Mitt liv

Hello! Nu har två dagar av denna vecka gått och jag kan väl inte påstå att den hittills varit varken spännande eller händelserik. I skolan hade jag självklart kommit efter lite i några ämnen men har jobbat ikapp det nu så tycker ändå att jag ligger bra till. Men skoldagarna har bara sätt ut som vanligt med mycket lektioner, har lite prov nu dom närmaste veckorna men mer speciellt än så blir det inte.

Utanför skolan så händer inte jätte mycket häller, ganska tråkig vardag just nu men så kan det vara ibland. Igår hade jag iaf ridning vilket var kul, vi hoppade och det gick riktigt bra! Idag hade jag tänkt gå på öppet hus på ett gymnasium i Uppsala men valde sedan att inte göra det, hade huvudvärk och ingen lust alls att sitta och lyssna när dom går igenom samma program jag kollat på flera gånger tidigare...Så istället var jag hemma och kollade på handboll med familjen! Tyvärr så förlorade ju Sverige men tyckte dom gjorde en väldigt bra match ändå!

Nu - sova så jag orkar med skoldagen imorgon (kommer inte orka oavsett hur mycket jag sover...)!

Likes

Comments

Mitt liv

Anledningen till att jag varit borta så pass länge utan uppdatering är att jag under veckan varit sjuk. Har haft feber och ont i halsen vilket har resulterat i att jag varit sängliggande sen i tisdags. Mådde faktiskt bra i måndags och var i skolan då men efter en väldigt omtumlande och jobbig dag vaknade jag upp på tisdagen och orkade inte röra mig. Så jag har varit hemma sen i tisdags från skolan och har verkligen inte orkat göra någonting, har legat i sängen och läst böcker eller kollat på serier och filmer, och har tyvärr inte haft någon kraft alls för att uppdatera er.

Men nu mår jag bättre och tänkte att jag skulle passa på att kika in här och berätta att jag lever och inte har övergett denna blogg!

Likes

Comments

Mitt liv

Som ni antagligen märkt har det inte varit speciellt mycket uppdatering denna vecka, det har berott på att jag gått första veckan i skolan efter jullovet och det har varit mycket hela tiden. Vi slängdes direkt in i nytt schema och vanliga lektioner vilket har varit en rejäl omställning efter att ha varit ledig i tre veckors tid, detta har även gjort att jag varit helt slut när jag kommit hem efter skolan och varken haft ork eller motivation till att blogga. Men nästa vecka så är jag nog mer van och kan förhoppningsvis uppdatera mer under veckan! Jag hade iaf sådan tur under veckan att jag fick sluta tidigare på torsdag och fredag då våran spanska och syslöjds lärare var sjuk!

Men idag är det lördag och dagen har bestått av att ta det lugnt, vaknade upp med ont i halsen och har mått lite dåligt under hela dagen så har försökt vila så mycket som möjligt så att jag slipper bli sjuk!

Likes

Comments

Mitt liv

Hello! Nu är jullovet över och snart även första dagen med skola. Hade dock bara tre lektioner idag och slutade 13.30 så det var lugnt, kan ju inte direkt säga att det var jätte kul men ändå skönt att få tillbaka lite rutiner!

Men nu ska jag gå och lägga mig, ganska trött efter dagen men ville kika in och säga hej ändå!

Likes

Comments

Texter

Jag har alltid och kommer alltid att skriva som allra bäst när jag mår som allra sämst. När jag mår bra kan jag ibland ha ganska svårt att skriva och uttrycka vad jag tänker och känner, men när jag mår dåligt väller känslorna och jag kan skriva riktigt bra saker. Är inte det lite ironiskt? Att en av dom saker jag tycker absolut mest om ibland bara funkar när jag mår absolut sämst? Men jag tror nog jag förstår ändå, för att när jag mår dåligt är skrivandet min flykt. När jag skriver behöver jag inte tänka på ångest stenen som ligger tung på bröstet eller tårarna som bränner bakom ögonlocken. Eller så är det precis det jag tänker på, jag tänker på allt som får mig att må dåligt och skriver om det, jag gör mig av med det och känner mig bättre efter. Jag blir fri för en stund. För det är det just precis det jag gillar med att skriva, jag är fri och har kontroll, något jag ofta saknar annars i livet. Jag kan bestämma precis vad som händer, vad som sägs, när, var och hur. Jag kan bestämma hur mycket jag säger och hur mycket jag inte säger. Jag har kontrollen. Jag mår bättre av det, skriver jag om hur jag mår och varför jag gör det lättar jag på trycket ångesten har över mig och mår bättre efter. Och om jag skriver något helt annat, som en lite berättelse, behöver jag inte tänka på hur jag mår och kan istället tänka på vad som ska hända efter det jag nyss skrev. När jag skriver mår jag bra, även om jag egentligen inte gör det.

Likes

Comments

View tracker

Mitt liv

Hej! Antar att jag inte är den enda som var galet exalterad över att Ed Sheeran äntligen släppte ny musik idag! Ed är min absoluta favorit artist och jag är absolut överlycklig över att han äntligen släppt ny musik igen, kan typ alla hans låtar utantill vid det här laget så det är kul med lite nytt att lära sig haha! Som ni kanske förstår har min dag typ gått ut på att lyssna på dessa två låtar. Tycker verkligen om båda men måste nog säga att castle on the hill är min favorit!

