Header

Hej finisar!!

Det var ett tag sen jag uppdaterade här nu igen (känns som att jag får börja alla mina inlägg med denna mening), men jag har inte känt att jag har gjort något speciellt som har varit värt att skriva om. Men nu har det iallafall gått några dagar och jag har gjort en del roliga saker.

I mitt senaste inlägg skrev jag att jag skulle till slalombacken med Vilma, och så blev det också. Det var jättefint väder, solsken och några minusgrader. Det var riktigt roligt, och när jag kom hem ville jag genast åka dit igen.

På måndag och tisdag skrev jag prov, kemi och fysik. Jag är nöjd med resultaten i båda (även om jag var väldigt besviken när jag kom ut ur klassen efter kemiprovet). Vi bytte period på onsdag, och jag har varken kemi, fysik eller matte, så det känns väldigt konstigt att inte behöva ta med sig MAOL:s till skolan varje dag. Denna period läser jag biologi, geografi, psykologi, finska och engelska, så det blir mycket läsande i denna period och inget räknande.

I fredags umgicks jag med Petter, och i lördags åkte jag och Vilma till slalombacken (igen). Denna gång var det plusgrader i backen, vilket gjorde att min snowboard tog bra tag, och detta ledde till några spännande situationer i liften.

Hittills denna vecka har jag varit till stan två gånger på flöjtlektioner, och så har jag kommit igång med träningen igen efter jullovet, provvecka och periodbyte.

Resten av veckans planer ser ut som sådana att jag kommer gå på bio med Ina imorgon, på torsdag blir det cirkelträning (också med Ina), fredagen kommer jag troligtvis spendera med Petter, på lördagen ska jag och Ina P dra knatteträningar på morgonen och sedan har jag inga andra planer för resten av veckan.

Vad annat då? Jag har prickat av en punkt på min bucketlist! Jag har nämligen börjat med Bullet Journal. Tanken var att börja med det när min kalender tar slut i augusti, men jag kunde inte hålla mig. Några olika saker jag har i min BuJo är: moodtracker, sleep log, en mening om dagen och trackers på när jag har tränat, stretchat och spelat flöjt, samt vanliga veckouppslag (bild på mitt första veckouppslag nedan).

Det var allt från mig för denna gång, vi hörs snart igen!

xoxo Jenny

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!!

Bloggen har stått tom här i några dagar, detta beror dels på att jag inte har haft något intressant att skriva om och att jag har haft prov att läsa till. Igår skrev jag psykologi och nästa vecka kommer jag skriva kemi på måndag och fysik på tisdag. På onsdag börjar vi med en ny period. Så kvällarna har gått åt till att läsa till proven.

Igår var det fredag, och jag spenderade kvällen i Kronoby med Petter och några av hans kompisar. Imorgon är planen att jag ska åka till Kaustby för årets första snowboard-tur. Idag ska jag jobba och försöka lära mig om hybridisering i kemi. Hittills fattar jag 0.

Det har snöat inatt och jag passade på att gå ut och fota lite bilder.

Ha en fin dag alla ni!! xoxo Jenny 

Likes

Comments

Hej på er!

Jag har under många år lovat saker på nyårsafton, som jag innerst inne vet att jag ändå inte kommer klara av att hålla året ut. Så nu 2018 vill jag testa på något nytt, nämligen att göra en bucketlist. Jag har skrivit ner 30 olika mål/saker som jag vill klara av under året, så denna lista kommer förhoppningsvis att bli helt klar innan året är slut!

Här kommer listan och en kort förklaring till varje mål:

1. Åka på en snowboardresa till någon större skidort i Finland - detta är lite av en tradition för mig och Vilma, så detta måste vi absolut göra!

2. Åka till Umeå med kompisar - en miniresa är ju alltid kul, speciellt i gott sällskap

3. Åka utomlands - förhoppningsvis med familjen till något varmt land <3

4. Åka på en roadtrip med moped - kan man kalla det roadtrip med moped?, iallafall, en längre utflykt

5. Ordna en födelsedagsfest för någon - eftersom jag tycker det är roligt att fixa och ordna saker, och en födelsedagsfest är ju alltid kul!

