Något jag har börjat gilla på sistone är chiapudding. Jag har för ganska länge sedan lagat chiapudding med mandelmjölk och gillade inte den alls men nu för någon vecka sedan tänkte jag att varför inte prova att göra med kokosmjöl istället. Chiapudding gjord på kokosmjölk och kokosflingor är såå god. Jag tror att jag gillar den så mycket eftersom den får väldigt mycket smak av kokos vilket jag gillar. Jag brukar även sätta på lite hallon som topping vilken även gör att puddingen får mera smak och blir lite syrligare.

Det finns många anledningar till att äta chiapudding eller något annat som innehåller chiafrön. Chiafröna innehåller mycket protein och 18 av de 20 aminosyrorna! De innehåller även magnezium, zink, kalium, omega-3, massor av fiber och antioxidanter.


Receptet

- 2 dl kokosmjölk

- 2-3 msk chiafrön

- 0,5 tks vanlijpulver


Jag tycker att det är gott att äta chiapudding som morgonmål och då är det lätt när man bara kan blanda ihop ingredienserna på kvällen och sedan låta den stå i kylskåpet under natten. Ha en bra dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det var ett långt tag sedan jag skrev någon senast och orsaken är att jag har jobbat så mycket. Borde även redan ha börjat läsa till inträdesproven men eftersom jag alltid skjuter upp sådana saker så har jag inte börjat än. Har dock nu bestämt att jag måste börja i helgen så att jag har åtminstone cirka tre veckor tid på mig. Har även börjat fundera på att ett mellanår kanske inte skulle vara så dumt..då kanske man skulle få lite mera energi att börja om pånytt senare.

På sistone har jag ändrat lies på min träningsplan. Jag brukar normal ha tre olika träningsdagar, rygg och biceps, bröst axlar och triceps och den sista dagen är ben. De två senaste veckorna har jag istället haft : rygg och bröst, axlar och mage, triceps och biceps, ben och mage. Jag tänkte att det kan vara bra med lite förändring och har även hört att det kan vara bra att variera lite så därför har jag nu tänkt att jag ska försöka göra två veckor det ena och två veckor det andra. Jag märkte åtminstone när jag gjorde bara armar att jag fick mycket mera pumpa och mina triceps var mycket ömmar efteråt än vad de brukar vara.

​Resulataten från träningen kommer sakta men säkert. Ha en bra dag och jobba hårt för dina mål. 

Likes

Comments

Två av mina favorit mellanmål för tillfället är bestbars i olika smaker från Starnutrition och Propud från Njie. Som jag redan skrev i ett tidigare innlägg så innehåller bestbarena mycket lite socker endast 1,8 gram per bar och 20 gram protein. Protein dryckerna från Nije tycker jag att är väldigt goda och eftarom jag älskar vitchoklad så är såklart smaken white chocolate raspberry min favorit. Protein dryckerna innehåller mycket mera socker än bestbarena cirka 15 gram per bar och 20 gram protein. Så om man försöker undvika socker så är kanske inte dessa protein drycker det bästa alternativet.

Jag tycket att både baren och protein dryckerna passar bra som mellanmål eftersom man får en ganska bra mättnadskänsla av dem och smaken är enligt mig super! Både barens och dryckerna har cirka 190 kalorier vilket är ganska lagom som mellanmål, den enda stora skillnads mellan den är mängden socker. Det betyder inte att en protein dryck inte innehåller socker bara för att det på fram sidan står att den inte innehåller tillsatt socker. Just protein drycker som t.ex. dessa kan vara orsaken till att många har svårt att gå ner i vikt. Om man försöker gå ner i vikt är det oftast sockret som man ska försöka undvika och därför är det alltid viktigt att man kollar mängden socker i olika produkter och jämför.

