Header

Det är så mycket helg det bara kan bli just nu, för utom att jag vaknade långt innan klockan ringde i morse så sov jag otroligt bra i natt. Stallet fixades på förmiddagen och tre hästar hanns med. Lady fick gå i skogen i dag igen, det beror på att ridhuset var bokat hela dagen och det är alldeles för kladdigt att rida hemma på gården. Det gick okej, men jag skulle vilja jobba henne lite mer än i skogen. Hoppas på att få till ett dressyrpass eventuellt i morgon kväll om ridhuset är ledigt. Annars lär det bli skogen hela veckan lång. Det behövs ju tränas på det me, så inget ont i det!

Ares stod näst på tur och han fick trava md mig på ryggen i dag. Denna gång var det meningen att han skulle trava, han blev inte skrämd som förra gången då det blev lite trav trotts att det inte riktigt var meningen. Jag satt även upp på Kazpian för första gången ute och det var som väntat inga problem. Jag började med att hänga 10 m och sedan satt jag upp direkt. Jobbet i början med de yngre hästarna är inte så roligt, det är sedan när man börjar kunna få styrfart som det roliga börjar.

Just nu har jag kommit ur duschen och ska sminka mig för en tjejkväll. Inte varje kväll det händer, men nu är det en helg full med vänner. Jag tar bussen till visby kl 17.25 och sedan får jag se vart det bär av efter lite mat och vin. Jag hoppas på en bra kväll!!

Får hoppas att det inte blir allt för sent så att jag hinner med lite mer saker i morgon. Att göra listan skjuts hela tiden framåt. Som tur är rullar det på som vanligt ändå!!!

Likes

Comments

Jag tror att jag har valt världens bästa ställe att jobba på. Jag jobbade till 14.30 i dag och sedan åkte jag till stallet. Jag började med att rida Lady en runda i skogen i dag igen. Hon kändes mycket bättre i dag än i går! Emil hadefixat stallet medan jag red så när jag kom tillbaka tog vi in hästarna lite extra tidigt. De kan vara ute till kl 18 på kvällarna annars nu när det är ljusare ute.

Emil red en runda på Kandido medan jag checkade av Kazpian som nu hamnat på "mitt kort". Kollade bara så att han var redo för att komma utanför stallets fyra väggar. Sadel, träns och uppsittning i stallet. Han var väl förberedd av Emeline så i helgen får han komma ut.

Sedan passade jag på att putsa lite på Ares. Som ni ser så är Kazpian en riktig gangster när det gäller att knyta upp och bita upp knutar. Som tur är Ares mycket snäll på stallgången så han bryr sig inte så mycket om Kazpians hyss, efter att Kazpian knutit upp knuten fem gånger så fick det vara......

I helgen kommer det att vara fullt upp!

​Efter stallet blev det en runda i joggingskorna. Lyckades springa upp skosnöret på något vis. Sedan lagade jag en riktigt god lax pasta till kvällsmat. Nu hänger jag i soffan en stund innan jag ska läsa lite. Det är mycket läsning just nu. Jag har två böcker i jobbet som jag ska läsa. Inte så många sidor som när man studerar på högskolan som tur är!  

Likes

Comments

I dag har det anlänt, examensbeviset! Jag hämtade det på Hemse efter jobbet!! Yippi

Jag har hunnit med en runda i skogen på lady. Hon kändes lite mör i kroppen, så det blir skogen i morgon också. Jag drog ur en 1cm lång tynne tagg ur hennes bakben innan jag red iväg....får hålla lite koll på det så att det inte blir större. Att göra stallet hamnade även på mig i dag så det blev fixat på egen hand!

Likes

Comments

I kväll kom mamma och pappa och hälsade på mitt i veckan. De hade med sig nybakade bullar och fyllde vår frys med 😊precis vad man har en mamma till!!!

Efter lite drygt en och en halv veckas träningsuppehåll pga förkylning, så började jag i dag sätta igång lite jogging igen! Det kändes friskt och skönt med luft och att få röra på benen.

