Antagligen för att han blev skrämd när du ställde honom mot väggen.

Det vi ofta gör fel är att vi ställer krav alldeles för tidigt i en relation, pga vi har en tendens att planera framtiden alldeles för fort. ​Vad är vi? Vad vill du? Varför hör du inte av dig lika ofta? ​Och sen var den relationen som bortblåst. 

Du är i en situation med en kille där du känner att han är på väg bort. Du känner att du inte längre får samma respons som tidigare. Och han hör helt enkelt inte av sig lika ofta. Det är då du blir osäker på relationen. Du börjar spekulera med dina vänner om vad som är fel på dig, på honom, och du ställer dig frågor om varför han inte är tillgänglig som han var förut: Träffar han någon annan? Varför gillar han bilder på andra tjejer på instagram som är snyggare än jag? Duger jag inte för honom? Hör jag av mig för ofta? Varför skriver han bara om helgerna? 

Morgon-smsen som tidigare existerade varje dag, har blivit till ett godnattsms då och då, om ens det. När han skriver är det oftast för att han sett dig lägga upp en bild på instagram eller mystory. Kanske har han sett dig gilla en video på Facebook, eller kanske så tänker han på dig utan att ha blivit påmind! You don't know, men du spekulerar kanske, eller så blir du bara glad så fort han hör av sig och smsar alla dina vänner att han skrivit!  

Du vägrar tanken att låta honom gå och ger ännu inte upp tankarna på att det kan bli ni "så fort han jobbar mindre", för då kan han ju ses mer igen, för det har han lovat! Du fortsätter hoppas på er och varje pling på mobilen hoppas du är från honom. Tills en dag (men inte för tidigt i relationen) när du bestämmer dig att sätta ner foten och stå upp för ditt eget värde - gör såhär: 


- Skriv ett sms där du tar kontrollen
- Ställ honom aldrig mot väggen, utan låt det avslutas på dina villkor.

Exempel: Jag kommer ta avstånd från att träffa dig mer. Jag vill inte umgås med någon som inte vet vad han vill. 

Du har kontroll. Du är lämnar inga dörrar öppna. Du väljer att lämna det ni hade med en rak rygg. Skriv aldrig att han ska höra av sig när han kan ses - eftersom du ska ha kontrollen! Du skippar känslan av att vara tjejen en kille inte vill ha, för du vill ju inte ha en kille som inte vill ha dig. Right?

Tack Matthew och I nöd och lust. Ni räddar mina relationer!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ni vet väl att tjejer behöver ventilera sina tankar ofta? Jag ska inte dra alla över en kam, men det behöver i alla fall jag.

Idag kände jag såhär:

- irritation på människor som säger "jag är på väg", så står dem typ i duschen. Varför inte bara säga: sorry jag blir lite sen- ber så hemskt mycket om ursäkt??????

- när man står på tunnelbanan och inte hinner säga hejdå på telefon innan personen i fråga har lagt på! Asså svara inte om du inte har tid?
Ska man stå där som ett offer eller ska man låtsas säga hejdå för att inte bli uttittad? 😂

Jisses. Haha... Nu ska jag bada.

Pussar

Likes

Comments

Hon ska aldrig lära sig att killar slåss på dagis och att tjejer inte gör sånt.
Hon ska aldrig höra killarna vissla efter henne eller låta dem slå henne på rumpan när hon går förbi i skolkorridoren i femte klass.
Hon ska aldrig bli kallad h*ra eller f*itta när hon tydligen bär en lite för kort klänning på avslutningen i nian. Och samma kväll ska hon aldrig bli nedsupen av sina killkompisar i klassen, som hon trodde bara var hennes vänner. Hon ska aldrig känna sig rädd när hon ser en man på natten där hon promenerar hem på gatan i sin korta klänning. Och hon ska aldrig behöva kolla en extra gång och springa sista biten till porten där hennes pappa står och väntar.

