ATT MÅ DÅLIGT

Idag är dagen kommen då jag tänker ta tag i och berätta om hur det är att leva med en depression, socialfobi och ångest. När folk tolkar ångest som ''söndagsångest'' det är två helt olika saker. För er som inte vet mycket inom dessa tre områden tänkte jag först berätta lite om vad det är, och hur det faktiskt är att leva med det.

Depression?

Är när du under en längre tid har känt dig nedstämd och inte riktigt kan koncentrera dig på vardagarna. Eller känner orkeslöshet eller bara meningslöshet, då kan du vara i en depression. Att få depression kan variera mellan olika, de kan vara på grund av stress som du som person inte kan påverka. Förlust eller konflikter med personer du tycker om, då uppstår även en stress.

Hur är det att leva med depression?

Tänk dig en sommar utan sol, en vinter utan snö du kommer inte finna lycka i det. I en depression känner du dig exakt så, vart är min lycka när jag behöver den? Du försöker hitta på saker du gillar, men finner inte lyckan i det på samma sätt som du gjorde förr. Jag vill oftast dölja när jag mår dåligt, därför använder jag mig av en metod som jag kallar ''masken''. Då jag 'sätter på'' mig en mask som visar bara lycka, men egentligen bakom denna är den en ledsen tjej som vill ligga i ett mörkt rum. Man orkar egentligen ingenting, folk kränker ner på en att man är ''lat'' men i själva verket är det inte lathet utan depressionen som utlöses. Jag sover aldrig på nätterna oftast somnar jag runt 6-8 på morgonen och sover hela dagarna. Det har blivit en rutin för mig, vilket absolut inte är bra. Jag kunde inte gå i skolan, för det var för svårt för mig att ha samma koncentration som alla andra i klassen. Vilket blir lätt att man blir utstött och anses inte vara lika bra som dem andra. Det är ett av skälen till varför jag inte fick skolan att funka, men efter många om och men så tog jag äntligen min student. Man får ofta tankar att allting vore bättre om jag dog, att folk skulle slippa oroa sig för mig. Det behöver inte längre ta sin tid, man känner sig meningslös varför finns jag?

Socialfobi?

Är när du får ångest inom dig när du står i centrum och får en massa uppmärksamhet. Man är väldigt rädd att folk ska döma allting man gör, och att man ofta gör bort sig. Att ha socialfobi är inte samma problem som ''rampfeber'' eller ''nervös inför ett tal'' utan det är någonting snäppet värre. Livet begränsar en och sätter gränser med socialfobi lever du inte längre samma liv som innan du kommer känna starkare ångest.

Hur är det att leva med socialfobi?

Det är som att du står framför alla människor men inom dig händer det någonting ingen annan kan se. Du börja känna en känsla som jag inte kan förklara, en hemskt känsla. Du vill bara springa därifrån, du vill stänga in dig ensam i ett mörkt rum där ingen kan hitta dig. Bara vara ensam, inte ha någon kontakt alls. Jag blir yr när detta infaller mig, och måste sätta mig ner direkt för att jag kan svimma annars. Fingrar domnar bort, och du får en grov ångest i bröstet och vill bara gråta. Detta är varför inte skolan heller fungerade för mig, jag klarade inte av pressen. Det blir för mycket för mig när alla människor rör sig runt om mig, jag måste hålla koll på varenda en fast jag egentligen inte vill se människor.

Ångest?

Är en stark känsla i din kropp av oro och rädsla. Det är en otroligt otroligt stark känsla i kroppen som kan vara svår att förstå att de har att göra med hur du mår psykiskt. Det finns olika punkter av ångest

* Dom personer som får det en gång i livet

* Medans andra kan ha en stark ångest som sitter kvar och återkommer.

Ångesten gör att din stress är värre än andra människors, minsta lilla som du blir stressad över kommer ångesten direkt på besök.

Hur är det att leva med ångest?

Det kännas som man lever instängd i en platslåda/bubbla omvärlden ser dig, men du kan inte se dom. Du tror att du är ensam men egentligen inte är det alltså avskärmande från omvärlden. Jag har det väldigt svårt att slappna av, jag måste alltid ha reda på exakt allting och se mig omkring. Jag sover aldrig bra på nätterna som jag sa tidigare går och lägger mig 6-8 på morgonen. På grund av min ångest blir jag så otroligt lätt irriterad, jag är rastlös jag kan inte vara stilla för länge utan måste röra på mig och blir otroligt otålig som person. Och när jag väl inser hur jag beter mig ibland blir jag oftast ledsen och gråter och då kommer ångesten. Jag tror även jag lider av panikångest som är en värre version av ångest jag har börjat märka de på sista tiden.

Att kränka någon som har en depression är det dummaste du kan göra, för vi kämpar varje dag. Tar vi oss igenom en dag känner vi oss otroligt stolta, för att det är jobbigare för oss. Det är inte bara att göra dom saker i sin vardag som man måste. Utan dessa saker som är er vardag är lätt för er, men för oss är det tre gånger så mycket svårare. Vi alla har dåliga dagar men vi har dåliga dagar oftast varje jäkla dag. Ni förstår inte hur jobbigt det är inte kunna leva ett normalt liv där man kan göra allting, gå i skola ha kul utan att behöva använda en mask. JAG ÄR TRÖTT PÅ ATT ANVÄNDA MASKEN JAG KAN INTE VARA GLAD. Har du någon av dessa ''sjukdomar'' så ska du veta, du är inte ensam. Det är otroligt många andra människor som har det och du är lika viktig som alla andra människor. Vi är alla lika värdefulla.

