt efter prinsessan, Hilma tycker Fergie är svårt att säga så hon kallar henne prinsessan. Hon är en livmoderimport på ca en meter. Vi stod i en hage med 11st svarta ston (lästes med chip läsare för att hålla isär dem) och pekade ut den vi ville köpa bland de som var till salu ;)
Vi fick erbjudande om att köpa en som var ännu vackrare för ögat men Anne ansåg att denna var mer stabil. Kanske köper vi henne när Fergie är inriden och såld om Hilma tyckte att det var roligt att få rida in ponnys (och hon fortfarande är kvar).

Så så kan det gå om man är lite impulsiv 🙈
Imorgon åker jag och Pedro på kurs. Hoppas kunna blogga en del från det om ni är intresserade!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hilma och Mona hade pay and jump på schemat idag :)
Först var Mona lite seg men sedan fick Hilma igång henne riktigt bra. Först var det 30cm. Både Hilma och Mona var jätteduktiga hinder 1-5. Sedan visade Mona sin ponnysida ;) tog fart mot utgången och stannade upp precis innan 🙈 Men Hilma lyckades sitta kvar och kunde fortsätta banan.

Nöjd tjej med sin nya kavaj och tävlingsskjorta ❤️

I nästa klass, 40cm, ställde jag mig strategiskt vid utgången 😉 Mona gjorde även denna gång ett halvhjärtat försök men det räckte att Hilma var bestämd och att jag smackade lite så gick det relativt smärtfritt förbi.
Så duktiga!! 😍

Så nöjda 😘

Det jag är allra mest stolt över är att Hilma är så duktig med allt runt omkring. Hon bär, leder, borstar, packar osv med glädje. Hon gick säkert 30-40min med Mona för att skritta henne torr efter badet idag. Inte en tvekan utan skrittade på tills jag sa att det räcker. Vad är framgångar och tävling om man inte är beredd eller intresserad av att ta hand om sin ponny? Ingenting skulle jag säga!

Rosetterna MÅSTE ju hängas upp i backspegeln!! ;)

Likes

Comments

Kiara hade riktig frustfest när hon jobbade på linan idag. Det var precis vad hon behövde, så på så vis var det perfekt att hon "slapp" visning idag. Hilma ska på äventyr med Mona imorgon så hon red ett lättare pass under tiden.

Suddiga men söta ❤️

Ori har en vecka utan ryttare. Idag tränade vi på att gå i vatten. Han var rätt skeptisk först men sen var han jätteduktig!! Nu kan vi kalla honom fälttävlanshäst 😉 han är egentligen rätt orädd när han förstått! Växer hela tiden med uppgiften och mognar i snabb takt.

Likes

Comments

I det här yrket finns det inte alltid så tydliga helger. I alla fall inte när hästarna fortfarande står på stall. Men lördagar är ändå en av mina favoriter! :)
Lördag med Lisa förgyller stallarbetet, ring så spelar vi gör resan till eleverna/tävlingen eller den efterlängtade förmiddagen hemma ännu mysigare.

Idag är det en riktigt lyxig förmiddag. Hästarna står ute och mumsar sitt hö sedan en timme tillbaka, stallet är klart och jag har hunnit hem och krupit ner i sängen igen.
Egentligen skulle jag haft en visning på Kiara vid lunchtid men eftersom Kiara igår träffade en människa som hon trivdes sååå bra med (och vice versa) så blir det ingen visning idag, Kiara är nämligen tvingad ❤️

Så nu ska jag njuta av lite ledig tid. Underbart!!

Visst ser dom nöjda ut? :) Ori och Pedro delar gärna samma frukostbricka ❤️

Likes

Comments

Jag är väldigt effektiviseringsorienterad i stallet. Det krävs om allt ska hinnas med men jag tror att det är bra att stanna upp någon minut då och då också. Så det är precis vad jag gjort nu.
För ett tag sedan gjorde jag en fikaplats i stallet, supermysigt!!

