Header

Vi kom fram till malin i går kl 14.30. Då gick jag lite med lady sedan hjälpte jag till i stallet med eftermiddags sysslorna och packade upp mina saker. Fy vad jobbigt det blev att köra på slutet.

I dag morgonfodrade jag och Heidi tillsammans. Sedan frukost, gröt och kaffe. Det vi pysslade med på förmiddagen var att mocka lite, förbereda foder och ta ut hästar i hagarna.

Jag red Editha i skogen och lady lite på ridbanan. Lady kändes fin, i galoppen kändes det lite kraft löst (som om hon inte riktigt tog i). Men hon kändes lösgjord och fin. På kvällen går jag ner till stallet och borstar henne lite och ger henne lite massage för att hon inte ska känna sig så ensam. Det kanske får henne att slappna av lite....

Hon gick i hage några timmar på eftermiddagen i dag. Hon sprang mest runt för att hon var rädd för korna som gick i hagen intill. Hoppas på att hon får plats i en hage lite längre bort i morgon. Jag mockade alla hagarna och såg så att de inte sprang runt allt för mycket. Sedan tvättade jag en häst och någon gick i skritten. Alla träns putsas innan vi går "hem för dagen".

Kvällsfodring kl 21.30 sedan hjälpte vi Anne som kom med två hästar från tävling och nu känns det som läggdags!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kl 05.30 ville inte riktigt Lady vakna i dag. Jag fick smacka upp henne för att hon var så morgontrött!

All packning var med trots att jag redan vet att jag har glömt en sak.... svansskyddet! När jag kom fram hade lady så klart skrubbat svansen. Jag får linda den i morgon.

Jag begav mig redan i dag för att övernatta en natt i Kivik innan jag åker över bron till andra sidan tidigt i morgon.

Jag tog många pauser eftersom lady åt mest när jag stod stilla med bilen. Jag såg i kameran att hon tittade ut när jag körde. Emil fixade lite färdkost åt mig. Det gick åt en hel påse av mammas bullar också.

Lady åt bra på vägen hit men hon har druckit dåligt.

Jag var framme i vid Svabeholms kungsgård ca 17.30. Efter att ha kört soppatorsk en gång i Åhus. Ja ni läser rätt.... hur lyckas man med det egentligen? Jag lyckades i alla fall komma av motorvägen och hitta en gård att svänga in på. De rotade fram 5L bensin och sedan var jag på rull igen!

Lady fick stå i ett trevligt ute stall med halm i boxen. Jag gick med henne en lång stund sedan handlade jag lite frukost och färdkost. Borstade och gav henne lite massage ("kli-massage"). Efter en nattmacka och kvällsfoder fick hon en halvtimmes promenad igen.

Jag tog en dusch och har krupit i säng! Det är Lång väg kvar till Tyskland! Jag är glad att jag nattade över här innan jag åker vidare. http://www.svabesholm.se är deras hemsida!

Likes

Comments

Det känns så rörigt allting innan man har tryckt in allt i bil och släp där det ska vara!

Likes

Comments

Att gå upp och äta frukost sista dagen här hemma är trögt. Det får mig att längta hem innan jag ens har åkt iväg. Som jag har sett fram emot det här hela året! 😂

I dag är det packning som gäller. Har köksbordet fullt av prylar redan innan frukosten. Tvättning av bil och transport måste jag också göra. Dammsög bilen i går, det var inte så jättelänge sedan sist så den var inte så skitig på insidan.

I går gjordes en koll av veterinären att lady var frisk. De kollade tempen, slemhinnor, näsan, lyssnade på hjärta och lungor. Sedan skrev hon på ett papper som gäller i 10 dagar, alltså måste jag be en veterinär i Tyskland att göra samma procedur innan jag åker hem. De vill kontrollera eventuell smittspridning av sjukdomar.

Bloggar kanske igen lite senare i eftermiddag!

Likes

Comments

Det var länge sedan som jag hade en dag hemma som i dag. Jag tänkte att jag skulle vänta med att rida till i eftermiddag om det inte kommer massa regn förstås. Kollar mycket på tävlingarna från Falsterbo. Det gör en så klart lite mer sugen att åka till stallet och trimma hästar. Jag har trimmat i dressyrsadeln hela veckan. Nu har jag hängt undan och fettat in den. Tar fram hoppsadeln för att trimma lite markarbete och i skogen innan vi åker iväg. Jag ska också göra en packlista, i morgon ska jag åka och införskaffa det mest nödvändiga som jag ska ha med mig till Tyskland. Det är mycket som man kommer att tänka på i sista sekund, vilket jag vet av tidigare erfarenhet.

