Under denna sjukdag är det dokumentärer på NETFLIX som gäller. Påbörjades redan igår faktiskt då jag avslutade dagen med att se Jim & Andy: The great beyond. Se filmen Man on the moon först där Jim Carrey porträtterar den framlidne komikern Andy Kaufman. Så intressant att efter det se dokumentären om hur det gick till under den inspelningen.

Idag har jag sett Justin Bieber's Believe. Varför? Älskar att se andra människors liv. Jag fascineras över kämparglöden. Jag fäller glädjetårar. Jag gråter av sorg. Låt mig få höra om DITT liv! Så fungerar jag, ytlighet intresserar mig inte. Ge mig djupet.

Tvingade mig därefter att lämna soffan där jag suttit nerbäddad under en filt. Druckit vatten och bara vilat. Måste fylla på kroppen nyttigheter. Måste friska till mig liksom. Så jag drog fram min juicemaskin. Startade med att pressa citron och ingefära. Min dagliga shot. Sedan blev det morötter, gröna äpplen och apelsin. Den ska jag hälla i mig när den blivit kall.

Ny dokumentär. Now more than ever: The History of Chicago. Såg Chicago i Chicago 1997 när jag var au pair i Evanston IL. Fast då hade Peter Cetera (min favorit) slutat i gruppen - 1967-1985. Hur många olika medlemmar har nu inte den gruppen haft???

Likes

Comments

EN GNUTTA VERKLIGHET, INFJ

Jodå det gör jag så gott jag kan. Efter en dag på jobb är jag helt tom på energi. Försöker komma iväg på yoga och när jag inte är där önskar jag att jag slapp laga middag. Jag vill bara bädda ner mig i min gröna fåtölj och försvinna från världen. Önskar dock att jag hade energi till att -Tjohoo familjen, nu ska vi vara jäkligt sociala och hitta på en massa!!! Men så ser det inte ut. Verkligheten. Som tur är ( om man kan kalla det för tur ) så består familjen av tre introverter och en extrovert. Så vi är tre stycken som grottar in oss i vår ensamhet för att öka energin så vi kan klara av morgondagens arbete och skola. (Extroverten i familjen lyckas fylla på sin energi trots att vi andra är som vi är ) Men vi gör gärna det tillsammans, hahaha. Som att sitta i vardagsrummet hela familjen men var och en av oss sköter sig själv. Kan låta tråkigt för en del kanske men för oss är det skönt. Visst tusan kan vi vara i sociala sammanhang och ha det trevligt men det tar på vår energi.

Likes

Comments

Årtalet låter vi vara osagt. Efter Kristus ja, men är det 400-, 800- eller 900-talet? Vi får tänka oss många århundraden tillbaka i tiden helt enkelt. Att det var en herde från Etiopien vid namn Kaldi kan vi vara överens om, för så säger myten/legenden. Kaldi vallade sina får, eller var det getter? Även här går historien isär. I vilket fall som helst så blev de djur han vallade plötsligt energiska, vilda, pigga och glada (många synonymer att välja bland) efter att de ätit av de röda bär som växte på en buske. De små rackarna började minsann att dansa. Kaldi blev ju nyfiken och testade äta det röda bäret. Och håll i hatten! Han blev så glad och pigg han med så han började dansa med fåren/getterna.

Därefter blir en munk indragen i historien. Det kan ha gått till så här:

Kaldi tog med sig bären till ett kloster i närheten. Munken blev inte så förtjust i Kaldis upptäckt så han slängde bären i en eldstad. Och vad hände då? Jo det började ju dofta så otroligt gott. Aromen spred sig och lockade in andra munkar i rummet. De plockade fram de rostade bären, malde dem, blandade dem med varmt vatten och bryggde den första kopp kaffe.

Eller så var det så här:

Nyheten om kaffebären spred sig till en munk i ett kloster i närheten. Munken smakade på bären och kände av dess effekt. Munken kom då på idén om att koka bären för att göra en dryck som fick munkarna till att hålla sig vakna under långa bönestunder. Klostret fick namnet Det vakna klostret pga drycken.

