Header

Jag fick en ridhjälm i julklapp av mamma & pappa, den ska bara införskaffas. Jag har beslutsångets och just nu så står det mellan en GPA first Lady och en egendesignad AYR8. Jag var redan för två år sedan inne på en KEP, men nu känns det som om alla skaffar dem och jag vill nog ha något annat. Jag har även varit inne på en Antarès, men de finns inte i så många olika varianter så det blir nog inte någon sådan...... jag hinner självklart ändra mig tusen gånger. Tipsa mig om fina ridhjälmar här!

Likes

Comments

Jag fick en ljusstake i examenspresent av Camilla och Per. Jag fick fylla den med vad jag ville efter årstiderna och självklart blev det något lite mer personligt som landade i den. Det finns mycket man kan göra med rosetter. Jag har även lite mysbelysning med hjälp av rosetter i vardagsrummet! Det blir lätt bara att de blir liggandes eller hängandes på en vägg, det går att göra mycket annat med dem om man tänker till lite.

Emeline fyller år på måndag, så i dag har vi letat reda på en födelsedagspresent till henne. I bland är det så himla svårt att hitta på något klokt, man vill ju att saker ska komma till användning som man ger bort i present.

I övrigt är stallet fixat och examensarbetet (snart) publicerat på DIVA portal. Köket är städat och hästarna ska snart få komma in.

Ett kanske lite mindre inspirerande inlägg..... Jag har lite dålig inspiration till blogginlägg just nu. Ni får göra tipsa om vad det är ni skulle vilja läsa mer om?

Likes

Comments

Äntligen fredag! I kväll blir det taco-kväll i soffan.

I dag har jag haft en dag ensam i stallet. Fixade allt som ska fixas varje dag och åkte sedan till ridhuset. Jag gillar att vara ensam i ridhuset, man kan trimma i sin egen takt och man har bara sig själv att tänka på. Lady kändes fin och avslappnad. Passet gick ut på att hitta en bra rytm och få henne mjuk i sidorna och att hitta ett jämt stöd i båda tyglarna. Jag känner i bland att det blir lite vällyckat vänster tygel. Allt blir så mycket bättre med jämnhet! I galoppen tränade jag änka byten och övergångar skritt-galopp.

Nu är jag hemma och eldar för att sedan åka till stallet och fixa allt inför kvällen och till sist åka till ridhuset och löshoppa unghästarna. Jag hoppas att vi kommer iväg som planerat.....Emil är ju ganska omöjlig att bestämma saker med i bland. Han hamnade i Klinte med sin buss och vet inte om han kommer hinna hem till kl 16. Jag ska i alla fall hinna fixa in hästarna innan dess så att det bara är att lasta och åka när han kommer. Det brukar ändå sluta med att vi åker en halvtimme senare än vi har planerat!

Äntligen kom också beskedet om betyg på examensarbetet. Klart att skicka till alla som vill ta det av det. Jag och Marie ska skicka till dem som vill ta del av den i helgen. Ni kan också få en länk till den här om ni är sugna på att läsa lite om stress. Det kommer en länk efter helgen i så fall! Nu väntar jag bara på besked om sista kursen......

​Det är tur att det alltid dyker upp saker att fylla dagarna med, men hjälp vad mycket tid jag inser att jag har lagt på mina studier. Nu kan man ju göra precis vad man vill med sin egen tid!

Likes

Comments

Ares fixade charm poäng i går när grimman satt runt halsen och mellan öronen!

I dag när jag red i skogen jobbade lady på fint mellan varven, men våra skogsturer brukar aldrig vara helt avslappnade. Det är alltid något hon spänner till för och vi hamnar i passage liknande stor trav. Hon är lite bak rädd i bland och det blir extra tydligt i skogen där vi alltid rider själva.

Ja jag rider alltid själv i skogen eftersom skogen inte passar alla hästar. Vi har några yngre hästar som inte riktigt är redo för skogen eftersom det är en ganska lång bit på 80km/h väg och så har vi en "gammal" häst som aldrig har klarat av att bli riden i skogen. Då har jag bara som val att rida själv i skogen på lady som ändå är helt ok att ta dit. Det blir oftast samma väg vilket är tråkigt men det finns inte något annat val.

När jag var yngre hade jag hästarna inackorderade i ett stall med många ridvägar. Veckan blev oftast fylld med fler skogsturer än ridning på ridbanan eftersom jag älskar att rida i skogen. Men min egen ridning har blivit mycket bättre efter att jag tränar mer på ridbanan.

