I'm baaaack! Shit vad grejer det har hänt sen jag skrev sist. Rabblar upp lite snabbt vad som har hänt för orkar inte gå in på detaljer idag..

JAG HAR LISTAT UT VAD DET ÄR FÖR FEL PÅ MIG hallelujah! I mars va jag hos en tjej som tar blodprover och skickar till Tyskland där dom tar prover på massa födoämnesallergier som dom inte tar prover på här i Sverige. Det visade sig att jag va allergisk mot ca 65 födoämnen. Exempel på dessa födoämnen är tex gluten, mjölkprotein, ägg, fläskkött, nötkött, potatis, lax, morötter, äpple osv osv. Jag va tvungen att utesluta ALLT detta. Det va en väldigt tuff period då jag i stort sett inte kunde äta ett skit. Som tur var så reagerade jag inte lika mycket på allt så det som jag reagerade minst på (bl.a. potatis, fläskkött) kunde jag börja äta igen efter två månader, reagerade jag inte då på något sätt så kunde jag sakta men säkert börja äta det igen. Det jag reagerar mest på är äggvita och mjölkprotein så det får jag inte testa sätta in förns efter 1 år men räknar med att jag aldrig kommer kunna äta det igen. Gluten skulle jag vara ifrån i ett halvår så det har jag precis börjat äta igen, dock har jag börjat må sämre igen nu när jag har ätit det så måste antagligen sluta med det igen. Men hursomhelst så mår jag såååå mycket bättre nu! Jag har till exempel kunnat börja jobba!!!!!!! och det va ett sjukt stort steg för mig så jag är så himla glad för det!

Andra grejer som har hänt är att jag och Jesper tyvärr har separerat. Det är ca 4 månader sen men inget jag direkt vill prata om då det fortfarande är lite jobbigt.

Så nu bor jag själv för första gången i mitt liv i min alldeles egna lägenhet och det känns också så himla bra! Så nu är det bara att vänta på att livet ska ta mig med storm för jag är sååå redo för nya utmaningar i livet nu och så har jag inte heller känt på väääldigt länge eftersom jag inte har mått bra så det känns sjukt skönt!

Kanske går in mer detaljerat på detta med allergierna någon annan dag för idag är inte en så bra dag tyvärr så nu ska jag bara slappa framför en film. Men hellre en dålig dag nån gång ibland än att alltid ha dåliga dagar jämt o ständigt som det va förut :)

puss & kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag bloggade nu, anledningen till det är att jag helt enkelt inte haft någon lust till det. Har inte mått så jättebra på sista tiden så har inte haft lust till nånting alls faktiskt. Jag rider ju ett par gånger i veckan och är ute i stallet så fort jag har tid men jag har inte ridit på 4 veckor nu vilket betyder att det är nånting som inte stämmer eftersom stallet är den bästa platsen på jorden enligt mig ;) är jävligt trött på att må så här nu så nu har jag tagit tag i lite saker.. för det första ska jag till vårdcentralen på torsdag, och det sjukaste av allt är att jag måste ta med mig mamma dit för dom lyssnar inte på mig som är så "ung". Dom tror att jag inte vet vad jag pratar om och när jag går därifrån känns det alltid som att jag har blivit överkörd av en lastbil typ. Helt sjukt att man inte kan bli lyssnad på tycker jag. Jag ska även på massage på torsdag då jag är så extremt stel i nacken vilket också kan leda till att jag känner av mer yrsel osv. Och på fredag ska jag till en tjej som tar prover på mig och skickar till Tyskland där dom tar tester på om man har någon typ av födoämnesallergi. I Tyskland tar dom prover på typ 270 olika ämnen i mat som man kan vara allergisk emot och dessa prover tas inte i Sverige. Hos den här tjejen kommer jag även få kostrådgivning då det faktiskt kan va en del mat man trycker i sig som gör att man mår skit.

Hoppas någon hittar nåt !

Nu ska jag ta hand om min sambo som ligger i soffan och är magsjuk. Hoppas verkligen inte att han smittar mig då jag precis har kommit igång och jobbat igen efter att jag inte mått bra. Men har tagit vitpepparkorn och handspritsflaskan går varm så jag hoppas att jag klarar mig.

slänger upp en bild på Mr Domino eller Dompan som han också kallas. Har tyvärr ingen egen häst men har fått äran att rida den här prinsen i ca 13 år. 

