Det är så lätt att vi glömmer bort att vi inte har alla färger i vårt mörka blod
så när vi ska till och säga nått får vi inte fram ett enda sant ord
Jag har sett hur en människa måste genomlida fruktansvärda kval
efter det att hon slutat låta anden färga hennes tal

Men jag har också sett en människa som blivit hel igen
efter det att hon låtit anden återvända hem

Det är så lätt att vi klamrar fast och håller hårt i allvar och bekymmer
så får vi aldrig reda på vad ett öppet hjärta rymmer
och jag har känt hur en människa förlorar all sin värme och blir sval
efter det att hon slutat låta kärlek färga hennes val

Men jag har också sett en människa som blivit hel igen
efter det att hon låtit anden flyga igen

- Den Stora Vilan, Utsikt mot havet, Garaget.


Likes

Comments

"Miss me?" -Som jag saknat!!!!!!
Sherlock är min favoritserie - någonsin, och Benedict Cumberbatch är en av mina favorit skådespelare. Jag har väntat på att säsong 4 skulle kommit ut i evigheter och när jag i början(?) av 2016 fick reda på att säsong 4 skulle komma ut 2017 så var jag eld och lågor. Det kändes som en evighet innan 2017 blev av men nu jävlar är det nya året här och därmed det första avsnittet av säsong 4 här!

Jag måste säga att avsnittet var helt fantastiskt, slutet kom som en chock och får mig att fundera hur de två resterande avsnitten kommer utspela sig. Det är bara att vänta och se!
Det känns skönt att ha dig tillbaka Sherlock, jag välkomnar dig med öppna armar (att förstöra mig helt och hållet).

Bättre start på 2017 går det inte att få.

Likes

Comments

Det är äntligen dags för ett nytt år att komma!
2016 har varit ett år med många bra saker som hänt men även massa dåliga saker som jag bara vill glömma bort. Ikväll kommer jag spendera sista dagen på året med min familj samt att min moster och kusiner kommer komma till oss. Vi kommer äta mat ( som jag förhoppningsvis får vara med att laga ) och vi kommer spela lite spel. Tror tyvärr inte att det kommer spelas poker men jag kan försöka få oss att spela.

Under dagen idag kommer jag att hjälpa min bror att flytta, han har skaffat sig lägenhet och han får redan börja att flytta in! Det ska bli spännande att se hur lägenheten ser ut och att hjälpa honom flytta dit sina saker.
Jag hoppas 2017 har massa roliga saker att bjuda på så hörs vi i det nya året!


Likes

Comments

Det är äntligen fredag, som jag har längtat. Fredagen invigs med att lyssna på Thomas E. Frank's album Tre Månader. Tankar om dig är en av mina absoluta favoritlåtar på albumet. Det är så svårt att välja en låt som favorit för alla låtar är så geniala och fantastiska.
"Det började ljusna framåt kvällen, jag låg kvar i sängen, du var inte på väg hem än. Det började bli tydligt hur det svänger, folk står och hänger, förklarar sina poänger.
Ska vi aldrig nånsin nå fram till varann, om bara för en kort stund ibland?"

Ni får ha en fin helg allihopa, nu tänker jag ta helgen och lyssna på musik och mysa med familjen ikväll.

Likes

Comments

Denna helg fick jag spendera med bästa Linnea, vars blogg du kan hitta här. Vi spenderade helgen med att mest lyssna på musik men lyckades även klämma in två avsnitt av Black Mirror som ingen av oss hade sett än. På söndagen under dagen innan jag var tvungen att bege mig hem så gick vi ut en snabbis och tog lite kort, varav Linnea tog detta kort på mig. Vi drog även till donken och åt lite mat, vilket inte är det godaste enligt mig men det duger. När det var dags att åka hem var det en flummig bussresa som gällde. Det är ofta som något flummigt händer när jag åker buss ensam; från fulla gubbar som sjunger "öppna din dörr" till att backa mitt på en motorväg och tuta på en gammal tant i rullator. På tal om fulla människor som sjunger öppna din dörr så måste den låten nästan vara en nationalsång för fulla människor. Vid många tillfällen då jag mött personer som är fulla är det den enda låten de sjunger, samt att de bara kan en linje från låten; "öppna din dörr och säg att du vill ha mig här".

Nu är det snart dags för jullov, bara en och en halv vecka kvar i skolan; kämpa!! Allt jag behöver klara av innan jullovet är två prov, två inlämningsuppgifter och två enskilda reflektioner att skriva. Förstår mig inte på lärare som slänger in massa prov och inlämningsuppgifter innan loven. Bara att kämpa igenom och göra sitt bästa.

Likes

Comments

En sak jag älskar med vintern är hur otroligt vacker himlen blir, jag har alltid varit svag över himlens vackra färger och kommer förmodligen alltid förbli. Så jag passade på att skynda mig ut efter skolan och ta lite kort med min Canon AE-1; jag älskar verkligen denna kamera. Den är alldeles ny för mig så det ska bli kul att se hur bilderna blir när jag fotat klart filmrullen och framkallat dem.

