Jag är så arg, måste få ur mig detta och vill ha tröstande respons. Har träffat på olika personer som har helt skev bild på psykgrejer! Dessa personer har gemensamt att de tidigare har provat flera droger, och anser nu att piller av alla slag är fel.

Asså har du ingen psykos  (exempel) så får du ingen annan verkan än biverkningar som en zombie om du provar antipsykotisk medicin. (Med undantag mot typ Benzo och vissa andra mediciner som funkar som droger.) För du har inte det behovet av den medicinen. Exempel: om du är mätt och börjar äta massa mat så händer inget annat än att du får ont i magen möjligtvis, men är du hungrig så har du ett behov av mat och får "tillfredställelse" av det. Samma sak med medicin, har du inget problem så får du ingen hjälp av det. Att hålla på och mixtra och självmedicinera är jättefarligt!

det finns inga lyckopiller (utom möjligtvis viss knark kanske, ingen aning) utan psykmedicin rättar bara till om något är fel.

Många säger att dom har mått riktigt dåligt, men att må dåligt är relativt. Har du aldrig mått jättedåligt, så tror du att du mår dåligt, eftersom du inte har något perspektiv på det. Exempel: mina första depressioner kändes förjävliga, men det blir hela tiden värre, så när jag det tillbaka på depressionen jag hade som 14 åring så var det ingenting mot depressionen jag hade som 20 åring. Men jag hade inget perspekti då, för jag visste inte hur det var att må dåligt. Alltså, som exempelvis min farmor. Hon pratar om att hon mådde så dåligt 2009, men den tiden kunde jag se på henne att hon inte var djupt deprimerad, men för henne var det djupt, eftersom hon aldrig hade mått sämre innan.

Många har uppfattningen att psykisk ohälsa beror på att en har gått igenom något tragiskt! Självklart kan det vara så i många fall, men det behöver inte vara så. Läs på om stress/sårbarhet modellen. Det är en psykologigrej som förklarar varför vissa blir sjuka. Ärftlig sårbarhet/sjukdomsgener, jobbiga situationer som trauman och stress. Hur mycket som krävs för att utlösa psykisk ohälsa är olika för olika personer. Beroende på personens känslighet.

Personen jag pratade med senast trodde inte på psykisk sjukdom, utan sa att det är en del av ens personlighet och bygger på trauman. Han tvingade mig säga vad jag har varit med om, och det var svårt då jag inte har varit med om nån skit. Kände mig frustrerad, pressad och arg av honom. Han sa att man ska vara stark.

Jag kan inte vara stark i den bemärkelsen, min hjärna fungerar inte som den ska utan medicin. Jag kände mig pressad att berätta om min tid på psyket. Det är så tungt och jobbigt när folk lägger mitt beteende på min personlighet för jag FUNKAR verkligen inte i sociala situationer utan medicin. Jag känner mig hatad, jag får massa skit, ja kan inte prata ens. Jag hatar alla mina sjuka sidor, då folk "skräms" av mig, ryggar undan och tycker att jag är konstig. INGET av detta behöver jag tänka på när jag är medicinerad. Och jag är stolt över min personlighet och glad för att vara jag då

Att stå ut med det är inte tänkbart. Sjukdomen blir dessutom värre och värre och hjärnan kan bli helt förstörd, så om du på allvar får diagnosen bipolär typ ett så kommer läkarna inte tillåta dig gå omedicinerad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Brorsan fyller 23 imorgon! Och han bekände att han har haft åldersnoja varje år sen han var typ 17 haha.

Likes

Comments

Jag tycker att inredningstrenderna som är just nu är så grymt fina!

Var inne på Granits butik på Vallgatan i Göteborg och kollade på fårskinn från Island. Dessa får har genom åren "utvecklat" tjockare päls på grund av kylan, och pälsarna är helt ljuvliga!

de har även gjutna blomkrukor i betong som är så grymt snygga! Och korgar i "bambu"liknande material.

Jag älskar att blanda grova naturmaterial med "vackrare" detaljer.

Var även inne på Zara Home och förälskade mig i massa saker! Och snacka om att de har fina ljus där! Fotoramar, tvålpumpar, tallrikar mm helt underbart

Jag önskar att jag hade ekonomin att blanda dyrt och billigt! Har fått ett jättefint kuddfodral och en ask från Norrgavel som jag kan skryta med i alla fall ;). Tycker faktiskt att Ikea har bäst textilier och lampor och Mio har mycket snyggt!

