View tracker

Jag har fixat stallet på förmiddagen och tog just en dusch för att jag ska till skolan i eftermiddag. Jag ska koka mig ett ägg och äta en avokado till lunch innan jag åker. Dagens föreläsning kommer att handla om välbefinnande!

I dag har Lady en vilodag, Ares ska få jobba lite i kväll. Det börjar bli dags att jobba med honom utanför stallets väggar. Jag har suttit på honom i boxen flera gånger, suttit upp i stallgången och varit ute med honom ensam på kvällen (utanför stallet). Nu är det dags att sitta på och gå. :)

När jag kommer hem igen är det dags att ta in hästarna. Nu är det lunch!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Skönt att jag har hunnit fixa lite hemma i helgen. Trotts att det alltid är någonting man ska på, jag var iväg både i går förmiddag och i kväll ska vi iväg. Det känns som om det inte finns en enda helg till att bara göra något hemma.

Lady har hunnit bli både klippt och friserad. Hon ser så fin och fräsch ut. Manen har blivit ryckt och kortad. Det gör i alla fall mig lite mer sugen på att träna. Jag har trimmat hemma både lördag och söndag. Åka till ridhuset känner jag att jag kan göra i veckorna när det är dåligt väder och mörkt på kvällarna. I dag kände jag att jag fick igenom henne riktigt fint på marken. Bakbenen kom lite längre in under kroppen och hon kändes mjuk i båda sidorna.

Jag sitter hemma framför brasan och eldar för fullt eftersom vi inte är hemma i kväll, det blir så kallt annars....

Mysig sommarbild på Puser!

Likes

Comments

View tracker

​I går gick Emil och jag på stan och handlade lite julklappar och sedan åt vi på restaurang. Firade våra 10 år. När vi kom hem hade mamma och pappa lämnat fina rosor till oss här hemma. 

Likes

Comments

Dagens lista på allt som ska göras är nästan klart. Det var bara dammsugningen och disken hemma och ladys klippning som inte utfördes. Ventilering av examensarbete är utfört och det kändes bra!

Satt upp på Ares för första gången i dag, han tyckte att det inte var några konstigheter. Stod som om jag suttit upp på honom varje dag. Kazpian satte jag foten i stigbygeln och hängde över ryggen på. Det var första gången han stod helt stilla när jag sadlade på och när jag hoppade bredvid honom. Han är hela tiden osäker och beroende av att jag bekräftar honom.

En sak till....i dag firar vi 10 år tillsammans jag och Emil, det ska firas med restaurang i morgon. Jag har bokat bord i stan. Vi tänkte nog gå runt i lite affärer också.

Likes

Comments

Jag åkte till ridhuset med Lady i eftermiddag eftersom jag behövde tänka på lite annat. Jag tyckte att vi gjorde ett bra lättare pass tillsammans. Uppvärmningen blev upphöjda travbommar. Det stod hinder i ridhuset eftersom det varit träningar där. Rullade runt på 70 cm ca, trav hoppade lite och tränade på att hitta ett bra tryck i galoppen. Hon kändes fin på slutet, men jag behöver den där lilla extra styrkan för att kunna rida i den bra galoppen hela tiden och hitta tillbaka till den efter hindren. I morgon kväll ska hon få bli klippt hon svettas mycket nu.

I morgon gäller det, vi ska ventilera examensarbetet. Jag måste läsa på lite vad jag ska säga och vilka frågor vi ska ställa till de andra. Kan ju också vara bra att förbereda sig på frågor vi kan få om det egna arbetet. Läsa igenom arbetet en sista gång i kväll.....

Likes

Comments

​Det bästa med att det är mörkt och kallt ute är att man kan göra det varmt och mysigt inne! Tända lite ljus en vanlig vardag kväll. Jag har snart eldat upp "advents ljuset" som man ska börja tända den 1 dec. 

Ares skötte sig jättefint i dag. Jag satte foten i stigbygeln och hivade mig upp på honom hängandes över hans rygg. Den andra pollen är snart där han också, det tar bara lite olika tid. Jag håller alltid på med dem på kvällarna efter att de har kommit in och fått äta sitt kraftfoder. Det är som ett lugn ligger över stallet när ma är själv med hästar som tuggar hö. 

Likes

Comments

​I dag är det en dag med studier hemma, vilket innebär att jag pluggar när jag vill! Så i morse fixade jag klart stallet och sedan startade jag dagen med att rida Lady. I dag var hon riktigt fin och jag tror att jag red lagom länge (40min). Hon blev rätt svettig, men det kan bero på att jag måste klippa henne igen. Det ser inte ens ut som om hon har varit klippt en gång redan. Kan kanske bli så att jag klipper henne på torsdag eller fredag. I kväll ska det hängas lite på unghästarna igen. 

Bilden är på Cylin och hennes föl (och Emil så klart). 

Just nu har jag lunchpaus och ska ta mig för att plugga lite samt att jag ska jul städa övervåningen om det finns tid till det. Jag är ju ensam hemma i kväll igen eftersom emil  ska med sin syster på träning. Likes

Comments

Måndagar känns inte så svåra längre... jag vaknade innan klockan i morse. Kanske var det för att jag hade ett viktigt möte inplanerat mitt på dagen i dag. Jag har pluggat hemma hos Marie hela dagen och i morgon är det plugg på hemmaplan som gäller.

Det blev ingen ridning i dag... tappsko! Det blir ridning i morgon i stället, med eller utan sko spelar ingen roll. Om jag hittar den (vilket inte kommer ske i denna lera) kanske jag spikar dit den (eller min andra hälft). Unghästarna ska i alla fall få hängas lite på igen. I dag blir det istället en runda i joggingskorna.

Jag har hunnit med lite träning den sista tiden även om det inte är på samma nivå som förut (medvetet). Benen känns fortfarande bra, även om jag känner att det kan "knipa" till ibland. Jag tror fortfarande att det hänger på att träningen inte kräver så mycket av benen ännu.... Sträckan är kort, tempot är lågt och upprepningar få. Min egen träning har sett ut som sådan att jag joggar två kvällar i veckan eller tre, max två tillfällen i rad. Sträckan är ca 2 km och tempot 15-20 min. Inte så ansträngande alls...om jag jämför med den tidigare träningen som var längre sträcka minst 3-5 gånger i veckan med tiden i fokus varje pass. Just nu tränar jag på min löp teknik, jag tänker på hur jag springer och jag ökar inte på takten en millimeter. Än så länge pallar benhinnorna mjukstarten. Hela vintern kommer jag att rulla på detta för att sakta trappa upp när våren närmar sig.

När jag har suttit två månader framför datorn med examensarbetet känner jag vilken nytta min egen rörelse gör för kroppen. Det har många gånger kännas som om ryggen ska ge upp när jag blivit så stillasittande. Nu gäller det att komma bort från datorn och göra lite annat mellan varven.

Likes

Comments

Unghästarna introduceras just nu med sadel och träns. De är någorlunda bekväma i sina stenhårda sadlar, en börjar tycka att det är gott att ha bettet i munnen och en stretar lite mer än den andra. En är skraj när jag börjar hoppa runt i boxen, tycker att jag är allt för yvig och den andra köper det efter att jag råkat landa på hans rygg några gånger. Snart är det dags att börja sitta på dem. Jag tycker att de går framåt varje dag och att de blir lite modigare och modigare. Så är de ju också ganska olika (som alla hästar är)!

​Även fast de inte är jättestora så är de lite större än vad de är på bilden! 

Unghästar kan se så nyfikna ut! 

Likes

Comments