Aja, lyssna på musik är faktiskt inte det enda jag gjort! Har bland annat varit på promenad med Molly (det är så kallt nu så hon måste ha täcke på sig, var inte jätte populär när jag satte på det..) vilket var väldigt skönt men lite kyligt, hade dock förberett mig med en hoodie,jacka,halsduk och tjocka vantar så jag klarade mig bra ändå! Förutom den promenaden har inte mycket hänt, har legat i soffan med Molly (som sovit ungefär hela dagen) och myst. Känns dock som att jag börjar bli förkyld så håller verkligen tummarna för att jag slipper det!

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av supernatural och sen sova, godnatt!

Likes

Comments

Mitt liv

Hej! Har försökt hela veckan med att få bilderna från nyårsafton att funka så att jag skulle kunna lägga upp det inlägget men tyvärr så vill det inte funka. Har därför gett upp på det nu och hoppas att det inte gör något, kan ju berätta här att jag var hemma hos Clara med tjejerna och åt mat och myste. Hade ett ganska lugnt nyår men jag är väldigt nöjd med det, var omringad av folk jag gillar och det är det enda som spelar någon roll för mig!

Iaf så har det inte hänt så jätte mycket den här veckan, är ju faktiskt sista veckan på jullovet så har försökt att njuta så mycket jag kan innan vårterminen börjar!

Igår kväll hade dock vi tjejer planerat en tjejkväll men det slutade med att bara jag, Thinn och Rania kunde så då hade vi det själva. Vi var hemma hos Rania och åt god mat, myste med alla hundarna och kollade på film. Hade verkligen en jätte bra kväll med väldigt härliga vänner! Sov även över där då hon bor på landet och det kändes onödigt att hålla på att fixa skjuts och så då, så istället sov vi över och så åkte jag hem idag istället. Hemma har jag mest tagit det lugnt och kollat på lite serier:)

Likes

Comments

Mitt liv

Hej! Idag har varit en vanlig och lugn måndag där inte särskilt mycket har hänt. Vaknade runt 11.00 och har spenderat dagen i sängen där jag bland annat läst och kollat film! Har även försökt få in bilderna från nyår på min dator men av någon anledning krånglar det och vill inte funka, ska försöka igen ikväll och förhoppningsvis kan jag lägga upp ett inlägg om mitt nyårsfirande imorgon!

Har egentligen inte direkt mycket att skriva om utan ville mest kika in och säga hej!

Likes

Comments

Texter

Det här är en text jag skrev den 6 december 2016.

Ångesten är extra tung. Den har lagt sig som en sten på bröstet och jag har svårt att andas. Matten var värst, jag kunde ingenting. Det var som att allt jag någonsin lärt mig hade försvunnit och allt som var kvar var den överväldigande ångesten över att jag inte förstod något. Det tog mig fyrtiofem minuter innan jag vågade gå fram och fråga om talet. Jag tror hon förstod, men hon frågade inget. Jag är tacksam för det.

Jag var till kuratorn och pratade, jag hade en inplanerad tid just den dagen. Tårarna brände bakom ögonlocken hela tiden. Men hon kunde bara prata i tjugo minuter, sen skulle hon på möte. Jag behövde mer tid. Istället gick jag till engelska lektionen.

Någon försökte prata med mig om kuratorn och vad jag gjorde där, men jag pratar inte om min ångest. Bara om jag själv vill, är det någon annan som börjar samtalet eller frågar drar jag mig tillbaka. Jag är rädd för min ångest och är rädd att någon ska utnyttja den igen.

Vet ni hur svårt det är att få ångest av folk som pratar högt? Jag försöker säga till, men låter mest som en glädjedödare. Och jag skulle aldrig få för mig att säga som det är, kan ni snälla vara lite tysta? Jag får nämligen ångest av höga ljud eller folk som pratar högt, spelar ingen roll om det bara är några personer i rummet. Jag kan bara inte säga det, speciellt inte när folk som jag vanligtvis inte pratar med är där och bidrar. Jag nöjer mig med att dra mig tillbaka och antingen vara osocial eller se ut som en glädjedödare genom att dra en klassiker som att vi faktiskt är i ett bibliotek och vi måste vara tysta. Det är bättre så. Ingen annan än jag kan skada mig då.

Likes

Comments

Mitt liv

Hej! Idag har det varit en väldigt lugn dag där det egentligen inte har hänt något alls. Vaknade runt 10.00 och spenderade förmiddagen med att föra över alla bilder från min kamera till datorn och sedan redigera dom. Har inte använt min kamera på ganska länge då jag tar alla bilder med mobilen. Vill dock börja fota mer nu så då tänkte jag att en bra start kunde vara att rensa ut lite gamla bilder och fixa till fina bilder jag faktiskt har tagit men lyckats glömma bort.

Efter lunchen var jag trött på att sitta inne så gick ut på en promenad, vädret är alldeles perfekt för att ta promenader nu för det är inte för kallt men det är ju inte varmt heller! Efter att ha varit ute har jag bara tagit det lugnt och kollat på supernatural.

Likes

Comments