Tog tåget in till Manhattan idag. För det var så varmt och tråkig på campus. Men det regnade lite senare av kvällen, haha. Åkte med två från japan och två från Argentina. Kände dock en av dom för jag har spin class med henne. Men klickade och blev vän med alla direkt. Självklart så pratar dom deras språk ibland, för att förklarar till varandra om de inte förstår. Men man känner sig aldrig "utanför" om jag ska vara ärligt. Trodde först att de skulle bara prata med varandra men nej, alla är så sociala. Vi var på American museum of natural history. Men jag och en till ville inte kolla på filmen som de skulle visas i museum så vi gick då till Central Park till Bethesda Terrace, där Chuck och Blair gifte sig. haha. Imongon på söndag ska vi in till Manhattan igen. För jag vill festa i Manhanttan haha. Men de sa att det är färdigt här, menmen.

Ska tydligen festa med en annan gäng av kompisar på en torsdag, wish me goodluck. Jag börjar ändå lite senare på fredag så why not liksom.

Tog inte med min systemkamera här. Så mobil-bilder från duga här :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fredag i NY och jag sitter på campus och inte gör någonting, haha. Hade bara 2 lektioner idag och slutade vid 3 tiden. Gjorde då inte så mycket idag för det var -22. Gick då ner till stan och köpte en cola, värt!

Men på lördag ska jag ta tåg till Manhattan med mina nya kompisar från Japan, hehe. Det ska tydligen regnar här så vad ska man göra ;) 


Likes

Comments

en halv vecka har gått. Kan säga att det känns som ett helt år. Första dag så kom jag inte ens in på mitt rum (ID kort inte funkade) och mina roommates var i D.C. Tycker att jag har så tur med roommates. De är så chill. Vi pratade inte så jätte mycket men de var helt otroliga trevliga. Jag har ju en från Korea och från Italien.

Men alla vet att de som är från Japan, Kina, Korea o mm så håller de ihop.... De går bara till de som snackar samma språk. Men här passar man självklart in med alla!. Man kan snacka med alla även man inte känner de. Alla här är så snälla.

I måndags var skolan stängd och i tisdags hade jag nivå testet, där var det hur lätt test som helst. Men tydligen gick inte testet igenom..... Idag fick vi göra om testet som var svårare. Klarade rätt bra tycker jag. Jag har typ 3-4 lektioner/dag och vissa dag så har jag bara 2 lektoner men då börjar jag självklart lite senare och slutar sent.

De dagar som jag har mer lektioner var mina spin class som var business.

Jag hinner med värdigt mycket här på mina raster eftersom skolan ligger framför min campus. Det ta 1-2 minuter till skolan och Rita hall, haha.

Kan säga att det var den bästa valet att åka hit helt själv. Här är alla vän med alla.

Min första morgon här så behövde jag shampoo och mm. Men allt jag visste om staden är, att man måste ner i backen för att komma till stan... Träffade en svensk kille (hans jacka va märkta med Sverige flaggan) gick fram till honom och frågade om han vill till stan med mig, hahah. (Fick träningsvärk).

iLab var min första lektion och jag satt där som ett frågetecken för alla andra gjorde hel olika. Vissa kollade på youtube klipp, facebook, vissa spelar och vissa är inne på skolan hemsidan... Men tydligen är iLab en online lektion som man jobbar själv på skolan hemsidan, haha.

Asså läraren kom in till klassrummet sa inte ens hej.... Han sa aldrig vad vi ska göra. Han satt direkt framför hans datorn och tog frånvaro... Varje lektion är 90 minuter och 10 rast. Kom man 15 minuter sen till lektion kommer man inte in men lärarna är alltid sena.

Lärarna är rätt chill och snälla men ingen vågade fråga eller säga att de inte förstår. Direkt de inte förstår så kollade de mot mig... känns som att det var bara jag som tog stegen och sa "I don´t understand".

