Header

Några bilder från dagens snökaos?

Kom precis hem efter en tråkig dag i skolan. Kvällens planer är att mysa med Ellen och Wilma samt ett ben/rump-pass på gymmet med Clara. Vi hörs sen!

Likes

Comments

Sminkprodukt: Min favorit har vart densamma sen jag köpte den, min highlighter från the Balm.

App: LifeCycle! Gör att man kan hålla koll på vad man gör om dagarna, visar statistik för veckor och månader osv. Tycker det är skitroligt faktiskt!

Serie: Har tyvärr inte mycket tid över till att kolla på serier men när jag väl får en stund över kollar jag på Riverdale som finns på Netflix. Sedan måste jag säga SKAM också för herregud, tycker om den serien så mycket så jag får gåshud när jag lyssnar på vissa låtar från den.

(Låtarna: ni som vet, ni vet)
Podd: P3 Dokumentär. All time favorite

Plagg: Sååå svårt. Tycker jag har så himla tråkiga kläder just nu, så säger mina nya skor. :)

Mat: Har inte haft så stor aptit på sistone, men skulle nog säga att det mesta som jag vet är nyttigt och gör att kroppen mår bra är my fave just nu. Kommer verkligen inte på någon specifik rätt förutom majskakor med havssalt och chiafrön haha...

Godis: Måste jag välja godis? Om inte väljer jag Lays Barbequechips<3

Blogg: Tar tillfället i akt att länka mina kära vänners bloggar: @rytterstromlinn @claramayer @noelleenglund (och @eellenswahn)

Likes

Comments

Hej fina ni!
Har ringt till 1177 angående min mage nu, de verkade inte så oroliga så då är inte jag det heller. Är hemma idag för hade ganska ont när jag vaknade så kände inte att det var läge att gå till skolan då. Sitter just nu och kollar på lite videos om geografi, har prov i det på fredag. Snart ska jag laga lite lunch och ta en paus från plugget.

Hoppas ni har en bra dag

Likes

Comments

Första gången jag blev kallad hora var jag förmodligen inte äldre än 10. Då var det rätt harmlöst att en jämnårig pojke slängde ur sig det, i och med att han omöjligen skulle kunna veta den verkliga innebörden av det ordet. Men sedan dess, sedan jag var 10, har jag blivit kallad hora alldeles alldeles för många gånger. Det har varit för att jag stått upp för våra åsikter och sagt ifrån när jag tycker att något är fel, för att jag har på mig vissa kläder, för att jag är sminkad på ett visst sätt, för att jag sagt att det sista jag vill bli kallad är hora, för att jag gjort något fel och också helt utan anledning.

Det man inte förstår när man som man kallar en kvinna för hora är vad det ordet gör med henne och hennes självkänsla. Det är otroligt kränkande att bli kallad för hora eftersom majoriteten av de som blir kallade för det inte alls säljer sex. Hora är synonym med äcklig och dålig. När tjejer då blir kallade för hora för att de haft sex, så skuldbelägger man henne för det och säger att hon är äcklig på grund av det, något som nästan aldrig sker män som har haft sex.

Jag får en klump i magen för min pappas skull när jag skriver detta, för förmodligen förstod han från dagen då han fick veta att hans förstfödda, jag, var en flicka. Förmodligen visste han att jag skulle bli kallad hora av pojkar och män. Jag kan inte själv förstå den känslan, tänk att veta att den man ska uppfostra och ansvara för, kommer att bli kallad något så kränkande flera gånger under sitt liv. Bara för att jag råkade vara född till tjej.

Så när offentliga personer, politiker som Delmon Haffo och Erik Almqvist kallar kvinnor för horor, bidrar de till att det steg för steg ses på som mer okej. Offentliga personer har mer ansvar när det kommer till sånt här, då deras uttalanden påverkar stora delar av befolkningen. Ett exempel är bara alla de skämt jag fick höra i skolan när Delmon Haffo hade kallat en kvinnlig politiker för hora. Det var tydligen väldigt kul att någon kallade henne för det, eftersom hon faktiskt är sosse, tyckte pojkar på min gymnasieskola.

Jag kommer aldrig att glömma gången jag blev kallad hora av en gäst på mitt jobb. Då hade inte jag gjort något fel. Jag hade enbart försökt utföra mitt arbete så bra som möjligt och då ansåg en vuxen man sig ha rätten att kalla mig för hora. Det var första gången en helt okänd person sa det till mig. Och jag visste inte hur jag skulle reagera, eftersom jag var rädd att jag skulle bli uppsagd om jag var otrevlig mot gästerna. Det var mitt femte pass på McDonald's.

En annan gång jag inte kommer glömma är när jag och mina vänner blev kallade hora på Ask.fm med hela våra namn av en tjej på min grundskola. Jag har aldrig varit så arg på en annan person som jag var när jag konfronterade henne. Inte heller kommer jag glömma när min killkompis kallade mig hora på skämt och jag började gråta.

Det är svårt att få fram vad jag egentligen vill säga med detta inlägg, men jag vill uppmärksamma den skada och skam som ordet hora orsakar. Som feminist känns det inte annat än rätt att försöka sprida ett sånt här budskap. Jag lyssnar just nu på en bok, Flickan och skammen av Katarina Wennstam, som handlar om tjejer som blir sexuellt skuldbelagda och det är den som gjort att jag kände att detta inlägg var nödvändigt. Främst för att jag skulle få skriva av mig dock.

För att avsluta det hela vill jag be alla tjejer att stå på sig. Jag vet att det är svårt, men du är inte ensam. Du är aldrig ensam. Säg ifrån så hjälper du någon annan. Och till alla killar; har du inget snällt att säga, så säg ingenting alls. :)

Likes

Comments

Bjuder på en bild på en väldigt sur Jenny som har ett 7 timmarspass på jobbet framför sig, en bild på mitt favvote och min middag.

Hej!
Idag har det stått helt still här, men jag har jobbat i princip hela dagen så tiden har inte riktigt räckt till. Hade en riktig skitdag på jobbet faktiskt... Magontet vill inte släppa och det gör ju inte precis ett redan stressigt jobb lättare. Kom hem för ett tag sen och har duschat samt målat naglarna sen dess. Målade naglar är verkligen vardagslyx för mig som inte får ha det på jobbet, brukar aldrig orka hålla på med det i och med att det måste bort innan varje pass men känner mig ganska nere så tänkte att jag förtjänar det (<3).

Nu ska jag plugga lite svenska och sedan sova. Godnatt!

Likes

Comments

Morgonens frukost

Hej på er!

Kom hem från Noelle för nån timme sedan, hade egentligen inga speciella planer idag förutom att vila och plugga hemma, jobbar imorgon. Men har så fruktansvärt ont i magen att jag inte riktigt vet vad jag ska göra... Får hoppas på att det går över snart för annars måste jag nog åka till akuten tyvärr.

Igår var jag och mina tjejkompisar på lite fest, det var kul men har haft bättre kvällar här i livet. Nu ska jag nog internetshoppa lite (haha) och ta någon värktablett mot magontet.

Hoppas ni mår bättre än mig och att ni har en fin dag. Kram

Likes

Comments