Header

Då har jag landat i Skövde igen, sista året nu. Pratade om det med min Gustav precis innan jag klev på tåget, att detta är tredje och sista gången jag åker tillbaka till Skövde för att stanna där fram tills sommaren. Det känns faktiskt bra, trots att det är en stor del till varför jag haft ångest - att komma tillbaka till Stockholm när jag inte vet vart jag ska bo eller vad jag ens ska göra, plugga? jobba? jobba vart isåfall? plugga vad? Men nu är jag lugn, just nu i alla fall, för stunden. Det är morgondagens problem och det löser sig då. Vad jag ska ta tag i nu är min "ta tag i livet lista" med olika punkter, alltifrån att boka körlektioner till frisör och tandläkartid. Så sorgligt egentligen att sommaren verkligen är slut nu och hösten har börjat. Det märks om man går in på väderappen, regn och 15 grader hela veckan. Jag har åtminstone haft en sjukt bra sommar, 10/10.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag hade varit en perfekt dag att sitta i soffan med datorn i knät och scrolla igenom hela tumblr, men jag har sumpat mitt lösenord och vad jag än gör så får jag inte tillgång till mitt konto, mitt konto där jag sparat allt sen 2012. Därför har jag bara förträngt att tumblr ens finns för jag orkar inte hantera att allt jag sparat är long gone. Precis som med min externa hårddisk som gick sönder för fem år sen, med alla bilder jag någonsin tagit sen jag var säkert 11 år, det förträngde jag också, fick mig att glömma vad jag hade för bilder för det spelade ju ingen roll, allt var ändå borta så även om jag gick runt och var ledsen över det skulle dem inte komma tillbaka. Jag kan ju säga att det har funkat, jag minns inte vilka bilder som fanns på den hårddisken och det man inte minns kan man ju inte vara ledsen över. Det var inte det här jag hade tänkt skriva om i mitt första inlägg på snart ett år utan hade tänkt skriva om vilken ångest jag har för att flytta tillbaka till Skövde, igen. Kände precis samma sak förra året och sen blev ju allt bra ändå, gick tillbaka till min gamla blogg och importerade hit dem inläggen, iår känns det snäppet värre, om jag kunde hade jag tagit ett sabbatsår. Igår bokade jag biljetter ner och det var med gråten i halsen och en klump i magen som jag gjorde det (inte riktigt men nästan). Samtidigt som jag känner den här ångesten är jag ändå taggad. Taggad på att bli klar med Skövde, nästa gång jag flyttar till Stockholm är jag här för att stanna, taggad på att få bo med min bästa vän Th igen, vi ska ha det så mysigt nu vårt sista år som sambos, taggad på att börja träna på riktigt, min Gustav är snart klar PT och jag är verkligen taggad på att låta honom hjälpa mig att komma igång med träningen, och sist men verkligen inte minst så är jag taggad på att få bo nära min familj igen, det är det bästa av allt. Så mitt i den här gråa världen jag lever i just nu finns det lite färg ändå, det känns bra. Nu ska jag försöka fixa en ny tumblr.

Likes

Comments

Jag har några mål för året som ligger framför oss. Till exempel att få in träning i livet, vilket har gått bra hittills då jag och min kombo följer ett träningsprogram tillsammans och peppar varandra! Ett annat mål är att förnya hela min garderob, har skrivit ner en lista på alla baskläder som först och främst måste förnyas, på den listan har jag bland annat skrivit ner jeans, t-shirts, jackor och lite annat. Hade jag jobbat heltid och inte varit student på heltid hade jag gått och köpt in allt på hela listan på en gång, men med min ekonomi som den ser ut nu så går det inte! Ett sista mål jag har är att vårda mina relationer bättre detta år. Egentligen har jag flytit igenom hela livet och haft de relationer jag har haft och inte tänkt på att aktivt jobba för att de ska hålla och bli bättre, men när man kommer upp i ålder, byter stad, skaffar pojkvän, har både familj, pojkvän och vänner i olika städer och jag själv kan knappt sätta fingret på vart jag egentligen bor då jag reser fram och tillbaka flera gånger i månaden blir det lätt att man glömmer att vårda och lägga ner omtanke på sina relationer, och när jag tittar såhär i efterhand kan jag se att jag själv har dragit mig undan pga. olika anledningar. Plötsligt en dag har alla relationer till alla förändrats och jag har insett att de relationer man vill ska hålla i livet måste man lägga ner extra omtanke på. Därför ska jag göra mitt bästa, utifrån mina förutsättningar att jobba på mina relationer. Vänner är ju livet.

