Header

Super! Igår vaknade jag med härlig nackspärr. Känns i alla fall lite bättre idag även fast jag jobbat ett par timmar. Lite massage ikväll och så ska jag (försöka) ta det lugnt imorgon så lär jag vara tillbaka på banan igen.
Igår blev det bara en kort skritt tur pga nacken å idag fick Massa vila då Freja ville rida på Penny en sväng. Pennys medryttare hade redan varit ute tidigare på dagen så det blev en pytte runda bara. Så roligt att hon tycker det är kul. Hoppas verkligen att det blir en riktig häst tjej av henne som håller i sig i många många år med. Vore ju underbart att kunna dela på hästarna.
På promenaden fick vi med oss storebror, mannen, ena hunden å en katt oxå. Mysigt värre i solen.
Nu sitter jag å nattar Freja å efter det är det alla djurens tur att bli nattade. Ett avsnitt av Vikings hoppas jag att vi hinner med innan kudden. Jag har ju faktiskt köpt med mig lite godis hem för att jag tyckte lite synd om mig själv. Ha ha.
// Tjingeling

Likes

Comments

Hmmm har funderat fram å tillbaka å nu o alla fall bestämt mig för att byta min transport. Älskar min, den är i super skick, lätt körd och hästarna tycker om den med. MEN jag vill ha en med frontutlastning. Eftersom jag åker så mycket själv så skulle det underlätta massor. Dessutom så känns det betydligt säkrare när jag till våren/sommaren skall börja åka med Hedda oxå.

Likes

Comments

Å så roligt! Nu är vårens första träningar bokade. Blir i Greveshult nu med för Madde. Blir nog både trail och vanlig western ridning tror jag. Hoppas på att kunna åka på lite mer oxå. Men detta är en god start i alla fall.
Ibland undrar jag varför i hela friden jag la ner dressyren som jag hade koll på för att börja rida western istället. Men det är ju SÅ roligt. Sen att få kalla sig mer eller mindre nybörjare igen har ju både för och nackdelar. Senaste träningen gick verkligen super dåligt, så nästa kan ju bara bli bättre. Ha ha.
// Tjingeling

Likes

Comments

Så har man två jobb ett tag då. Var till ridskolan idag å resultatet blev att jag skall jobba två dagar i veckan till å börja med. Ska bli väldigt skoj. Det fina är att det är på denna ridskola jag vill att min dotter skall börja sedan då det verkar vara så fin stämning. Att det blir lite rivalitet och märkes fixering går ju inte att komma ifrån med så många unga tjejer på samma plats, men det är betydligt mindre än på andra ställen jag besökt. Tummen upp för dem och i nästa vecka kör jag första passet.
//Tjingeling

Likes

Comments

Idag öste det ner snö på förmiddagen. Synd bara att det är så varmt att det mesta blir blött på en gång. Håller nu tummarna att det får ligga kvar ett tag i alla fall. Till helgen så kommer det äntligen lite kyla.

Skulle gått på hundkurs ikväll med barnvakten är sjuk så vi får hoppa över denna gång tyvärr, men det kommer ju fler tillfällen.

Nu skall jag pulsa ut till bilen å åka upp till stan för att handla lite. Och sedan blir det en lite sväng åt andra hållet för att kanske förändra livet lite.

//Tjingeling

Likes

Comments

Så tråkigt väder. Idag skall det bli varmt igen å ännu mer snö kommer att töa. Nätterna är kalla vilket så klart leder till att det blir jätte halt. Till helgen skall det bli kallt igen å lite snö skall det (förhoppningsvis) komma innan dess med. Vill ha en riktig vinter med mycket snö!

