Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det gick bra på terapin igår och det var inget som var något nytt för Daniel. Det som dock blir bättre är att hon visade med bilder vad som är problemet och modellen som vi arbetar med, så Daniel kan lära sig vara en medspelare. Det är inte så att Daniel har gjort något, men ibland kan man som par efter 8 år förstå varandra utan ord och det behövs inte i denna situation.

Vet ni att hjärnan är formbar, att den byter form efter olika sjukdomar.... Den påverkas av depression också! Så när en person mår dåligt och är i en depression, då är den ej kapabel att ta till sig av vad någon annan har att säga eftersom man vet bäst själv (vilket inte behöver vara sant). Det är så eftersom hjärnan minskas när du är deprimerad, den blir hård och ej formbar. En person som är deprimerad vill ju oftast ändra på situationen och även om du jobbar på att förändras, så är det hjärnan som är den som tar längst tid att forma sig tillbaka.

Under denna period så är det den deprimerade personen som måste avgöra hur mycket man orkar med, för det är jobbigt.... Man är utmattad, trött och har väldigt mycket stress som släpper. Takten att återhämtas är individuell och därför kan påtryckningar från andra vara det som får processen att backa. Jag ska göra ett schema för studier/arbete med hur mycket jag orkar med, för det får inte kännas som jag drunknar av krav. Jag ska inte elda mig med att jag måste göra grejer, det ska och måste kännas bra.

Daniel sa att han tycker att jag faktiskt har jobbat på att utmana mig mer i år, jag har gjort det i min egen takt och jag är en bit på väg!


Likes

Comments

Idag ska Daniel följa med på terapin. Jag vet inte vad vi ska prata om, men det känns lite nervöst. Det är viktigt för både mig och Daniel med ett samtal tillsammans. Det känns jobbigt att styra samtalet, så det blir givande och matnyttigt.

Likes

Comments

Facebook
Blogkeen
Nouw