Header

Igår var min man ledig, han jobbar ca 12-14 timmars pass ca 4 dagar i veckan och fördelen är ju att han är ledig hela dagar istället. Så igår hade jag häst och piff dag. Hi hi.
Massa blev tömkörd, Mini longerades, Hedda och Penny borstades och fick lite NH träning och lilla Trölli fick en promenad med några min ridning oxå vilket gick super.
Bytte gardiner i matrummet och slet ut matbord och stolar till ladan för lite ny vit färg. Kommer att bli sååååå fint. Har även fått tag på kökssoffa och kommit på vd jag skall göra med mitt stora (fula) bruna skåp. Blir nog skit snyggt när jag är färdig.
Har även bokat in mig på en Trail träning den 5:e november med Massa. Håller tummarna att de fortsätter ha träningarna på jämna helger så jag kan fortsätta att vara med.
Idag skall Massa trimmas på åkern, lasttränas och kanske klippas lite med. Trölli och Hedda ska få göra samma sak som igår. Mini och Penny har medryttare idag och matsalsmöblerna skall målas klart.

//Tjingeling

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag hade jag tänkt hinna handla lite och sedan hinna med att motionera minst 3 st hästar innan jobbet. Men det gick inte så bra. När jag var å handlade ringde de från dagis. Bara att åka och hämta en liten tjej som kräkts. Suck! Hon är pigg nu så jag tror nog inte att det är influensa utan kanske att det varit mycket i helgen och så sov hon lite oroligt inatt. När vi kom hem efter att jag hämtat henne så sov hon lite mer än en timme i alla fall.

Jag han i alla fall nästan med att handla det jag skulle. Köpt ett gäng cykelkorgar som jag nu sorterat ner våra vantar, mössor mm i. Ska sätta upp en rundstav åvan badrumsdörren i hallen så de kan hänga där och vi kanske får lite ordning i hallen. Rundstav och fästen han jag inte köpa, så om inte mannen hinner det ikväll så gör jag det imorgon.

Har fått för mig att jag vill ha guld detaljer/prydnader i matrummet nu, hittade två billiga och snygga ljuslyktor på DollarStore som jag köpte och sedan har jag spraymålat några små krukor osv i guld. Blir nog snyggt till de nya gardinerna sedan. Hi hi.

När mamma var nere under helgen så lagade hon min symaskin med. (AS BRA.) Så nu skall jag leta lite tyg tänkte jag och sy lite julgardiner osv.
Har lyckats få i dottern lite gröt å yoggi nu utan problem och ska gosa ner mig i soffan med båda barnen ett tag innan jag skall sätta fart med kvällsmaten.

Stall tid får det bli sent när gubben är hemma. Imorgon är han i alla fall ledig så då hinner jag med ett par hästar. Får se om Nina är frisk nu och rider Massa. Trölli ska i alla fall få en liten skogspromenad med mig på ryggen några min med, Mini och Penny skall longeras och Hedda ska få en promenad hon med.

//Tjingeling

Likes

Comments

Vi började dagen med att vinka av sonen till skolbussen och sedan lämna dottern på dagis. Hem en snabbis för att äta frukost och fixa lite hö påsar osv i stallet. Mamma satte även fast ljusslingan på kransen hon å Freja gjorde igår.
Straxt efter 10 så åkte vi in till Kalmar och han med en hel del innan jag lämnade henne på flygplatsen straxt innan kl 15. Började så klart med EKO och hittade en hel del där, har även noterat en del saker jag skall införskaffa i veckan därifrån. Ha ha
Efter det blev det smarrig rödspette lunch på IKEA och en snabb spring genom där. H&M, skopunkten, Kicks, Gina, Rusta, Jysk sprang vi igenom dem med innan vi tog en fika på citygross.
Hämtade dottern, hem å lagade mat. Så mycket mer än det har jag inte hunnit idag faktiskt. Faktiskt väldigt skönt att ta en "jag dag".
//Tjingeling

Likes

Comments

Värdet är inte det roligaste när regnet verkar ha kommit för att stanna och älgjakten är i full gång i skogarna. Imorgon är det äntligen fritt att ge sig ut igen förutom helg förmiddagarna då.
Har ändå lyckats hyfsat att hålla igång på åkern. Både ridning, longering och tömkörning har det blivit.
I fredags körde jag upp Massa till ridskolan så Nina fick rida henne på deras skolridningen. Nyttigt för dem båda. ☺

På kvällen åkte jag till flyget och hämtade mamma som är på besök över helgen.

Igår var vi till ridhuset med barnen och deras ponnyer. Helt ärligt var det nog jag som hade roligast. Ha ha. Efter det åkte vi å handlade lite. Mat, pumpa, fler fiskar till akvariet och en super fin stor tupp (prydnad) som nu står i ena fönster i matrummet.
På kvällen åkte jag o gubben in till Kalmar för lite mat och bio bara vi två. ❤ Är ju inte ofta *host host* som vi kommer iväg bara vi. Super mysigt.