Likes

Comments

​Lyckan när man kommer till R-kiosken och ser att det finns skum tomtar. Jag blev så glad eftersom jag verkligen älskar den smaken, den är helt klart min favorit nocco. Jag var dock ganska förvånad att de hade cirka 10 skum tomtar i R-kiosken nu igen, eftersom jag trodde att de hade tagit slut överallt för cirka en månad sedan eller mera. Så jag kände mig tvungen att fråga kvinnan i kassan om dessa var de allra sista eller om det kommer att komma mera och hon svarade att dessa skum tomtar var de sista som de åtminstone hade i R-kiosken. Även om jag för en vecka sedan beställde 24 nocco med smaken päron kunde jag inte motstå dessa skumtomtar så jag köpte 8 stycken och drack en så fort jag kom hem. 

Som säkert många andra också har hört så ska de komma en ny nocco nu till påsk som heter skum hare. Jag är jätte spänd på att testa den och vad jag har hört så ska den vara ännu godare än skum tomte. 

Likes

Comments

Under dessa cirka tre veckor av läsledigt inför studentskrivningarna har jag av någon anledning inte fått alls så mycket gjort som jag hade planerat. Jag hade planerat att jag åtminstone skulle läst igenom kemi och biologi böckerna och räknat igenom matematik repetitionsboken, så att jag skulle kunna ta det så lugnt som möjligt sen när skrivningarna väl kommer och för att undvika stress.

Att bara vara hemma och försöka läsa eller räkna hela dagarna har helt enkelt inte fungerat så bra för mig. De flesta dagarna har jag åtminstone stigit upp cirka klockan 9 vilket jag tycker är tillräckligt tidigt för att få något gjort. Sedan har tiden bara rusat iväg, jag brukar äta morgonmål och sedan fara till gymmet och när jag kommer hem från gymmet så är klockan redan runt 12 och det är dags att laga lunch. När jag har ätit brukar jag ta det lugnt en stund och titta på youtube videos mm. Det är egentligen förs efter detta som mitt läsande har börja och då är klockan redan 2 eller 3.

På grund av detta har jag funderat om jag under de 2 kommande veckorna av studentskrivningar borde minska på gymmandet eller fara till gymmet så sent som sju åtta tiden på kvällen. Jag tror åtminstone att jag skulle kunna få mera gjort om jag började läsa genast på morgonen men det är svårt att börja med det nu när jag har kommit in i en så bra rutin med min morgon/ förmiddags träning. På något sätt tycker jag att det känns så skönt och ger mig mycket ny energi att träna på morgonen. Nu när jag ska börja försöka få in lite cardio pass i min träning så tror jag ändå att det kommer bli en hel del morgon träning men kanske det är bäst jag börjar med det först efter studentskrivningarna.

Idag hade vi modersmåls essä och jag tyckte själv att det gick helt okej. Jag blev bara väldigt förvånad på mig själv att jag var klar redan klockan 11 när man får sitta ända från 8 till 15. Jag tror att jag aldrig har varit så snabb förut när vi har skrivit essä så hoppas bara inte att det var ett dåligt täcken.


När jag kom hem från studentskrivningen var jag ganska hungrig eftersom jag inte riktigt hade någon mat lust under skrivningen vilket antagligen berodde stress. Så det första jag gjorde när jag kom hem var att röra ihop en omelett. Jag har alltid tyckt mycket om omelett och eftersom det är så lätt att laga så äter jag det ofta till lunch. Jag tycker personligen att omeletten blir mycket godare om man har i cirka en deciliter mjölk istället för vatten. Konsistensen blir mycket "fluffigare" och jag tycker även att det gör den godare. Jag brukar oftast dricka mjölk till maten för att få i mig lite extra protein. Orsaken till att jag dricker plus mjölk är för att den innehåller lite mera protein cirka 5 gram per deciliter. Kanske plus mjölken inte riktigt är värt pengarna men jag tycker även att det är lättare att räckan mera exakt hur mycket protein man äter när det är jämna siffror som t.ex. 5 g/dl istället för 3,6 g/dl som det brukar vara i vanlig mjölk.