6. Ha en sushikväll - sushi är ju verkligen jättegott och i rätt sällskap blir det riktigt trevligt

7. Ordna en Halloween-fest - av samma orsak som punkt 5, och om gästerna är utklädda och huset är pyntat kan det bli riktigt häftigt!

8. Ta slutexamen från Konservatoriet - detta har jag redan planerat in med min flöjtlärare, och det blir troligtvis av också i vår, men det finns med på min bucketlist för att jag ska bli påmind om att öva flitigt.

9. Läsa minst 10 böcker - jag tycker om att läsa, men tyvärr läser jag nästan bara ur skolböcker och hinner inte med andra böcker, men 10 på ett år hinner man nog med.

10. Börja läsa spanska - spanska är ett språk som jag länge har velat lära mig eftersom familjen flera gånger har besökt länder där se pratar spanska.

11. Lära mig "He´s a pirate" på piano - den låten har jag börjat lära mig flera gånger, men har aldrig fått den färdig

12. Klara 100 på teknik - detta hade jag som mål redan då jag spelade fotboll, men eftersom teknik inte är min starka sida har jag aldrig tagit mig tiden att träna på det

13. Rensa ur mitt klädskåp - detta har jag också tänkt göra innan men det har bara inte blivit av

14. Sticka en tröja - den kommer troligtvis bli vit och i samma mönster som mitt nuvarande projekt

15. Börja med Bullet Journal - detta ska jag göra när min nuvarande kalender tar slut i augusti

16. Plugga på ett café med en kompis - kommer förhoppningsvis göra detta flera gånger

17. Kolla igenom en serie från början till slut - jag har kollat serier tidigare men alltid slutat när det har varit någon säsong kvar, eftersom jag tröttnat på den

18. Fixa nya blinkers till mopeden och underarmsspeglar - detta skulle jag ha gjort förra sommaren men det blev aldrig av

19. Vara vegetarian i en vecka - detta kommer vara det svåraste målet för mig att klara eftersom jag verkligen gillar kött

20. Skida - detta är en oklar punkt, men jag ska iallafall stå på ett par längdskidor under 2018

21. Leva utan internet i mobilen en vecka - tänkte först vara utan mobilen en hel vecka, men jag kände ändå att folk måste få tag i mig genom att ringa. Så jag kommer stänga av internet i mobilen, men kommer använda datorn till att sköta skolarbete, så en vecka helt utan internet kommer det nog inte bli.

22. Klara spagat - jag slapp ner i spagat tidigare, men eftersom jag inte brukar stretcha så ofta så har jag blivit väldigt styv, så eftersom jag vill börja stretcha mera så är det ett mål att klara av spagat igen

23. Lära mig att göra 5 chin ups - jag har otroligt svaga armmuskler, och syftet med detta mål är egentligen att jag ska börja träna upp mina armmuskler

24. Springa 2800 m på coopertest - detta mål har jag satt upp för att påminna mig själv om att gå ut och springa, eftersom jag gör det väldigt sällan för tillfället

25. Springa ett halvmaraton - detta gjorde jag tillsammans med Ina i september 2017, men jag vill göra det igen, och förhoppningsvis med en förbättrad prestation!

26. Lära mig stå på händer i 10 s - detta är en sak som jag länge har velat kunna, men aldrig klarat av

27. Se det positiva i det negativa - detta är som en påminnelse till mig själv, och speciellt när folk säger åt mig att vara positivare så ska jag vara det

28. Motionera minst 30 min varje dag (utomhus) - ska försöka vara ute och gå/springa en liten bit varje dag, eftersom det är bra både fysiskt och psykiskt

29. Sluta svära - detta mål har jag satt tillsammans med mamma, vi har dock inte kommit på något straff om man svär, men jag ska försöka mitt bästa att sluta med det

30. Skriv ner en mening varje dag - detta såg jag att en svensk bloggare hade gjort och det verkade kul att se tillbaka på det senare. Jag ska alltså skriva ner något som någon säger varje dag.


