Det har varit en väldigt efterlängtad lördag, med en vecka där matteprov och redovisningar har tagit plats. Det tömmer på ens energi, men jag fick inte sova ut ändå. För som jag nämnde i mitt förra inlägg så sover jag väldigt lite. Lät inte sömnbristen stoppa mig från att göra något produktivt idag dock; jag började med att gå till gymmet och gick på ett cxworx pass klockan 11. Sedan kröp jag ihop i soffan och lyssnade på lite Pink Floyd.

Mamma lyckades dra ut mig på en liten promenad i det mindre sköna vädret, och vi passade på att hälsa på pappa i garaget. Normalt sett brukar jag vara i garaget med honom men idag skulle han bara byta till vinterdäck på Volvon, så passade att vara med. Min farbror och en kompis till familjen var också där när vi kom. Vi delar garage med tre stycken andra. Min farbror och två kompisar till familjen. Ett superskönt gäng att umgås i garaget med och jag längtar tills det blir lite mer timmar i garaget nu i vinter.

Dagen har bestått av mycket musik, då jag är som fastklistrad vid skivspelaren och under natten så spelade jag musik från min Spotify. Det brukar hjälpa mig att sova och jag lyckades somna om lite snabbare inatt. Så nu är mamma och pappa på release party på mc klubben här i Hagfors. Bandet Captain Crimson har släppt ett nytt album och spelar där. Önskar att jag kunde vara med men jag hade ingen biljett och jag vet inte om det är åldersgräns eller inte. Jag börjar även bli smått förkyld tillbaka, så en kväll hemma i soffan och lyssna på LP skivor skadar inte heller. Man kan säga att dagens tema är musik.

Så nu blir det att lyssna på lite mer Floyd och lite Zeppelin så blir denna kväll en superkväll ändå!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Då var man här igen, ännu en sömnlös natt. Lider rätt ofta utav detta fenomen; vaknar flera gånger, svårt att somna om och blir oftast vaken sedan 3-4 på morgonen. Men jag låter inte detta förstöra för mig, utan jag ser det som en chans att få lyssna på lite musik och få skriva lite smått. 

Igår (Onsdag) så vaknade jag relativt tidigt så jag passade på att sätta på lite Pink Floyd, nu när vi äntligen fått igång vår skivspelare. Jag och min pappa åkte till Gräsmark i Måndags för att köpa en komplett stereoanläggning. Egentligen behövdes bara en förstärkare men nu blev det en komplett istället. Sedan var det att dra till skolan där det bara händer the same old things, inget nytt. Skyndade mig hem för att sätta på ett Led Zeppelin album; Physical Graffiti. Passade på att lyssna när jag är själv då inte alla i familjen gillar min musik. Ringde även till en kompis på facetime och sedan bar det av till en annan kompis. Ganska chill dag överlag. 

Det har ju gått runt människor utklädda till clowner, och inom de närmaste dagarna har det spridit sig till Sverige. Det har även lyckats sprida sig till denna lilla håla som kallas Hagfors. Såg aldrig någon clown på min väg hemåt på kvällen, men däremot så var det någon som kastade en liten boll gjord i hård plast mot mig. Blev som tur var aldrig träffad men jag skvatt. Såg ingen människa i närheten alls, den kunde ha gömt sig på en balkong, vad vet jag? Hem kom jag, utan några clowner sedda som tur är, i sällskap med en katt. 

Sovit två timmar inatt än så länge, jag hoppas på att jag lyckas somna om. Om inte får jag lyssna på musik och öva på matteprovet som jag har idag. Har även redovisning i media som plågar mig just nu. Men jag är säker att om jag går in med positiv attityd så fixar sig allt. 

Det var allt för nu, hörs (??) Herregud jag kan inte avsluta på något bra sätt. 

