Header

Efter en halv arbetsdag med smärta, så blev jag såååå glad när mitt fina paket kom idag!!I Snygga fräscha glasögonfodral från Tradera! Så himla snygga!! Kände att när jag väl hade fått glasögon så ska jag tamej tusan ha snygga fodral också!! Jag tror att jag har fått en liten "grej" för glasögon och snygga fodral!! Trodde inte att man kunde fynda saker för så bra priser. Det är första gången jag handlar på Tradera och blev SUPER nöjd!! Bra priser och snabb leverans, det gillas skarpt!!!

Jag lyckades även med en riktigt god pasta rätt idag med lufttorkad skinka med tomater, parmesanost, paprika och oliv olja. Det uppskattades av både mannen i mitt liv samt katten så jag tar det som ett toppen etyd 10/10!!!!

Likes

Comments

Min första riktiga panikångestattack fick jag för ca 2 månader sedan när jag skulle hem till min mamma. Som tur var så var jag inte ensam!!! Jag skulle ha kontakt med läkaren den dagen för att utreda min dåvarande medicin som var mot smärta och nervmedicin. Jag minns denna dag så väl när jag kom hem till min mamma och tårarna bara rinner och jag ville bara skrika, det var som att hela kroppen ville skrika!! det började med att hela bröstkorgen började värka och sen fick jag inte stopp på det!! Kan ju påpeka att läkaren inte ringde den dagen utan jag fick ringa till Achima Care och fråga om läkaren fanns på plats och om han möjligen kunde skriva ut något lugnande, men icke.Ni kan ju tänka er vilket roligt samtal det var när man hulkandes försöker få fram ord... Jag fick anstränga mig för att hitta ett lugn i vardagen, vilket har varit svårt med tanke på att hela tiden ha kontakt med sjukvården och försäkringskassan., samt att försöka inte tänka på smärtan.

Det tog ytterligare ca 1 månad innan jag fick utskrivet Lergigan för att dels kunna sova/försöka sova och att inte få ångestattacker.. Jag har gått med "oförklarig" smärta i nu 5 månader men allt tyder på nervkläm från ryggen... Idag äter jag "bara" Propavan och Gabapentin, har fortfarande sömnproblem och vissa nätter sover jag knappt alls.. Dels på grund av smärta och delvis oro.. Men de är ju inte konstigt att kroppen blir orolig när man har konstant ont. Jag har börjat jobba igen på 50% och det fungerar ju bra när jag får börja senare, men ska jag börja 07 så är det jobbigt, speciellt om jag bara har fått sova i 2 timmar. Men jag är så fruktansvärt tacksam för min familjs om verkligen har stöttat mig <vilket de alltid gör)!! Visst finns det väl alltid en oro liggandes i kroppen på mig och jag har mina nerver på utsidan vilket gör att jag får riktiga utbrott emellanåt.... Vet inte om det beror på medicinen eller om kroppen är sliten efter denna resa....

​Idag är jag tacksam för att jag inte har svåra panikattacker.. Det enda som stör mig är att jag har lagt på mig lite extra kilon under denna tid vilket kanske syns, men jag har lyckats gå ner lite ändå!! Idag försöker jag att inte stressa upp mig för små saker, men jag har alltid någonting att vara orolig för och jag tror att det ligger i min natur att alltid hitta något att vara stressad/orolig över.. Som sagt så syns det inte utanpå hur man mår inuti!!! 

Jag försöker att hitta saker att var tacksam över som min familj, mina djur och mitt jobb!!!!! Jag har de bästa kollegorna man kan ha!!! Jag har även världens bästa familj!!!! Det enda som jag behöver arbeta med nu är att få bort smärtan!!! Ska bli så skönt att gå till naprapaten på torsdag och jag verkligen längtar dit!!!!! 

Likes

Comments

Idag har vi haft fullt upp i hönshuset, städat och donat, och fixat i hönsens reden. Det tar sin lilla stund att hålla på och då är det lättare att släppa ut alla jönsar så man får stå och fixa i lugn och ro. Så små ungdomarna (Hedemora) passade på at bada i rabatten medans stor tuppen stod och vaktade (Orpington). Just nu har vi 14 höns sammanlagt av raserna Hedemora, Orpington samt två blandraser av Maran/Blommehöna och 4 blandraser av Blomme/orpington 2 st Hedemora och en Skånskblommehöna. Vi började med fyra st kycklingar.... Man blir lite förvånad när man börjar räkna dem, vi skulle ju bara ha några, så nu har vi även 3 st hönshus! 😃😃 Kan även tipsa om att KISELGUR är toppen att använda i reden och där hönsen badar så man slipper problem med löss och andra parasiter!!! 