Ett långt inlägg med mycket text, men nu ser jag fram emot att få börja bocka av denna lista, ni ska ha en fortsatt trevlig kväll!

Nu gör vi 2018 till det bästa året hittills! xoxo Jenny 

Likes

Comments

Gott nytt år 2018!!!

Jag hoppas att ni alla hade en bra nyårsafton, och att ni alla kan se tillbaka på året som något positivt!

Min nyårsafton spenderades hemma hos Ina i Terjärv, där vi ordnade en fest för några nära vänner. Paketet med alla festdekorationer hann inte komma, men det blev bra ändå. Jag åkte dit till klockan 4, då fixade vi oss och sedan började vi pynta. Gästerna kom vid runt 8, och då åt vi god mat och började invänta tolvslaget. Vid tolvslaget öppnade vi den efterlängtade (rosa) champagneflaskan och skålade in det nya året. Folk började söka sig hemåt en tvåtiden, och jag åkte därifrån med Ina och Ellen så vi kom hem ungefär vid halv 4.

Hittills idag har jag inte gjort något, och planerna är väl egentligen att läsa till psykologiprovet och laga mat. Det kommer även upp ett inlägg om mina nyårslöften/mål 2018 inom kort. Ha en fin dag, och jag hoppas att ni ser fram emot det nya året lika mycket som jag gör!

Här kommer lite bilder från igår/idag!

Ha det bäst!

Likes

Comments

Hej alla fina!

Nu när vi börjar närma oss 2018 ska jag göra min sista recap av det gångna året. Den här delen består av månaderna oktober-december. Enjoy!

Oktober

I början av oktober uppträdde jag på min första flöjtkonsert för detta året. Uppträdandet gick över förväntan, jag var inte alls nervös (som jag brukar vara). Pappa fyllde 50 år och detta firades stort med fest i Terjärv. Jag och min kompis Vilma började i politikerskolan, vilket innebar att vi körde ner till Vasa ungefär en gång i veckan och fick lära oss om viktiga ämnen i samhället. Studerandekåren ordnade Suitup-day, och då klädde alla i skolan upp sig. Vi fick också höstlov, och då åkte jag och Vilma med buss till Haparanda. Där besökte vi IKEA, MAX och några andra butiker, innan vi åkte hem senare samma dag. Jag var också på min sista fotbollsavslutning, eftersom jag för tillfället inte tänker fortsätta spela nästa säsong.

November

November var en väldigt känslosam månad för min del, på både negativa och positiva sätt. Jag och mitt ex gjorde slut efter ett nästan två år långt förhållande, men jag klarade av det bra tack vare alla fina vänner och familj som jag hade som stöd. I slutet av månaden blev jag tillsammans med Petter, som kom mig väldigt nära på en väldigt kort tid. Vid sidan av allt detta var det farsdagskonsert, så där uppträdde jag med orkestern. Studerandekåren ordnade mysdag, och jag kom igång med träningen igen. Jag försöker att gymma på hålpassen, för att få röra på mig mellan varven, så jag inte sitter stilla i skolbänken hela dagen. Det var även avslutande träff i Helsingfors för Politikerskolan, som jag och Vilma hade deltagit i. Vi besökte Finlands Bank, riksdagen och Förlaget. Jag tycker personligen att besöket vid riksdagen var mest givande.

December

I början av december hade jag tid till frisören. Jag ville klippa av ganska mycket hår, så jag bestämde mig för att donera mitt hår till organisationen Little Princess Trust i Storbrittanien, som tillverkar peruker åt barn som av någon orsak saknar hår. Detta är verkligen en sak som jag rekommenderar andra att göra, ifall ni tänker klippa av en längre bit av ert hår. Jag klippte av ungefär 20 cm, och la in några ljusa slingor, för att fräscha upp det. Jag blev riktigt nöjd med resultatet.

Finland fyllde 100 år och detta uppmärksammades i skolan med en högtidlig fest. Vi deltog i ett festprogram, åt middag, dansade polonesse och sedan var det fri samvaro. I december byggde jag också ett pepparkakshus (som jag inte blev nöjd med), och sen fick vi jullov.

