Frågestund

Har du några bristningar ifrån graviditeten?

- Ja, några på typ sidan av rumpan eller vad man ska säga och sen lite på brösten. Jag fick dock aldrig några på magen (vilket annars är vanligt).


Har du någon fobi?

- Ja, jag har några stycken. Jag kan ju nämna två av dom, spindelfobi och extrem spy/kräkfobi. Ärligt talat så mår jag dåligt, får ångest och panik bara av att läsa att det går tex magsjuka 😷


Är du och C förlovade?

- Nej, det är vi inte.


Har du varit förlovad innan du blev tillsammans med C?

- Ja, jag har varit förlovad en gång innan jag träffade C.


Har du några favoritnamn inför nästa barn (om du vill ha fler vill säga)?

- Jag tycker att Tindra och Casper är jättefina namn, så dom ligger väl högt på listan 😊


Finns det någon trend just nu som du känner är du?

- Trasiga jeans med nätstrumpbyxor under 🙌 totally me! Så nätstrumpbyxor står på inköpslistan nu inför våren, man kan ju få till så många snygga outfits med ett par såna.


Hur tänker ni kring ett syskon till lilla A?

- Vi båda är helt överens om att vi absolut vill skaffa ett syskon till lilla A. Och eftersom att vi båda har syskon själva, så vet vi ju även hur mkt det ger en. Man har alltid nån som ställer upp och finns där och man är aldrig ensam.


Vill ni ha ett till och när vill ni ha det isf?

- Minst ett till, men sen skulle jag gärna kunna tänka mig ytterligare ett 😊 tre barn (har alltid vart vad jag tänkt mig sen jag var liten/yngre) känns lagom. Man behöver då inte heller skaffa värsta minibussen och liknande för att få plats med hela familjen 😂 Jag vill inte ha för stor åldersskillnad på lilla A och hennes syskon, utan jag vill att dom ska kunna växa upp tillsammans och va i hyfsat lika stadium i livet, för ju större åldersskillnad, desto mindre gemensamt får dom ju.


Hur tätt vill ni ha mellan?

- Som jag nämnde i svaret här ovan, så vill vi inte ha för långt emellan. Spontant så kan väl jag känna max tre år emellan. Men sen vet man ju aldrig vad som händer.


Ger ni lilla A socker och sötsaker eller väntar ni med sånt tills hon är äldre?

- Vi har valt att inte ge lilla A sötsaker ännu, utan vi väntar med sånt tills hon blir äldre. Tycker att det är onödigt att ge massa sånt nu när hon är så pass liten, finns lixom ingen mening med det.


Läste att ni vart på bröllop för några kompisar nyss, så nu till min fråga, vill du och C gifta er eller hur ser du/ni på giftermål?

- Jag vill absolut gifta mig! Haha har typ drömt om det sen jag var liten ju 😂 även C vill gifta sig, så det känns skönt att vi båda är överens om den saken.


Hur går det med ert husletande?

- Just för tillfället går det ganska segt. Det har inte kommit ut så många nya hus nu det senaste (vi bor ju i en ganska liten stad) och med tanke på att det är många som vill ha hus nu, så det blir ju ganska många som budar på husen vilket gör att priserna blir mkt högre än vad vi är beredda att ge. Men vi känner ju som sagt att det börjar bli alldeles för litet med en tvåa nu, så därför har vi bestämt oss för att skaffa en större lägenhet tills vi hittar "vårt" hus. Så ja, nu står vi i kö på större lägenhet.


Det är ju många som äter vegetariskt och vegansk nu, har ni oxå hakat på den "trenden"?

- Ja, alltså till viss del. Vi kommer aldrig att bli vegetarianer eller veganer, men vi försöker att få till i alla fall 2-3 vegetariska måltider per vecka. Det är ju bra för miljön och massa sånt, plus att det finns så mkt bra och gott vegetariskt nu. Men som sagt vi sätter lixom ingen press i det, utan vi käkar vegetariskt för att det är gott och för att det är bra med variation och allsidig kost. Kött, fisk, kyckling, vegetariskt osv.Alltså, älskade lilla unge ❤


Likes

Comments

Familjelivet, Kärlek

As I grew up, one of my strongest allies has been my sisters

Detta inlägg vill jag ge till dom två personer som alltid har funnits där för mig no matter whatMina systrar ❤

Dom har alltid funnits där för mig (även dom gånger när jag kanske egentligen inte har förtjänat det). Det är dom två personer som jag vet att jag alltid kan vända mig till, för dom visar så tydligt att dom alltid kommer att finnas där för mig. Jag kan inte (ne inte ens om jag försöker) komma på en enda gång där dom inte har ställt upp och funnits vid min sida när jag behövt. Dom har tröstat. Dom har skrattat. Dom har skällt. Dom har pushat. Dom har peppat. Dom har fått mig att orka när jag inte orkat själv. Ja, dom har gjort så mycket för mig att jag inte vet hur jag någonsin ska kunna tacka dom för allt. 