Likes

Comments

På sistone har jag funderat mycket över om det är värt att äta CLA eller inte. Jag började äta CLA i november eftersom en av mina kompisar sa att det var ett bra kosttillskott om man vill gå ner i fettprocent. Jag tar fortfarande CLA dagligen men bytte för någon vecka sedan från Lidls egna CLA till Star nutritions CLA. Orsaken varför jag började äta Lidls CLA var för att min kompis sa att det var den som han använde, och att den även var ganska billig. Jag tycker dock att den inte riktigt har gett mig några resultat så därför har jag nu valt att prova Star nutritions CLA.

Det finns ju heller inga direkta bevis på att CLA fungerar för alla. Jag tror ändå att största orsaken till att jag inte har märkt någon skillnad sedan jag började med CLA är för jag i princip har legat på plus kalorier hela hösten och vintern. Kanske jag kommer märka någon skillnad nu när jag ska försöka att minska lite på kaloriintaget.

CLA fungerar alltså så att det till viss del stoppar enzymet som ingår i fettbildande processer. CLA motverkar också lagringen av fett i fettvävnad. Allas kroppar fungerar ändå olika så det är därför vissa kanske märker en stor skillnad redan efter bara några piller medan andra kanske aldrig riktigt kommer att se någon förändring.

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva lite om kasein protein. Varför jag själv använder det och egna erfarenheter.

Det är inte så länge sedan jag började använda kasein regelbundet, dels för att jag inte riktigt visste vad det var och vad det var bra för men också eftersom att det är lite dyrare än vanligt vassle protein. Kasein har en förmåga att binda kalcium och ses därför som ett långsamt proteintillskott. Orsaken till att kasein är bra att ta till kvällen är för att det tar lång tid att tas upp av kroppen. Muskelnedbrytningen under natten minskar när man har tagit kasein och proteinsyntesen blir däremot effektivare. När proteinsyntesen är effektivare än nedbrytningen bildas ny muskelmassa. Så om man tar kasein till kvällen förser man musklerna med protein under hela natten vilket är jätte bra om man försöker bygga muskelmassa. Jag tycker att kasein ger en ganska bra mättnads känsla vilket är super före man ska sova.

Man kan även ta kasein som mellanmål eller så kan man blanda ner det i t.ex. plättar. Man borde dock vänta cirka sju timmar innan man äter något nästa gång om man har tagit kasein så det är nog därför de flesta väljer att ta kasein endast till natten och istället ta vanligt vassle protein som mellanmål. Jag äter själv oftast proteinrik mat till mellanmål som t.ex. ägg, kvarg eller en proteinbar eftersom jag inte tycker att vanligt proteinpulver ger så bra mättnadskänsla.

Jag har bara testat en sorts kasein protein och det är starnutritions casein-80. För mig har den funkat väldigt bra och eftersom det inte är så dyr så tycker jag att det också är värt pengarna.

Likes

Comments

Fitnesstukku har på den senaste tiden blivit min favorit butik att handla från. Vet inte riktigt varför men jag tycker att det är väldigt roligt att pröva nya proteinpulver, aminosyror, pwo mm. När jag började träna brydde jag mig inte så mycket om olika kosttillskott utan det ända jag tog var proteinpulver bara för att jag hade hört att det är bra att ta det efter styrketräning. Nuförtiden tar jag alltid aminosyror under träningen och proteinpulver efter träningen jag tar även pwo ibland men eftersom jag har börjat må aningen dåligt av de pwo jag har testat så känner jag att det inte riktigt är värt det.

I min senaste beställning beställde jag dock en ny pwo och jag har testat den ett par gånger och än så länge verkar den okej så jag ska fortsätta använda den och se om den verkligen funkar för mig.

