Mitt liv, Texter

Under hela mitt liv har jag haft svårt att vara stolt över mig själv. Att ge mig själv en klapp på axeln när jag gjort något bra eller ta en paus från all stress och ångest när jag lyckats med något är saker jag sällan gör. Kan få högsta betyg på prov, uppsats eller liknande men tycker ändå att det finns saker jag kunnat göra bättre. Granskar allt jag gör in i minsta detalj för att hitta alla fel och sen straffa mig själv för att dom finns. Allt som jag någonsin gjort bra har sina brister och fel det också, precis som det ska vara, men kan verkligen inte se förbi dom och fokusera på allt jag gjorde bra (som oftast är mer än det som gick dåligt) utan fokuserar nästan bara på det negativa. Så därför tänker jag börja berömma mig själv mer nu, måste förstå alla saker jag gjort bra och inte bara stirra mig blind på allt som är lite sämre.

Här kommer tre grejer jag gjort bra dom senaste veckorna:

* Fick A på mitt biologi prov och överraskade mig själv, tyckte inte jag pluggat tillräckligt mycket och förväntade mig inte det.

*Har fått in en sovrutin och är inte lika trött på mornarna längre samt orkar mycket mer under dagen.

*Tog kontakt med kuratorn på skolan och har bokat in ett möte för att jag verkligen behöver prata med någon om hur jag mår/min ångest (gjorde det på korsängen och mådde mycket bättre då, har dock inte kunnat göra det under sommaren och har inte tagit tag i det på Jensen men har märkt att jag mår så mycket sämre när jag inte pratar om det).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mitt liv, Texter

Skrivet i mina anteckningar någon gång mitt i natten den 20 september 2017:

Jag går sönder. Om och om igen slås hela jag till spillror. Det tar mig dagar att plocka ihop alla dom små bitarna som finns kvar, dagar att få mig själv att känna någonting, vad som helst, igen. Men sen mår jag bra, några veckor går och jag börjar undra om det egentligen hände. Fanns ångesten på riktigt? Och om den var riktigt, varför kom den? Varför fick den mig att känna så, att känna mig så liten och ensam? Varför var ensamheten det ända jag kunde känna, hur kan alla känslor bara försvinna?

Jag går sönder igen. Spillrorna är fler den här gången och det är svårare att sätta ihop dom igen, det tar mycket längre tid. Har mått dåligt länge nu, undrar om det någonsin kommer bli bra eller om detta är den gången jag inte kan limma ihop mig själv igen. Ensamheten tränger sig, det är det ända jag kan känna. Även fast jag har vänner och familj med mig hela tiden känner jag mig som den enda personen i hela världen. Bara jag och min ångest. Jag har ett hål i mitt bröst, där brukade alla andra känslor finnas, men nu är dom borta och har lämnat mig med ensamheten.

Men spillrorna kommer på plats igen, eller i alla fall i närheten av där dom var förut. Det känns som att för varje gång jag går sönder försvinner några bitar som jag aldrig kommer hitta igen. Det blir svårare att sätta ihop mig själv igen.

Jag undrar hur många gånger jag kan gå sönder innan jag inte kan sätta ihop bitarna igen. Hur lång tid är det kvar innan bitarna av mig själv ligger på golvet medans jag står oförmögen att sätta ihop dom igen? Vad händer då, försvinner dom? Försvinner jag?

Hur lång tid kan jag fortsätta såhär, hur lång tid är det kvar tills jag inte orkar längre?

Likes

Comments

Mitt liv

Wow, det var ett tag sedan jag senast skrev här..

Sist jag loggade in på denna blogg gick jag vårterminen i 9:an och stressade mig igenom prov,inlämningar och uppsatser med målet att komma in på det gymnasium jag ville. Tack och lov lyckades jag också, med hårt slit och alldeles för mycket ångest för att jag skulle kunna göra något annat än att tänka på det värsta 24/7 kom jag in på det gymnasium jag ville och kunde äntligen pusta ut. Allt jobb jag lagt ner hade lönat sig, och nu kunde jag njuta av det sommarlov jag hade framför mig.

