View tracker
View tracker

musik, vardag

åhh längtar till sommaren nu!! gud va random när det var första advent igår.. nej men i fredags fick jag en biljett till håkans sommarturné så nu är jag mer än lycklig!!! var helt amazing i sommras så är taggad till tusen på den här!!
bilderna är från i sommras, de va liveeet

Likes

Comments

View tracker

vardag

Hallojjj, shit vilket dag det här har varit!! Rolig men A LOT!

Hade 2 lektioner idag och slutade därför kl 11.30, klockan 12 hade jag sånglektion och direkt efter mötte jag upp farmor för en lunch. Käkade på bröderna olssons, tips om ni ska äta ute i karlstad!! Tog en typ rostade rödbetor med hasselnötter och färskpotatissallad med en gudomlig chrevrékräm!!! Farmor tog en fiskwallenbergare som också va supergod! Fin stund i alla fall. Mötte sedan upp några kompisar inför ett möte. Efter det mötet skulle jag iväg på ett annat möte med ungdomsfullmäktige och slutligen var jag på vernissage för en fotoutställning, sen åkte jag hem. Har historiaprov imorgon så nu måste jag plugga, adióssss

Likes

Comments

3 saker jag blir lugn av

- min nya säng

- dricka te

- ben howard

3 saker jag blir stressad av

- plugg

- min ickefungerande mobil

- stökigt rum

3 saker jag ska göra i helgen

- adventskonsert

- fira judit

- se Laleh

3 saker jag pratar om ofta

- hur trött jag är

- hur sugen jag är på fest

- alex & sigge

3 saker jag önskar mig

- ett par acne sneakers i silvrig metallic

- en ny mobil

- en celine trio bag

3 saker jag vill

- klippa mig

- boka en resa

- fixa ett helgjobb

3 saker jag borde

- städa mitt rum

- plugga

- fixa nytt pass

3 saker jag kan

- sjunga

- laga mat

.- spendera pengar

3 saker jag inte kan

- historia, har prov i det på torsdag...

- rita, har bild i esko nu och inser verkligen hur dålig jag är

- komma i tid

en lite lista såhär på tisdagseftermiddagen, hittade den på @frejasettergrens blogg, som förövrigt är mycket värd att kolla in!

Likes

Comments

vardag

Long time no se hörni!!! Längesedan jag gjorde en såshär veckoplan också!! Synd för diggar det dock! Men såhär ser min vecka ut i alla fall. Har historia prov på torsdag så kommer plugga typ vaja dag tills dess, därav kanske bloggen får lida ytterligare lite.. På torsdag är det endast en månad kvar till julafton, sjukt????? Inte nog med det, första advent är det på söndag också!!! Mysfaktor x 1000!!! Till helgen ska jag i alla fall ut och fria Judit, ha adventskonsert och se Laleh på söndag! Supernajssss

Likes

Comments

fashion

vill ha, vill ha, vill ha!!! önskelistan till jul är härmed påbörjad

Likes

Comments

vardag

Hellon.. har haft världens pissmåndag.. (hej hopp vad positivt!!!!) Nä men började 8.30 med spanska prov, gick inte jättebra men heller inte jättedåligt om ni fattar.. det är i alla fall gjort nu!!! Sen slutade 16.45 och som alla andra måndagar är jag helt död efter dagar som dessa.. + att när jag kommer ut ur skolan ÖSregnar det.. bra dag! Det som ändå gjorde dagen lite bättre var en fika med elsa efter skolan + att resten av veckan är najs af. Har en lektion på torsdag, liveeeet. Måste verkligen boka klipptid den här veckan också, har sagt det i en vecka nu så nu måste det blir gjort!!! aja, ses guyssss

veckans to do

- spanskaprov

- engelskredovisning

- boka klipptid


Likes

Comments

vardag
Igår när jag slängde en sista blick på valet innan jag skulle gå och lägga mig såg det ganska ljust ut för Hillary. Jag tänkte då att när allt kom till kritan skulle väl folk ta sig i kragen och tänka efter lite. Imorse när jag vaknade slog det mig att USA, världens tredje största stad, förmodligen hade skrivit historia. Jag trodde då snarare att "att skriva" historia snarare innebar landets första kvinnliga president, (vilket är helt sjukt att det inte skett än det heller) än landets mest egensinniga människa, om inte världens. Det räckte med att skriva in ett ynka "t" på google och det mest sökta var då naturligtvis "trump". Klickade och fylldes av något overkligt som jag inte kan sätta finger på. Snälla typ mig i armen.

Jag möttes av stora rubriker om att Trump ledde valet. Ska man skratta eller gråta? 219 miljoner människor var röstberättigade i årets val i USA. 219 miljoner människor. I princip 50% av USAs befolkning har just nu röstat fram ännu en man, en rasist, homofob, sexist, narcissist som objektifierar allt levande och har inte en tanke på omvärden. Tänk att cirka 109500000 människor har röstat fram denna människa som förebild åt över 322 miljoner invånare. Är det det här vi kallar förebild?. År 2016 trodde jag att vi var påväg mot framsteg inom frågor så som sexism, jämnställdighet, rasism och hbtq. Nej, nej, istället har människan som just nu är ledare över världens tredje störst land och en av världens största offentliga personer satt sig på tvären mot alla dessa frågor. Han har ingen plan, ingen genomtänkt politik, likaså alla människor som står på hans sida. Allt är ren bullshit.

Hillary skulle förmodligen vunnit om hon hade varit man.

Har vi inte kommit längre? Människor väljer en man med noll koll framför en någorlunda klok kvinna. Gör män och kvinnor så? Tvivlar dem så pass mycket på den kvinnliga könet? Ja, uppenbarligen. Folk vågar inte säga att dem är feminister på grund av att de associerar feminister med manshatare som vill utrota mannen. Tror de. Men för jämställdhet, jajamensan det är de! Som lite extra vatten på kvarnen är just nu en av världens mest offentliga profiler och förbilder en man som ställer sig på tvären mot kvinnans roll i samhället som objektifierar alla kvinnor han ser, sexuellt trakasserar alla kvinnor han ser och tittar ner på alla kvinnor han ser som om de vore värda något mindre. Tror ni att ännu fler går ut som feminister då?

Han förminskar kvinnan. Han trakasserar kvinnor sexuellt. Han ser ner på oss. Det spelar ingen roll var vi kommer ifrån, vilken religion vi tror på, hur vi ser ut, men vi är kvinnor. "Kvinna" ska inte ha en negativ betydelse. Ordet "kvinna" ska associeras med något bra, något starkt, för det är precis det vi är.


Likes

Comments

Min söndagsfrukost, En frulle jag aldrig tröttnar på.

Idag är det första skoldagen efter lovet, hade min älskade 2,5h lång spanska 8.30 imorse samt veckans längsta skoldag, slutade därav 16.45, woohooo.... Idag var det dock spex på skolan vilket gjorde dagen lite bättre! Åh älskar spex, tyckte det var asnice!! Sedan direkt efter skolan åkte jag iväg & hämtade paket, guess what??? ledtråd: KENZO, yes du läste rätt, min kenzo tröja!! Tror jag ska behålla den, den är riktigt nice.

Likes

Comments