Vill även visa  smycken från mitt samarbete med @cocoo.se!! Jag beställde en klocka, ett par örhängen sol och måne, samt ett till halsband!!! Älskar deras smycken, de är gorgeous❤❤❤

Så nu väntar jag bara ​in nästa beställning som troligtvis kommer under veckan! Jag hittar verkligen alltid någonting när jag kollar deras sida, jag menar VEM kan motstå att inte handla där?!?!  Även ringen som syns i bild kommer också från cocoo, såklart!!!! 

Likes

Comments

Ja man kan drabbas för mycket idag och det verkar som att allt fler drabbas av olika stress symptom samt att allt fler drabbas av olika psykiska sjukdomar. Det syns inte utanpå hur man mår inuti...

Jag har då inte drabbats av psykisk ohälsa, dock har jag nervkläm i ryggen vilket kan förstöra hela min dag... Vissa dagar får jag inte sova för att nerven drar i magen/revben, ben och rygg... Äter då bara Gabapentin vilket är en medicin som ska påverka nervklämet... Vissa dagar har jag så ont att jag inte orkar äta eller röra mig.. Dock "tvingas" jag att jobba för jag är snart utförsäkrad av försäkringskassan.. Dock jobbar jag bara 50% just nu, har haft detta problem i ca 6 månader, vilket inte är så lång tid då det finns så många som har mått/mår dåligt i flera flera år... Jag tycker att dessa vårdköer är förskräckliga med väntetid på 3 månader!!!!

Men i vissa fall kan det till och med vara försent... Just nu sitter jag och väntar på att läkaren ska ringa, han skulle ringa kl 08 på morgonen. Vi skulle ha ett samtal idag om remissen till smärtkliniken, vilket jag har väntat på i 4 månader. Men i och med att jag har haft olika läkare varje gång jag har varit till vårdcentralen så har mina remisser försvunnit och vissa läkare har avbokat för att de tyckte att det har varit onödigt... Onödigt för VEM??????? Så i och med att jag har haft 20 olika läkare så har jag fått 20 olika mediciner, vilket innebär att jag har varit helt borta/drogad i skallen (som tur är så har jag varit heltidssjukskriven denna tiden). Nu får jag ingen plats på smärtkliniken, men jag har då i stället bokat tid hos naprapaten i Sala, för att bryta upp musklerna i ryggen. Sist jag gick till naprapaten (för ca 3 år sedan) så fick han bryta upp från nacken och ner till höften.. Då hade jag också nervkläm i ryggen, men då var det så jäkla illa att jag hoppade på kryckor i ca 1 år... Verkar som att jag har en sådan rygg som vill klämma åt här och där!!

Med detta gnälliga inlägg är jag tacksam över att min fina mamma ställer sig och lagar mat till mig och min sambo var och varannan dag. Denna sjukdom eller nervåkomman jag har, har verkligen tagit på HELA familjen. Då jag inte haft någon ork att träffa syskon och resterande av familjen, eller mina kompisar. Så nu har mamma ringt och sagt att maten är klar, och då har hon ställt sig och gjort moussaka!!!!!!!!! LOVE IT!!!!!! Bästa mamma!!!!!


Likes

Comments

Idag kan jag glatt berätta att jag har fått ett samarbete med cocoo.se !! De har verkligen gorgeous smycken och andra produkter!!!!!

Fick hem detta fantastiska choker halsband samt ett fantastiskt armband!!!!!!


Huuur snygga är de inte?!?! 

Sitter perfekt och hur snygga som helst!!! Älskar dessa verkligen!!!!!! 

Kan verkligen säga att det INTE är sista gången jag kommer köpa mina smycken ifrån cocoo.se !!!!!

Hur roligt som helst!!! ​

Likes

Comments

Idag har vi äntligen kunnat plocka några stycken av våra egna chiliplantor!! Känns så lyxigt att ha allting hemma i trädgården eller i vårat solrum där alla plantor står!!! Så medans mannen i mitt liv går och pratar med plantorna medans han vattnar och plockar färdiga tomater och chili så har jag varit ute i trädgården och plockat in jordgubbsmynta och chokladmynta, som vi kan ha som kryddor i maten eller som te. 

Potatisen är inne för i år och det känns  som att vårat lilla källarrum är fyllt med potatis, morötter m.m. 

Vi har även egna höns men inga ägg!!!!!! Hur frustrerande är inte det?!?! Man har 6 stycken hönor och ingen av dem värper!! Egna ägg smakar ju bra mycket bättre än köpe-äggen!!! Snart är man nästan självförsörjande (ironi) 😄😄 visst nackar vi även våra ung-tuppar men det är ju inte mycket kött på en liten tupp, men goda är dem!!

Men så här ser några av våra chiliplantor ut, vissa av dem blir bruna vissa röda och några vita sen har vi en buske som har alla färger på som vi har döpt till Priden, den ser riktigt häftig ut, synd att det inte syns så bra på bild... 

