det är mycket som händer i kroppen nu, magen växer och det känns i kroppen att man väger mer. i lördags så fick jag uppleva fosterrörelser för första gången, det va så himla underbart!! först undrade jag mest vad det va som egentligen hände i magen på mig, och sen kom tårarna. Sen dess så har jag känt av bebis varje dag och det är så otroligt vackert och underbart! kan fortfarande inte riktigt förstå att den är en människa i mig..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

som många av er säkert redan vet så är jag gravid. många frågar hur det går och hur det känns osv, så tänkte skriva lite kort om hur jag upplevt min graviditet än så länge.

innan jag ens plussade så kände jag i kroppen att det va något som va konstigt. helgen då jag skulle ha fått min mens så mådde jag jättekonstigt, hade väldens mensvärk och bara gick och väntade på att det skulle komma igång. kommer ihåg att jag hade ett illamående som inte ens går att beskriva dom dagarna. gick 1 vecka över tiden utan att något hände, gick då och funderade på om jag skulle ta ett test eller inte med tanke på att det kunde vara lite för tidigt. efter ca 1 och en halv vecka så tog jag ett test med ett mycket svagt plus, ringde rasmus och grät i telfonen av lycka. fortsatte att ta test efter några dagar som visade starkare och starkare.

sen kom tröttheten, illamåendet och dom ömma brösten. början av graviditeten va verkligen tuff då jag jobbade väldigt mycket och mådde illa varje dag. Fick ganska snart berätta för några på jobbet då det syntes väldigt väl att jag inte mådde bra, och dom va ganska stöttande och bra. hade också svårt med ork till att göra saker som jag i vanliga fall skulle klara av. Hade mycket humörsvängningar och smärta i nedre delen av magen.

efter vecka 12 säger dom att illamåendet brukar gå över, men inte i mitt fall. illamåendet sitter fortfarande i och det kommer på morgonen, på kvällen, och när jag väntat för länge med att äta. men här kom också alla bra delar in i bilden med bland annat ultraljud, det var verkligen bekräftelsen jag behövde för att se att det faktiskt är någon där inne. bebisen var så vild under ultraljudet och sparkade med benen, viftade med armarna, svalde fostervatten och vände på sig. den hade verkligen en egen vilja. Fick senare även lyssna på bebis hjärtljud och det var också något helt underbart. är så lycklig över detta.

är nu i vecka 19 och började få lite sammandragningar i vecka 16 som har lugnat sig nu. men börjar mer och mer känna av att det faktiskt är ett litet liv i min mage, och vad den växer! om 1 vecka så är det dags för nästa ultraljud och längtar så otroligt mycket efter att få se min lilla ögonsten igen 💎

Likes

Comments

har under väldigt lång tid haft det som vi kallar bristande självrespekt. har låtit folk trycka ner mig i förhållanden, vänskaper och i andra sociala sammanhang. man tar helt enkelt lite eller mycket mer skit än vad man borde göra vilket leder till att man gräver ner sig och mår dåligt. man skuldsätter sig själv för allt och ber hellre om förlåt en gång för mycket då man är rädd för att förlora vännen t ex. vad jag har lärt mig under dessa år som jag haft dålig självrespekt är att det helt enkelt bara förvärrar allt, det är viktigt att stå upp för sig själv och att visa för sig själv att man är värdig och att man inte tar en massa skit. just för att det är så viktigt så vill jag ge några tips till att öka sin självrespekt

var medveten
va medveten om när du har dålig självrespekt, detta kan vara då du nedvärderar dig själv eller låter alla andras mående gå före ditt eget hela tiden

våga säga nej
vill du inte göra något? säg nej.
det är okej att göra någon besviken ibland. i vissa lägen så är allt för mycket och man måste tänka på sig själv i första hand, kroppen kanske säger ifrån och då måste man vara mentalt stark till att säga nej för att skydda sig själv. våga säga varför du inte vill.

stå upp för dig själv
låt inte någon säga nedvärderande saker åt dig eller trycka ner dig. säg ifrån och om det inte passar så låt dom gå, du är värd bättre. oftast så lär sig folk också om man visar klart och tydligt hur saker ska vara och vilken respekt du vill ha av någon.

Likes

Comments

hej, har inte haft ork till att skriva nu igen. har haft fullt upp med mitt mående. tänkte iallafall berätta om min weekend i Stockholm med rasmus. har mått väldigt dåligt ett tag nu, speciellt efter misshandeln, och jag kände helt enkelt att nu går jag snart in i väggen om jag inte gör något åt det. så tur som jag hade så har jag världens gulligaste pojkvän som bjöd med mig till Stockholm på en weekend, dels för att få spendera tid med varandra och ha roligt men även för att komma bort och få tid till att slappna av och släppa på alla rädslor.

hade verkligen en helt underbar helg med rasmus där. vi drack lite vin och snackade första kvällen, andra dagen vart det att utforska mall of scandinavia, basta och kolla på bio. sista kvällen så var vi med rasmus moster och tog några öl, spelade shuffleboard och käkade tillsammans. Hade det så sjukt bra och kunde verkligen slappna av och komma i ro med mig själv. tack för en underbar helg hjärtat mitt, behövde det verkligen💖

Likes

Comments

ni måste hålla med om att jag har en helt underbar pojkvän. finmiddag på vänner och vin som avslutades men en fin överraskning när jag kom hem 💖

Likes

Comments