Nu är allt gjort i stallet, Hilma fick frukost och kom iväg till skolan, så nu är det "det roliga" kvar: att jobba hästarna 😊 imorgon ska jag och Pedro iväg på ett litet äventyr så han ska trimmas igenom, Ori ska fortsätta träna trav med ryttare och Kiara ska göra ett pass på töm.

Ikväll är det träningar med 4st elever varav Hilma är en av dem.
Vi red ut igår och Mona var riktigt pigg men nu tycker inte Hilma att det är otäckt utan bara skrattar och tycker att det är roligt 😍

Det är enkelt och inte så mycket glamour, men det duger utmärkt till mig!! :)

Likes

Comments

Ori är en vaken liten kille, inte dum på något sätt men ser ibland saker som inte vi tvåbenta ser. Men han landar mer och mer, man märker dessutom att han mår väldigt gott av att få jobba och ha en uppgift :)

I fredags tog vi de första små försiktiga travstegen. Sedan har han fått vila över helgen. Idag var det dags för jobb igen och han hade verkligen klaffat vad jag menade när jag sa "traaaava". Inga långa bitar idag heller men just detta att han så tydligt förstått vad han skulle göra när jag bad om trav. Han är verkligen en smart liten häst!! ❤

Likes

Comments

Det slår nästan aldrig fel; på våren kommer då och då den där helt underbara känslan av att man vill organisera, strukturera, sortera och städa 😍

När jag är i stallet så går det ofta i 120 knyck och det blir lätt rörigt bland smågrejerna. Men så idag kom lusten!! Så nu har jag grejat med det i en dryg timme. Underbart!! Det ger ju dessutom ordentligt med energi efteråt! En härlig början på veckan! :)

Mitt stall är spartanskt men har blivit väldigt mysigt!

Likes

Comments

Igår byttes Odd mot Ori. Goa Odd klarade galant att skritta, trava och galoppera i båda varv och känna sig trygg med ryttare på ryggen så nu var det dags att åka hem.

Istället står nu Ori i hagen, en fyraårig, söt, brun valack med en härlig uppsyn! Jag ska bekanta mig med honom i några dagar så får vi se vad som blir planen sedan :) Ori är inte riden så det blir jobb från marken till att börja med.
För er som är nyfikna på stammen så är den här:

Ori fick nu på morgonen gå ut med Pedro. De har i natt fått stå i boxarna bredvid varandra och fått bekanta sig lite och det gick fint. Då är det sällan några problem att släppa ihop dem sedan, iaf inte när man ska släppa ihop med Pedro 😉

Likes

Comments

Godmorgon!

I vanliga fall brukar jag göra det mesta i stallet och sedan åka hem och fixa frukost  (och ha morgonmys med Hilma) men den här veckan är Hilma ledig, så då är hon hos sin pappa. Idag kommer dessutom hovslagaren nu på morgonen så då fick det bli lite frukost i bilen :) Tack och lov för bränslevärmare!! ;)

Igår dansade Kiara igenom besiktning, hon har ju vilat med Julius och det kändes skönt att veta att allt är ok innan hon sätts igång igen. Och det var hon verkligen, superfräsch!! 😃

Var även på min första hoppträning på år och dar igår 😜 Jättebra att få komma iväg i grupp och få miljöträning!

Idag är det en fullsmockad dag med en hel del spännande på schemat! Hoppas att jag får tid till att återkomma om det! :)

Likes

Comments

Det är vardagslyx

* när slangen som går ut till hagarna tinat så man slipper bära vatten.

* när man har fyra hästar som dricker bra så man slipper tänka på att de riskerar kolik pga att de inte dricker ordentligt. Ett av de värsta "problemen" jag vet med hästar som inte dricker bra....

* med lättskalade ägg ;)

* när man kan börja drömma om att kunna rida ett vettigt pass i utepaddocken inom rimlig tid.

* när man finner fin inspiration även en trist, grå januarionsdag.

Likes

Comments