På gymnastiken i gymnasiet ska hon aldrig behöva höra att tjejerna inte är något motstånd i fotboll. Hon ska aldrig behöva få frågan om att visa lite mer av sin kropp på snapchat. Och hon ska aldrig behöva blocka killarna i skolan på Facebook från att skicka henne bilder på deras underliv.

När hon fyllt 18 år ska hon aldrig behöva hålla handen över drinken på krogen för att inte bli drogad och våldtagen av en man. Och hon ska inte behöva säga nej mer än en gång, för nej är ett nej. När hon hittat en kille hon är intresserad av, så ska hon inte behöva komma med en bortförklaring till varför hon ​inte ​vill ligga med honom.

Hon ska aldrig komma med en bortförklaring åt en mans beteende. Hon ska aldrig känna sig underlägsen en man. Hon ska aldrig känna sig trakasserad.

När hon är 21 år ska hon aldrig överväga att lägga upp en bild på sig själv där hon inte visar för mycket av sina bröst eller sin rumpa. Hon ska aldrig vara rädd för kommentarerna. För hon ska aldrig få känna sig kränkt av en man.

Hon ska aldrig ångra, men hon ska visa att hon står för kvinnors rättigheter i samhället. Peace!

Likes

Comments

Det är inte längre konstigt för mig. Vid det här laget har jag fått höra det flera gånger, men ändå tillåter jag ingen av dem att komma nära. Jag vet att när jag vaknar på morgonen har jag en meddelandeförfrågan från en ny kille. Eller när jag lämnar mobilen i väskan över dagen kommer jag ha ännu en like på mina instagrambilder, kanske en ny följare och ännu en vänförfrågan på facebook. Jag är van vid uppmärksamheten, men jag skryter inte om den. Det är bara så, men jag är inte ensam. De flesta killar som hör av sig till mig, hör av sig till alla mina vänner. Dem är så desperata att kraven inte längre existerar. Så då undrar jag varför jag skulle svara just honom? Varför skulle han inte "vara som alla andra" när han beter sig snarlikt och vill ha allt å alla?

Men ibland när jag svarar gör jag det för att jag tycker mr.x är trevlig, kanske är han attraherande också, men bara ibland. För så är det ju faktiskt, att dem killarna som man med stor sannolikhet skulle kunna dejta eller som man vill lära känna, dem hör man inte av sig till, eller så existerar dem inte. Och när man väl hör av sig, så svarar dem inte, för då har dem ju flera andra som gör exakt samma sak med dem, som killarna som hör av sig till mig. Eller så svarar dem, men så vill dem ju bara en sak och det är för att dem vill ha bekräftelsen. Och därför, just därför hör jag varken av mig eller tillåter någon att fånga mitt intresse. Under dessa år som singel har jag lärt mig att älska ensamheten som endast 20 år med tanken av att lyckas. Och det är vad som får mig att älska ensamheten. För ensam är starkast. I alla fall just nu. 

​Men en dag när det är rätt så är det bara alldeles rätt. Men fram till dess så är det bara jag. Inga badboys, fuckboys, douchebags - you name it- det är bara jag. Jag är ensam, men jag är starkast. 

Likes

Comments

En text om nobody till nobody - om killen som älskar känslan av att känna sig älskad.

Jag fattar inte hur jag kan vara intresserad av honom när han är så långt ifrån den kille jag egentligen söker. Kanske är det för att jag omedvetet inte är redo att hitta den rätta än? Eller är det möjligtvis för att jag vill få en badboy att bli en goodboy? Varje morgon vaknar jag till hans snap och han är den sista jag snapar innan jag ska sova. Ändå vet jag att jag inte är den enda av de tjejer han skriver, ligger eller snapar med om dagarna. Den brutala sanningen är att jag vill ha honom så extremt mycket, även fast han sårar mig. Även fast mina vänner varnar mig, så kommer jag med bortförklaringar och "men". Även fast han säger "Vi tar det som det kommer", när jag frågar vart vi står, så vill jag inte ge upp tanken på att han en dag ska träffa min familj och hur roligt han kommer ha det med min lillebror. Det är någonting med honom som får mig att inte vilja släppa taget. Det är någonting inom mig som säger: Kämpa tills du har bevisat för alla andra motsatsen om vem han egentligen är. För kanske kan han ge mig ett värde någon dag? Eller så ger jag bara ett avtryck i hans liv: Jag är inte som alla andra. Varför ser han inte det?