Men på bilden längst ner har vi vita chili och det är även den plantan som har massor av färgade chili på sig. Alltså det är den som även kallas Priden 😄😍​

Likes

Comments

Ja, vart ska jag börja egentligen?

Hamnade i en jätte rolig diskussion med min sambo idag gällande curling föräldrar och överbeskyddande föräldrar samt att allt ska vara så fruktansvärt dyrt till första barnet, ja eller alla barn i familjen så att säga.

Började med att jag bara skulle berätta en liten sak gällande en bekant till mig som köpte en sproljans ny barnvagn för ca 15-20 000 kr. Då samtalet eskalerade till att de flesta som får barn idag ska allt vara så pråligt och dyrt, till vilken nytta då?? På vilket sätt blir man en bättre familj för att man har dyra saker?? Vissa saker kan man faktiskt köpa billigt på nätet osv osv.. Jovisst men det är väl var och ens val ändå. Själv kan jag inte relatera till detta "problem" då jag har valt att inte skaffa barn. Vilket innebär att jag inte kommer att få sådana problem heller. Men visst kan jag hålla med om att det är ett jävla penga-samhälle vi lever i. Vi ska alltid ha nyaste sakerna och nymodigheterna och inte blir man en bättre människa för det!

Allt detta med att komma hem till mamma och kolla på hennes skor!!

​Hur gorgeous som helst i vinröd skinn (försök att tänka bort strumporna :) )!!!  Köpta på Din Sko i Västerås i Erikslund!!! 

Tydligen var de jätte sköna att gå i, som mamma sa "det känns inte som att jag har några skor på mig och fötterna bara svävar fram". Låter som ett mycket bra omdöme!!! 

Det är så mycket vi har hunnit med idag, det är iallafalll en liten uppdatering om min dag!!

Likes

Comments

En riktigt bra kväll i skräckens namn! Skräckspel och skräckfilm står på tapeten.. Alien Isolation är en v de värsta spelen jag någonsin har spelat...
Händerna skakar och sambon gnäller på att jag är högljud.. Jaaa det är ju riktigt creepy spel och irriterande spel!!
Spelet går ut på att smyga så mycket som möjligt och att gömma sig i olika ventilationer.. Lätt när man har cyborg efter sig och aliens...

Nu är klockan snart 21:00 och då är det dax för Biggest loser VIP och vi får se allas våran Jonas i rutan igen!!!!! Han är verkligen en människa med ett stort hjärta!! Lika så Lou Lou som är med! Så jag håller tummar och tår för dessa två ikväll!!!

Likes

Comments

​Under dessa dagar som jag har känt mig nere och trött, har jag ändå passat på att baka lite.

Hittade en underbar choklad kaka och en jätte god kanel kaka!!!

Ja vad gör man inte när man är sjukskriven.. Då bakar man fruktansvärt goda pajer!!!


Choklad och salt kolapaj med chokladganach överdrag.


Så här gör du:


Choklad paj botten:

60 g mörkt muscovadosocker (3/4)

150 g vetemjöl (2 1/2 dl)

20 g kakao 1/2 dl

120 g smör

15 g äggula (1 st)


Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop alla ingredienser till en pajdeg.


Låt den vila i en plastpåse i kylen i 20 minuter.

Fodra en pajform 24 cm i diameter, jämna till kanten med en kniv och nagga med en gaffel.

Sätt formen i frysen i 20 minuter.

Grädda pajskalet i 10-20 minuter.


Choklad kola:

300 g smör

200 g vispgrädde (2 dl)

180 g strösocker (2 dl)

280 g ljus sirap (2 dl)

24 g kakao (4 msk)


Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, rör om och låt sjuda till mjukt

kulprov ca 122-124 grader.

Häll upp kolan i pajskalet och låt den stelna i rumstemperatur minst 3-4 timmar.


Chokladganach:


Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden.

Häll den varma grädden över chokladen och rör tills all choklad smält, låt svalna något och blanda i smöret. Häll ganachen över kolan, bred ut den jämt och fint.Strö över lite flingsalt.Kanel paj: ( 8 bitar)

100 g smör

2 1/2 dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

1/2 dl strösocker

Fyllning:

2 dl vispgrädde

2 msk strösocker

2 tsk kanel

1 msk mjöl


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.

Blanda ner mjöl, bakpulver och socker och rör om till en deg.

Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Vispa ihop grädde, socker, kanel och mjöl.

Häll fyllningen i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna, serveras kall.


Likes

Comments

Åhhh Jag kan ju inte bara gå förbi Body Shop utan att köpa någonting!!

Det är ju som att jag blir indragen varje gång :)

Dessa två body mister är mina favoriter, Mango och Rose ett MÅSTE att ha hemma!!!

Kan inte beskriva i ord hur mycket jag älskar denna butik!! Mitt hem börjar bli ett lager av Body Shops alla produkter!!

Just love it!!

Likes

Comments