Jag håller på med en film från häromdagen. Jag tänkte att det kunde vara dags för lite rörlig bild igen. Dock blir det ju ganska tråkigt att sitta och titta på en halvtimmes borstning och allmänt fix, så jag måste finslipa den lite till. Ni får gärna komma med förslag om vad ni skulle vilja läsa här fram över!

I morgon kommer eventuellt den sist veterinären för att skriva intyg att Lady är frisk och får lov att åka. I fredags gick hon igenom vetchek till försäkringsbolag och för min egen del, så att hon är fräsch och inte har ont någon stans.

Likes

Comments

I fredags jobbade jag sista dagen och nu har jag semester i tre veckor!

Likes

Comments

Globus "Ordo Equester Spes"
Fransk sits, latexpaneler. Bra passform och mjuk sits. Justerbar bomvidd via uppvärmning. Svart läder. 17" M passar häst eller ponny med rak rygg!

Syster ska sälja sin fina sadel! 5000kr
Den är mycket välskött och i mycket bra skick!

Likes

Comments

Senaste dagarna har jag känt mig helt nojig när det gäller resan. Jag åker på onsdag morgon till Tyskland och det är en hel del saker som ska klaffa, Allt ska fungera. Jag tänkte inte börja skriva om resan och alla förberedelser inför den förrän nästa vecka men jag känner redan nu att det är tur att jag har så bra människor runt mig. Kommer ni ihåg förra året när min bil gick sönder två dagar innan jag skulle åka? Jag fixade ändå att komma iväg, tack vare alla som ställer upp.

​På fredag går jag på semester och då känns det lite mer som om jag kan fokusera och tänka klart. Det är ju inte bara inför resan det ska fixas saker. Det finns saker som måste göras innan jag åker, för att jag är borta. 

En sak som jag trivs väldigt bra med när jag är borta, det är att jag är borta från allt annat. Skulle jag varit hemma och bara ha haft semester så skulle det ha varit miljoner saker som skulle göras ändå. I Tyskland har jag fullt fokus på en sak och det är kanske därför som det känns så bra. Det får mig att slappna av. Jag berättar mer om min noja på onsdag när jag har rest iväg! 

Likes

Comments

Så här såg morgonens ridpass ut kl 9 i morse. Älskar att rida i skogen på morgonen när solen skiner. Som ni ser använder jag mig av en app för att se exakt hur jag jobbat hästen (i vilken gångart och tempo) under mitt ridpass. Helt onödig app egentligen eftersom mängden inte alltid har betydelse. I dag jobbade jag bara skritt och trav, det som ser ut som galopp var två lite otåliga galoppsprång.

I dag var inte galoppen i fokus och kommer inte att vara det denna vecka. Däremot har jag märkt att jag måste stärka och jobba galoppen mycket mer, vilket appen kan hjälpa mig att kontrollera. Jag har använt mig av den ca en månad. Jag tror att de flesta som rider har hört talas om denna app så jag behöver inte presentera den så mycket mer ingående...?

Likes

Comments

I dag hade jag en alldeles lugn förmiddag med lite småsaker att göra här hemma. Sedan åkte jag till Catrin. Vi gick en lång promenad och paddlade kanot. Jätte mysigt och rofyllt i solskenet. Träffade henne sist i påskas.

Bilden är från träningen på eftermiddagens ridläger. Det blev lite terränghinder i dag 😊några ponnyer tappar ju sina ryttare i bland men många travar runt som om de hade en prinsess bakelse på ryggen. Efter lägret var slut så stannade jag och Emil kvar för att ställa ut lite flera större hinder på terrängbanan.

När vi kom hem red Emil och jag tillsammans. Det är inte bara ponnyer som tappar sina ryttare. I dag tappade Kovo både sin ryttare och sin ena sko. Han var nog rätt nöjd med att ha skakat av sig både det ena och det andra. Lady har vilat en vecka och det märktes. Jag joggade mest i trav men hon var pigg och hade inte riktigt kontroll på bakbenen.

I morgon rider är jag tidigt på förmiddagen innan jobbet. Det blir en runda i skogen om det är fint väder!

Likes

Comments