Likes

Comments

Tror inte att så många missat att min son har autism. Med den diagnosen kommer många olika symptom som varierar väldigt mellan olika individer. En sak som min son har är tics. Det varierar hur mycket han har och visar sig ofta när han är avslappnad hemma. Han kan ha olika saker samtidigt och vissa saker har han en tid och sedan försvinner det och andra saker återkommer. Tics är ju annorlunda tex tvångstankar då det inte är medvetet och oftast vet han inte alls vad han gör. Det är inget som ställer till det för honom utan är något som endast kan vara störande för omgivningen. Som förälder störs man med, men får helt enkelt bita ihop och försöka att inte se eller höra. Det är ju inget han kan styra själv och om man påpekar vad det nu är han gör så ökar man ju bara stress och krav. Jag tex har lättare att bortse från ljud tics än tex rörelser. Det är helt enkelt lättare att "stänga av" just det ljudet som är ticset just då. För tillfället har han huvud skakningar och nickningar. Påfrestande för mig då jag i ögonvrån ser hur han sitter å små skakar och nickar på huvudet.
Att det är en utmaning att ha ett barn med en funktionsnedsättning är ju inget nytt men att faktiskt erkänna att man verkligen stör sig på vissa saker är nog inte lika vanligt.
Jag älskar min son mer än vad som är möjligt och tycker han är helt perfekt PRECIS som han är! MEN vissa saker är lättare att bortse från eller rent ut leva med än andra.
Tack för ordet!

Likes

Comments

I helgen har jag jobbat så lördagen hände det inte mycket. Nina hjälpte mig med hästarna. Freja ville rida en sväng när jag kom hem på lördagen å det säger jag ju inte nej till, så det var bara att slänga på reflexer å ge dig ut å pulsa i snön. ❤
På söndagen hade vi vänner på besök. Barnen fick rida lite på Penny och jag å Malin (mamman) red ut en liten sväng. Efter lite lunch, fika och massor av skit snack (ha ha) så var det dax att åka å jobba igen. Söndag kvällar är jätte lugnt på jobbet så tiden går sååå långsamt.
Vet inte riktigt vad det var med mig igår kväll då jag frös massor, när jag väl krupit ner i sängen övergick det till att tok svettas istället. Precis som feber fast utan febern. Aja, hoppas på att det inte blir något utav det, för sjuk har jag inte alls tid å vara. Halva styrkan på jobbet ligger i super influensan nu, den där man blir helt däckad minst en vecka. Fy!
Idag är det dotterns första dagis dag efter jullovet och imorgon börjar sonen i skolan igen. Så vardagen börjar sakta komma tillbaka igen.
// Tjingeling

Likes

Comments

Idag har jag haft en mysdag med familjen. Jag å Freja var iväg på förmiddagen för att handla lite nya kuddar till kökssoffan. Hittade så klart lite annat smått å gott med.

Nu är julen borta inne i huset och som alltid känns det så ljust, enkelt och fräscht när alla röda tomtar är borta. Detta trots att jag redan nu typ längtar till nästa jul. Fast är det inte det som är en så stor del av det härliga och mysiga med just julen oxå? Att den bara infinner sig en kort stund under den mörkaste perioden av året och livar upp stämningen lite.

Gubben min jobbade halv dag idag så när han kom hem gick vi en promenad med Bella. Lilla Devil lämnade vi hemma då han får jätte svårt att gå efter bara några minuter ute i kylan. Vi gick bort till sommarhagen där resten av familjen fick springa å gömma sig medan jag å Bella stod kvar vid grinden. Eftersom hon inte gått sök innan så fick hon se på när de gick iväg. Första försöket gick strålande, super duktig verkligen. På andra försöket var hon lite för mycket uppe i varv för att få en bra konstant å rak linje, men efter en stunds virrade så hittade hon alla tre.

Har varit bitande kallt idag så vi har mest hållt oss inne. Små barn kinder fryser så lätt tyvärr.
Imorgon jobbar jag å självklart skall det snöa då. Jag som absolut älskar snö. Vädret lovar plusgrader i nästa vecka men jag hoppas verkligen att de har fel, vore ju mysigt att faktiskt då lite vinter detta år.

// Tjingeling

Likes

Comments

Oj oj. För 6 år sedan satt jag hemma både nervös å förväntansfull och väntade på att telefonen skulle plinga till att de var på väg. Sedan klev hon lite små nervös ur transporten men samtidigt med ett underbart lugn. Hon visste redan då att hon är bäst! Vi har haft lite både fysiska och tränings motgångar men även framgångar, Vi har på dessa år tagit oss från dressyr till western, från Stockholm till Småland och har avverkat många många mil i skogen. Jag har inte ångrat det en dag och som tur var har vi nog många fina år framför oss med, hon är ju faktiskt bara 18 år ung. Massa är min räddare i nöden, hon löser ALLT, är livet kämpigt just då så ger hon massor med ork bara efter en kort ridtur.
Tack älskade häst för att du finns där för mig. ❤
(Bilderna är från vår första dag ihop)

Likes

Comments