Idag har vi inte gjort så mycket. Plockat fram julsakerna och gått igenom dem, rensat sonens graderob, mamma och Freja har gjort en krans till dörren, Dennis har spelat och David varit ute och eldat samt fixat lite. Nu är det dax för barnen att sova och efter det blir det nog lite film innan kudden ropar igen.

Imorgon står en sväng till Kalmar på schemat innan mammas flyg går hem igen och kvällen hos oss blir nog lugn.

//Tjingeling

Likes

Comments


Vaknade till ett havmörkt hus och ett bäcksvart stall/lada. Under natten har kalvarna lyckats öppna ena proppskåpet och haft lite roligt där så halva köket, ena badrummet, halva ladan (gethuset med) och hela vardagsrummet är nu utan el. Som tur var är ju inte allt svart och pannan har el med så vi slipper frysa. Ha ha. Så nu på morgonen blev det tända ljus och mys. Gör mig inget alls faktiskt, bara mysigt. Ska ut i stallet och morgon fodra nu med pannlampa.

//Tjingeling

Likes

Comments

I helgen kom en ny häst till mig som jag skall träna lite. Han är en liten islänning så jag förväntar mig att jag lär skratta gott när jag sitter på honom för första gången. Ha ha. Då han haft fång och inte är igångsatt så har vi än så länge promenerat och tränat NH. Tanken är att jag skall fortsätta med detta denna vecka och möjligen börja att tömköra lite med. Tömkörningen skall jag koncentrera mig på ordentligt nästa vecka då det är lättare att täna honom och se så han bygger lite muskler innan jag hoppar upp.

Han fick stå med Penny i trähagen några dagar och igår släppte jag ihop alla hästarna. Var lite pip och spring i början men det lugnade sig fort. Vid kvällsfodringen var det överraskande lugnt. Hade i alla fall förväntat mig lite tjafs men det var hel lugnt.

Hedda har en liten vilo period och ska få stå nästa vecka oxå och sedan skall jag sätta fart med henne oxå. Under hösten och vintern tänkte jag koncentrera mig mest på tömkörning och inkörning med henne. Blir självklart lite ridning med.

Massa har en lugn period hon med. Eftersom hon går så hårt vår och sommar så blir alltid hösten lugn följd av en kort viloperiod som kommer när vädret inte vill sammarbeta med oss.

Barnen har kommit igång att rida rätt ordentligt nu så ett par gånger i veckan har de ridit. Dennis rider så klart på Mini och Freja brukar variera mellan Penny och Massa. Nästa helg kommer min mamma ner från stockholm på beskök och då skall vi ta en trip till ridhuset med ponnysarna.

Nu ska jag ta o sätta fart med alla höpåsar osv så jag hinner klart innan jobbet.

//Tjingeling

Likes

Comments

Massa
Mån: Vila
Tis: 60 min, Nina
Ons: 60-90 min
Tor: 60-90 min, Nina
Fre: Tömkörning
Lör: 60-90 min, Nina
Sön: 60 min

Mini
Mån: Vila
Tis: 60 min, Fannie
Ons: Tömkörning
Tor: 60-90 min, Fannie
Fre: Vila
Lör: Tömkörning
Sön: 30-60 min, Nina

Hedda
Mån: Vila
Tis: Nh/tolerans
Ons: Promenad
Tor: Promenad/rida
Fre: Vila
Lör: Promenad/rida
Sön: Tömkörning

Penny
Mån: Vila
Tis: ? Nina
Ons: Tömkörning
Tor: ? Nina
Fre: "ponny ridning"
Lör: Tömkörning, Nina
Sön: Körning, Nina

Likes

Comments

Går riktigt bra med Hedda. Här om dagen hade vi ett litet litet bakslag där hon inte riktigt ville gå, hon förstod inte när jag drev och smackade, fast med tanke på hur sjukt bra det gått hittills så är det inte det minsta konstigt. Nu ska hon få vila från ridning några dagar och vi skall nog longera lite. Tror jag har inte bestämt mig ännu. Ha ha. Lite NH/tolerans blir det i alla fall.
I måndags tömkörde jag både Massa och Mini. Massa är jätte rolig att tömkör då hon arbetar super men det blir inte så ofta, kanske ska ta å försöka göra det lite oftare.
Igår jobbade jag 9-18 så jag han inte med något alls i stallet, de fick en välförtjänt vilodag istället.
Har bytt min dressyr sadel mot en westernsadel som jag hoppas ska passa på Hedda, var för mörkt igår för att se något märkligt jag var ute hos hästarna men den lär prövas tidigt idag. Hi hi.
Nu är det dax att förbereda barnen för skola och dagis.
// Tjingeling

Likes

Comments