Bästa var att jag träffade en trevlig brud från Japan idag för vi hade testet tillsammmans. Hon hette Remi och hon sade till mig "om du träffa mig här på campus och inte komma ihåg mitt namn så kan du bara säga: Hey japanese!. Det är okej" HAHAHAHHAHAHA och sedan bah "Jag heter samma en råtta på en disney film" asså hur skönt är inte bruden, hahha.


Likes

Comments

Hur ser eran alla hjärtans dag ut? Min alla hjärtans dag är som fredag den 13e, om inte värre, haha. Halkade och slog huvudet och fick huvudvärk. Låg och sov sen kl 6 och jag vaknade nu... Eftersom jag inte gå på dejt på alla ❤ ´s dag så tackar jag ni som bjöd ut mig. Om ni läser min blogg. 😉.

I år valde jag att skänka pengar på alla ❤ ´s dag till någon som behöver. Men eftersom jag skänker till Rädda barn organisationen varje månad i snart 1 år tid. Så i år valde jag att skänka till fler barnvaccinationer som samarbete med apoteken hjärtat.

Även om man är singel så kan man ändå köpa blommor eller choklad till någon som verkligen behöver igenom att skänka lite pengar till olika organisationer. 💓

OCH VET NI VAD? Jag ska börja plugga i New York på måndag, det vill säga om 6 dagar. Fatta ni hur sjuk det är? Nya vänner, nya stad och inte vilken stad som helst utan MIN DRÖMSTAD.

Självklart kommer jag dela med mig av min resa här på bloggen om jag inte har fullupp med skolan. Så ni kan kika in här på bloggen. Kommer blogga varje dag och berättar hur jag känner eller en vecka par inlägg. Men det ser ni hur jag gör så häng gärna med mig.

Denna gång åker jag faktiskt själv. 8-9h flyg kommer att går så bra, hoppas jag! min söndag kommer ännu en gång blir så långt.... 👊✈
Likes

Comments

Fredag i New York har vi hunnit med värdigt mycket. Vi åkte tour till Bronx. Trafiken var hemskt. Sedan tog vi buss till 9/11.

Likes

Comments

Vet inte om att det var värt pengarna... Kostade 32 dollar för att fotade utsikten.. Så jag rekommenderar ej.

Likes

Comments

Idag har vi inte gjort så mycket pga lokeo mådde dålig. Så hon fick sova hela dan. Vi började fixade oss vid 3 tiden och sedan bara gick runt här i Manhattan. Sedan gick vi till macy's för att jag skulle köpa en ny väska. Men det blev tydligen två 😍 På fredag ska vi äntligen upp på Rockefeller 🏙

Likes

Comments

Så går det när man inte kan bestämma sig :) tur att lönen är idag 😍✨

Likes

Comments

Idag har vi åkt till Brooklyn och kollade lite runt. Sen åkte vi till båten för att ta oss till Statue of Liberty efter det stod alla och väntade på bussen att dem skulle hämta upp oss. Vi väntade i ca en halv timme utan att det hände någonting så jag och Lokeo vägrade vänta, så vi gick hela vägen till "vår" busstation. Det var vänligt långt att gå från Pier 36 till Battery place. Vi gick alltså från under manhattan bridge och brooklyn bridge, det var värd! Jag hade en liten klack på mina skor och mina fötter var helt döda när vi kom fram. Men det var värt att gå när man fick se Brooklyn by night.

När vi kom fram till våran busshållplats så hade alla som jobbar för Topview stuckit hem.

Vi var lite oroliga hur vi skulle ta oss hem till Empire. Vi tänkte först beställa en taxi men det kostnade ca 100 dollar så vi bestämde oss att leta efter tåg. Vi åkte då tunnelbana till Grand Central och hoppade vidare till Time Square. Vi var helt vilsna.

Vi hade bara käkat frukost idag. Så när vi kom till hotellrummet så bestämde vi att gå till supermarket och köpa middag. När jag skulle betala för middan upptäckte jag att jag hade tappat bort 130 dollar...............

Ps: Orka knappt ta upp kameran för det var så kallt ute, haha. Men jag hoppas att ni gilla bilderna som jag lägger upp idag.


Godnatt från NYC

Likes

Comments