Ja, jag kan ibland få sånt dåligt samvete och känna att jag inte visar dom tillräckligt ofta hur jävla mycket dom betyder för mig. Jag kan känna att jag lixom inte får tiden att räcka till för att kunna ge dom mer. Men jag hoppas att dom förstår hur mycket dom betyder för mig (även om jag inte alltid visar det). Och ni ska veta att ni alltid kan vända er till mig vad som än händer, för jag kommer ALLTID att finnas där för er oxå ❤


Likes

Comments

Alicia 6-12 månader, Familjelivet, Kärlek, Livet när det är som bäst

Älskade lilla unge, det går inte ens att beskriva hur otroligt stolt jag är över att få vara din mamma (believe me I've tried) ❤ Du överraskar, förvånar och chockar mig varje dag (på positiva sätt). Ibland kan jag nästan känna att jag knappt hinner med i ditt tempo (utvecklingsmässigt) längre. Det känns ju som att det var igår vi kom hem ifrån BB och nu helt plötsligt så går du runt här hemma med din gå-vagn, kryper för full karriär, utforskar och pillar på allt. Ja, du lär dig så otroligt mycket nytt varje dag nu och du utvecklas allt mer som person.


Och igår kom dagen där hon helt plötsligt klarade av att stå upp helt utan stöd i flera sekunder 👏 Hon ställde sig upp med hjälp av soffan (så som hon alltid gör) och i nästa sekund när jag kollar på henne, så har hon släppt händerna och står helt själv. Efter att hon insett att hon kan det nu, så gjordes det självklart om ett x-antal gånger 😂 för precis som allt nytt hon lär sig, så är det ju superroligt att göra igen och igen och igen.Likes

Comments

Alicia 0-6 månader, Kärlek, Livet när det är som bäst

Alltså mitt hjärta bara smälter 😍 vad har jag gjort för bra för att förtjäna den här underbara lilla människan? Att få vara din mamma är det bästa som någonsin har hänt mig ❤️


Hittade ett gammalt inlägg ifrån 11 juni 👆 som jag uppenbarligen glömt att publicera 😂 så gör väl det nu istället då, för som man säger "bättre sent än aldrig". 

Likes

Comments

Listor, Familjelivet, Kärlek, Livet när det är som bäst

1. Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa?

- Jag har ett barn, lilla A ❤ Jag vill ha minst två barn, men gärna tre.


2. Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste?

- Babynestet har verkligen vart guld värt när


3. Något du älskar att göra med ditt/dina barn?

- Ååh, jag älskar ju allt. Hela mammagrejen är helt otrolig och jag skulle ALDRIG byta bort det mot nåt!


4. Hur har livet förändrats sen du blev mamma?

- Oj, på så många sätt att jag knappt vet vart jag ska börja.

* Man har ju inte längre bara sig själv att tänka på, utan man har ansvar för en annan liten människa dygnet runt (och det mina kära vänner är fantastiskt).

* Jag sätter aldrig mig själv och mina behov i första hand längre (vilket man ofta gjorde innan).

* Mina prioriteringar om vad som är viktigt här i livet har totaländrats.

* Jag är nojig på ett sätt som jag ALDRIG varit innan. Haha jag visste knappt att man kunde oroa sig för vissa saker som jag numera oroar mig för 😂

* Man behöver planera dagarna lite mer, det blir lixom lite svårare att vara spontan på samma sätt som innan man blev mamma (men det är inget som stör mig, för jag planerar mer än gärna, haha kontrollfreak hejhej 😂).

* Det har inte funnits lika mkt tid för mig och C att lägga på varandra som det gjorde innan vi blev föräldrar. Men det kommer ju att bli bättre med tiden när lilla A blir äldre. Och har man ett starkt förhållande så klara man dessa perioder.

Men som sagt, det är så himla mkt som förändrats sen jag blev mamma, så det skulle bli ett väldigt långt inlägg om jag skulle rabbla upp allt. Men jag älskar verkligen familjelivet och då får man ta att det kommer förändringar.


5. Favoritbutik att shoppa i till barnen och varför?

- H&M funkar alltid. Det finns ju väldigt mkt blandade stilar på H&M och inte bara en slags stil som det ofta kan vara i vissa andra butiker. Sen älskar jag ju Kappahls märke Newbie.


6. Har du alltid velat ha egna barn? Varför/varför inte?

- JA! Redan när jag var liten sa jag att jag skulle ha tre barn och första barnet skulle jag ha när jag var lika gammal som mamma var när hon fick mig, det vill säga 20 år. Haha sen blev det väl dock inte riktigt som planerat det där med åldern, blev några år senare 😂 Varför jag ville ha barn? För att jag har alltid velat uppleva en graviditet, få vara mamma. Få ha en egen familj. Det har lixom alltid känts som meningen med livet ❤


7. Det bästa som finns med att vara mamma?

- Ååh, all kärlek man känner, ger och får ❤


8. Något mindre roligt med att vara mamma?

- Sömnlösa nätter, all oro över att nåt ska hända ens älskade lilla.


9. Ditt bästa tips för en nybliven mamma?

- Släpp pressen du sätter på dig själv om att va en perfekt supermamma. Allt behöver inte alltid va så perfekt. Det finns lixom inga rätt eller fel, man gör det man känner passar för ens barn och sig själv. För det som funkar för nån behöver inte alltid va det som funkar för just er. Hemmet behöver inte va skinande rent och du blir inte en sämre mamma för att du vissa dagar känner dig så trött att du bara vill ställa dig och skrika.


10. Slutligen, visa oss en bild på dig och ditt/dina barn!


👇❤

Likes

Comments