Header

Ahh ville bara ligga kvar i sängen i morse. Till sist kom jag upp och dagen blev av i alla fall. Alla dagar blir ju av....känns inte som om jag vet vad jag pratar om!

Jag red Kazpian i ridhuset i dag. Det blev lite skritt och trav, men det känns som om det kan bli galopp nästa gång. Det är styrning samt start och stopp som behöver bli lite bättre. Vi var i ridhuset alla tre så Kazpian hade gott om sällskap, även fast han tyckte att han var alldeles själv. Han är pigg och framåt att rida och han känns positiv.

Det blev lite paj efter kvällsmaten i kväll. Den blev faktiskt inte alls så god!

Jag jobbar lite på att jag ska skriva ett längre inlägg om föreläsningen som jag var på i helgen. Så ni kan räkna med att det kommer upp här i helgen eller kanske på fredag redan. På fredag har jag semester och jag ska åka till Örebro tillsammans med Emil. Vad vi ska göra där i helgen får ni se då, cliffhanger. 

I morgon lär det bli lite fredags feeling. Vi ska så klart städa och packa lite eftersom vi tar morgonbåten på fredagen. 

Det känns som om jag har hamnat efter lite i stallet. Jag har inte rört ladys utrustning sedan förra tävlingen i princip. Nästa vecka får det bli lite putsning och städning. Dags att dra igång vinterträningen lite mer nu. Fokus just nu är som ni har förstått unghästarna. En ska ridas in från start och en ska ridas lite mer och säljas. Lady har vintervila och börjar sättas igång i december. Anledningen till det är egentligen för att hinna med en klok vintervila samtidigt som jag vill hinna ha henne bra igång tills alla träningar drar igång igen. Jag vill hinna att bygga upp mer styrka under vintern så att hon är riktigt stark tills det drar igång igen. Då tänker jag att det är bra med vila nu.  

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det har snöat lite titt som tätt de senaste två dagarna nu, men de tycks inte bli något klokt av det. Jag som gillar snö. 

I eftermiddag red jag Kazpian lite efter jobbet och innan kvällsmötet. Han går just nu ganska fort fram i utvecklingen. Det blev till och med tre galoppsprång i dag. Ares ben är oförändrat och Lady ja hon har fri lek hela tiden just nu. Lady hälsade på mig på detta sett i dag när jag kom ut till hagen! Ser ut som om det är dags för en ny grimma :)

Likes

Comments

Måndagar brukar kännas bra vilket även denna måndag har känts. Vi kom hem mitt i natten så det kändes lite trögt i morse, men ändå skönt att komma hem.

Det är ju självklart när man är borta som alla super söta, snälla och gulliga hästar ska spela rackartyg med dem som ska ta hand om dem. En av fölungarna lät sig inte bli tillfångatagen i hagen så den fick bli in krånglad på annat vis. Ares har varit osams med sitt täcke och förstört det totalt, plus att han har ett fult sår på benet och svullet knä. Jag vet inte om det kan bero på att han tagit sig ur sitt täcke eller om han har varit ute för något annat. Det lär ju bli svårt att hålla rent i denna gegga i alla fall. Ja ja han gör allt för att få slippa att springa med mig på ryggen kan man ju säga. Han får vila till svullnaden har lagt sig, hela benet är väldigt tjockt.

I dag när jag skulle hämta in första hästen så fick Emils flodhäst (Killawara) frispel i hagen och sladdade omkring i alla vattenpölar som fanns i hagen intill, så när jag kom in var jag totalt nedkletad med lera. Det är ju typiskt att de ska hålla på och fara runt när vi inte är hemma eller när man ska ta in dem. I morgon hoppas jag på att allt är som vanligt igen!!

​Två fina som kollar fälttävlans dressyr på ryttarstadion i stockholm. 

Likes

Comments

Nu åker jag hem från en helg full med fälttävlan och mycket nya tankar. Emil och jag har passat på att ha lite semester på egen hand. Näst helg åker vi på nya uppdrag.

Vi tog med oss en ny transport hem som vi egentligen inte hade planerat, men efter att ha varit och tittat på den i eftermiddag så fick det bli så att vi köpte den. Det är en vanlig transport som är tänkt att underlätta lite i vår vardag. Vi är ju tre stycken som av någon konstig anledning måste vara på olika ställen hela tiden.

Det som är minst roligt med att vara iväg, är att komma hem så sent på natten!

  • 45 Readers

Likes

Comments

Det här är vad jag pysslar med i Linköping. Fälttävlansgala och träff. I dag har förbundskaptenen pratat och det har varit paneldiskussion men även en fantastisk föreläsning som jag ska skriva ett inlägg om lite längre fram. Kvällen avslutades med gala och prisutdelning.

Hotellet där träffen är var fullbokat så jag och Emil bor på ett hotell lite längre bort men vi kan gå dit. I morgon ska jag på arrangörsträff på förmiddagen och sedan får vi se vad vi hittar på!

Vi träffade Tuva och Jessica här, ni vet dem som köpte den söta ponnyn Sambuca av oss.