Jag prövade den även när jag gjorde cardio och jag tyckte verkligen att den gav mig energi. Jag har inte gjort cardio på väldigt länge eftersom jag vill satsa 100% på styrketräningen men jag har tänkt att det kan vara bra att försöka få in lite cardio pass nu till våren. Jag har gått upp några kilo på sistone pga alkohol och jag tror att det är svårt för mig att gå ner tillbaka utan cardio. Jag tycker dessutom mycket om att vara ute och springa på våren och sommaren när naturen är vacker och vädret är fint så därför vill jag försöka komma igång redan nu med löpningen.

Jag hade inte gjort cardio på ungefär ett halvt år så när jag klev upp på löpbandet trodde jag att jag skulle vara helt död efter cirka två kilometer men konstigt nog orkade jag fem kilometer galant. Att jag orkade så långt (enligt mig själv långt med tanke på att jag inte har tränat löpning på så länge) kan bero på att jag tog av min nya pwo. Jag tycker dessutom att denna pwo verkligen har gett mig en bra pump under mina styrketräningspass. Som sagt så ska jag fortsätta att ta denna pwo och hoppas på att den inte ger mig illamående. Isåfall är den verkligen att rekommendera.

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva lite om sötsug. Redan som litet barn har jag haft ett ganska kraftigt sötsug. Jag kommer ihåg när jag var liten och alltid när jag och mina systrar fick godis så åt jag upp mitt direkt medan mina systrar alltid sparade sitt flera dagar. Det frestade mig väldigt mycket att mina systrar hade kvar sitt godis när jag redan hade ätit upp allt mitt så därför frågade jag nästan alltid om jag inte kunde får lite av deras eller så tog jag bara utan att fråga. Haha XD 

Under hela min högstadie tid och halva gymnasiet åt jag otroligt mycket godis och choklad och en av mina favoriter har alltid varit vit choklad. Jag tror nu i efterhand att den största orsaken till mitt sötsug var att jag alltid på något sätt var hungrig eftersom jag åt väldigt lite och inte heller så bra mat. Jag tänkte heller inte på att sötsaker innehåller mycket socker och kalorier.

Jag tycker fortfarande mycket om sötsaker men jag kan inte säga att jag har något beroende längre. Jag försöker att äta bra och hälsosam mat så mycket som möjligt men ibland kan jag äta en hel vit chokladsplatta på en kväll. Jag har även cheat day åtminstone varannat veckoslut och då bryr jag mig inte över huvudtaget vad jag stoppar i mig. För att kosten ska bli hållbar för mig behöver jag få äta sådant som jag tycker att är gott lite nu och då och oftast räcker det med en proteinbar eller en nocco.

I min senaste beställning från fitnesstukku beställde jag fitness choco grisps och jag är väldigt sugen på att smaka på det. Det som intresserad mig till att beställa detta var att det är choklad och att en portion innehåller 15 gram protein på endast 156 kalorier.

Likes

Comments

För cirka två veckor sedan beställde jag en del saker från fitnesstukku bl.a. bestbar med smaken cookies and cream från Star Nutrition och Ultimate PWO gel med smaken raspberry rush också från Star Nutrition.

Bestbarena är väldigt goda och ger en bra mättnadskänsla. Orsaken till att jag köpte dem var att jag ville ha ett proteinrikt mellanmål som också är lätt att ta med sig och äta var som helst. En annan bra sak med dem är att de innehåller 20 gram protein och otroligt lite kolhydrater, endast 2,3 gram per bar.

Pre workouten var däremot inte ett lika bra köp eftersom jag redan efter att ha tagit den först gången började må dåligt efter cirka en timme. Jag gav ändå inte upp hoppet genast utan tog den åtta gånger och den sista gången var idag. Idag bestämde jag mig för att inte ta den igen eftersom jag började må helt otroligt dåligt redan efter en halv timme. Träningen gick därför inte så bra idag men jag kämpade mig ändå igenom passet. Igår beställde jag en ny PWO i hopp om att den ska fungera bättre för mig än denna, Jag beställde även en hel del andra saker från fitnesstukku som jag ser framemot att få testa.

Likes

Comments