View tracker

Idag var jag och Prins på p&j på Grevagården.

Prins var väldigt nervös redan innan vi åkte. Han fattade väl att det var något på gång. När vi kom dit var han hyfsat lugn. Han är alltid väldigt snäll att hantera på tävlingsplatser och är mer som en hund än en häst.

Vi var lite sena så vi hann ej gå banan men jag tittade på 2 ekipage och så lärde jag mig banan. Den var inte så svår att lära sig men jag kände att banan var ganska svår för Prins med flera svängar som han antagligen skulle tycka var tuffa.

Sen gick vi och värmde upp. Han var pigg, svarade bra och kändes allmänt trevlig. Sen på framhoppningen fick han mera nerver och blev mycket piggare och starkare. Vi börjar hoppa fram. Han var lite tittig men inte så farligt. Vi har ganska svårt att hoppa i så trånga miljöer då han får sånn otrolig fart och blir väldigt stark. Han var även ganska busig så mitt i allt började han bocka XD

Inne på banan blev han skit nervös men jag hann visa honom runt lite i ridhuset medan ekipaget innan mig hoppade. Dock blev han skit skraj när publiken applåderade och inte nog med det så var han redan rädd för läktaren.

Sen var det min tur och vi börjar med att han är livrädd för dom där start "stolparna". Iallafall hoppar vi banan, han är en racer ponny och vi får ganska många stopp men inget berodde på höjden utan han var bara så otroligt taggad och väldigt nervös och så har han aldrig vart ute på en så stor p&j innan.

Nästa runda gick ungefär lika bra förutom att han drar efter 7:an och att jag inte hinner få kontroll igen till 8:an så det blev ett lite tråkigare fel eller vad man nu ska säga.

Iallafall kan jag säga att jag är super nöjd! Detta blir en väldigt bra erfarenhet för både mig och Prins och jag är jätteglad att jag valde hoppa 50&60 cm och att det inte var höjden som var något problem. Nu börjar vi äntligen komma tillbaka till samma nivå vi var på innan ham skadades och vi drogs ner i en jättesvacka.

Det finns en video på min yt kanal från båda rundorna och där berättar jag mer om hur det gick! kopiera länken och klistra in på yt https://youtu.be/qN31Q7IMlEM

Likes

Comments

​Sommaren är räddad!!

Bokade ridläger nu ikväll. Det blev ett träningsläger på Grevagården tillsammans med Prins! 4 dagar fyllda med träning. 

Det blir första gången jag åker på ett ridläger som inte är på sjöstjärnan där jag vart 3 år tidigare.

Anledningen att jag inte går på sjöis i år igen är att jag tycker att jag inte lär mig något där. Vill inte lägga så ofantligt mycket pengar på att inget lära mig. Annars är sjöis världens bästa plats!

Men det ska iallafall bli kul att testa något annat och jag är sjukt taggad!

Nedräkningen börjar på exakt 200 dagar!

Likes

Comments

Idag åkte vi till ridhuset för att kunna rida lite ordentligt. Jag har bara ridit ute detta året än så länge så det var verkligen behövligt.

Prins var iallafall pigg och positiv, det har nog vart bra för honom att ta en paus från banan för att komma tillbaka med ny energi.

Vi började med att värma upp. Red mycket volter, ökade steget, övergångar osv. I galoppen kändes han väldigt fin men lite tung. Han är ganska svag i galoppen så det måste vi bygga upp.

När vi började hoppa hade vi tre hinder uppe. 2 sockerbitar och ett kryss. Prins var på humöret då han var tvungen att stanna på alla hinder en gång innan han kunde hoppa dom.

Han var iallafall väldigt fin i svängarna mot hinderna och vi fick en ganska bra galopp. Dock så drar han med mig efter hinderna, speciellt när han landar i fel galopp.

Vi avslutade med att hoppa en bana vilket gick väldigt bra! :)

Likes

Comments

Ganska sent att lägga upp kanske men gör det ändå.

Prins: Mitt och Prinsens största mål för 2017 är att starta lokalt. Kanske gör vi det redan i år men med den ponnyn vet man aldrig. 3:de året med honom nu och vi har bara startat p&j på 60 cm än då skador och dumheter har hindrat.

Vi har också som mål att hoppa lite högre vilket han har ganska svårt för. Han blir osäker eller river så vi ska jobba mycket med självförtroendet och styrka.