Men vem är han? Vet han ens vem han är själv? Jag konstaterade att han är ego och självisk redan efter första gången vi sågs, eftersom det var på hans villkor att ses. Han är bekräftelsesökande av tjejer, men det insåg jag när jag såg hur många tjejer han följer på instagram och hur många av dem som gillar hans bilder. Han är killen som ständigt vill bevisa något för sig själv, att han kan få henne. Precis som ett spel där jag är råtta och han är katt. Han vet var han har mig och när, men han kommer aldrig älska tillbaka, utan han låter alla älska honom. För det är vad han älskar. Han älskar känslan av att känna sig älskad.

Kanske har han växt upp med en syn på kvinnor där han blir desto manligare ju fler kvinnor han bockar av. Där han i gymnasiet tävlade om hur många "pinnar han plockat" . Där man var cool, speciellt om man plockat de allra snyggaste som alla ville ha, men ingen kunde få. Eller så blev han kär en gång, lämnad och sårad. Eller så fick han inte tillräckligt med uppmärksamhet när han var barn, just för att han krävde 100% mer än alla andra. Han vill ständigt dölja sina känslor och slippa påminnas om hur han egentligen känner. Hur krossad och ensam och bekräftelsesökande han är. Han har taktiker. Han döljer sitt brustna hjärta med nya lyckokickar han får av de olika tjejer han omringas av och "plockar". Även de bästa vänner till gubbar han ständigt festar med, reser med och påverkas av, får honom att stanna kvar i den omogna bubbla dem tillsammans har skapat. Men dem känner exakt samma sak, är samma typ och har varandra.  

Dem alla är experter själva på att hitta lösningar på att förtränga och förminska sina känslor, för ingen människa kan leva med tanken att vara ensam. Och dem känslorna han så ofta krävs på att skaffa, skrämmer honom mer och blir desto svårare för honom att få. Medan jag tillåter mig må sämre av honom, låter han sig inte känna någonting alls. Tillslut får jag nog, men då har han ändå någon annan. För han älskar ändå känslan att känna sig älskad. 

Likes

Comments

He is only a fuckboy if he gives you false hopes.
Tjejer pratar om fuckboys överallt-ett begrepp många överanvänder och i fel sammanhang. Problematiken ligger i att tjejer blir kära i killar som inte känner detsamma. Han är bara en fuckboy om han får dig att tro att du är the one and only och ger dig falska förhoppningar. Han är inte en fuckboy om du blir kär i honom när du redan vet att han bara vill ligga med dig.

Killar delar in tjejer i kategorier efter första mötet.
Vad mitt senaste inlägg handlade om var just detta. Vi tjejer måste förstå att killar inte tänker som oss. Vi blir kategoriserade hos killar (medvetet eller ej) redan efter första mötet. Det är svårt att få en kille som ser dig som en tjej han endast vill ligga med att bli en han blir kär i.

It doesn't matter how many he have fucked, serously.
Alla har vi olika behov och under olika perioder. Om han har legat med många tjejer, who cares? Vissa behöver mer bekräftelse och har större behov än andra. Bara man inte smittar folk med könssjukdomar, do whatever you want to.

Vet du att han är en fuckboy sen innan, skyll dig själv om du bli kär i honom.
Tjejer bli ofta kära i den snyggaste killen som alla tjejer vill ha. Men jag tycker att man får skylla sig själv om man vet sen innan att han är en riktig tjejtjusare. Ta risken eller ej, men böla inte i veckor för en idiot när han legat med någon annan.

Likes

Comments

Hej, så var jag tillbaka igen. Ni vet att jag är lite så vi det här laget va? Dvs, kommer å går lite hur jag vill här på bloggen. Jag skriver ju inte i en dagbok som förr i tiden, utan om jag ventilerar över killar, familjen, vänner och relationer, så är det ju hit jag vänder mig.

