Header

Hej på er.

Nu har det gått mer än ett halvår sen jag skrev något här sist. Men det är väll dags nu igen, min bästis har nämligen intalat mig att jag behöver skaffa en hobby, så bloggen får födas på nytt nu tänker jag. Jag behöver ha något som distraherar mig från det som pågår i mitt liv lite, det är tyvärr lite för mycket just nu. Har ännu inte bestämt mig för om jag ska dela med mig av skiten så vem som helst kan läsa det, men ibland blir tankarna lite för bra formulerade för att inte bli delade. Ni som vet, ni vet.

Vi får se vad som händer här. Ska försöka ta hand om bloggen som min bebis, det har ju fungerat ibland. Puss.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej kära vänner,

råkade glömma bort (förtränga) lilla bloggisens existens. Vad har hänt sedan sist då? Ja... Inte mycket. Har festat en del, jobbat, klippt av mig håret (!!!!), vart i Sälen med min bästis Rebecca och även en snabbis till Stockholm med Anton och Alexis. Och så har jag vart och är fortfarande sjuk, har vart det i en vecka nu vilket suger. Men imorgon ska jag till vårdcentralen och träffa en läkare så jag hoppas att jag får lite hjälp då. Bjuder på lite bilder från senaste tiden, så hörs vi sen. <3

Likes

Comments

Jag är en extremt bestämd och målmedveten feminist som utan problem trampar mina killkompisar på tårna trots att jag älskar dem villkorslöst. Jag tar mer än gärna jämställdhets-och rasismfrågan med mina äldre släktingar som blivit uppfostrade av att omodernt samhälle, trots att det gör dem obekväma. Jag diskuterar, förklarar och lär ut dagligen. Jag säger emot, visar min nolltolerans och gör mig hörd. Jag ryter ifrån när det behövs. För jag tror att det gör skillnad.

Jag blir kallad ilsken feminist av personer i min omgivning relativt ofta. Det är klart att jag är arg när hela samhällsstrukturen är uppbyggt på ett sådant sätt att män redan vid födseln står högre än kvinnor i vårt samhälles hierarki. Men jag skrattar mest åt det, för när jag blir "synonym" med feminist, då har jag nått fram.

Jag skriver detta på en dag som inte ska behöva finnas. Internationella kvinnodagen. Jag älskar denna dag, för nu behövs den, men mest av allt önskar jag att den inte skulle behöva existera. Alla är människor, detta är vår värld, vårt land, vårt samhälle, varje dag är det så. Jag hoppas innerligt att jag får uppleva ett samhälle där alla människor anses lika värda innan jag dör. Tänk på framtiden idag!!! The future is equal

Likes

Comments

ALLTSÅ!! Var på Drake i lördags och herregud, jag kan inte komma över det. Är så obeskrivligt kär i honom att jag fortfarande inte kan fatta att jag var så nära honom för två kvällar sedan. Han är en så himla fin person! Han ägnade typ en tredjedel av konserten åt att prata med publiken och det var så fint så då grät jag lite... Fick höra många av mina favoritlåtar live och stannade flera gånger under konserten och blundade, tog bara in att jag var där och njöt av att min absoluta favoritartist stod framför mig. Och det bästa av allt var att det verkligen märktes hur mycket han njöt av att vara där! Har vart på många konserter där artisten/artisterna beter sig som om de helst bara vill få allt överstökat och dra, men Drake verkade vilja stanna hela natten.

Bästa konserten jag vart på in my life<3

Likes

Comments

Likes

Comments

Läs även kommentarerna under detta videoklipp här.

Jag blir så rädd. Jag blir livrädd när jag vaknar en vanlig morgon och ser detta klipp på Twitter. År 2017 finns det EU-parlamentariker med dessa åsikter, som i ett demokratiskt land blivit framröstade till den position de sitter i. Min första reaktion är direkt hat och ilska mot mannen som uttalar sig såhär, men speciellt när det handlar om politiker så är det inte bara en individ jag kan vända min ilska mot. Så när jag inser att en stor grupp individer i ett annars relativt välfungerande land, röstat fram denna man som representant för Polen i EU-parlamentet, då blir jag livrädd.

Detta uttalande bidrar till den redan existerande och mycket problematiska strukturella sexismen som kvinnor världen över dagligen drabbas av. Att denna person, utan ordentlig statistik och fakta, kan uttala sig på detta sätt i ett modernt parlament där representanter från många länder som anses kommit långt i sin sociala, ekonomiska och politiska utveckling sitter, gör mig illamående. Självklart håller jag med om att yttrandefrihet är något väldigt viktigt och jag är väl medveten om att inte alla kan dela mina åsikter. Men man får inte glömma att det är skillnad på diskriminerande yttranden och andra yttranden. Jag tror inte att det är möjligt att ändra denna mans åsikter, men genom sitt uttalande diskriminerar han i princip halva jordens befolkning.

Hur lång tid ska det ta innan alla ses på som lika mycket värda? Hur länge till klarar det ekonomiska, politiska och sociala systemet att gå runt när mer än hälften av krafterna som kan bidra blir förminskade och utsatta för förtryck? Året är ändå 2017, det är väll ändå dags att vi alla TILLSAMMANS börjar försöka bidra till ett mer jämställt samhälle? Varför ska det ens vara nödvändigt för en högt uppsatt kvinna i parlamentet behöver känna att hon sitter där för att skydda europeiska kvinnor från sådana män som han i videon? Är inte det sjukt?

I ett modernt fungerande Europa där en av grundstenarna är ett jämställt samspel mellan individer hör inte åsikter som dessa in, inte någonstans egentligen, men definitivt inte här. Inte heller i USA, "land of the free", passar dessa åsikter in, men ändå sitter nu en sexistisk man vid makten. Det är detta som gör mig rädd. Det finns så många röster som vet vad som är rätt, så många personer som förstår sig på basic human rights, personer som gör sig hörda och redogör för sina åsikter på ett bra sätt, så att när jag vaknade morgonen den 9 november var det som att hela min kropp frös till is. Och tyvärr känns det som att hela Trumps valkampanj samt det faktum att han faktiskt vann, gjort att det politiska klimatet i hela världen förändrats drastiskt när det kommer till jämställdhetsfrågor. Helt plötsligt verkar det anses som mer okej att uttala sig sexistiskt än tidigare.

Vi behöver stå på oss bättre än någonsin nu. Det gör ont att säga att vi i världen befinner oss i en "vi mot dem"-situation, men det är så det ser ut just nu. Skeva och diskriminerande människosyner kan inte accepteras i en demokrati, eftersom det går rakt emot de mänskliga rättigheterna. Eftersom de flesta länder strävar mot en så bra och långsiktigt fungerande demokrati som möjligt, krävs det att de mänskliga rättigheterna respekteras.

Det börjar alltid med dig. Du kan alltid göra skillnad genom att säga ifrån när något är fel, eller genom att läsa på och lära dig mer. Och om inte det jag skrivit tidigare känns som anledning nog till att lära dig - tänk då på hur konstigt det låter att säga att du är emot jämställdhet. :)

Likes

Comments

Distrahera mig

sedan sist

Den ilskna feministen