I dressyren ska vi jobba för att klarar rida i form i alla gångarter och att han inte ska tappa formen när jag byter från vänster till höger varv.

I hanteringen ska han se mig som ledare vilket inte är så lätt då han tror att han typ är kung och kan bestämma så vi ska träna en hel del horsemanship.

Jag är säker på att mitt och Prinsens år kan bli super kul med mycket framgång bara allt flyter på lite och att turen står på vår sida.

Tycker att detta borde bli vårt år då alla andra år vart kaos med skador osv.

Elliot: Honom ska jag börja rida lite mer, annars har det vart syrran som ridit honom mest. Jag ska jobba med att få honom att lyssna på mig. Då han är lite för stor och dessutom travare är han lite för stark för mig och man kan väl säga att det inte alltid gått så bra för oss. Det är typ det vi ska jobba med för med honom kommer allt att flyta på om jag lär mig att rida honom lite bättre!

Har en så bra känsla för 2017 så hoppas verkligen att det kommer bli ett bra år!

​En favorit bild på mig och Prins från 2016

Likes

Comments

Idag har jag vart i Skövde och handlat. Hittade inte så jättemycket men köpte ett par vinter-ridstövlar på Skövde ridsport.

Blev jättenöjd med dom då typ inga ridstövlar passar mig. Har problemet med stora fötter och korta, smala vader. Men dessa satt super! :)

Hann även inviga dom idag. Det fick bli en skritt och trav tur i snön. Trots varma kläder fryser man ju ihjäl.

Prins var riktigt pigg och skulle nog helst galopperat i full fart men underlaget hindrade. 

När vi kommit tillbaka efter ridturen och gjort iordning hästarna och kom till hagen såg vi att våran hönötställning låg helt sönder, i tusen bitar ca 30 m från den plats den brukar stå.

Det som alltså hänt är att Elliot på något sätt har fastnat i den och skenat iväg med den. (Den är väldigt stor och tung) som tur är har den gått sönder ganska fort för annars hade han ju kunnat skena runt med den genom hela hagen och vill inte ens tänka på vad som kunnat hända då.

Nu verkar han klarat sig väldigt, väldigt bra med bara uppskarapade ben och lite hälta på vänster bak. Liksom han kunde ramlat omkull, trasslat in sig och brutit både nacke och ben :(

Hästar alltså, dom hittar alltid något sätt att skada sig :/

Ridstävlarna jag köpte :)

Likes

Comments

Idag hade jag tänkt att hoppa men sen ångrade jag mig och tänkte bara rida ut men sen kom jag på att det är sista gången på länge vi kan rida i paddocken då det ska frysa så jag bestämde för att börja i paddocken och sedan rida ut.

Herregud vad vimsig jag är XD

Jag ville träna honom på att hoppa oxer och att hoppa lite högre så jag hade en oxer på 70 cm.

Ganska osmart av mig egentligen då jag kunde tatt en sak i taget och då bara haft en oxer som var låg så att det inte blev för mycket på en gång då han inte riktigt klarar av det.

När jag hoppade fram blev det lite vimsigt och han blev osäker vilket var helt mitt fel så när vi skulle hoppa oxern var han en blandning av osäker och sur så han stannade den första gången. Andra gången hoppade han och sen tog jag det en gång till innan jag red ut.

Vi red på ett nytt ställe så det blev bara skritt men Prins var nöjd ändå. Dock var jag ganska skraj då jag vet att det finns vildsvin där och jag har ingen lust att möta dom XD

Iallafall så hade vi det mysigt :)

Likes

Comments

​Nu är 2016 slut och 2017 har redan börjat. 

Känns skönt att lämna 2016 år bakom sig och välkomna 2017!

Här kommer en liten kort sammanfattning från mitt 2016 häst-år:

Året började med ett veterinärbesök med Tessan och Prins. Prins var frisk men bockade som en rodeohäst men det trodde veterinären bara berodde på hanns dåliga inställning. 

Tessan hade en kotledsinfalation och behandlades. 

Efter veterinär besöket började jag rida Prins ordentlig men han bara bockade och var förjävlig. 

Då jag inte vågade pressa honom i rädsla av att han faktiskt skulle ha ont någonstans tog vi honom till en kiropraktor. 