Likes

Comments

Det är en kall och klar höstkväll och himlen är i en vacker orange-rosa färg. Vinden blåser mig på kinderna och jag känner hur de blir en lätt rosa färg. Kvällar som denna får mig att le även de mest dystra stunderna. Jag har besökt den här utsiktsplatsen nästan varje dag under de senaste månaderna, och inte bara för utsiktens skull utan för att jag inte bestämt mig om jag skulle hoppa eller inte. Det har alltid funnits en viss osäkerhet om jag skulle hoppa eller inte, och det har slutat med att jag inte hoppat. Jag är helt enkelt för rädd, rädd över hur min familj kommer att reagera. De har redan varit med om jobbiga saker, hur skulle jag kunna utsätta dem för ännu en till?

När min bror föddes så föddes han med hjärtfel och doktorerna sa till min mamma och pappa att han inte skulle klara sig, men han gjorde det och nu är han 20 år och mår hur bra som helst. Det har varit jobbigt för mig och mina föräldrar, för att det har tagit två operationer till för att han skulle må så bra som han gör nu. Och det har tagit mycket kraft och energi åt dessa tillfällen, både fysiskt och psykiskt.

Jag står vid klippans hörn och kollar ner och det är en mycket lång väg ner. Om jag skulle råka att ramla ner skulle fallet döda mig,men jag står fortfarande kvar och kollar ner. Om jag skulle hoppa nu så skulle allt försvinna; smärtan, minnen och jag. Ingen skulle veta att jag är död, och om någon skulle hitta mig skulle de tro att jag råkat ramla ner. Jag får rysningar och backar några steg så att jag inte är längst ut på hörnet. Mobilen ringer och jag ser att det är mamma som ringer, hon funderar säkert vart jag är.Jag låter det gå till röstmeddelande, jag har ingen lust att svara i telefonen. Värmen håller på att gå ner till minusgrader och det börjar att bita i mina kinder. Jag lägger mig ner och kollar upp i himlen, färgen har ändrats och är inte lika rosa som förut.

Jag har alltid varit ensam; ensam i skolan, ensam hemma, ensam med mina tankar. Jag har bara haft två nära vänner, en som tog livet av sig förra året och en som flyttat bort. Under min tid i högstadiet så brukade jag umgås med två personer som jag trodde var mina vänner,men som sedan började ignorera mig helt under resten av högstadiet.Så det enda som jag lever för är min familj, för jag har inte samvete att dö. Men att man vill dö är inte själviskt och jag inser det nu. Att man väljer att begå självmord är inte själviskt och det är inte en feg utväg från livet.

Mobilen ringer igen, och till skillnad från förra gången så svarar jag.Det är mamma. ”Hej mamma” säger jag tyst. ”Hej Jenny, vart är du? Det börjar att bli mörkt och maten är klar.” ”Jag är på promenad och tar kort, det är inte länge kvar innan jag kommer hem.Max två timmar, ät utan mig.” ”Okej, ta hand om dig, jag älskar dig Jenny.” ”Jag älskar dig med, mamma.” säger jag tillbaka med gråten i halsen, sedan lägger hon på.

Jag ser hur min bror ligger nedsövd i en sjukhussäng kopplad i massasladdar. Det dröjer inte länge innan tårarna börjar rulla ner för kinderna. Att få se honom ligga nedsövd med en slang ner i halsen och dränage i sidorna gör ont i hela mig, och jag hoppas ännu en gång att jag aldrig behöver se honom ligga där igen. Alla gråter; jag, mamma och pappa. Det är andra gången jag ser honom såhär,fast denna gången gör det mer ont och jag slutar aldrig gråta. En sjuksköterska tvingar mig att gå fram och ställa mig bredvid honom för att ta kort. Ett kort på mig med min nedsövda bror som är full i slangar och sladdar är inte helst vad jag vill ha som minne,men det är försent. Blixten i kameran bländar mig och nu finns det ett kort på mig och min bror vid en sjukhussäng en grå januaridag.

Jag kollar mot klippans hörn och tänker att det är nu eller aldrig.Jag tar ett djupt andetag och går fram till hörnet och tittar ner igen. Denna gång är jag säker när jag tittar ner och det finns inga tvivel, jag vet vad som måste ske. Det finns inga fjärilar imagen längre. Jag tar på mig mina hörlurar och sätter på min favoritlåt – sedan tar jag ett djupt andetag och hoppar.