Gillar även att blanda "svenskt" med exotiska detaljer.. liknande detta otroligt vackra instagramkonto. Jag är absolut inte lika talangfull som denna kvinna, hon är i en helt egen klass! Men det ger en fingervisning om vad jag gillar ^^.
https://www.instagram.com/decoricasa/

Likes

Comments

Little Jinder konsert på Liseberg med Filip

Vi åkte Lisebergbanan och Jukebox oxå!

Likes

Comments

Idag har jag och pappa rivit altanen :). Det ska bli kul att få vara med och snickra när vi ska bygga en ny!

Likes

Comments

Ibland ser jag upp till folk som har levt ut sina intressen, och utbildat sig inom dem. Jag ser deras kunskap och undrar vad jag har gjort av min tid och varför jag inte har en examen inom något spännande.

Men sen när jag hör att de jobbar som städare eller kanske kafé personal. Så känner jag mig lugn och trygg i att jag har gjort rätt val.

Sen får jag trösta mig med att jag har levt och vuxit precis lika mycket som dem, bara på ett annat sätt. Mina livserfarenheter är unika, och jag kommer ha glädje av dem! Dessutom tror jag att jag har mycket kul och glädjande att se fram emot ^^. Jag klarade det jobbiga, så jag är starkare vid nästa livskris som kommer, om det kommer någon mer. :)


Förövrigt blir jag inspirerad av att träffa vänner som lever fullt ut. Med allt. Barn, förhållanden, utbildning, jobb, drömmar.

Likes

Comments

hah! se vilket fint ord som dök upp i rubriken. Ambivalens, typ det svåraste ordet jag kan.

Jag vankar av och an inombords men framstår lugn på utsidan, av detta dilemma: vad ska jag göra av mitt liv, och hur ska jag hitta motivation.

Alltså, innan kom motivationen av sig själv. Jag gick teater på gymnasiet, och jag ville bara bli så bra på att uttrycka mig som möjligt, och växa kreativt. Att få bra betyg kändes essential och jag hade därmed motivationen till att sköta skolan, vara förberedd och inte skolka för mycket.

Sen kom livskrisen. Jag tror fan att en av de värsta händelserna jag kommer genomleva har redan skett. Och jag har klarat mig.

Ska jag bli undersköterska eller ska jag fortsätta vara sjukskriven? min sjukskrivning går ut i mars 2019.
pros and cons
kommer kunna flytta hemifrån, kommer kunna känna att jag gör något meningsfullt. Men är sjukhusvärlden verkligen vad jag vill? och vad hände med gnistan och drömmen som gav mig motivation? Ska jag inte använda min ambitiösa sida för att satsa på en dröm? Varför ska jag nöja mig, när jag har potential?

Likes

Comments

Hey

Dejtingdjungeln är verkligen galen och oberäknelig som djungeln, minst sagt.

Skaffade Tinder, gick på dejt dagen efter. Han ville bara ligga. Blev varnad för "fuckboys" av Sabina och hon har nog rätt. Sen träffade jag "O" den sötaste och trevligaste man kan tänka typ, och hux flux slutade han skriva utan att ge mig svar på varför.. hm


Jo appropå killar.... i lördags var jag hos Emma i Borås, och när vi gick längst en trottoar ska, enligt henne, nån kille glott på oss med vidöppen mun från sin bil, som att han aldrig sett tjejer förut haha. Jag missade detta helt, men fick det berättat.

Ha en supermysig fortsatt kväll

och ät gärna något gott ;)

Cheers

Likes

Comments

Hej vänner!

Ny blogg. Mamma och pappa är i Polen på semester, så jag och brorsan lever på stekt ägg, äggröra, äggnudlar och omelett.

Jag har typ inte ätit något idag. Träffade läkaren och sänkte medicinen förra torsdagen, och sen dess har jag inte haft matlust. Åt typ 5 mackor till frukost, ett paket nudlar och en stor chokladkaka, Marabou mintkrokant, till middag. Nu när jag kom hem åt jag några ägg. And thats it. Och igår åt jag lika lite, och lika onyttigt ;).

Tror minsann att jag kommer tappa vikt, trots mitt onyttiga leverne.

Ha de fint

Förresten jag har upptäckt en grym sång: "Pretty Girl" av Maggie Lindemann.

Likes

Comments