Resultatet var en frisk ponny så det var bara att börja jobba hårdare än någonsin. 

Vi testade bl.a. att sätta på honom en gummisnodd vilket resulterade en lugn och avslappnad häst som varken bockade eller stretade emot så det red vi på under en period. 

I maj köpte vi Elliot och allt har flytit på med honom. Han är en riktig buse som älskar att hoppa och galoppera XD 

Inpå sommaren började allt släppa för mig och Prins.

Vi började träna på allvar och startade bl.a. en P&J på 40 och 50 cm. 

6 september fick Tessan resa till trapplanda då trots behandlingar så blev hon inte bra. (Hon hade förslitningar i gaffelbanden)

Strax därefter köpte vi Sky, syrrans nya häst och dom har jobbat på och det ser riktigt bra ut för dom!

Casino har mått bra och är fräsch för sin ålder, 25 år nu 2017. 

Han har lite problem med att äta men han är inte mager och han är fortfarande glad. 

Sen resten av året har vi bara jobbat på vilket gett resultat!

Det där var i stort sett hela mitt häst-år i ett enda svep. 

Hoppas ert år vart bra! :)


Likes

Comments

Idag så fick Prinsen löshoppas lite.

Han fick inte ta så många språng då vi ska hoppa på söndag och jag vill inte att det ska bli för mycket för honom eller att han ska tröttna vilket han lätt gör.

Denna gång hade jag en långpiska i handen och han skärpte sig direkt!

Även om han inte fick ta så många språng kom han upp på 80 cm vilket jag är mer än nöjd med då han alla andra gånger bara dummat sig genom att vända och springa som han själv vill.

Guldstjärna till ponnyn idag!

Likes

Comments

Efter att inte bloggat på snart 1 år har jag fått feeling för att börja igen! Det har hänt sååååå mycket sen jag skrev sist så börjar med en liten life update!

Vi kan börja med den dåliga nyheten :(

Syrrans häst Tessan har tyvärr fått resa till hästarnas himmel. Hon hade så slitna ben och tappade helt livslusten av att bara gå i hagen så då var det bättre att låta henne somna in hur jobbigt det än var.

Nu till dom bra nyheterna!

Vi har köpt 2 nya hästar!

Elliot och Sky! Elliot är mammas häst men eftersom hon sällan hinner rida är det mest jag och min syster som rider honom. Han är en travare på snart 10 år och är väldigt pigg och älskar att hoppa.

Sky är syrrans nya häst och hon är 7 år och väldigt pigg och blir lätt väldigt stressad men hon utvecklas snabbt!

En till bra grej är att jag äntligen fått ordning på Prins vilket har tagit vääääldigt lång tid!

En liten kort sammanfattning om vad som hänt men nu tillbaka till nutiden!

Idag hopptränare jag Prinsen som var superduktig.

Då det blåste väldigt mycket hoppade vi en bana på små sockerbitar. Han hoppade väldigt bra och var riktigt pigg och lite stark vilket är väldigt ovanligt för att vara honom ;)

Prins brukar ha väldigt svårt för svängarna och skjuta ut bogen så att vi alltid kommer snett på hinderna eller rider förbi dom men idag var det inga sånna problem.

Han vägrade inte heller en ända gång vilket kan vara väldigt förvånanade :o

Alltså var detta ett toppen pass!

Kanske var detta hans julklapp till mig?


Likes

Comments

Igår red vi på långritt igen, var ute i ca 2 timmar.

Prins hade öronen framåt och han fick även testa galoppera! Jag satt och bara väntade på att han skulle börja sparka precis som han gjort dom 10 senaste månaderna, men han var grym!

Förvånade oss alla! Visserligen galopperade vi bara 2 korta sträckor men ändå! Vi galopperade!

Kanske börjar vi komma ur den onda cirkeln vi vart i dom senaste 10 månaderna. Framtiden börjar ljusna och kanske kanske kommer Prin bli frisk igen.

Hoppningen är fortfarande långt borta men bara han kan galoppera så är jag nöjd!

Jag är väl medveten om att imorgon kan han bocka som en tok igen och allt är piss så jag ska inte vara allt för positiv.

I eftermiddag ska vi upp till ridhuset och rida, kanske vi testar en liten galopp även där.

Bild från i sommar, men visst ör han söööt!

Likes

Comments