Hur det nu gick till när människan upptäckte kaffet och dess effekt kan vi inte riktigt veta. Myterna är många och vilken väljer vi att tro på? Spelar kanske inte så stor roll. Dock kan vi väl vara överens om att -Satan i gatan så bra att "man kom på kaffet"! Drycken man slänger sig över direkt på morgon. Fast får vi dess rätta effekt om vi intar kaffet då? Eller är det bättre att vänta till ett senare klockslag? Vad säger expertisen?

Äsch, spelar roll. Jag dricker det för det är så himla gott!

Likes

Comments

Imorse berättade äldste sonen att han skulle sluta tidigare idag. Det fanns ingen vikarie till tysklektionen så gruppen hade fått uppgifter att gör istället. Men jag blev ändå förvånad när han dök upp till lunch. Hade förväntat mig att han skulle landa hemma först vid 14:00, typ. Men som sagt, han kom hem tidigare. Han skippade skollunchen för att få i sig något godare hemifrån. Och jag som hade lust att hoppa över lunchen och bara sova på soffa. Med andra ord fick jag rycka upp mig och röra ihop en snabb lunch. Då Mathem hade levererat en beställning igår så fanns det att välja på. Placerade grabben framför spisen så han kunde tillaga sin mat. Det blev en enkel tacogratäng. Jag som inte vill äta kött fyllde en skål med salladsblad, syrad rödkål, stekta champinjoner och rostade solrosfrön. Så ja, det var nog bra att han kom hem trots allt ❤

Likes

Comments

EN GNUTTA VERKLIGHET, INFJ

Ibland halkar jag in på Youtubeklipp som handlar om den personlighetstyp jag är - INFJ. För mig är det skönt att få bekräftelse på att jag är Ok som jag är, dock är INFJ den mest sällsynta typen. Vi har under mänsklighetens år utrotats pga hur vi är. Tyvärr, för jag tycker vi är helt fantastiska men är inte anpassade för den hårda värld vi lever i. I en värld där den som pratar högst och mest är bäst och där man måste ta för sig för att komma någon vart. Jag föredrar att låta andra komma före, få mer osv för om det får dem att må bra - då mår jag bra. Nog om det. Klippet nedan handlar om karriären, what to do, för en sådan som jag. Inget nytt för mig precis men om du som läser detta blir nyfiken så ta för dig av klippet. Självklart finns det en massa klipp som handlar om övriga personlighetstyper.

Likes

Comments

EN GNUTTA VERKLIGHET, DRÖMMAR

När man bara orkar ligga på sofflocket. Tack för NETFLIX. Så skönt att köra igång en film man kan sova till. Dock sov jag aldrig under Will Smith's film The Pursuit of Happyness ( Jakten på lycka). En inspirerande sann historia. Frustrationskänslor genom hela filmen. Kom igen, hur mycket skit ska man behöva ta? Glädjetårar när kampen ger lön för mödan. Att lyckas nå målet när man är nere på sina bara knän. Inspirerande.

Likes

Comments

EN GNUTTA VERKLIGHET

Vaknade tidigt. Kände hur tung jag var i huvudet. Speciellt kändes det vid tinningarna. Jäkla förkylning. Bläää. Bläää. Bläää. Skillnaden från igår är att jag idag har feber. Och kroppen känns olustig.

Tar det lugnt idag. Har slagit mig ner i soffan med en kopp kaffe och NETFLIX. Down with love - en lagom film för mig just nu.

Likes

Comments

EN GNUTTA VERKLIGHET, LIVSSTIL

Något jag borde ta tag i är mina höftböjare. Dessa godingar är på mig spända och korta. Pga detta drar de min höft snett vilket leder till att ena benet är "kortare". En stark core är A o O men vad gör den vetskapen när jag inte tar tag i problemet och löser det?!?! Nästan varje gång jag är på yoga dyker tanken upp att jag borde boka in ett besök hos en naprapat eller kiropraktor för att knycka eller vrida till kroppen för en snabb lösning för att DÄR EFTER ta tag i specifik höftböjarträning. Ja men jag vet, visst låter det galet att vänta på något jag ej får tummarna loss att fixa som en bokning. Jag kan ju lika gärna påbörja övningarna nu.

But hey! I'm only human...

Likes

Comments

Bloglovin
Instagram
Pinterest
Blogkeen
Nouw
Instagram@runnin_yogini