Ett sommarlov som spenderades på ett väldigt bra sätt enligt mig, denna sommar blev verkligen lyckad och var precis det jag behövde inför den höst som nu väntade mig.

För även om jag kom in på det gymnasium jag ville och nu hade alla förutsättningar för att det skulle gå bra kan jag inte direkt påstå att ångesten inte kom krypande. Jag tänker alldeles för mycket på precis allt och innan jag ens hade kunnat börja hade jag tänkt ut hur många grejer som helst som kunde gå fel och hade nästan bestämt mig redan innan att detta skulle gå åt helvete. Men så blev det inte, såklart.

Jag valde att inte plugga hemma i Enköping utan sökte mig istället till Uppsala där jag valde Jensen som den skola jag ville börja på. Det var ett av dom bästa valen jag någonsin gjort. Skolan är verkligen så bra, alla i klassen är trevliga och lärarna är bra, stämningen kan man absolut inte klaga på och en stor fördel är att vi bara går halvdagar så det gör inte jätte mycket att jag måste pendla. Visst är det mycket plugg och prov osv (valde natur så hade inte förväntat mig något annat) men tycker inte alls att jag är lika stressad som jag var under 9:an, får också den hjälp jag behöver för att kunna klara av allt vilket gör det hela mycket lättare.

Känner verkligen att gymnasiet varit en ny start i livet och känns som att jag mår så mycket bättre än vad jag gjorde under hela grundskolan. Visst har jag kvar min ångest och mina panikattacker, men tycker att det kommer mindre ofta nu och det känns som att jag kan hantera det på ett mycket bättre sätt än vad jag gjorde förut. Min tillvaro känns lugn och jag känner mig trygg i den jag är och alla jag har runt mig. Det kommer alltid finnas dåliga dagar men dom kommer mindre ofta nuförtiden och jag är verkligen så tacksam för det!

Likes

Comments

Mitt liv

Hej! Idag var första riktiga dagen på påsklovet och jag spenderade den genom att ta det lugnt hemma. Har inte varit något fin väder idag så passade på att mysa och bara läsa samt kolla på serier under dagen. Har börjat kolla på 13 Reasons Why (är på avsnitt 8) och den är verkligen så bra!

Min helg har dock sett annorlunda ut mot denna dagen. Jag fyllde år i veckan så nu under helgen har jag firat med både kompisar och familj, i lördags var tjejerna hemma hos mig och fikade, käkade mat och sedan sov dom över på kvällen. Tog dock inga bilder då jag mer fokuserade på att ha det kul med dom! Och i söndags var vi hemma hos mormor och morfar allihopa och käkade lunch. Var jätte mysigt med alla där <3.

Likes

Comments

Mitt liv

Hej! Dom senaste dagarna i skolan har varit ganska stressande. Hade spanska prov i måndags och igår hade vi NP i kemi på förmiddagen, känns ändå som att det gick ganska bra då jag svarade på allt men är fortfarande ganska osäker.
Efter skolan igår så gick jag ner på stan med Clara, hon skulle kolla på en ny tröja och jag hade synundersökning lite senare så var onödigt att gå hem. Fick glasögon att ha när jag läser och så (ser inte på nära håll) förra året men har känt att min syn verkar sämre så var där och kolla, trodde bara jag skulle behöva starkare läsglasögon men visade sig att jag måste ha det hela tiden. Min syn hade blivit betydligt sämre på bara ett år så det känns ju sådär...men ska dock bli skönt att få glasögonen eftersom jag får ont i huvudet nästan hela tiden då jag måste anstränga mig för att se.

Men iaf så resten av veckan har vi projektdagar i skolan! Vi jobbar med typ hållbar utveckling och ska göra en modell över "framtidens stad" som vi tycker den ska se ut. Är ganska intressant faktiskt och känns skönt att ha lite lugna dagar innan påsklovet!

Likes

Comments

Hej! Idag startade jag dagen med en promenad, var jätte fint väder så det var ett otroligt skönt sätt att starta morgonen på! Efter det hoppade jag snabbt in i duschen och läste igenom spanskan tills imorgon samtidigt som jag kollade ett avsnitt av Teen wolf.

