Aupair, My Life not working life

Jag har märkt att jag är väldigt dålig att uppdatera bloggen så nu har det gått exakt 2 veckor sedan jag uppdaterade och under dessa två veckorna har det hänt mycket!

Torsdag 9 mars

Så var jag i Del Mar på Linneas country club tillsammans med Linnea och Elin för att sola och bada vid poolen, sedan efter det så åkte jag och Elin till stranden i Del mar för att sola lite extra innan jag var tvungen att åka och hämta barnen på dagis.

Fredag 10 mars

Rachel jobbade sent så slutade inte jobba förens runt 8 och då träffade jag en vän, vi åkte till Downtown San diego och spenderade natten där på ett jätte vackert hotel med en underbar utsikt över downtown.

Lördag 11 mars

Började med frukost i pacific beach innan jag åkte hem för att byta om och packa innan jag åkte till Elin så gjorde vi iordning oss tillsammans innan vi åkte vidare till Linnea för att träffa henne och Alva och så vidare till Cheesecake factory i Fashion Valley för middag. Det var jätte mysigt.

Söndag 12 mars

På lördagen så bestämde vi oss för att vi skulle till Coronado beach, seaport village och Sunset cliffs. Vi började med stranden och det var så himla härligt, det var ungefär 30 grader ute och det blev årets första dopp i havet. Sen när vi skulle vidare till seaport village så kunde vi inte hitta någon parkering så vi bestämde oss för att åka mot sunset cliffs men ju närmare vi kom desto mer dimmigt blev det så vi hamnade på IKEA istället och sen åt vi middag tillsammans,

Torsdag 16 mars

så gick jag och såg Beauty and the Beast tillsammans med Dani och filmen var bra! Jag blev inte besviken men jag hade heller inte några högra förväntningar men det hela blev en härlig torsdags dejt.

Fredag 17 mars

var en jobb kväll, Rachel var on call så jag var tvungen att vara hemma hela kvällen även om Rachel kom hem lagom till middag så jag lagade en god middag och njöt av den tillsammans med Rachel, Ronan och Bodhi med levande ljus på bordet! (haha det har inte hänt sen jag lämnade Sverige) och sen så kollade jag på en film och låg i sängen vid 11.

Lördag 18 mars

Så kom Rishi med flyget från Seattle så jag och barnen åkte och hämtade honom på flygplatsen och sen åt lunch. Senare på kvällen så gick jag och Dani till cheesecake factory I downtown och åt middag. Det var så himla mysigt och kvällen slutade med en promenad längs med hamnen.

Söndag 19 mars

kunde inte bli bättre dagen började med att jag och Rishi tog med oss barnen och åkte till San Diego zoo i några timmar för att titta på Elefanterna, Isbjörnarna och många fler. Jag älskar att åka till Zoo det är så himla mysigt och bäst av allt så älskar barnen det. Framåt kvällen så träffade jag Dani och vi åkte till La Jolla Cove för att kolla på solnedgången tillsammans med alla sälar och sjölejon som bor där. När solen gått ner och det började bli mörkt så åkte vi till in n out burger för att äta middag och sedan vidare hem till honom.

Måndag 20 mars

Började med en tidig morgon för att pack för idag så åkte vi upp till Anaheim för att spendera 3 dagar på Disneyland. Så nu sitter jag på ett hotel i Anaheim här i Kalifornien och är super taggad på att gå till Disneyland imorgon. Jag tror att jag och Rachel är dom som är mest taggade på det här även om det är Ronans födelsedag vi ska fira. Sen vi kom upp hit så har vi bara tagit det lugnt, vi började med att gå till poolen för att bada lite innan vi åkte till Downtown Disney för middag.


Nu har jag nog fått med allt "intressant" som hänt sedan jag senast uppdaterade. Lovar att försöka bli bättre på det här.

Torsdag 9 mars

Fredag 10 mars

Lördag 11 mars

Söndag 12 mars

Torsdag 16 mars

Söndag 19 mars

Måndag 20 mars

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Aupair, My Life not working life

Så det är Söndagskväll här borta på andra sidan atlanten och en ny arbetsvecka börjar om 8h!

Den här helgen har varit väldigt lugn. I Fredags så jobbade jag till 8 ungefär så min fancy fredags middag blev med två små barn efter det så åkte jag till Del Mar och mötte Emma, Linnea, Elin, Alva och två andra aupairer dom hade ätit middag redan så vi gick till ett frozen yoghurt ställe innan alla åkte hem förutom Emma, Linnea och jag som åkte till CVS istället och kollade på smink vid 10.30 en fredags kväll.