 

Likes

Comments

Under min tid som student på ett socialpsykologiskt program uppstår det många diskussioner kring ämnet "Altruism". Är det möjligt för oss människor att utföra handlingar som är helt osjälviska? Vi människor som ofta tänker på vad man själv får ut av en handling, och hur mycket en själv vinner i en interaktion. Jag har alltid trott att det finns människor som utför helt osjälviska handlingar, jag tror inte att alla som donerar blod i grund och botten gör det för att de själva ska må bättre och att handlingen egentligen grundar sig i egoism. Dessa tankar har bara varit mina egna slutsatser och grundar sig inte i någon studie. Men nu såhär när jag har tusen andra saker som borde göras så fastna jag vid youtube och hittade denna video som var SÅ intressant. Hon undersöker detta, medlidande och ödmjukhet är nyckeln till altruism, och hur kommer det sig att vissa människor känner mer medlidande än andra? Är mer ödmjuka än andra? Resultaten från hennes studie var så sjukt intressanta och jag tror verkligen att de flesta av oss har förmågan att utföra altruistiska handlingar om vi slutar sätta oss själva i centrum i varje situation. 

 

Likes

Comments

Jag gillar att läsa, det har jag alltid gjort. Men det är inte ofta jag läser ut en bok på mindre än en vecka vilket är precis vad jag har gjort nu. Jag har läst "Din dolda sociala förmåga" av Jacqueline Joo, den handlar om mentalisering och ger verktyg för hur man ska kunna praktisera detta i sin vardag. Mentalisering handlar kortfattat om att förstå sina egna känslor, tankar och behov, att förstå hur andra uppfattar mig, och förstå andra utifrån deras inre, alltså deras känslor, tankar och behov. Man ser alltså sig själv utifrån och andra inifrån. SÅ BRA BOK! Nu kommer jag läsa om kapitlet om att först förstå sig själv, skriva ner viktiga punkter och börja öva på detta i min vardag, när det sitter i ryggmärgen kommer jag fortsätta med nästa steg och så nästa osv. Boktips till alla!

Likes

Comments

Nu har jag varit här i Skövde i några dagar, blev sjuk dagen innan jag kom hit så första dagen här var - KATASTROF. Aldrig varit så sjuk, så fick jag feber på det oxå, låg helt däckad i soffan,var sjukt otaggad på skolan, på att bo här i två år till, på att vara ifrån min kille osv..Jag hade ett litet mental breakdown haha. Svettades ur all feber iaf under natten så jag tog mig till skolan dagen efter. Kul och träffa folket men inte så kul att slängas in i ett hav av plugg. Verkligen såhär, "här läs ut dem här två böckerna på 400 sidor var så ska vi ha ett seminarie på fredag om teorierna, och förresten, böckerna är på engelska, skrivna av två gubbar, på 1800 och tidigt 1900-tal." KUL! :) Så kan ju säga att det har gått sådär men har gjort mitt bästa, går det inte att föra en diskussion på det här får man helt enkelt göra om, inte svårare än så. Kan tycka att jag har låtit lite väl negativ angående livet just nu, flytten tilbaka till Skövde, skolan och så. Men det är verkligen en omställning, det är inte lätt. Jag vet att jag vill plugga och jag älskar ju mitt program egentligen. Bara lite tufft att behöva ställa om och vänja sig IGEN, med allt vad Skövde innebär :) Är dock överlycklig över att vara tillbaka i vår lägenhet här i Skövde, den är så mysig, och här känner jag mig som mest hemma av alla ställen jag har bott på sen jag var 17. 

