Header

Det är så mycket just nu att jag inte riktigt vet vilket ben jag skall stå på.....

Jag fullkomligt ÅLSKAR mitt jobb. Nej, jag kommer aldrig bli rik där, inte på pengar i alla fall. Men vad spelar det för roll?

Jag har bestämt mig för att göra ett försök att sattsa helt ut! Å med det så betyder det att två av mina pälsklingar skall flytta från mig (den ena kommer visserligen tillbaka....) Imorgon är det veterinär besiktning å om allt går som det ska så flyttar båda inom ca två veckor. Så otroligt jobbigt, men jag vet att jag gör rätt ändå. För en gångs skull sattsar jag på MIG!

Har kikat på en dressyr stjärna till mig själv å jag har två riktigt intresanta, och många möjliga... Där säger ju bara hjärtat en sak å hjärnan en annan. (Plånboken säger nog lite stop till hjärtat, men den struntar jag i, ha ha.) Jag vet att jag har en bit att komma för att nå mina mål, men oxå att jag har super förutsättningar. Och jag är inte en person som gör något halvhjärtat, utan jag kör fullt ut! Alltid! Dessutom så vet jag att jag alltid fullföljer mina mål på ett sätt eller ett annat.

Jag har tagit mig hit! Från en sketen lägennhet i stockholmsförorten till gård i småland med massvis av djur! Från macken och butiken till ett arbete där jag får arbeta med både hästar och barn! Jag vet att jag KAN!

Imorgon kommer som sagt veterinären för lite vacination och besiktningar, efter det behöver jag nog en tur på min älskade prinsessa (som aldrig kommer att läna min sida, var människa har SIN häst och hon är min ❤) för att rensa tankarna.

Trevlig kväll!'


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var det faktiskt lite små svårt att åka till jobbet på morgonen, även fast jag älskar mitt jobb. Men här hemma i stallet hade vår lilla get dagen innan börjat att läcka mjölk samt var "lite kladdig där bak" så jag visste ju att det var nära. När jag sedan kom hem runt 15,30 så hade underbart söta lilla Max redan hunnit ut och var nästan torr och åt fint. Han är vår första killing och bara så OTROLIGT söt. Mia är en toppen mamma som pratar så sött med honom, pussat och matar som hon ska. Hon blir inte stressad utav att vi kommer in och klappar heller. Fick till å med lyfta honom lite igår så jag kunde se vad han var för kön. Nu får de gå kvar i stallet några dagar innan de får komma ut i hagen igen. Får se om de nya getterna är snälla, eller ja främst om Mike är snäll, annars så delar vi bara av hagen i två ett tag.

//Tjingeling

Likes

Comments

Foto: http://www.equinebysofia.com/

  • 83 Readers

Likes

Comments

  • 94 Readers

Likes

Comments

I måndags strax efter lunch ringde de från dagis och sa att min dotters halva ansikte var "hängigt" och att hon hade svårt att stänga ena ögat helt. Åkte självklart och hämtade henne och begav oss till vårdcentralen. Där fick vi remiss till barn akuten och sedan rullade det på... Kom in straxt efter kl 14 och sedan fick hon stanna kvar ett dygn. Det togs ryggmärgsprov och magnetröntgen bokades till torsdagen. Vi fick åka hem tisdag kväll och sedan tillbaka torsdag morgon. Hon har hela tiden varit pigg och glad, precis som vanligt, men med en halv ansiktsförlamning. Fy så rädd jag varit! Magnetröntgen och ryggmärgsprov är ändå stora saker... Man hinner tänka massvis ned läskiga saker! Nu visade det sig som tur var att hon fått en inflammation i nacken efter en förkylning som trycker på ena ansiktsnerven. Så hon får kortisontabletter och ögondroppar. Läste mig till att det kan sitta kvar i upp till två månader utan att det är minsta ovanligt.
Under röntgen var hon sövd och vi fick så klart vara med tills hon var helt borta och sedan möta henne på uppvaket innan hon vaknat. Men vilken otäck upplevelse det var! Är glad att min man var med för jag bröt ihop lite i korridoren när vi lämnat rummet. Har inte riktigt haft mitt huvud med mig och även fast vi nu vet vad det är så skär det hårt i hjärtat när man ser hennes ansikte. Hon har ett FANTASTISKT leende, men nu är det helt snett. Huvudsaken är ju ändå att hon inte har ont eller är brydd över det hela. Nu håller vi tummarna att hon blir 100% återställd snabbt i alla fall. ❤️