Likes

Comments

Idag fyllde jag äntligen 17 år och det firades med en Harry Potter inspirerad tårta (är en stor HP nörd) och besök från släkten. Fick lite presenter varav Thomas E. Frank - Tre månader skivan och Gustaf Frödings samlade dikter var en av de presenter jag fick! Jag kan absolut inte glömma att Kent konserten var även en present jag fick utav mina kära älskade föräldrar. Det är det bästa jag kunde drömma att få, att se Kent en sista gång.
Jag skyndade mig att sätta på Tre månader albumet så fort all släkt hade åkt hem och satt och njöt av musiken. Jag älskar verkligen detta album, den är så klockren och vacker. Mitt tips när man lyssnar på detta album är att antingen sitta i soffan och bara njuta eller när man tar en promenad i mörkret, det är då man verkligen lyssnar på musiken!

Resten av kvällen firar jag med god mat tillsammans med min familj och att lyssna på lite Ebba Grön samt Deep Purple. Ha det gött!

Likes

Comments

Denna fredag har varit en sådan känslosam och magisk kväll, det finns inga ord. Jag var på Kent konserten när de spelade i Karlstad ikväll med Matilda och jävlar vad jag älskade varje sekund jag fick stå och lyssna på deras musik. Enligt mig fick vi toppenplatser, mitt framför scenen nästan längst fram vid kravallstaketet. Som sagt hittar jag inga ord att beskriva allt detta utom att det var känslosamt och magiskt. Jag ska försöka sova och låta hela kvällen smälta in, så kommer det kanske ett annat inlägg om kvällen.

(Alla bilder är tagna av mig på min mobil så ursäkta bildkvaliteten, men jag kunde inte sluta gråta, så magiskt var det)

Likes

Comments

Att behöva gå upp tidigt på morgonen för att gå till skolan på en lördag kändes lite konstigt, det är inte alltid man gör det. Anledningen varför jag gick till skolan på en lördag var pga öppet hus för älvstrandsgymnasiet och hade då uppgiften att sitta och hålla fifa-turnering. Med lite krångel till att börja med så förstod alla hur allt var upplagt. Vi fick även skrikrosa t-shirts att ha på oss för att visa att vi är med och håller i detta och öppet hus. När jag säger skrikrosa så menar jag verkligen skrikrosa. Jag som inte brukar vara så färgglad i min garderob och inte gillar färgen rosa att börja med så var det bara att bita ihop.

Johan Eriksson, mest känd som Johan i Kroken här var på öppet hus och visade upp sin Dodge Charger -68 jämt utanför skolan. Tyvärr så fick jag inte höra ordentligt när han startade bilen då jag var och åt mat första gången och var vid fifa-turneringen andra gången. Men jag fick träffa honom, skaka hand och fick även chansen att sätta mig i hans bil! Det går inte att beskriva hur nervös och rädd jag var för att jag skulle råka förstöra något när jag satte mig i bilen. Men ett stort leende formades på mitt ansikte och detta var verkligen höjdpunkten på dagen.

Bild på när jag sitter i hans bil, i den skrikrosa t-shirten.

Dodge Charger -68, ägd av Johan i Kroken

Likes

Comments

Nu är det snart helg! Fredagen är snart över men har öppet hus imorgon vilket försenar min helg lite grann, men jag går in med en positiv inställning till öppet hus. Jag kommer sitta fast som sekreterare vid fifa-turneringen som vi kommer att hålla på öppet hus. Det är lite trist att jag förmodligen kommer sitta fast där hela dagen för att "Johan i kroken" ska komma på öppet hus och visa upp en bil som han vunnit maffiga priser med, och jag är ganska bilintresserad. Förhoppningsvis så kan någon ta min plats ett litet tag så jag hinner gå ner och titta en snabbis på bilen.

Igår och idag har jag stannat hemma från skolan pga förkylning och även feber på torsdag. Men jag känner mig redan bättre idag än vad jag gjorde igår. Jag har mest kollat på serier och slappat men jag har även städat lite i huset, och lagat mig mat. Har även pratat med en riktigt jävla bra vän som jag kan prata om allt med via facetime. Vi ses inte så ofta för hon bor i Karlstad nu, och jag har varit riktigt dålig på att åka dit och hälsa på. En annan grej som hänt idag är även myskväll med mamma och pappa.
Så nu ska jag lägga mig med ett stort leende på läpparna för att jag köpt en Canon ae-1 på tradera och försöka sova för att gå upp till morgonen. Wish me luck med den täppta näsan som jag ligger inne med. Nässpray är min räddare i nöden för att försöka sova någorlunda på kvällarna nu.

Likes

Comments