Ha en fortsatt trevlig dag och gott nytt år! xoxo Jenny

Likes

Comments

Gokväll på er!

Dagens inlägg kommer upp sent, men så får det bli ibland. Idag är det torsdag, och jag inledde dagen med att sova till klockan 12, skön känsla! Jag gjorde inte så mycket mer än att städa innan jag åkte iväg till jobbet. Där gick det undan och vi var färdiga snabbt. Väl hemkommen blev det tacokväll med familjen och nu ligger jag i sängen och har precis läst lite psykologi. Jag har prov andra dagen i skolan efter jullov så kände att jag för en gångs skull vill vara ute i tid, det brukar aldrig hända annars. Jag är lite stressad för tillfället, eftersom paketet med saker som jag har beställt inför nyårsfesten inte har kommit ännu, jag har beställt så fina saker, så jag hoppas verkligen att paketet kommer imorgon. Annars måste jag och Ina åka till stan och leta efter nödlösningar. Nu ska jag sticka lite på mitt projekt (som jag har hållit på med sen i september) som snart börjar bli färdigt.

Ha en fin kväll och godnatt! xoxo Jenny 

Likes

Comments

Hej på er!

Igår var det annandag jul och julen är officiellt över. Julaftonen firades hemma hos oss tillsammans med mammas sida av släkten. Vi åt god mat, öppnade julklappar och byggde pussel innan det var dags att åka iväg och jobba. På juldagen bjöds vi på lunch hemma hos mormor och morfar innan det var dags för jobb. Efter jobbet sprang jag fort genom duschen innan jag fixade mig och jag åkte på NUF:s julfest tillsammans med några vänner. Där hade vi en riktigt trevlig kväll. Igår gjorde jag inte så mycket mer än att jobba och bygga pussel.

Idag har jag varit till stan tillsammans med Vilma för att se vad mellandagsrean hade att erbjuda. Jag kom hem med lite småsaker inför nyårsfesten som jag och Ina ska ordna. Jag sydde fast dragkedjan på klänningen och resten av klänningen tänker jag sy senare i veckan. Jag har inga planer för kvällen, ska beställa skolböcker för nästan period, läsa lite i Therése Lindgrens bok (som jag fick i julklapp) och sedan är det dags att sova!

Gonatt! xoxo Jenny

Likes

Comments

Hej på er!

Det fick bli en oplanerad bloggpaus. Det har hänt en hel del i mitt liv sen i juli. Jag har börjat i gymnasiet, och skolan tar mycket mer tid än jag hade väntat, men nu ska jag försöka uppdatera bloggen så ofta jag kan och hinner!

I juli skrev jag två inlägg där jag blickade tillbaka över månaderna som hade gått, och det tänkte jag att kunde vara kul nu också! Här kommer alltså en recap från månaderna juli-september.

Juli

Första dagarna i juli månad spenderades i Piteå på fotbollsturnering, jag umgicks mycket med kompisar på bl.a. grisfesten som ordnades i byn och jag sov vid villan flera gånger med vänner och pojkvän. Jag deltog i Seljes Triathlon med laget Team JCA och vi slutade på en härlig 6:e plats. Jag spelade också i Kokkola Cup och flera andra fotbollsmatcher i serien.

Augusti

Jag uppdaterade ingenting alls från augusti, men jag tog iallafall vara på de sista sommarlovsdagarna genom att umgås med kompisar och i mitten av augusti började skolan igen. Eftersom Ellen skulle börja skolan i Vörå umgicks jag med henne och några andra vänner under sista sommarlovsveckan, jag spelade några fotbollsmatcher, samt besökte Lillsand i Jakobstad där min lillebror var på scoutläger. Skolan började igen den 14 augusti, och då började jag i Kronoby Gymnasium. Jag kommer skriva mer om mina tankar om gymnasiet i ett annat inlägg.

