Header

Lite ogräs i hästhagarna är ganska fint!

I går kväll hörde ni inte av mig någonting här eftersom jag fick migrän på min lediga eftermiddag. Jag låg och kräktes hela eftermiddagen och en bit in på kvällen. Fy tusan alltså det var längesedan jag hade migrän så att jag kräktes. Det händer fortfarande att jag får migrän i bland men det brukar inte vara så långdraget som flera timmar!

I kväll får vi se vart det bär av. Jag han träna i går precis innan jag blev dålig och tänkte försöka köra ett pass i kväll också. Det beror lite på hur jag känner mig. Jag har inte känt mig något dålig i dag, men jag har varit ute i solen mycket. Jag lyckades självklart glömma min keps hemma när jag åkte till jobbet.

Jag har varit runt och kollat till alla hästarna i dag. Några hästar fick lite kraftfoder, andra hästar har fått en massa gräs! Kovo är på grönbete och ser ganska "väl stoppad" ut!

Detta är Ladys nya kompis och hennes "Lillasyster" de har samma pappa (Cartier). Hon heter Black rose och är 1 år. Lady tycker att hon är lite barnslig i bland. Snart ska hon få komma ut till de stora killarna på grönbete. Hennes jämngamla kompis blev kastrerad i går så hon får vänta några dagar. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I gårkväll var jag på hoppträning med lady och hon kändes verkligen fin. Vi var med och gymnastik hoppade lite och hoppade en linje med 6 språng, räcke oxer. Hon kändes super duper fin så efte 45 min kände jag att det fick räcka för henne efter att ha tävlat i helgen. Nu väntar två vilodagar för henne. Sedan ska jag trimma lite dressyrarbete på hemmaplan. Hon går ute på nätterna nu. Om någon vecka ska hon få komma ut i sommarhagen.

För min del blir det extra träning under den närmaste veckan.

Likes

Comments

I dag räckte det till vinst och tiondelarna var på min sida i 105 klassen. Jag är riktigt nöjd med hur jag har lyckats jobba fram ett bra koncept i hur jag ska rida dagen innan tävling. Att se till att hästen är framme för skänkeln. Framhoppningen till första klassen kändes riktigt bra. Inte så särskilt många språng men hon var väl framme. Inne på banan ser ni att det till och med blir trångt mellan hinder 4-5 där det går att välja 5eller 6 språng. Jag hade bestämt mig för fem och la till skänkeln, då fick jag till och med trångt. Hon var så framme att det hade räckt med att sitta stilla för min del. Hon hoppade bra och klarade det ändå. Bilden är från suderbys ridklubb.

Till 115 klassen fick jag klara mig själv på framhoppningen vilket gick bra. Dock ramlade en tjej av sin häst och sjukvårdare fick tillkallas. Jag tycker att det är svårt mentalt när någon annan ramlar av, men jag fixade det denna gång kändes det som.

Inne på banan fick vi en bra start och sedan blev vi lite flacka mot slutet. Jag satt inte riktigt upp i kombinationen och vi petade ner hinder B. Men jag är nöjd med 115 debuten.

Emil hade ett ner i omhoppningen med Kovo. Vilket var bra då de inte har haft något flyt alls den senaste tiden.

I kväll firar vi med pizza och glasstårta i soffan framför hockey VM finalen!

Lady, Kovo och de andra hästarna firar med att gå ute i natt. Det är bara fölungarna och stona som är kvar inne. De har fått lite mera gräs än de brukar ha. Snart blir det bete!

Jag vann en rosett och två pellets påsar från Gotlands värme pellets!

Likes

Comments

I dag är en sån där dagen innan tävlings dag. Jag har inte förberett så jättemycket. Jag har ridit lady en liten stund, checkat av att hon är framme för skänkeln, pigg och glad bland alla maskrosor. Jag har också förberett lite matsäck pastasallad. Jag har putsat lite saker men packar allt i morgon. Hästarna ska även badas i morgon eftersom det var jättelänge sedan.

Min egen utrustning tvättar jag alltid direkt efter tävling så de är klara till nästa tävling. Tävlings schabraken måste jag kanske bli bättre på att underhålla eller rättare sagt byta ut!

Kazpian blev lite riden av Emil. Jag fixade honom så klart annars hade han sluppit. De ska på bete snart och han är inte lika långt fram i ridningen som Ares. Han har fått stå lite åt sidan eftersom Ares kulle visas på unghäst testet. Så i dag fick han lite uppmärksamhet.

Han kommer nog att bli till salu så småningom, så om någon är sugen på en fin liten 3åring är det bara att höra av sig.

Likes

Comments

I dag kom den, Dressyrsadeln som jag beställde förra fredagen. Det har jag kanske inte talat om förut men det blev en begagnad sadel som beställdes från hästnet.

Här är den min Amerigo Classic. Den satt som en smäck både för mig och på hästen. Jag är ju fortfarande lite ovan att rida i den. Jag var bara tvungen att jogga lite i alla gångarter i dag för att känna efter att den passade oss. Jag fick länga och länga stiglädren, är så van att bara rida i hoppsadeln nu för tiden.