Vad jag nu gått och tänkt på handlar om att killar ser tjejer som olika funktioner att fylla deras olika behov med. Killar kommer alltid komma från mars och tjejer från Venus, det är ju sen gammalt. Men hur killars hjärnor fungerar har jag faktiskt börjat luska ut. Det är nämligen så att inom de 10 första sekunderna vid första mötet, så hinner killen kategorisera dig. Han hinner avgöra om det är en tjej han endast vill ha sex med (dvs fylla ut funktionen av njutning), eller om det är tjej som han vill bjuda ut på dejt och faktiskt finner intresse hos, eller alternativ tre: tjejen han endast blir vän med och inte känner något för (eller gör, men hon är kanske redan upptagen). Sedan om det är en tjej som hans vänner tidigare varit med har inte så mycket med saken att göra, speciellt inte om han redan ställt in sig på att "henne vill jag ligga med". Och när han sedan börjar köra det där spelet som hon inte vet att hon gett sig in i, då vill han gärna fortsätta leka katt och råtta. Och jag vet att det sitter i vår natur att jaga och känna spänning... Allt blir ju tydligen lite roligare då?...

Det hemska är ju att man som tjej ska bli kategoriserad som "hon att ligga med" vid det första anblicket som man möts, då det faktiskt är så många äldre killar tänker om unga tjejer. Vi tjejer tänker väl mest: Äldre =förhoppningsvis en lite mognare kille som lekt av sig. Medan killarna tänker: Perfekt! En ung, snygg tjej vi alla kan dela på. Why not? Ung och naiv = lätt att utnyttja.

Som tjej är man blind och hittar bortförklaringar för hans beteende (det är farligt) och man vill vara hon som ändrar hans tankar. För vem vill inte vara hon som får en kille som först sett en som ett objekt i mängden av tiotusentals tjejer, att gå och bli kär i en? Det är ju rena drömmen för många! Det som glöms bort hos oss tjejer är att de där tankarna kommer alltid finnas kvar hos honom. Och vare sig det kommer fram inom många år eller närmsta veckan, så glöm inte, du förtjänar det bästa. Du är smart, snygg, trevlig, vacker OCH du kommer bli något stort- vare sig det gäller inom arbetslivet, familjen eller bland dina vänner. Prioritera dig högt. Högst! Och snälla, glöm aldrig vad du ger dig in på. Tänk alltid: vem är jag kategoriserad som hos honom?

Likes

Comments

Han skickade ett facebook-meddelande ännu en gång och det plingade till i min mobil. Jag var redo att svara där och då, men varför verka desperat? Jag har ju ett liv. Faktiskt. Men ibland råkar det bara tajma så himla bra - som när jag råkar ringa min bästis samtidigt som hon söker efter mitt namn i sina kontakter, eller när vi smsar samma fråga samtidigt. Ja, ibland är det bara en tillfällighet. Men värre hade det ju varit om jag hade chatten öppen. Den situationen har jag nämligen varit med om förut. Det vill säga - han skickar ett meddelande när jag är i full gång med att läsa upp våran tidigare konversation för mina vänner. Det händer bara inte!

Jag väntade med att öppna meddelandet till dess att jag glömde bort det. Jag hann sluta jobbet och komma hem när jag insåg att jag inte hade svarat. Jag skrev en mening. Suddade ut. Skrev en ny och frågade detsamma. Konversationen fick ju inte dö. I slutet la jag till en smiley. Det fick blev bra. Den konversationen var startskottet på ännu en dejt att bli utbjuden på som aldrig blev av. Den dejt som jag så många gånger övervägt att ens gå på med Honom, men så avbokade han igen. Vad var problemet? Hur många gånger kan man bjuda ut en tjej, men aldrig spika den till 100%? Det började bli tröttsamt. Skulle jag ge honom en chans till om han frågade? Jag är ju inte den som dejtar vem som helst. OCH jag är inte vem som helst. Jag är Jennifer. Jennifer Fanny Åsa Eriksson.

