Header

Jag strök mig från dagens tävling i gårkväll. Det blev inte bättre utan värre. Men när jag vaknade i morse kände jag mig åt det bättre hållet igen. Jag hade dock inte orkat rida i dag i alla fall. Jag har dålig ork och ingen matlust!

Ares i ridhuset för några veckor sedan. Nu är jag sugen på att komma igång igen med honom!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har haft en yrsel natt feberfrossa och ont i magen. Det var nästan så att jag skulle stryka mig från tävlingen i morgon, men nu känns det lite bättre. Jag bestämde mig för att packa alla saker och vila själv i dag (alltså inte rida). Lady är inte en häst som lider av det, hon är okomplicerad så. Jag bestämmer mig i kväll eller i morgon bitti hur jag ska göra om jag stryker mig eller inte!

Likes

Comments

I dag har det varit en vacker fredag, soligt hela dagen! Efter jobbet longerade jag en häst innan mamma och pappa kom förbi med hembakade bullar. Härligt med lite spontant fredagsbesök sedan red jag lady en runda i skogen (i dag igen). Kvällssolen gick precis ner bakom skogen när jag var på väg hem igen.

Jag passade på att borsta igenom Ares när han kom in. Han fick svansen avkapad lite och pälsen putsad. Jag kollade honom i munnen och han tappar tänderna nere just nu. Uppe är de redan halvvägs ute. Ärligt talat ser det för j*ligt ut. Ett yrke jag inte skulle kunna ha är tandläkare i alla fall. Det ser ut som om han har fått tänderna utsparkade han har två svarta hål till gluggar nere.

Likes

Comments

​Bilden är tagen av Tintin Timèn i Södertörn. 

Är det någon som lyckats missa Henrok von Ekckermans olycka när stigbygeln går av i landningen mellan två hinder och han faller av sin känsliga häst? Denna olycka har jag väntat på sedan dessa stigbyglar Free jump soft up började säljas. Jag har inte skaffat mig ett par sådana stigbyglar just av den anledningen att de inte ser hållbara ut. För det första är det plast (förstärkta med annat material) och för det andra så är de "öppna" och avtagbara från stiglädren. Jag har själv ridit i ett par några gånger och har även insett en annan fara, att tygeln lätt kan trassla in sig och fastna i stigbygeln (eftersom den är "öppen").  På bilden ser ni hur mina (lagom långa) tyglar ändå blir ganska långa eftersom jag har korta stigläder. 

Likes

Comments

Jag tycker att jag haft skapliga rundor i Södertörn i helgen. Första klassen var väl bäst egentligen med 4fel i omhoppningen. Lite tråkig rivning får jag ta på mig så klart!

Jag var lite nervös över att jag skulle glömma banan igen, men de har jag jubredan gjort en gång i år!

Ledsen över att kvaliteten på filmen blev helt urusel.

Till 110 klassen kändes allt riktigt bra och så går jag in och klantar till det på 1an. Hindret stod lite svårt placerat och var dessutom ett räcke. Den andra bommen skulle inte behövt ramlat om jag suttit upp lite och hållet ut avsprånget lite. Efter hinder nr 7 trampar hon dessutom av sig vänster framsko.

Det kändes ändå som en bra rytm och tempo genom banan. Jag fick dock ligga på henne lite med skänkeln och påminna om att hon skulle vara framme hela tiden. Kombinationen kändes super 👌🏻.

Kovo och lady fick stå i varsitt stall vilket verkade störa Kovo mest. Han skrek hela tiden efter lady. Lady bekantade sig lite med sina nya Box grannar men åt ganska dåligt hela helgen så jag förväntade mig att hon skulle vara lite trött på söndagen. Det kändes riktigt riktigt bra på framhoppningen. Hennes språng blev riktigt bra. Inne på banan fick jag till ett bra flyt och jag kunde slappna av. Vi rullar (surt) ner sista bommen i grunden för att jag försöker hålla in avsprånget lite intill hindret och då blir det lite långt i kombinationen.

Till sista klassen fick lady jättefina knoppar eftersom jag hade lite tid över. I 110 klassen tänkte jag att jag kanske inte skulle klara av att komma runt när jag gick banan. Den var ganska svår som ni kan se. Linje efter linje kom alla hinder snabbt efter varandra. Min känsla var ändå bra och jag hade inte behövt haft tre rivningar känns det som.

Emil hade rentut sagt en usel helg och var ute i alla sina starter.

Likes

Comments

Nu är vi hemma igen. Det kommer uppdatering från helgen i Södertörn senare i kväll! Jag är supernöjd med min helg!

Det var skönt att duscha hemma efter en hel helg och att få sova i sin egen säng!!

Likes

Comments

Nu är vi framme och hästarna är missnöjda de fick inte stå i samma stall, så de står och skriker åt varandra (vi kommer höra dem hela natten)!

Jag har duschat lady fodrat dem för kvällen och tagit en liten kik på banan från läktaren. Nu ska jag sova.