Känner du att du måste ha någon att prata med? Hör av dig till mig jag står med öppna armar för alla, och försöker mitt bästa och lyssna och läsa det som trycker ner dig. Vill gärna hjälpa folk!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

T U R K I E T

Så sjukt vad jag saknar det här!
Sol, värme, god mat, härliga nätter och trevligt folk.. Kommer definitivt åka tillbaka när det har blivit lugnare! Men jag kan verkligen absolut rekommendera Turkiet som resmål.

Side som är mer familjevänligt, är helt fantastiskt & underbart!
Bitez som är en halvö i Bodrum, är super vackert, fina stränder och härlig miljö.. Underbart.


Första kollaget är ifrån Bitez & det andra är ifrån Side.

Likes

Comments

Hej!

Känns som om jag har sovit bort halva dagen, vaknade för en stund sen och jag känner att jag verkligen måste städa mitt rum idag alltså!

Men först ska jag till stan en snabbis och handla lite inför resan, för imorgon åker Angelica hem till Uppsala igen, saknar henne redan fast hon sitter bredvid mig i sängen!

Nu inväntar jag att min syster ska sluta jobbet och komma förbi och hämta upp sin hund, då jag har varit hundvakt hela helgen, efter det så kommer pappa och hämtar upp mig och Angelica och kör in oss till stan.

Ja, sen blir det raka vägen hem och slänga sig i duschen och sen städa rummet.. Alltså fy fan vilken mensvärk jag har, fan inte kul.. Stan och mens (NO GOOD COMBO) !

Uppdaterar senare, puss.

Likes

Comments

Hej.

Seg som fasen idag, både jag och Angelica satt uppe och spela nästan hela natten, haha. Vi vaknade kanske vid 12:30-13:00 och gick upp och fixade oss, sen kom min syster och hennes kille och hämtade upp oss och vi åkte vidare mot tågstationen för att hämta ut Angelicas biljett, eftersom hon åker hem på måndag!

Alltså fan.. Sjukaste grejen när vi kom fram till stationen, så ser vi att ett tåg har kolliderat och låg 1 meter upp i luften och nästan kört in i Pressbyrån som ligger precis bredvid, bara en halvmeter emellan!

I tåget befann sig 90 passagerare och alla de andra klarade sig förutom 1 som fick lindriga skador och fördes vidare i ambulans till sjukhuset.

Detta är verkligen riktigt hemskt, kunde ha gått så mycket värre och det känns lite läskigt att släppa iväg Angelica på måndag med tåget, man får ju sig en liten tankeställare och att man borde vara mer rädd om sina nära och kära, för allt kan hända! Bara att man inte vet
NÄR det kommer hända, puss.

Likes

Comments

Hej!

Sorry för sent inlägg men har inte mått så värst bra, så har mest bara tagit det lugnt och så. Jag och Angelica kom hem för en stund sen, var och käkade pizza med min syster och hennes kille & efter det så gick jag och Angelica till ICA och hämtade ut ett paket som jag inte kunde komma på först vad det var...

Men sen såg jag att det var Tv serie boxen med Jersey Shore¨, blev så glad men den lyckan varade ju inte länge! Vi kommer hem och plockar upp filmerna och ska sätta i första säsongen så står det error?? Tydligen så har inte USA samma system som Europa, så det känns jävligt surt nu.

Ja, men jag får väl försöka få tag i boxen på annat sätt eller beställa ifrån England.. Haha eller så får jag införskaffa mig en amerikask dvd..??

We'll see.. Allt löser sig förhoppningsvis, puss.

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag precis vaknat och ligger bara och slappar, trött idag.. Angelica sover fortfarande, så.. WHAT AM I GONNA DO??

Idag blir det bara att vara inne, så tråkigt väder ute, vet inte riktigt vad man ska hitta på när det bara ösregnar ute... Det får bli en stay-in-bed-and-watch-movie-day.

Går nog upp och fixar mat medan jag väntar på att Angelica ska vakna, är verkligen jätte hungrig..
FOOD HERE I COME!

Uppdaterar mer senare, puss.

Likes

Comments

Vad är en sommar utan snygga kläder?
Hittade så sjukt mycket fina kläder, som jag garanterat kommer att klicka hem nu inför sommaren.
Jag, personligen älskar sommaren, då är allt ljust, både färgglatt och färgstarkt, mycket mönster och neonfärger! You just gotta love it.


Du hittar allt på..

Likes

Comments

Hej!

Känner mig fett jävla seg och sliten idag, fryser som en idiot också för den delen, hoppas bara inte är en förkylning på gång.

Jag och Angelica har inte gjort så mycket idag faktiskt, varit ute med Nellie mest typ bara efter de lagade vi mat och käka lite, sen kom morfar hit en sväng och vi satte upp min tv på väggen, känns skönt att den äntligen sitter där den ska.

Ska mest bara ta det lugnt idag och vara inne resten av kvällen, för imorgon åker jag, Angelica till badhuset med min syster och hennes dotter! Mysfaktor på topp.

Slänger in ett sista inlägg ikväll, puss.

Likes

Comments

Hej!


Skulle egentligen ha varit hos Gisela på ICI idag, men ibland så kan det bli lite Rush hour på jobbet, så jag fick hjälp av en nyanställd som heter Sofia istället! En jätte gullig och trevlig tjej, verkligen lättsam och duktig också, jag blev även skit nöjd med brynen, thank you girl.

Efter besöket på skönhets salongen, så blev jag och Angelica så hungriga och vi kände att vi inte orkade laga mat idag, så vi gick och köpte oss en varsin kebabrulle och Cola!

Så nu ligger vi helt sega och trötta i sängen efter en sen natt och tidig morgon, blir förmodligen bara att kolla på film och ta det lugnt.

Uppdaterar mer ikväll, puss.

Likes

Comments