  • 123 Readers

Likes

Comments

Jag har lite svårt att "gripa tag" om mitt liv just nu. Det gick så snabbt! Från att tycka allt var jobbigt och motigt till att vara så otroligt NÖJD och lycklig. Allt har gått så smidigt att jag nästan är rädd att någon skall dra undan mattan för mig. Nu under våren är det nya friska tag med hästarna så vi får väl se om jag är lika nöjd om några veckor när Hedda skall ridas in. Ha ha!

Likes

Comments

Jag är inte borta, tog mig en liten paus bara då det inte funnits mycket intressant att berätta. Har jobbat massor och dagarna har tickat på. Återkommer om ett litet tag med nya friska riktningar i livet.
//Tjingeling

Likes

Comments

Idag var det sista gången på hundkursen och vi fick lära oss att lägga spår. Har tidigare inte riktigt förstått att det är roligt att spåra. Visst, bra aktivering för hunden, vilket är nödvändigt för mitt stora yrväder, men kul? Nja... Idag kom jag på andra tankar. Var ju skit kul! Att Bella dessutom är riktigt duktig på det gjorde ju bara saken ännu roligare! Så imorgon efter jobbet skall jag lägga ett kort och enkelt spår hemma i skogen som vi skall försöka hinna gå innan det blir mörkt.
Sedan börjar ju nästa hundkurs om bara två veckor, men denna är bara på två tillfällen. Koppel och inkallning blir det då.
//Tjingeling

Likes

Comments

Igår tömkörde jag både Hedda och Massa. Eftersom det var första gången för Hedda så tog vi hjälp av Nina som äntligen är frisk. Vi höll oss bara på gårdsplanen och koncentrerade oss på att styra och stanna samt rösthjälper. Gick riktigt bra för att vara första gången men utan Ninas hjälp hade det utan tvekan inte fungerat alls. Ha ha.
Är fortfarande super halt i skogen där solen inte har kommit åt så jag passade på att tömköra Massa med. Då fick jag även bättre överblick på hur hon rör sig utan skor. Riktigt bra med ett fint övertramp måste jag säga. Hon ömmade inget alls faktiskt, även fast det var bitvis hårda grusvägar. När jag var ute med Massa så fick vi sällskap av Liselott på Trölli med.
Kvällen spenderades med barnen då gubben åkte till grannen för lite öl och skit snack.
Idag har alla hästar utom Hedda medryttare så det blir lite fix med henne och i em blir det hundkurs med Bella.
// Tjingeling

Likes

Comments

Fått skäll för dålig uppdatering, ha ha, skall bättra mig. Eller försöka i alla fall.
Vad har hänt sedan sist?
Freja har varit ute med Penny några gånger, så roligt att hon tycker det är så skoj. Håller alla tummar och tår att det håller i sig.
Massa är barfota igen så nu blir det lugnt ett tag så hovarna får vänja om sig. Brukar ha henne barfota förutom på vintern då jag vill brodda. Men varje vår undrar jag varför jag förstör hennes fina hovar så med att spika i dem, tror detta var sista gången med skor...
Förra helgen var det hundkurs och det blir det imorgon oxå. Gubben var med sist oxå, nyttigt då även han behöver lära sig och dessutom se hur duktig Bella blivit. Har äntligen fått tag på en hundbur till bilen med som är tillräckligt stor för att hon skall kunna ligga och sträcka ut sig bekvämt.
Har hunnit med första passet på ridklubben där jag var själv med. Gick jätte bra! Åkte rätt tidigt för att släppa ut dem så jag i lugn å ro kunde lista ut vilken häst som skulle till vilken hage. Ha ha.
Igår var det helt underbart väder, så skönt med lite sol. Jag som verkligen älskar snö känner nu att våren gärna får komma. Det är ju ändå ingen snö utan bara kallt och hårt i backen.
// Tjingeling

Likes

Comments