Jag trodde verkligen att jag skulle ha större lust att blogga här borta än jag faktiskt har, men man har så mycket annat för sig! Annat på hemmaplan. Dessutom ser inte inläggen ut som jag tänkt mig när jag skriver från en mobil istället för dator. Menmen, här är jag iallfall.

Senaste veckan har spenderats på Koh Lanta. Mycket lugnare än Koh Phi Phi och det är intressant att se kontrasterna från ö till ö! Vi bor på det billigaste och ironiskt nog lyxigaste stället hittills, 60:-/natten med pool och gåavstånd till stranden, och vi tar oss fram med moppe. Och jag har ÄNTLIGEN fått min efterlängtade bikinilinje (blandat med färg som inte vill lossna från min kropp efter onsdagens full moon party), mycket nöjd tjej med usla tanning-gener.

Vidare till Ao Nang imorgon.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Lumpini Park.

Resan började i Bangkok. Det har varit smutsigt, svettigt och slitsamt, men ändå en rolig kulturkrock. Vi har blivit scammade, sett fina tempel, ätit och druckit billigt, åkt motorcykel bakom poliser och allt där emellan. Och jag kan säga redan nu att jag älskar att backpacka. Idag drar vi vidare till Vietnam, ändrad rutt!

Bild från templet Wat Arun till vänster.

Likes

Comments

Det är först nu det börjar smälta att vi åker iväg om bara några dagar! Samtidigt som jag är riktigt exalterad så inser jag nu hur mycket jag kommer sakna alla som inte ska med, verkligen. Ett annat smärtsamt faktum är att vi missar julafton, jag som är helt förälskad i julen. Men jag var fast besluten att ta mig iväg någonstans innan årsskiftet och så ska det bli.

I fredags körde vi i familjen en liten pre-julafton för min skull. Med julbord, presenter och glögg, HELA köret. Och konstigt nog hade vi alla julstämning, så det var lyckat! Och i lördags fyllde Simon år så vi firade honom, men för oss som ska bort blev det lite "going away party" också. Skönt att hinna träffa så många vänner. Sista kvällen att härja i Kiruna för det här året haha, känns så konstigt.

Hoppas ni haft en bra helg!

Likes

Comments

Jenny, jag vet att det suger att vara 14. Jag vet att du känner dig osäker på dig själv just nu, men allt det där kommer vända. Du behöver inte platta håret flera gånger per dag och använda bh-ar du egentligen inte känner dig bekväm i för att duga. Och kajalen du har dagligen under dina ögon, var inte orolig, du kommer ge upp den snart.

Killarna du suktar efter just nu är egentligen inget att ha, men det kommer du förstå senare. Och han som krossade ditt hjärta? Han kommer du över snabbt ska du se. Det kommer fler. Men snälla sluta tro att du behöver en killes bekräftelse för att må bra i dig själv. You are THE BOMB.

Din bästa vän, håll henne hårt i handen, hon kommer fortsätta finnas där. Några vänner kommer försvinna med tiden. Du kommer bli sviken, men du kommer också att skratta, i mängder.

Och din mamma, ge henne lite andrum... Jag vet jag vet att hon är bland det pinsammaste du vet just nu, men hon vill bara ditt bästa. I framtiden kommer du uppskatta dagarna med henne, inte be henne vara tyst när du tycker hon pratar så där skrikigt högt.

Jenny, jag vet att det suger att vara 14. Jag vet att du känner dig osäker på dig själv just nu, men allt det där kommer vända.

2012.

Här kan man läsa fler av mina mer känslosamma texter.

Likes

Comments

Det var ju det här med att blogga... Men jag har verkligen inte haft tid. Hur mycket jag än längtar till vi bär av mot Bangkok så är jag extremt stressad, känns nästan som att jag måste vara på två ställen samtidigt för att hinna med allt. Och pengarna bara F-L-Y-G-E-R (hej vaccin för tusenlappar), men jag tröstar mig med faktumet att allt kommer vara så mycket billigare när vi väl är på plats där borta. Var tvungen att köpa en ny mobil också här om dagen eftersom att min tidigare valde att sluta funka som den ska... Så ja, jag har spräckt min budget en aning. Men vad vore livet om allt hade blivit som man tänkt sig?!