Det är inte längre några vackra färger på himlen, det är kolsvart och bara några enstaka stjärnor på himlen. Det är inga mer hemska minnen kvar, bara vacker musik som spelas. Och man ser en ny stjärna uppträder i himlen.

​En novell skriven av mig i April 2016.

Likes

Comments

A Clockwork Orange; en klassiker från 1971 ( om man syftar på filmer, boken är skriven 1962 ). Jag startade min söndag med att kolla på just denna film, för man har alltid tid med en klassiker. Själv tycker jag att filmen är bra, vissa tycker inte. Jag har tyvärr inte hunnit läsa boken, men det ska inte dröja alltför länge innan jag läser den.

Dagen har mest bestått av att vara hemma och slappat på förmiddagen innan vi åkte till mormor och morfar för att äta mat och träffa en del av mina kusiner. Maten var god och sällskapet var bra. Men ska jag vara ärlig så gick jag undan en del och lyssnade på musik istället. Både gammal musik som jag redan lyssnat på ett tag men även ny musik som jag blev tipsad om. Åh vad jag älskar att få musikrekommendationer, jag tycker att det är spännande att få lyssna på musik som jag inte hört förut. Mestadels av den musik jag lyssnar på är från 70-80 talet, men även nyare musik. De som känner mig vet att jag är ett stort Håkan Hellström och Kent fan, och har fått chansen att se båda live. I December så blir det andra och sista gången jag får se Kent, både tragiskt men magiskt. Att jag redan stått längst fram och sett Kent med Matilda vid Bråvalla 2015 är helt otroligt.

Imorgon kommer bli en lugn och härlig dag, då jag inte börjar skolan förrän 11.10. Efter en relativt lugn dag i skolan imorgon kommer jag kanske att ha photoshoot med Matilda, då det var en av födelsepresenterna jag gav henne, och jag ser faktiskt fram emot det. Det ska bli kul att fota lite och umgås med henne lite mer då jag knappt hört från henne denna helg. En sak till som jag ser fram emot som kommer imorgon är ett nytt avsnitt av Westworld, orkar knappt vänta. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge eller hur är det man säger?

Likes

Comments

Denna dag började inte bra alls. Det började med att jag vaknade halv fyra på morgonen och lyckades aldrig att somna om. Jag tog mig till skolan där själva skoldagen var väldigt lugn och det var inte så mycket som hände under dagen. Jag blev inbjuden att fira Matilda idag, en av mina bästa kompisar. Hon fyller inte år förrän på Onsdag, den 12 Oktober. Men vi firade henne idag för jag tror att hennes syster är bortrest på hennes födelsedag. Själv får man vänta ganska länge innan man själv fyller år. Tack älskade Matilda för en mysig kväll!

Jag och Matilda ikväll medan vi lyssnade på Kent

Likes

Comments

Idag har varit en relativt seg lördag. Det har inte hänt så mycket idag mer än att jag var med familjen till Må bra mässan som var här i Hagfors. Det är kul när det väl händer saker i denna håla men det var inte riktigt min grej. Var mest olika företag och affärer i Hagfors som hade bord och ställde ut där man kunde få gratisprover. Annars har jag bara kollat på film, kollade på Corpse Bride, en av många favoritfilmer. Jag fick reda på att en av mina bästa vänner har blivit skribent för Bryt Tystnaden, vilket gjorde mig riktigt glad. Hon är jättebra på att skriva så jag tycker ni borde kika in och titta på hennes första inlägg. Hennes inlägg hittar ni här! 

Imorgon blir det en mer produktiv dag. Jag ska börja dagen med att jobba med en uppgift från skolan och sedan på kvällen ska jag och mamma på bio. Vi ska se på Bridget Jones baby, har inte sett alla Bridget Jones filmerna men jag vet att mamma älskar dem så jag följer med henne. Det ska bli riktigt mysigt att spendera lite tid med bara mamma och att kolla på bio. 

Ha det gött så hörs vi igen.

  • 70 readers

Likes

Comments