Likes

Comments

I dag har det varit träning och jag fick en tidigare träningstid. Annars rider jag kl 20.45 så det var ganska skönt att komma hem i lite bättre tid. Jag är ganska kvällstrött, eller trött över lag just nu.

Träningen gick bra. Vi jobbar på takten och att jag har henne mitt under mig. Att jag sitter mitt över och inte ramlar ner i det vänstra "hålet". I dag blev det varmt och svettigt i ridhuset. Lady kämpade på bra, jag har lite svårt att kontrollera den högra bogen. Jag längtar bara tills vi blir starkare!

Det har varit en otroligt härlig dag i dag med värme och solsken. Nu känns det som om sommaren snart är här! Jag planerar just nu semestern för fullt. Det blir tre veckor och det gäller att utnyttja dem till Max. Förra sommaren utnyttjade jag varenda sekund till att vara i Tyskland. Jag hoppas på att kunna vara där så stor del som möjligt av min semester även i år! Jag har planer som ni kommer att få ta del av när det närmar sig.

Likes

Comments

Alla har vi kanske lite olika förebilder inom ridsporten. En av mina förebilder är Ingrid Klimke. Hon är dressyr ryttare i grunden och har tävlat på världscup nivå i dressyr och nu fälttävlan. Hon har för mig den tyska ridstilen som är i balans med en stilla hand. För mig påminner Malins (Petersens) ridning mycket om hennes stil. Hon har gjort många små filmklipp med pferdiaTV som man kan kolla in på youtube. De finns några klipp på engelska och några på tyska. Jag brukar kolla på de tyska, de känns mest aktuella. Jag känner mig rätt bekväm i det tyska "rid språket" jag som inte kan tyska egentligen. 

Jag har själv sett henne rida och hon är i en otroligt bra balans och rytm hela tiden. Jag tycker även att hon rider stilfullt i min smak. Hon rider med hästen och mjukt, i terrängen finns det bara en väg framåt och över. Hon är extremt kall i oväntade situationer som kan uppstå. Jag såg en funktionär som råkade stå i vägen i en trekombination (i terrängen) på en fyrstjärnig tävling. Hon blinkade inte ens och la inte någon energi på funktionären, hon visste sin väg och behöll fokus. De ruttinerade ryttarna vet vart de ska lägga fokus och inte slösa onödig energi. 

Likes

Comments

Hej på er. Det blev inget inlägg i går eftersom jag är och tränar och det blir sent som tusan på måndagkvällar. jag fastnade också framför fälttävlan i Badminton på Eurosport när jag kom hem. Träningen gick i alla fall rätt okej, känner mig inte hundra nöjd och hade velat få till det lite bättre innan helgens tävling. På söndag är det tävling i Suderbys och eventuellt debut på ny höjd 115cm för Lady. Det jag hade velat förbereda mig på lite bättre är längre utomhusdistanser och större galopp, tyvärr blir ju det ganska svårt eftersom vi rider inomhus. Därför gäller det i veckan att träna på den stora galoppen.

I dag har jag varit och klippt mig på eftermiddagen. Skönt att fixa till de slitna håret lite!! Jag har bestämt mig för en lugn kväll hemma eftersom jag känner mig helt död, jag ska bara.....bort till stallet en liten stund nu!

I övrigt ser veckan ut som sådan att jag kommer att rida lite i morgon på lady, dressyrträning på torsdag, vila fredag och lite lättare pass på lördag sedan tävling på söndag. Aja nog tjatat om veckan, nu får jag göra lite nytta i stället!

​Här har ni lill killen Ares rose. 

Likes

Comments

Ares kämpade väl i dag och genomförde hela 3årstestet även med godkänt ridprov, trots att det knappt fans krafter kvar till att orka galoppera!

Måttstocken visade 161cm vilket jag var glad för. Han var lite försiktig och kändes trött, men kämpade ändå på så gott han kunde. Hoppdomaren sa att det fanns mer kapacitet än vad han visade för dagen, vilket kändes bra att få veta. Jag har ju aldrig sett honom som någon stjärna.

Han var så cool och snäll hela dagen, även fast det inte var så roligt att stå och vänta i transporten.

Emil hjälpte mig att visa löshoppningen! Jag tror han lyckades hoppa 120cm till slut, jag är inte så säker på hur högt han hoppade!

Han blev både badad och knoppad i dag 😍här får han även lite nagellack! Nu väntar en välförtjänt sommarvila och snart även bete!

Likes

Comments

Det bästa med att fixa ett stall är att kliva in och gå igenom det när det är färdigt. I dag red jag mina två hästar och lät Emil fixa klart stallet. Ares gick sista passet hemma i dag. Lady fick galopp jobba på vallen. Hon kändes riktigt fin!

I kväll har vi haft pizza kväll.

Likes

Comments