Det har varit ett fantastiskt vår väder i dag!!

Likes

Comments

​I dag när jag kom hem från jobbet möttes jag av denna fina blomma, ett nystädat hus och en varm brasa! Jag själv hade även fixat en liten ❤present (hemlig) till Emil. Just nu har vi intagit förrätten- fylld varm paprika och varmrätten håller Emil på att laga. Efterrätten har jag fixat så den står klar i kylskåpet. En myskväll hemma i soffan väntar. I morgon väntar en lång dag på jobbet (den längsta dagen på veckan)! 

Jag red lite på Ares hemma eftersom solen värmde så skönt. Det kändes synd att åka till ridhuset i solsken. Jag skrittade runt lite själv på egen hand. Emil tittade lite vid sidan av, smög omkring bland bilarna på gården och skrämdes lite då och då.....så det råkade även bli lite trav här och var. Vi måste bara få lite bättre koll på styrningen, sedan kan vi trava med mening!

Likes

Comments

Jag åkte på träning i går för att hoppa lite en tredje dag. Jag var bara med lite försiktigt i början och skuttade eftersom lady har tränat hela helgen! Dock kändes hon riktigt fräsch i början, lyssnade tillbaka och studsade upp framför de små hindren. Jag avslutade tidigare än de andra som var med och red. Nu väntar två vilodagar för hennes del och sedan jogging på torsdag.

Får se om jag och Emil hinner ta oss till ridhuset med unghästarna i kväll på alla ❤️ dag!

Likes

Comments

Jag har börjat läsa en ny bok. Den första sedan jag slutade plugga. Än så länge har jag bara läst två kapitel och min kollega som jag har lånat den av sa att den kunde vara lite trög i starten. Den är på 740 sidor så jag får ta lite tid på mig att komma igenom den! 😊

Likes

Comments

Jag gjorde två ändringar från träningen i går. Jag provade rida på ett tvådelat bett och jag längde ett hål på mina stigläder! Bettet kändes bra att rida på så jag fortsätter nog att rida på det ett tag (får utvärdera om två veckor).

Stiglädren kändes bra att rida i så de blir kvar. Jag kanske länger ett till hål till så småningom, men jag får ta ett i taget så det inte blir så stor skillnad!! Sedan fick jag en ganska rolig kommentar "Du har en sån där Meredith Michaels rumpa" 😂. Jag tar det som en komplimang!

Lady kändes fin när jag gjorde som Micke sa vilket är ett bra täcken på att han säger bra saker. Jag kände mig emellanåt nöjd med min ridning. Framför allt är jag nöjd med att jag kan ändra min ridning till det bättre och känna att det känns bra.

Det blev ingen film ifrån dagens träning men det kommer ett kort klipp ifrån gårdagens träning om några dagar (filmad med Emils telefon).

Likes

Comments

Vilken superträning det var i dag! Vi tränade verkligen på att rama in hästarna. Mickes träningsform verkar passa min ridning. Lady kändes verkligen super fin i dag. Jag vågar även påstå att jag själv red riktigt bra i dag. Emil filmade lite och jag får se om jag kanske kan få upp det här i dagarna.

Lady fick morötter, massage och back on track i boxen över natten. I morgon rider jag igen kl 11.30.

Likes

Comments

Jag handlar "Vågar jag säga aldrig?" ändå är kylskåpet aldrig tomt. Något som oftast eller nästan alltid finns i kylskåpet är: Mjölk, bredgott, ost, Ramlösa, ägg, lök, sylt av något slag (lingon, jordgubb etc, hemmagjord så klart!!) och ketchup. Har man bara ägg i kylskåpet så klarar man sig mycket länge. Jag gjorde supergod omelett till lunch i helgen (bästa hittills).

Frysen är rätt liten men där finns nästan alltid hel bladspenat, frysta grönsaker, lingon (flera liter), Is, en matlåda och köttbullar eller något annat.

Vad har ni i ert kylskåp som alltid finns där?

Likes

Comments