Latest.

Likes

Comments

En infektion och penicillinkur senare så sitter min lilla palm där på höften.

Tredje tatueringen gjordes på en tatuerings studio i Sliema som heter Tattooshee. Hade egentligen planerat att sätta den på foten men minuter innan det var dags ändrade vi placeringen. SÅ NÖJD! Kommer vara fint i bikini sen i Asien.

Vad tycker ni?

Likes

Comments

Instagram snapshots @jennyeje.

Ett inlägg om senaste resan.

Malta treated me well, om vi bortser från alla tusentals gigantiska myggbett jag fick utstå, och jag är så glad att jag tog det spontana beslutet att åka dit! Hjärtat blöder en aning nu men vilka två underbara veckor vi hade. Finns så mycket jag vill berätta men ibland är det svårt att få ner känslor och upplevelser i text och bild, så blir ett kortare inlägg än planerat.

Jag trodde Malta var jättelitet, vilket det är också till ytan, men det känns som en enda storstad eftersom allt ligger så tätt ihop. En dag var vi i 3-4 städer under bara några timmar.

Ön har väldigt många vackra vyer och gamla byggnader att titta på som väckte historienörden i mig! Ballaste stället vi besökte måste ha varit den gamla huvudstaden Mdina som är en stad byggd inuti ett fort, kändes som att gå tillbaka i tiden för att allt var så bra bevarat. Scener av Game of thrones är inspelat där, Kings landing. Att jag nu råkar stå med i en VIP-gästbok inne i kyrkan i Mdina, tillsammans med politiker och kungligheter, är en annan historia haha.

Förutom att titta på olika saker så har vi haft mycket strandhäng, badat, festat och bara myst på. Kortfattat. Och nästan varje morgon började med frukost på deras härliga balkong.

Spontana tatueringar gjorde vi också! Bestämde placering bokstavligt talat minuter innan det var dags, men var inte alls lika nervöst som med mina två första tatueringar. Lägger upp bild sen när det läkt färdigt.

The funky monkey, Golden bay beach, The point... Saker har alltid roligare namn utomlands?! Inte som tråkiga Sverige! Bitter? Öh JA.

Resan dit var verkligen den perfekta blandningen mellan typiska turistattraktioner och andra aktiviteter. Perfekt blandning mellan chilldagar och fullspäckade dagar. Och det var en väldigt speciell känsla att åka till ett ställe och inte förvänta sig något. Jag åkte som sagt dit för honom, allt annat var bara plus i kanten. Men det blev så himla bra!!

Rekommenderar verkligen Malta. Åker gärna själv dit igen.

Likes

Comments

Försöker spara varenda krona inför resan just nu, men lite måste man få unna sig! Så idag beställde jag hem ett paket från Nelly. En choker för att, ja, det är så jäkla snyggt. Har redan en variant av den typiska "90s chokern" men tycker den jag beställde nu är så stilren. Och även en enkel klänning som kommer vara praktisk att bara dra över sig i Asien.

Jag har kanske, bara kanske, köpt hem något från HMs sommaroutlet i veckan också... KANSKE. Men till mitt försvar köper jag hellre nya billiga sommarkläder som jag kan leva med om de blir förstörda/försvinner än tar med mina favoriter dit bort.

Klicka på plaggen för att beställa.

Likes

Comments

Igår började min sista jobbperiod för det här året (känns som att det var nyår nyss?!) och idag är jag redan ledig. Jobbar främst som guide den här månaden och idag var det inga guideturer i gruvan tyvärr, så HEY ledig tid. Under turen igår kom jag och tänka på hur tacksam jag är som har fått det här jobbet! Jag har växt så mycket som person och fått ett helt annat självförtroende av att stå och prata inför 50 personer i tre timmar i sträck. Jag har även lärt mig att handskas med alla sorters människor, både nöjda och missnöjda, som guide och som turistinformatör på turistbyrån. TACK LIVET.

Likes

Comments