I går så åkte jag, Rachel och barnen ner till en park i downtown för att ha picknick och låta Ronan leka av sig. På vägen tillbaka till bilen så gick vi längs med ån som var full med ekorrar som sprang runt bland stenarna och det tyckte Ronan var hur kul som helst. På kvällen så gjorde jag hemmagjord pizza med kyckling, banan, curry och vitlökssås. Godaste pizzan jag ätit här i Amerika! Kvällen slutade med att Rachel och jag kollade på en film och båda somnade i soffan!

Idag så åkte jag upp till La Jolla och mötte Elin vi gick till hennes gym och badade i Jacuzzin där innan vi gick runt och shoppade lite! Köpte fyra nya badbomber från Lush, det blev en rosa till Ronan som vi provade idag och han älskade det, den var mycket bättre än den blåa som vi köpte för två veckor sedan.

Känner mig utvilad och redo för en lång arbetsvecka med mycket sol och varmt väder, ska va mellan 20-28 grader hela veckan! Åh vad jag längtat efter det varma vädret!


Likes

Comments

Orientation

Mina första dagar i USA spenderades på orientation i New York tillsammans med AuPair in America som är organisationen som jag valde att åka med.

Under de här 4 dagarna så hade vi väldigt mycket att lära och det hela började med en hel dag om hur det är att köra i USA. De har många spännande lagar som "Turn Right ON Red" vilket betyder att det är okej att köra mot rött om du svänger höger! Haha tog mig ett tag att vänja mig vid den men nu så kan jag inte vara utan den.

Efter det så var det 3 dagar utav endast information om barn och barns beteende.

Dag nummer 2 så åkte vi på en tour i New York och såg Rockefeller center, statue of liberty och Timesquare. Vilken cool stad New York är! Kommer absolut åka tillbaka dit innan mitt år här är över.

Den 17e november så var det äntligen dags att åka tillbaka till JFK och sätta sig på ett plan till soliga San Diego, äntligen så skulle jag få träffa min värdfamilj, jag hade pratat med dom undertiden som jag var i New York och dom sa att Rishi (min värdpappas) skulle komma med ett plan 1 h innan mig så han skulle möta mig där så skulle vi hitta Rachel (min Värdmamma) tillsammans som skulle hämta oss på flygplatsen men när jag kom dit så såg jag att mitt plan var en timme för tidigt och hans plan var 1 h försenat nu var klockan ungefär 11.30pm San Diego tid så jag hittade en bänk och satte mig där och väntade på att bli hämtad.

Vilket sen följdes utav en väldigt awkward bil resa till mitt nya hem, när vi väl kom fram så fick jag se mitt rum och där på min nya säng så låg det ett paket från min nya "extrafamilj" och sen så gick vi alla och la oss. Den natten så sov jag säkert bara 4h min kropp var helt förvirrad med alla olika tidszoner jag var i under så kort tid, Men jag vaknade kl.7 och gick ut i köket där barnens mormor och Rishi satt tillsammans med den sötaste lilla bebisen som bara var 2 månader, nu är han 6 månader och fortfarande lika söt.

Utanför hotellet som vi bodde på under vår tid i New York!

Påväg upp på taket på Rockefeller center, vilket hade en fantastisk utsikt över New York!

Jag, Fay och Julie som jag åkte tillsammans med från London!

Timesquare är så himla coolt med alla människor, lampor och affärer!

Här är vi så att vi ser Statue of Liberty men som ni ser så var det inte mycket man kunde se genom mobilkameran!

Sista dagen tillsammans innan vi tre begav oss åt olika håll! Jag till San Diego, Fay till Bostan och Julie till San Francisco.

Första gången jag såg min nya stad!

Likes

Comments

Jag har nu varit i USA i 109 dagar vilket är snart 4 månader, OJ vad tiden har gått fort. För er som inte vet min historia så bestämde jag mig i maj 2016 att jag ville åka till USA och arbeta som AuPair. Det var en lång process med ansökan följt utav en lång matchnings process, men det hela slutade bra då jag matchade med en underbar familj som bor här i San Diego. Så nu tar jag hand om två små pojkar, den yngsta Bodhi är 6 månader och hans storebror Ronan blir 3 år i slutet utav mars.


Mycket har hänt under under mina första 4 månader och jag har tänkt att berätta allt för er. Så kommer göra ett throwback inlägg varje vecka.

Likes

Comments

Orientation

Så nu är jag äntligen här! Efter flera månaders förberedelser så har jag äntligen tagit mig till USA och just nu Tarrytown, NY. Hela flygresan gick bra åkte från Arlanda till Heathrow för att sen flyga vidare till Newark. I London så möte jag två andra Aupairer Julie och Fairouz. Planet till Newark tog 8 timmar så jag hann med tre olika filmer. När vi kom av planet så var det väldigt mycket säkerhet och kontroller och papper som var tvungna att vara rätt men tillslut så kom jag fram till hotellet.

Likes

Comments