PUSS O KRAM

Likes

Comments

Tisdag, tisdag, tisdag. Snart dags att åka mot jobbet. Den här veckan har jag ökat en timme i tid så ikväll jobbar jag 16-21 istället för 16.30-20.30. Det blir spännande att se hur det går. Förövrigt tycker jag att det är ganska skönt att jobba kväll då det inte är lika stressigt som på dagen och man slipper att städa haha. Men det som är tråkigt är att jag måste vila hela dagen innan för att orka jobba på kvällen så på tisdagar när jag jobbar kväll händer det inte så mycket mer än jobbet vilket jag tycker är tråkigt, jag orkar inte ens träffa en kompis på en kaffe liksom..
Som tur är har jag min fina älskade sambo som stöttar mig i allt det här. Han är så fin ❤


Likes

Comments

Idag ska jag bara ha en mysdag med katten. Kanske ta en promenad i det fina vädret ☀️ Skulle jobbat 8-13 idag egentligen men i lördags var jag iväg på minnesstund för min gamla klasskompis och där bjöds det på buffé och tårta och igår mådde jag illa heeeela dagen. Visste inte om man kanske hade blivit matförgiftad eller om man fått maginfluensa så bestämde mig igår för att vara hemma idag ifall man har nån skit så man inte smittar dom gamla på jobbet för då lär ju hela boendet bli sjuka. Men idag mår jag bättre så förhoppningsvis var det ingenting. Mår jag fortsatt bra blir det yoga med mamma ikväll och jobb imorgon 👌🏼
Ha en fin dag allesammans !
Puss

Likes

Comments

Då ska vi se om jag kommer ihåg hur detta funkar. Tog mig en och en halvtimme att få till designen på bloggen och då är ju inte den speciellt avancerad haha. Jag har haft blogg tidigare men det är flera år sen så det tar nog ett tag att komma in i det igen.

Jag vet egentligen inte riktigt varför jag startade den här bloggen. Men jag håller på att bearbetar en del grejer just nu så jag tänkte att det kunde vara skönt att skriva av sig lite.

För 2 år sedan pluggade jag till undersköterska & jobbade i hemtjänsten & jag trivdes jättebra med det. Under ett arbetspass började jag känna mig jättekonstig, jag upplevde en obehaglig yrsel och jag fick känslan av att jag skulle svimma. Det var här allt började. Jag har sedan den dagen för två år sedan dragits med den där jakla yrseln rent ut sagt. Jag har tappat räkningen på hur många olika läkare jag har träffat och hur många olika sjukt jobbiga undersökningar jag har gått igenom. Den värsta undersökningen var nog ändå när jag gjorde gastroskopi (man för ner en kamera genom munnen, ner i magsäcken). Detta gjordes för att kolla om jag var glutenintolerant vilket det sedan visade sig att jag inte var. Men fyyy f***n vad obehagligt det var, det vill jag aldrig göra om i vaket tillstånd. Hur som helst så har dom tagit hur mycket olika prover och gjort hur många olika undersökningar som helst utan att direkt hitta någonting. Jag har tidigare i mitt liv haft en del problem med ångest så läkaren påstod att det var det nu med (trots att det inte alls har känts som det) och skrev ut antidepressiva åt mig (vilket jag egentligen är jävligt emot men jag hade kommit till den punkten att jag gjorde vad som helst för att må bra igen). När jag började känna dessa symtom bestämde jag mig ganska direkt för att jag skulle lägga jobbet på hyllan lite och enbart fokusera på skolan vilket gick upp och ner men jag lyckades ändå bli färdig uska i december 2015. Jahopp då va det bara att ge sig in i arbetslivet igen då... nae det va inte så lätt som jag trott. Jag testade att jobba ett par gånger men det gick bara inte. Min hjärna kopplar nu alltså ihop jobb med att må dåligt för "så var det sist jag jobbade". Jävla hjärna... Det konstaterades iallafall för ca ett halvår (då jag sökte hjälp via alternativvård) att jag har dålig blodcirkulation i kroppen. Inte lustigt att man är yr när man inte har något blod i huvudet haha. Jaaa okej men dåså, nu vet jag vad det är så nu är det bara att ge sig ut i arbetslivet igen.... hah skulle inte tro det. Under dessa år när jag i frustration har försökt att ta reda på vad f*n det är för fel på mig så har jag utvecklat nån slags utmattningsdepression.. så dom där antidepressiva kanske hjälper mig ändå? jag har ingen aning..

Så var står jag idag.. jo, jag tampas fortfarande med att jag inte mår så bra. Jag har börjat arbetsträna på ett äldreboende för att sakta men säkert ta mig tillbaka. Jag är just nu uppe i 14 h/vecka vilket jag aldrig hade trott för ett halvår sedan. Jag går och pratar med en psykolog för att veta hur jag ska hantera att gå upp i tid osv. Jag är på rätt väg med andra ord ! Det går framåt och det känns jäkligt skönt !

Avrundar detta inlägg med att säga GE ALDRIG NÅGONSIN UPP, det blir bättre, man måste bara ge det lite tid.

puss jenny


Likes

Comments

Instagram@jennyeliisabeth