Senare på eftermiddagen åkte vi, som jag berättade igår, och kollade på AIKs hemmapremiär. Blev oavgjort i den matchen men var kul att kolla iaf, var jätte fint väder där också och vi hamnade mitt i solen så klagade inte direkt över att vara där!

Efter det så har inget speciellt hänt, har läst igenom spanskan någon gång till och annars bara tagit det lugnt. Nu ska jag sova så att jag orkar med skolan imorgon, är sista veckan innan påsklov nu!!!!

Likes

Comments

Mitt liv, konserter

Hej! Nu var det ett tag sedan jag sist skrev här, under den tiden som gått har jag framförallt fokuserat på skolan med massa prov samt nationella. Har hittills haft NP i svenska och på tisdag är det dags för kemi (är inte redo och vill inte alls..) så hoppas verkligen det går bra! Jag vill ju gå en naturlinje på gymnasiet så satsar lite extra på alla NO ämnen och det skulle verkligen hjälpa om det gick bra på NP!

Annars så har jag spenderat tiden med kompisar och familjen, försökt balansera skolan med att träffa vänner och familj men det mesta fokuset ligger ändå på skolan. Ganska tråkigt att det "måste" komma först men jag vill ju lyckas nu så att jag kan komma in på det gymnasium jag vill!

I torsdags var jag dock och kollade på Ed Sheerans konsert! Han är min absoluta favorit artist så det var otroligt kul att se honom live, var faktiskt och kollade på honom när han var här 2014 också men det var lika mäktigt att se honom igen nu! Han är så otroligt bra live så det gör allt ännu bättre också.

Den här helgen har inte så mycket hänt, jag har spenderat dagen hemma, har kollat på fotboll och sen var jag och syrran ute med hundarna (mormor och morfar är borta så vi tar hand om deras hund) på en promenad, en mysig lördag! Imorgon ska vi dock och kolla på fotboll, AIK spelar sin premiär match hemma så vi tänkte passa på och gå och kolla!


Likes

Comments

Hej! Under helgen var ju jag och åkte skidor med familjen, det var ett tag sedan vi åkte så det var jätte kul att göra det igen! Dock hade stugan vi hyrde inget internet och det är anledningen till att det inte blev någon uppdatering under den helgen.

Jag lyckades också såklart bli sjuk sista dagen och har nu ont i halsen och feber. Var i skolan i måndags och var även på ridningen på kvällen vilket resulterade att det blev värre än det var innan och har varit hemma igår och idag pga det. Hoppas jag mår bättre tills imorgon så att jag kan gå och inte missar allt för mycket.

Så mina senaste dagar har spenderats i sängen där jag kollat på filmer, serier eller läst och denna dag kommer se likadan ut.

Likes

Comments

Mitt liv

Hej! Denna dag har jag spenderat hemma med Molly, mamma och pappa har jobbat hela dagen och syrran hade skola så det var jag som fick ta hand om henne! Vi fördrev tiden genom att vara ute på promenader i det fina (men kalla) vädret och mysa på soffan! Dock var det väldigt smutsigt ute vilket resulterade i att jag fick lov att duscha av henne efter en lång promenad och då var jag inte särskilt populär längre...men det löste sig när hon fick godis!:)

Men efter att mamma kommit hem spenderade jag kvällen med att packa då vi åker till fjällen imorgon och åker skidor, vi är borta över helgen bara med det ska bli jätte mysigt!

Nu ska jag sova så att jag orkar upp imorgon!

Likes

Comments

Mitt liv

Hello! igår bloggade jag inte och det berodde på att jag inte gjorde något alls på hela dagen, var bara hemma och kollade på serier och tog det lugnt!

Men idag så var jag iväg med Clara på en "workshop" där man lärde sig rita serier, det var faktiskt väldigt kul och med tanke på att jag absolut inte kan rita så gick det förvånansvärt bra. Den slutade iaf 15.00 och när jag kom hem tog jag det bara lugnt fram tills kvällen då jag åkte till stallet. Red Karuso idag och han var faktiskt jätte snäll och fin. Han brukar kunna vara lite tjurig men idag var en bra dag vilket var härligt!

Nu ska jag kolla ett avsnitt av supernatural och sen ska jag sova!

Likes

Comments