Header

Härligt med fredag. I dag stänger jag på jobbet och har varit i stallet hela förmiddagen. Tog ut hästar, mockade alla boxar och tittade till hästarna som fortfarande går på bete. Jag gillar att komma till stallet på morgonen och ta ut morgonpigga hästar.

I kväll blir det en myskväll med hemgjorda hamburgare och lite mys tillsammans med Emil i soffan skulle jag tro. Det var länge sedan som vi hade en hemma kväll. Tänker att det kan bli ganska sent eftersom jag stänger på jobbet. Det märks att det blir mörkt fort på kvällarna nu. KL 20 i går var det beck svart utanför fönstret. Så vill man göra saker innan det är mörkt ute så vill det till att man snabbar sig på. Vintertiden närmar sig med stormsteg.

Hästarna som går på bete är verkligen toppen mysiga, de blir överlyckliga varje gång man kommer och hälsar på dem. Ares är stor kille nu och Black rose är lika liten som vanligt, hon blir nog bebis häst hela livet (kom ihåg att jag skrev det här om tre år, så får vi se hur hon ser ut då). 

Likes

Comments

I dag sålde jag den gamla kärran. Jag la ut den på annons i gårkväll och blev bombad med frågor. I dag blev den såld i alla fall!

Han iväg på dressyrträning mellan alla som skulle kolla på transporten. Träningen gick okej, inte något över förväntan. Jag han med att rida igenom programmet som jag ska rida på söndag. Tyvärr kände jag att hon inte riktigt känns som vanligt. Hon får en vilodag i morgon så får jag hoppas att hon känns bättre på lördag. Hon har lätt för att få ont i magen, så jag hoppas på att det inte är något som blir värre.

Likes

Comments

Vist kan man säga att jag har en snygg häst?

Det har regnat nästan hela dagen.... när jag kom hem fixade jag stallet och har sedan suttit med tävlingsekonomi hela kvällen. Det är jag som sköter sådant i klubben! Jag ska avsluta det för i kväll och slutföra allt i morgon.

Denna vecka kommer att bestå av dressyrarbete hela veckan. Jag tävlar dressyr LB:3 på söndag och jag har fortfarande inte tittat på programmet. På torsdagar rider jag ju nu mera dressyrlektioner för Cilla, precis som förra terminen. Jag känner mig fortfarande rätt nöjd med att rida för henne och jag känner mig oftast bra när jag åker hem från lektionerna.

I dag bokade jag även stallplats 29sept-1okt på Runsten eftersom jag ska åka till Botkyrka och tävla fälttävlan den helgen. Känner mig super taggad inför det. Då är det DM helg här hemma (som varken jag eller Emil kommer att rida) och sedan är det nog bara några få tävlingar kvar på hemmaplan. Lady ska få ordentligt med vila i vinter är det tänkt.

Fotograf: Tintin Timen. 

Likes

Comments

Foto: Tintin Timen.
Årets första inomhusträning gick sjukt bra. Det kändes som om jag red rätt bra och som om lady kändes starkare och kvickare än förra inomhussäsongen. Min tränare sa också att hon ser starkare ut och som om hon är stark nog att spänna bågen lite mer!

Bilden är från tävlingen i lördags.

Likes

Comments

Jag ska snart åka på kvällens hoppträning, men tänkte bara flika in med en liten tanke.

Det har varit en stor snackis det där med närproducerad mat och närproducerad mjölk etc. Men åt hästarna tar man minsann in foder från både det ena och det andra landet, som man själv inte skulle kunna tänka sig att äta tex kött eller grönsaker ifrån. Jag tänker att det vore bra att tänka närproducerad kost åt hästarna också. Framför allt ger det mindre utsläpp men även innehållet. Gotland är en ö med mycket kalk och mineral som hästar här får i sig naturligt. Men fodret här ifrån verkar inte lika fint och exklusivt som annat foder. Jag är inte sponsrad men vill bara tala lite för det där med närproducerad häst mat inte göra reklam för något särskilt foder.

Likes

Comments

I dag hade jag en riktigt bra runda på lady. Det kändes bra efter en katastrofal fram hoppning. Det kändes som om lady var lite trött och jag hade inte alls bakbenen där jag ville ha dem. Väl inne på banan gjorde lady sitt bästa och det blev ju bra. Ingen vidare tid i omhoppningen så jag blev första utanför placering. Kände mig inte riktigt nöjd efteråt men när jag tittar på filmen så känner jag mig lite bättre!

Eftersom hon kändes lite trött bestämde vi oss för att stalla upp de tre hästarna som rids mest just nu. Våra hästar är vana att gå ute på nätterna men nu tycks de behöva komma in för att vila och äta på natten. Hoppas på att hon kanske känns piggare om några dagar! Det har varit väldigt mycket regn den senaste tiden och det är kanske inte så konstigt att de tröttnat på regnet 😊

Likes

Comments

I dag var det en riktigt bra dag och jag red upp tre placeringar sedan i går. Lady var helt grym i terrängen och bara matade en fantastisk fin galopp hela vägen. Jag rider utan klocka i dessa lättare klasser och jag var ändå väl inom tiden. Jag fick nästan hålla henne på två ställen för att hon inte skulle gå för fort fram. Att bedöma tempo kan vara svårt beroende på vilken häst man rider och jag var lite orolig för att jag inte skulle hitta tempot, men ack så lätt det var på Lady.

Lady slukade alla hinder i ett enda nafs och vi bara flöt runt. En härlig känsla att vara på banan igen, den banan jag helst av allt skulle vilja vara på. Det var några år sedan sist för min del och första gången för lady!

Delar med mig av några hinder bilder 😊

Likes

Comments

Lite trött efter dagens starter får man nog säga. Vi kom till ryttarstadion igår kväll och lady börjar kännas resvan nu.

Jag var uppe tidigt i morse och fodrade vid 6. Jag har lady i "tältstallet" på stadion, super bra och mitt på tävlingsplatsen. Jag knoppade super snabbt i dag med lite större dressyr knoppar och gick sedan hopp banan kl 8.

Startade dressyren kl 9.30. Hade 56,3 straff eller 62% efter den starten. Vi kunde ha gjort många saker bättre. Vi var lite spända båda två tror jag. Nöjd med en 8 på traven som vanligt.

I hoppningen fick jag ett ner och vi ligger nu på 60,3 straff inför morgondagens terrängprov. Hoppningen kändes egentligen bra, jag fick henne lite flack på en oxer och hon rev med bakbenen.

I morgon väntar en rätt svår terräng med många maxade hinder och svårigheter. Vi får helt enkelt se.... hon har ju inte gjort det här förut.

Ett roligt ställe att åka till tycker jag! Många stora fina banor och många fina hinder. Det blev även en fin bild på Emil som får vara en fin hästskötare hela helgen. Mamma och pappa hängde på och är här och tittar.

I morgon veterinär besiktigar jag Lady kl 9-10. Startar först någon gång mitt på dagen. Jag har klarat mig ifrån regnet i dag och hoppas att det inte regnar i morgon.

Likes

Comments

Ohoj! veckan som är helt fullbokad är välkomnad. Det är inte det enda som är fullt. Även ridbanan är helt full av vatten. Vet inte men den är nog att räkna bort nu ett tag fram över....

I går hade jag en mysig kväll hemma hos Frida med taco och massa prat, skönt en söndag kväll. 


Likes

Comments