September

September minns jag som en rolig månad. Redan den 2 september åkte hela familjen iväg till Italien på resa. Det var första gången jag besökte Italien, och det har varit ett land som jag har haft som mål att besöka. Vi bodde i Mirandola och Verona, och under resans gång besökte vi Venedig. Eftersom jag älskar all mat som innehåller tomatsås så var detta land verkligen drömmen för mig <3, fick äta hur mycket pasta och pizza som jag bara orkade! (Värt att nämna är att jag blev less på pizza efter denna resa och att det tog en månad innan jag ville äta det igen efter resan, pastan var det inget problem med.) När vi kom hem från Italien började provveckorna i skolan, och eftersom jag hade full period blev det en hel del prov. (Mer om proven i gymnasiet i ett annat inlägg.) Jag blev medlem i studerandekåren i skolan, och det är verkligen en av de roligaste besluten jag tagit. I september sprang jag också mitt första halvmarathon tillsammans med Ina. Detta var verkligen jobbigt för mina ben, eftersom jag inte är så duktig på att fara ut på löprunda menmen... vi kom i mål iallafall och kunde trösta oss med citatet "vi hade iallafall tur med vädret" ;). Efter loppet blev det jaquzzibad hemma hos Ina.

Detta var då alltså månaderna juli-september och sista recapen av mitt 2017 kommer upp närmare nyår! Vi hörs snart igen!

Ha det så bra! xoxo Jenny  

Likes

Comments

Hej på er!

Jag berättade för ett par dagar sedan att jag skulle delta i Seljes Triathlon, och så blev det. Jag hade ett lag med Christian och Alexander (Team JCA), och jag simmade. Så första doppet för denhär sommaren fick bli på en tävling. Hur som helst, simningen gick hyfsat bra, vattnet var väldigt kallt så musklerna stelnade bort, och när jag kom upp ur vattnet fick jag så svår huvudvärk så jag var nära att spy flera gånger... Men jag sprang iallafall snabbt genom duschen, bytte om till torra kläder och fortsatte heja på mitt lag. Pojkarna gjorde ett riktigt bra jobb och vi slutade på en 7:nde plats. Vi var nog alla nöjda med våra prestationer, fasst det var första gången vi testade på triathlon. Vi var endast 2 minuter från brons, så nästa år siktar vi på en medaljplacering!

Planerna för idag då? Jo, jag har fotbollsträningar snart, och direkt efter dom börjar damernas match, så den ska jag kanske se på en stund, och efter det ska jag till Karins, har inte träffat henne på nästan en månad, så det ska bli kul att catcha- upp med henne!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Likes

Comments

Hej på er!

Det var några dagar sen jag uppdaterade nu igen, men jag har haft fullt upp den senaste tiden. Från torsadg till lördag var det Kokkola cup för vår del. Vi spelade sammanlagt sex matcher, och det blev 1 vinst, 2 lika och 3 förluster, så vi slutade på en femteplats.

Igår inledde familjen dagen med att åka till Seljes och äta lunch, supergod mat! Direkt när vi kom hem mötte jag upp Vilma och Ina, vi åt glass, pratade om gymnasiet och tittade på damer 2:s match. Idag är det bara tre veckor till skolstart. Sommarlovet har verkligen gått sjukt snabbt, men jag ser ändå fram emot att få börja gymnasiet. När matchen var slut körde vi hem och då kom Christian hem till mig. Vi bestämde oss för att åka till villan i Terjärv, så där spenderade vi resten av kvällen och natten.

Vi körde hem idag ungefär klockan ett, sen vi kom hem har vi spelat kort, lekt med kattungarna, spelat fotboll och försökt fixa en moped utan framgång, och tagit en tupplur. Nu var det ett par timmar se Christian åkte hem för att träna och jag ligger i sängen och slösurfar på skolmaterial och annat trevligt. Ikväll klockan 9 blir det jobb igen för min del.

Enda planerna jag har för veckan är Seljes Triathlon där jag ska tävla i lag med Christian och en av hans kompisar, och att jobba. Jag uppdaterar er senare om hur triathlonen går!

Ha en fin dag!
(Bilden längst till höger är av Cia på Kokkola cup!)

Likes

Comments