Men idag kommer dock goda nyheter, ska iväg till Pinchos ikväll med mina två girls här i Skövde, värdens bästa tapasrestaurang enligt mig, det är nog bara en tidsfråga innan Pinchos kommer till Stockholm. Så det ser jag fram emot, att få umgås med dem lite utanför skolan! Annars är det bara plugg på schemat och försöka bli frisk!

 

Likes

Comments

Hej!

Nu var det ett riktigt bra tag sedan jag skrev något, har haft ett sug hela dagen igår att få skriva av mig lite så därför kikar jag in här just nu. Hade nämligen min sista dag på Ica igår, har "sommarjobbat" där, sedan april, så nästan ett halvår. Det är så sjukt sorgligt då jag trivs såååå bra där, kollegorna är dem bästa och blir så ledsen för att jag måste lämna, iår igen. Ni anar inte vilket sug jag hade på att hoppa av skolan och stanna på ica, haha! Så gårdagen gjorde mig extremt otaggad på att plugga, trots att jag vet att det är det jag vill. Dessutom har jag missat första veckan och vet att vi har slängts in i ett hav av plugg vilket gjorde att jag kände ännu mer att jag inte ville sluta. På jobbet känner jag mig inte osäker på mig själv, där vet jag att jag gör ett bra jobb i charken, har lärt mig massa nytt denna sommar och allt har lixom satt sig nu, man känner sig effektiv och duktig, antar att det är den känslan man kommer tappa när man kastas in i studentlivet.

Dessutom vet jag vad det innebär att sluta på ica och packa ihop livet och åka mot Skövde, då jag gick igenom exakt samma process förra året, det är hela livet i Stockholm. Min kille, vårt distansförhållande har funkat sjukt bra förra året så jag borde egentligen inte tänka så mycket på det. Men det är ändå tråkigt, att inte kunna åka till honom när jag vill, och ha honom nära. Nu återgår man till att man måste planera varje vistelse, att få sakna honom flera dagar i sträck, och att vänja sig vid alla tusentals facetime-samtal. Men äsch, det klarar vi. Bara jag som sitter och oroar mig i onödan.

 

Likes

Comments

Hej! Har inte skrivit på ett bra tag nu faktiskt, har inte haft lusten helt enkelt, då och då har jag börjat på ett inlägg men suddat ut lika fort. Kollade igenom min gamla blogg från 2010 när jag bodde i Panama och det är helt sjukt vilka minnen man sparar på bloggar, sådant som man annars aldrig i livet skulle komma ihåg. Några har sagt till mig att jag borde blogga nu när jag inte bor i Stockholm längre så man kan hålla koll på mig haha, håller väll med. 

Livet nu ser jätte annorlunda ut mot vad det gjorde vid den här tiden förra året, nu är det inte Ica och Stockholm som gäller det är Sövde och högskola. Har min kille i Stockholm dock så det har ändå blivit många resor dit, och en del för honom när han har varit här och hälsat på. Plugget då? Det är sjukt intressant, och jag tycker fortfarande att jag valt rätt program. Dem senaste tentorna gick oförväntat bra, får jullov nu snart men har tenta direkt när jag börjar igen i januari, så det blir plugg hela lovet nästan! Tänkte börja söka jobb på också, har lite smått panik eftersom att det inte är hållbart att leva på csn, är världens största fattiglapp, det är INTE kul. Gör att man saknar Stockholm och jobblivet när man hade pengar. 

Vi får se hur det blir med bloggandet, är som sagt jätte sugen på att börja igen. Såg att jag hade fått några frågor också (innan jag raderade alla gamla inlägg) om ormoljan jag försökte mig på att använda för håret för cirka ett år sen. Jag kan säga såhär, behöver ni få bort dött hår och låta nytt fräscht växa ut, gör en keratinbehandling och klipp sen ALLT slitet, kort hår är fint och ditt hår kommer växa ut nytt och fräscht på nolltid, strunta i alla andra oljor och tabletter som säger att håret ska växa. Bort med det slitna, det är det enda sättet. Puss på er!

Likes

Comments