Inte varje dag vi bor på hotell!

Jag berättar mer i morgon.....

  • 53 Readers

Likes

Comments

Uppe kl 5 i morse för att öppna på jobbet och nu bär det av mot Linköping. Cliffhanger tills ni får reda på vad vi ska göra där, jag och Emil.

Jag gjorde det sista lite snabbt i stallet med kraftfoder, hö och vatten innan jag åkte hem och duschade. Skrev en lapp till de som är kvar hemma med vilken mängd kraftfoder alla hästar ska ha. Det är annars jag som fodrar alla hästar utefter hur de motioneras. Kandido var inte så pigg i går kväll, hon hade feber och ont i magen så det är ju extra viktigt att hålla lite koll och att inte ändra på allt för mycket.

Så nu bär det av mot båten. På återseende.

Likes

Comments

I dag har det varit en så fin och lugn dag. Efter jobbet när jag kom hem red jag Kazpian lite i skritt och trav. Det var sol och inte så mycket vind. Det är lagom när man ska rida unghästar. Sedan tog vi in alla hästar för kvällen. En häst hinner man knappt innan mörkret faller. Tur att unghästarna inte kräver så mycket tid per arbetspass, jag brukar hålla 15 min till en början ca eller så långt bensinen räcker.

Ska träna lite hemma och fixa lite allt möjligt. Jag har fastnat i min bok igen, den var lite långdragen och tråkig en stund. Nu är jag på gång igen och hoppas på att läsa ut den innan jul så att jag kan börja på den fjärde boken. Jag har läst ca 760 sidor och det är en lång bit kvar! Jag blir alltid så trött när jag läser så jag somnar alltid jätte tidigt om jag läser innan jag ska sova.

Fina Northern Lady i fina Gluksburg Tyskland.

Likes

Comments

I går, en helt vanlig måndag kväll åkte jag mamma och Isabell till stan och såg på bio. Vi såg den svenska filmen All inclusive. En riktigt rolig svensk film med bra skådespelare som gör filmen ännu bättre. Vi hade en ganska kort trevlig stund tillsammans innan filmen med hamburgare och pommes. Lite strul med biljetter, men annars en toppen kväll tillsammans.

​I dag är det Emils namnsdag och därför överraskade jag honom med ett par nya vintervantar som namnsdags present. Han blev överraskad, vi brukar inte ge varandra presenter bara så där.... och om det är någon som ger presenter så brukar det vara Emil som kommer hem med presenter till mig. 

I kväll har jag tränat (cykel) och håller nu på att lag mat. Emil har varit iväg med någon bil som han ska ställa in inför vintern. Vinter börjar det bli nu, man känner riktigt hur frostigt och fint det börjar bli. Halt på vägarna och underkylt regn! Typisk "vinter" här! 

Likes

Comments

I eftermiddag har vi grattat pappa på fars dag och farfar på hans 87e födelsedag. Det blev smörgåstårta, kaffe, bullar och kakor plus tårta hos farfar. Jag har ännu inte behövt äta någon kvällsmat för att jag blev så mätt. Min pappa fick en bok som jag och syrran hade fyllt i plus att jag hade köpt några triss (som inte var någon vinst på). Farfar fick en blomma och två burkar sylt som Camilla har gjort. Emils pappa fick en choklad ask med hans favorit choklad.

Jag hade en riktigt effektiv förmiddag då jag han rida tre hästar. Kazpian travade jag på själv för första gången. Ponnyn skötte sig fint och fick ett nytt täcke efter jobbet. Ares fick jag till sist att galoppera på lite. Han är så lat just nu. Emil påstår att han bara är unghäst lat.....men jag vet inte, hoppas på att han inte kommer att vara det hela livet! om han brås på sin mamma så kommer han att få fart under hovarna!

Söt nöt till ponny! Hon kommer finna en fin liten ryttare och göra allt för den.

Jag passade på att införskaffa lite smått och gått till julstädningen i december! Fy vad jag inte längtar till julstädning, men ändå blir det så fint efteråt. Skaffade även lite ljus till denna mörka vardag som infunnit sig! Vi var hemma rätt sent men hästarna hade inte ett dugg bråttom in eftersom det var krispigt kallt och stjärnhimmel ute. 

Likes

Comments

Vatten i stallgången i dag, efter allt regnande. Det verkar inte finnas någon kran att vrida av regnvattnet med. Det bara fortsätter att regna och regna. I dag fick hästarna uppdatering av täcken. Graderna sjunker samtidigt som det blåser och regnar, så några av dem fick uppdatera sin utstyrsel. Killawara frös när vi tog in dem för kvällen. Ponnyn får jag ta in och hålla på med i morgon, då får hon nytt täcke!

I övrigt har jag haft en bra lördag med stallsysslor och sedan fika hos mamma och pappa. Det var ganska länge sedan som vi var där och hälsade på. Sedan han jag tvätta all tvätt, städa och cykla en timme framför hoppning på TV. Nu eldar jag för fullt i kaminen för att få upp värmen här hemma!

Likes

Comments