Likes

Comments

Efter ett pass i ridhuset putsades all utrustning och packades in i skåpet. Eftersom jag jobbar i morgon innan båten går så hinner jag inte packa allt i morgon. Allt mitt är packat, Emil packar och putsar i morgon eftersom han är hemma. Det sadelskåp vi har all utrustning i är perfekt. Det gamla var för litet när vi är två stycken som åker iväg.

Allt foder är packat (allt syns inte på bilden det är lite fler röda säckar med hö). Det går inte att ta miste på våra röda säckar i alla fall. Det är perfekt att packa hö till båtresan i de lite mindre Ikea påsarna (hö-nät smulat bara ner i transporten). Kovo och lady måste ha varsin egen påse, annars äter Kovo allt själv.

Här är ett knep som jag har. Mineraler och salt packas i Emils återvunna söm-askar. De är inte så stora och väldigt praktiska att packa små saker i. De ser lite större ut på bilden än vad de är i verkligheten.

Efter att vi varit hemma och ätit lite mat tillbringade vi kvällen i stallet. Jag klippte Kovo på rekord tid 2timmar= hela honom (inte benen). Här har jag ett tips, att använda sig av pedistalen (den som Hovslagaregatan sätter upp hoven på när den ska nita sömmarna) till frambenen när man behöver klippa lite mellan frambenen och vid sadelgjorden.

Vi gick och la oss sent ännu en kväll och jag ska upp tidigt igen så klart. Denna vecka saknar jag lite sömn!

Likes

Comments

Det är redan onsdag och jag som skrev i förra inlägget att jag var tillbaka..... det har varit mötenas vecka denna vecka. I tisdags satt jag i möten 6timmar varav 2 timmar inte var jobb relaterat. I dag fylldes det på med 3timmar till!

Efter att jag jobbat över en halvtimme så kastade jag mig bort till stallet för att ta in hästarna. Det kom en ny häst till stallet i dag. Det är en häst som Emil kommer att rida lite. Till en början ska han stå hos oss några veckor.... han kommer inte synas jättemycket här och jag kommer inte att skriva om honom eftersom han inte är vår häst, och det är Emil som kommer träna honom ( ifall någon undrar). Jag har inte skapat denna blogg för att skriva om andra.... jag har skapat en självcentrerad blogg där jag är kärnan, om någon undrar varför vissa delar inte kommer med här!

I morgon och i helgen kanske det kommer upp lite bättre inlägg här. Då är vi i Södertörn och tävlar. Denna vecka har haft katastrofalt dålig uppdatering här och det har inte varit en toppen vecka i allmänhet. Kanske det mest negativa inlägget just nu!

Likes

Comments

I går var det en bra dag med trim i ridhuset och i dag blev det skogen. Härligt att rida ute i vårsolen som värmer riktigt bra just nu. Jag jobbade lite mer galopp i skogen i dag än vad jag brukar göra. Vägarna var så gott som perfekta. Jag pulsade även i en snödriva som fanns kvar och skrittade asfaltvägen hem, för att variera lite underlag. Lady går vanligtvis med sulor fram på vintern, när det är hårt i marken. Nu har hon haft en tappsko och därför blev det ingen sula på höger fram och hjälp vad konstig hon känns att rida då, jag kände det redan till träningen förra veckan!

Söndagar är stansad för att puttsa utrustningen för min del. I dag blev det bara lite lätt putsning eftersom vi åker till fastlandet på fredag. Då putsas allt noga på torsdag, eftersom jag åker med båten direkt efter jobbet på fredag. Jag är egentligen för att putsa utrustningen efter varje ridpass, men det sliter också mycket på utrustningen, så jag har kommit fram till att 1-2 gånger i veckan räcker. Det brukar bli dagen innan träning eller tävling och lite när jag är ledig på eftermiddagarna.

Planen var även att jag skulle tvätta bilen, men jag tappade lusten helt. Så det får bli en annan dag i veckan när jag känner för det.

Jag har helt fastnat i min bok som jag läser och kan nästan inte sluta. Jag har fastnat och tvingar mig själv att lägga undan den för att ta en joggingrunda mellan varven eller bara göra något annat. Jag är som besatt av den, men i går när jag kom ut i joggingskorna kändes det otroligt lätt att springa. En utvilad kropp, månsken så att jag hade sällskap av min egen skugga hela vägen till stallet och lätt luft att andas, vilket gör löpningen lätt. Det kändes verkligen som vår!

Kommande vecka blir tuff för min del. Måndag, stänger på jobbet och hoppträning på kvällen. Tisdag, slutar tidigt men har tre stycken möten under kvällen. Onsdag, jobbar lång dag och styrelsemöte på kvällen, jag får inte glömma att det är jag som står för fikat. Torsdag, jobbar till 14,15 och ska sedan hinna rida och packa och putsa alla saker till både mig och hästen. Fredag, jobbar till 13,45 och åker sedan direkt till båten när jag kommer hem, båten går kl 16 (hoppas på att Emil fixar allt som har med hästar och packning att göra så att det bara är för mig att hoppa in i bussen när jag kommer hem från jobbet). Lördag-Söndag är jag och Emil i Södertörn ryttarcenter och tävlar. 

Likes

Comments