Likes

Comments

​Extremt suddiga mobilbilder. Jag ursäktar, men det var dem enda jag hade...

Jisses vilken helg! Den sprang bokstavligen iväg. På fredagen firade vi min kära vän Cecilia. Vi har känt varandra i evigheter, nästan hela livet kan man ju säga nu när vi börjar bli så gamla tycker jag! Vi var hemma hos henne på en fördrink och sedan rörde vi oss, cirka 15 personer, för att käka middag på Usine 38 (om jag minns rätt - minnet är knapert), som ligger på Söder. Det var trevligt och vi tjejer hade massor att prata om! Blev mest killsnack för ovanlighetens skull..haha. 

Lördagen var planerad att åka till Sturebadet för mig, men eftersom jag inte hittade kortet, så blev det uppskutet. Det får det bli den här veckan istället! Skönt det för hade ändå massor att göra helt plötsligt på lördagen, så sprang för det mesta på stan och gjorde ärende efter ärende. På lördag kväll var jag bortbjuden till en annan vän till mig, eller snarare bästa vän. Det bjöds på lite plock och jellyshotts. Vi dansade till panetoz, håkan och de vet du. Vi hade riktigt kul vi tjejer hemma hos Ida så länge det varade. På vägen in till stan blev det drama och jag var ju självklart en del av det - dock väldigt oskyldigt eftersom jag endast ville min kära vän väl. Kvällen slutade med en sväng förbi taverna, vidare till bergmans och sedan hells. Uäk. Igår mådde man lite som en säl, inte bakis, men extremt trött. Jag somnade redan vid nio-tiden på söndag kväll och vaknade relativt utvilad imorse innan jag var tvungen att bege mig till jobbet.

Den här veckan ser att bli strålande ut! Ser fram emot massor av jobb och planerade vardagskvällar - precis så det ska vara! Nu checkar jag ut för idag med ett inlägg jag tidigare aldrig skrivit här på bloggen (syftar på att det är ett vardagligt inlägg för de som är intresserade). Puss på er!

Likes

Comments

Jo, de där killarna vi så ofta ser som modeller för Armani, Versace, tiger..you name it, du vet vilka jag menar. Tänk dig han med den perfekta muskulösa kroppen, solbrännan, lockigt och brunt hår, ögon som glittrar. Ja, den stereotyp av kille som alla tjejer vill ha. Han kanske är perfekt på omslaget eller han kanske är attraherande på krogen eller när ni gå förbi varandra på gatan kanske han ler lite extra och du känner dig speciell. Klart som fan man blir attraherad av en sådan kille. Det kan nästan 90% hålla med om. Men vad jag insett med tiden är att även om det är just den där killen som 90% av alla vill ha, så behöver han inte vara den du vill ha. Även om han som ser nästintill perfekt ut, och uppfyller den stereotyp av kille som du endast ser på film, utstrålar det och vet det, så är han nödvändigtvis inte den killen, om man fick välja, du skulle bli kär i ändå. Jag har insett att även om jag tycker att någon är jättesnygg, så kan jag ändå välja att prata med den andra killen som utstrålar energi och kemi som vi delar. På så vis blir den där killen, som för alla andra tjejer är helt vanlig, den snyggaste av dem alla för mig. Det känns så skönt att kunna känna av hur snygg någon är utan att faktiskt titta på utseendet. Snygghet sitter inte på utsidan utan den sitter på insidan. Du vet aldrig vem du en dag blir kär i! Kanske är det den kille du aldrig la märke till i grundskolan, eller kanske han vars kompis du dejtat. Öppna dörrarna för alla, så kommer den rätta omfamna dig med en riktigt varm kram av positiv energi och kärlek. 

Och det bästa av allt. Jag har inga krav på utseende, längd, ålder. Är det rätt så är det rätt. Godnatt.


​(Det känns så fantastiskt att man mognar sina tankar och åsikter med åldern. Jag är en kvinna. På riktigt.) 

Likes

Comments