Likes

Comments

View tracker

Förskollärare 2017! 🎈🎉

Likes

Comments

Jag har skaffat mig en sjukt bra kaländer i år. Men jag inser att det kommer att bli lite knivigt att fylla den eftersom att jag inte ens har hunnit göra en klok planering för detta år. Just nu har vi inte ens bokat in årets första tävling! Min förhoppning är att detta år kommer att stärka oss båda två ytterligare men vi borde ha några tävlingar planerade!

Likes

Comments

Så här har och kommer denna veckas träning att se ut:

måndag: Hoppträning. För min egen del den lite kortare joggingrundan.

tisdag: Vilodag. För min egen del den normala Joggingrundan.

onsdag: Skritt 30 min. För min egen del den normala joggingrundan.

torsdag: Rida i skogen. För min egen del Naprapat behandling.

fredag: Markarbete i ridhuset. För min egen del vilodag.

lördag: Dressyrarbete i ridhuset. Ares rids hemma. För min egen del den korta joggingrundan.

söndag:: Rida i skogen eller hemma. Ares rids hemma. För min egen del Vilodag.

Jag hoppas att jag kan följa veckans plan och jag hoppas även på att det blir lite mindre isigt så att det går att rida på Ares hemma tills i helgen. Jag har inte ridit på honom på jättelänge nu. Tidigare kändes det som om jag skulle kunna börja rida på honom själv utan att någon håller i, men när det är så isigt så blir det genast riskabelt bara av att rida.

Likes

Comments

I dag ser mina planer ut som att det blir en lugn dag men ändå kommer jag att hinna med mycket. Stallet är fixat och helt klart. Jag ska i dag försöka ta mig till återvinningsstationen som ligger 2 min bort med bilen för att kasta all papper och plast som vi samlat på oss sedan jul. Det ligger så nära att det aldrig blir av att åka dit kan man säga 😉 Jag ska även åka och panta flaskor. Jag fick med mig all pant från Examensceremonin hem i lördags.

Jag ska även åka och posta två paket (studentlitteratur) och skritta Lady. I går fick Lady vilodag och i dag är det 30min skritt som står på schemat. Sedan hoppas jag på att min sålda sadel hittar hem igen. Det verkar ju omöjligt att sälja sadlar just nu. Så nu har jag inte sålt någon sadel längre.....

Nu ska jag bara äta lite lunch och tända eld i kaminen så drar jag iväg på eftermiddagens uppdrag sedan.

​Jag fattar inte varför man inte bara tar tag i tråkiga saker lite oftare, eller åtminstone innan det hinner bli överfullt!

Likes

Comments

Här kommer lite text om vad jag tänker kring benskydd på mina hästar.

Jag använder alltid någon typ av benskydd fram under alla ridpass oavsett häst. Oftast ett par vanliga senskydd eller terrängskydd. De svarta Norton skydden använder jag till vardags och de med lite grått på: Lami-cell används på tävling.

Lady stryker sig gärna bak och hon behöver därför ett par bakbensskydd när jag rider. Det har blivit naturligt att jag använt de öppna korta skydden bak (se bilden) eftersom hon inte har haft åldern inne till att använda andra skydd. Men nu har de blivit så slitna (efter 7 år köpta på ÖB) så att jag bara använder dem hemma när det är lerigt eller när jag rider i skogen. Istället använder jag mig av ett par korta Norton skydd som går runt hela kotan. Tyvärr åker de gärna upp på benet och hjälper inte alls där de ska skydda. Därför blir jag tvungen att prova ett par längre strykkappor bak. Jag kommer även ha henne lindad oftare ett tag fram över. 

När jag trimmar markarbete hemma på ridbanan eller i ridhuset lindar jag gärna bakbenen. Jag använder alltid ett par paddar under lindarna (som ni ser på bilden). Om jag rider dressyr så kan jag i bland ha lindor fram, men det är mest för att det ska se snyggt ut. Förut när jag red mer dressyr använde jag mig gärna av långa strykkappor bak.

Jag har alltid vanliga benskydd på hästen i transporten pluss ett par boots om det skulle behövas. Jag var bättre på att använda transportskydd förut, men jag tycker inte att hästarna går eller rör sig särskilt bra i dem och därför tänker jag att det inte är så bekvämt för dem i transporten. Jag tror helt enkelt att de skulle kunna göra mer skada än nytta. Däremot kan gärna sätta på ett par Back on track paddar innan och efter träning och även i transporten.

Det där med skydd varierar jag så klart från häst till häst, alla individer är olika även vi människor. Vi gillar att använda olika typer av utrustning på våra hästar. Svarta skydd är min grej som ni ser.... jag kan ibland använda blåa lindor. Här fick ni en inblick i vad mina hästar använder!

Likes

Comments